ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Στο  αγιάζι  της καθημερινής  μας  ενημέρωσης Τετάρτη  19  Δεκεμβρίου  2012  :

Στη  "Βοϊδοκοιλιά"  σπηλιά  Πύλου -Γιάλοβα
Να τρέφετε τους πεινασμένους...


Να ντύνετε τους γυμνούς...

Να παρηγορείτε τους μοναχικούς...

Να δίνετε κουράγιο στους άρρωστους..

Και τότε θα ανακαλύψετε ότι ίσως θα είσαστε

πιο ευτυχισμένοι από αυτούς που βοηθήσατε..

KAI Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ … Μην περιμένετε τις Άγιες μέρες για να το κάνετε Οι Άνθρωποι έχουν την ανάγκη μας κάθε μέρα….. !

~* Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

Η ΕΝΩΜΕΝΗ  ΕΥΡΩΠΗ
Που  πάει ????? ...

Το  ποντικάκι πάντα κοντά στην ενημνέρωση ...!
***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :
ΚΑΛΕΣ  ΓΙΟΡΤΕΣ και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !

***  Το Σάββατο στην κυκλοφορία το Τσακώνα-Παραδείσια!  :
* Όπως έγινε γνωστό πριν λίγα λεπτά , το Σάββατο θα δοθεί οριστικά ο δρόμος Τσακώνα-Παραδείσια στην κυκλοφορία , βάζωντας έτσι τέλος σε ένα σήριαλ αρκετών μηνών.

 Περισσότερες πληροφορίες σε λίγο ...

*** Ένα γκουρμέ ελαιόλαδο από τη Χώρα Μεσσηνίας  :


*Της Μαρίας Νίκα
Ελιά, Ελαιόλαδο, Ελλάδα… Σε αυτές τις τρεις λέξεις παραπέμπει το γκουρμέ λάδι με την ονομασία «ε». Πρόκειται για μεσσηνιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κορωνέικης ποικιλίας με οξύτητα 0,2, που κυκλοφορεί σε συσκευασίες πολυτελείας των 250, των 500 και των 750 ml. Μόνο 6.000 φιάλες «Έψιλον» διατίθενται κάθε χρόνο, «γιατί ό,τι είναι πολύ καλό είναι και σπάνιο», λένε οι υπεύθυνοι της οικογενειακής επιχείρησης με τη φίρμα «ε - by Nikolo Filippopoulos».
Όλα ξεκινούν από το λόφο του Εγκλιανού, στην περιοχή της Χώρας, όπου βρίσκεται ο ελαιώνας του Νικολού Φιλιππόπουλου, παππού της οικογένειας που σήμερα συνεχίζει την παράδοση με το δικό της σύγχρονο τρόπο. Φέτος, το λάδι «ε» απέσπασε και το χάλκινο βραβείο γεύσης στο διαγωνισμό του 5ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, στην κατηγορία Α΄ - Ισχυρή Ένταση Φρουτώδους.
Το ελαιόλαδο «ε» διατίθεται από καταστήματα delicatessen, υπάρχει στα ράφια των πολυκαταστημάτων Attica, στο Golden Hall, ενώ το έχει επιλέξει για το εστιατόριό του ο γνωστός σεφ Έκτορας Μποτρίνι.
Σταύρος Φιλιππόπουλος
«Έχουμε το καλύτερο λάδι του κόσμου…»
Εκ μέρους της ομάδας του «ε» ο Σταύρος Φιλιππόπουλος μάς μίλησε με ενθουσιασμό, αλλά και περηφάνια για το προϊόν του, το οποίο χαρακτηρίζει “premium”.
-Οι συσκευασίες του ελαιολάδου σας είναι εξαιρετικά προσεγμένες και μοιάζουν πραγματικά με μπουκαλάκια αρωμάτων. Πώς αποφασίσατε να στραφείτε σε αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο προώθησης;
Έχουμε το καλύτερο λάδι του κόσμου… πιστεύω συμφωνούμε σε αυτό. Η μεσσηνιακή παραγωγή, αν την αναγάγεις στην παγκόσμια κατανάλωση, καλύπτει ένα πολύ μικρό ποσοστό, για να μην πω ελάχιστο. Αυτό και μόνο το γεγονός κάνει το προϊόν μας σπάνιο…, για λίγους. Σε αυτούς τους λίγους επιλέξαμε να απευθυνθούμε. Η συσκευασία, λοιπόν, ήταν απλά το φυσικό επακόλουθο.
-Έχετε καταφέρει να συνεργάζεστε με γνωστές και μεγάλες επιχειρήσεις (εστιατόριο Botrini, Attica, κ.λπ.). Ήταν εύκολη η πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους;
Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά όλα γίνονται αν επιμένει κανείς στην ποιότητα. Μας πίστεψαν, μας επέλεξαν και αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας, αλλά και μεγάλη ευθύνη.
-Τα λάδια «Έψιλον», όπως τονίζετε, απευθύνονται σε ανθρώπους που επιλέγουν το υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο. Είναι ακριβά;
Δε θα το έλεγα… Το προϊόν μας, ενώ πιστεύω ότι είναι - για να μην πω το καλύτερο - ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα στον κόσμο, δεν είναι και από τα ακριβότερα. Αν κρίνουμε από το τι συμβαίνει στην αγορά των premium προϊόντων, η τιμή του θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον πενταπλάσια. Πάντως, όταν η ποσότητα είναι περιορισμένη, επενδύεις στην πολύ καλή ποιότητα του προϊόντος σου και η πολύ καλή ποιότητα σημαίνει αναπόφευκτα και αυξημένη τιμή.
-Η οικονομική κρίση που διανύουμε αυτή την εποχή έχει επηρεάσει τη δουλειά σας;
Γιατί η δική μας δουλειά να αποτελούσε εξαίρεση; Λιγότερο ίσως, γιατί απευθυνόμαστε σε ένα άλλο αγοραστικό κοινό. Σε ένα κοινό που η πολυτέλεια του έχει γίνει ανάγκη και δεν έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση. Παρόλα αυτά, η αγορά δεν είναι και στα καλύτερά της.- αγροτικα

*** 11,5 χρόνια στο ληστή της Eurobank στην Αρτέμιδος  :


* Της Βίκυς Βετουλάκη
Σε 11,5 χρόνια κάθειρξης και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ καταδικάσθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων νεαρός Αλβανός ο οποίος τον Αύγουστο του 2011 λήστεψε το υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στην οδό Αρτέμιδος στην Καλαμάτα.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ληστεία, οπλοφορία και οπλοκατοχή, ενώ τότε είχε αποσπάσει από την τράπεζα 12.900 ευρώ και είχε προσπαθήσει να διαφύγει από τα στενά, όμως είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που είχαν σπεύσει στην περιοχή.
Σύλληψη
Οι δύο αστυνομικοί κατέθεσαν ότι ειδοποιήθηκαν από το κέντρο για ληστεία, έσπευσαν στο σημείο και μπαίνοντας στα στενά, είδαν έναν άνθρωπο που του υπέδειξε κάποιον που προχωρούσε και τους φώναξε: «Αυτός, αυτός». Ακινητοποίησαν τον ύποπτο, ο οποίος, όπως είπαν, είναι ο κατηγορούμενος και βρήκαν πάνω του γάντια, μια σακούλα τροφίμων με 12.900 ευρώ, ενώ στη ζώνη του παντελονιού του ένα πιστόλι.
Ο ταμίας της τράπεζας κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος μπήκε φορώντας τζόκεϊ και γυαλιά, ενώ φώναξε ληστεία. Του έδωσε την τσάντα, τη γέμισε χρήματα και έφυγε.
Ο διευθυντής της τράπεζας κατέθεσε ότι το γραφείο του είναι στο βάθος του καταστήματος, τον είδε να μπαίνει και να παίρνει τα χρήματα. Πάτησε το κουμπί πανικού και είδε από την τζαμαρία προς τα πού έφυγε. Τον ακολούθησε, ενώ μετά από λίγο έφτασαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ. Σε αυτό το σημείο ο κατηγορούμενος παρενέβη και ρώτησε το μάρτυρα, αν κάποια στιγμή τον έφτασε, αφού βάδιζε και δεν έτρεχε, τον προσπέρασε και, μάλιστα, τον ρώτησε αν είδε τίποτα, ενώ δεν τον απείλησε με το όπλο.
Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος είπε πως έχει μετανιώσει για την πράξη του και πως εκείνη την περίοδο έκανε χρήση κοκαΐνης. Δεν ήξερε τι έκανε, γι’ αυτό, όπως τόνισε, γυρνούσε μέσα στα στενά πίσω από την τράπεζα για πέντε λεπτά, ενώ δεν έβγαλε το πιστόλι να απειλήσει το διευθυντή που τον ακολουθούσε ή να πυροβολήσει στον αέρα.- .δικαστικα

*** ΓΚΑΜΠΟΝ κ.α.  Η φύση  ...μιά  διαδρομή μέσα  στη ζούγκλα ...  :
http://youtu.be/A8UiWAK9vfE  ,



*** Συνωστισμός και σήμερα στην Αγροτική  :
  
* Συνωστισμός δημιουργήθηκε και σήμερα στο κεντρικό κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας αφού οι αγρότες σπεύδουν για την πληρωμή των επιδοτήσεων τους.


*** Ορκωμοσία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα :
  
* Στις Πανεπιστημιακές Σχολές της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκαν ορκωμοσίες σήμερα το απόγευμα.
 Πιο συγκεκριμένα στις 5 πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.
Ενώ μετά (6:30) ακολούθησε η ορκωμοσία της Φιλολογίας (Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών φοιτητών).
 Το "Θάρρος" News βρέθηκε εκεί και σας δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο από αυτές.  Φωτορεπορτάζ: Στασινός Μουτσούλας
http://youtu.be/7pcwnxWj2r0  ,



  
http://youtu.be/-hpaUKulOMw  ,



  
http://youtu.be/dwyFXpOqbfY ,



  

*** Διαμαρτυρία των εργαζομένων στο ΙΚΑ  :
  
* Αυτή τη στιγμή εργαζόμενοι στο ΙΚΑ έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία στην Καλαμάτα και Διαμαρτύρονται για τις απολύσεις.
Φωτορεπορτάζ: Στασινός Μουτσούλας πηγή : εφημερίδα "Θάρρος" Καλαμάτας  2012 .-

*** Μια Κυριακή παρέα με τον ορειβατικό στην Ξεροβούνα του Ταϋγέτου :
  
* Η Ρούλα Αλεβίζου μας μεταφέρει την εμπειρία της ανάβασης στην Ξεροβούνα του Ταϋγέτου συντροφιά με τον Ορειβατικό σύλλογο Καλαμάτας

 Παρασκευή μεσημέρι βλέπω στην ιστοσελίδα του ορειβατικού την ανάρτηση που έλεγε για την ανάβαση στην Ξεροβούνα.μια από τα παρυφές του Ταϋγέτου με ύψος 1850μ..
 Χάρηκα γιατί ήταν μια Κυριακή που είχα ελεύθερο χρόνο και θα μπορούσα επιτέλους και εγώ να συμμετέχω σε αυτές τις υπέροχες εξορμήσεις του ορειβατικού.
 Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον υπεύθυνο Μανώλη και μετά από κάποιον χρόνο κατάφερα να τον βρω…Με ρώτησε εάν έχω παπούτσια ορειβατικά..του απάντησα όχι..αλλα την εξόρμηση δεν θα ήθελα να την χάσω του απαντώ..
Την επόμενη μέρα Κυριακή 07:30 τσουπ..!! εγώ έτοιμη(έτσι νόμιζα) έφτασα στα γραφεία του ορειβατικού γεμάτη χαρά που θα πήγαινα επιτέλους και εγώ σε μια από τις πεζοπορίες
 Ο πρώτος που συνάντησα ήταν ο Γιάννης( να είναι καλά…γεια σου Γιάννη) τον είδα ότι ξαφνιάστηκε !!!Που πας μ λέει εσύ με αυτά τα παπούτσια?Δεν έχεις αλλα?.Με αυτά αποκλείεται να ανέβεις!!!
Τα χρειάστηκα λέω τι γίνεται τώρα…?
Να είναι καλά όμως ο Μανώλης που μου έδωσε ένα ζευγάρι μποτάκια ορειβατικά με τα οποία κατάφερα και εγώ και ανέβηκα διαφορετικά…Θα έμενε όνειρο θερινής νυκτός...
 Ξεκινήσαμε με το βανάκι έχοντας όλοι από ένα μεγάλο χαμόγελο, πολύ καλό για πρωινό ξεκίνημα
 Η διαδρομή από Καλαμάτα μέχρι Τουριστικό ήταν καλη,αν αφορέσουμε το ότι κάποιοι ζαλίστηκαν…χα χα χα.(παιδιά καλοπροαίρετα τα λέω!!!)
Εγώ ανυπομονούσα να δω χιόνι …
 Κάποια στιγμή φτάσαμε στο σημείο από οπού αποβιβαστήκαμε από το βανακι,εφοδιαστήκαμε με τον ανάλογο εξοπλισμό (εδώ θα πρέπει να σας πω ότι εγώ δεν είχα τίποτα από τα ανάλογα από αυτά που κανονικά θα έπρεπε να είχα για να μπορέσω να ανέβω ασφαλείς )γκέτες, μπαστούνια και σακίδιο εξόρμησης.
 Και ξεκινήσαμε την ανάβαση με πολύ χιουμορ.Βρήκαμε επιτέλους χιόνι, αλλά ο καιρός είχε πολύ ομίχλη και δεν μας επέτρεψε να θαυμάσουμε και να απολαύσουμε την θεα στα γύρω περιοχές.
 Όσο ανεβαίναμε ο αέρας δυνάμωνε.(ξέχασα να πω ότι όλοι η ομάδα ήταν καταπληκτικά παιδιά ,με τα περισσότερα ήταν η πρώτη μου επαφή.).Φτάνοντας πια επάνω, ο αέρας έγινε ανυπόφορος με δυσκολία μπορούσαμε να περπατήσουμε,και η ομίχλη μας περιόριζε αφάνταστα.
Το χιόνι όμως ήταν υπέροχο.παροτι τον αέρα και το κρύο όλοι το ευχαριστηθήκαμε στο έπακρο.δεν καθίσαμε και πολύ επάνω γιατί οπως σας είπα οι συνθήκες ήταν δύσκολες λόγω καιρού.
 Πήραμε πλέον τον δρόμο της κατάβασης κατά το μεσημεράκι…Όλα όδευαν ομαλός.. Ώσπου Κάποια στιγμή εγώ δεν αισθάνθηκα και τόσο καλά…
Εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσω όλη την ομάδα που προσπάθησε με τον δικό του τρόπο να βοηθήσει (Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ για το θαυματουργό ζελεδακι χα χα χα…) Όλα πήγαν καλά και η κατάβαση έφτασε στο τέλος της.Στην επιστροφή πλέον με το βανακι πριν βγούμε στον κεντρικό δρόμο και μέσα στην ομορφιές του βουνού ,συναντήσαμε ένα πανέμορφο κουκλόσπιτο μικρό αλλά πολύ φιλόξενο και ζεστό όπως ο ιδιοκτήτης του κύριος Σταύρος Κριπάρος, που μας φιλοξένησε με πολύ χαρά.
 Ένας χώρος πανέμορφος που θύμιζε Άλπεις …πολλές εναλλαγές χρωμάτων του τοπιού και των δέντρων και με την θέα τον χιονισμένων βουνών απέναντι,απολαύσαμε ένα όμορφο απόγευμα .
Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ.Κριπάρο για την ζεστή φιλοξενία του …(εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι μας πρόσφερε από καφέ μέχρι και ψητό στα κάρβουνα..μμμ…ήταν όλα νοστιμότατα)και να είναι πάντα καλά να μπορεί να μοιράζεται με τους φίλους του αυτό το πανέμορφο σπιτάκι, παρέα με τη μαγική ομορφία της πλανεύτρας φύσης….
 Μετά από όλα αυτά , και με φορτομένες πλεον τις μπαταριες μας μεχρι την επόμενη πεζοπορία επιστρέψαμε στην σκληρή πραγματηκότητα της πόλης….
 Τώρα πλέων είδα ότι για να κάνεις αοτού του ίδους τις εξορμήσεις θα πρέπει να έχεις και τον κατάληλο εξοπλισμό….αυτά τα λέω για μένα ….Και παλει ευχαριστώ ολοι την ομάδα….
 Και τελειώνοντας θα χρησιμοποιήσω την πρόταση του Γιαννη….[ Για όλα υπάρχει κάτι μαγικό..] αααα..!!!!!! να μην ξεχάσω να πω ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο Μανώλη για τα ορειβατικά μποτάκιαπου μου δανεισε….
 Εις το επανιδείν παιδιά…..!!!!!!!!     Ρούλα Αλεβίζου….
http://youtu.be/znAV5QvbRSA  ,


*** Σύλληψη χθες για 129 γραμμάρια χασίς  :                                                                      
     
* Ποσότητα χασίς περίπου 129 γραμμαρίων έκρυβε 28χρονος νεαρός άντρας ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Μετά από έρευνα στο σπίτι του στην Καλαμάτα οι αστυνομικοί βρήκαν τα ναρκωτικά, μια ζυγαριά, τέσσερις σπόρους κάνναβης, έναν τρίφτη, μια λεπίδα, ένα σουγιά, πέντε κινητά τηλέφωνα, οκτώ κάρτες sim και 280 ευρώ.

*** Εκδήλωση - κάλεσμα από το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας  :
* Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας στο ξενοδοχείο «Φαραί», στην οποία συμμετείχαν, εκτός από τους Έλληνες, Γερμανοί, Άγγλοι, Αυστριακοί και γενικά όσοι όλα αυτά τα χρόνια βοηθούν ενεργά το έργο της οργάνωσης.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να συγκεντρωθεί ένα ποσό προς βοήθεια των αδέσποτων ζώων (για περίθαλψη, στειρώσεις, αποπαρασιτισμούς, εμβολιασμούς και χειρουργεία).
 Μάλιστα, για το λόγο αυτό τα μέλη του Συλλόγου καλούν οποιονδήποτε θέλει να προσφέρει να έρθει σε επικοινωνία μαζί τους, είτε να απευθυνθεί για πληροφορίες στο site kaws-info.com. Στην ιστοσελίδα υπάρχουν και πάρα πολλά ζωάκια που διατίθενται για υιοθεσία.
 Κατά την εκδήλωση τραγούδησε αφιλοκερδώς η χορωδία «Ακρίτας», ενώ από την πλευρά του Δήμου παρευρέθη ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, επίσης ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας Μιλτιάδης Χρυσόμαλλης, καθώς ο πρόεδρος του Συλλόγου LIONS Καλαμάτας.
 Να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα ο Όμιλος βρίσκεται σε χριστουγεννιάτικο σπιτάκι στην πλατεία, όπου και μπορεί να απευθυνθεί όποιος θέλει να γίνει μέλος.   Π.Μπ.

*** Στον Καιάδα

  Του Δημήτρη Γιατράκου

Κάποιοι που έχουν φορέσει αθλητικά παπούτσια asics αγνοούν ίσως πως τα αρχικά σημαίνουν anima sana in corpore sano. Ελληνιστί, νους υγιής εν σώματι υγιεί.
Η - «ποιητική αδεία»- χρησιμοποίηση των παραπάνω εκφράσεων στην ελληνική και τη λατινική για την εισαγωγή δε μου ήλθε και τόσο ξεκάρφωτα στο μυαλό. Το αντίθετο μάλιστα. Τις θυμήθηκα, αλλά από την ανάποδη, όταν διάβασα πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, κ. Παππάς, ανακοίνωσε πως το κόμμα του ξεκινά καλοκαιρινά camp στη Λακωνία. Όπως είπε, στόχο θα έχουν τη μύηση του σώματος και του πνεύματος των συμμετασχόντων στις αρχαιοελληνικές αξίες!
Βεβαίως, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο «καθαροί» Έλληνες. Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης θα χωρίζεται σε δύο μέρη, το πρακτικό και το θεωρητικό. Το πρώτο σκέλος θα περιλαμβάνει εκμάθηση ειδικών μεθόδων για εφόδους, σκοποβολή (!) και αθλοπαιδιές, με την πρωταθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου επικεφαλής (!), και το θεωρητικό εντατικά μαθήματα ελληνικής ιστορίας.
«Ίτε», λοιπόν, «παίδες Ελλήνων ελευθερούτε πατρίδα, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων. Νυν υπέρ πάντων αγών». Όπου «νυν υπέρ πάντων αγών» σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει: εμπρός Έλληνες, σακατέψτε οποιονδήποτε έγχρωμο βρείτε μπροστά σας για να ελευθερωθεί η πατρίδα μας. Θλίψη και φρίκη μαζί.
Πού φτάσαμε... Το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου καπηλεύεται, κόβοντας και ράβοντας στην προκρούστεια κλίνη του, αξίες του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Ενός ανοιχτού πολιτισμού που διαδόθηκε στα πέρατα της τότε οικουμένης γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και αποτελεί τη βάση του σημερινού δυτικού πολιτισμού.
Ενός πολιτισμού που καμιά σχέση δεν έχει με τα φοβικά σύνδρομα που καλλιεργεί η Χρυσή Αυγή, αλλά τουναντίον τα πολέμησε. Όσοι, λοιπόν, γονείς σκέπτεστε να στείλετε τα παιδιά σας σε αυτού του είδους τις κατασκηνώσεις και δεν έχετε μελετήσει αρχαία ιστορία, κάντε το, έστω και την ύστατη στιγμή. Καμιά σχέση δεν έχουν αυτά που μηχανεύεται η Χρυσή Αυγή για να γιγαντωθεί με τις αρχαιοελληνικές αξίες. Είναι μέρα με τη νύχτα η απόστασή τους.
 Καλύτερα να πετάξετε τα παιδιά σας στον Καιάδα, όσο κι αν ακούγεται χοντρό ή ακραίο, παρά να τα στείλετε στα camp. Kι αυτό, γιατί επιστρέφοντας στο σπίτι θα έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου και μετάλλαξη. Θα πρόκειται για άλλους ανθρώπους.
 Πού φτάσαμε... Το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου καπηλεύεται, κόβοντας και ράβοντας στην προκρούστεια κλίνη του, αξίες του αρχαιοελληνικού πολιτισμού

*** Με μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι
ΜΕ  ΤΟ  ΘΑΡΡΟΣ .. ΤΗΣ  ΓΝΩΜΗΣ ...

 
Η σοφία θα έπρεπε να διακρίνει τους Έλληνες. Και μάλιστα, συσσωρευμένη. Γιατί η ελληνική φυλή έχει μια ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Φιλόσοφοι και λόγιοι άφησαν το στίγμα της στην παγκόσμια ιστορία.
Η νεώτερη ιστορία, επίσης, μας διδάσκει ότι τούτος ο λαός, περνώντας μέσα από συμπληγάδες, κατόρθωσε να επιβιώσει.
Όμως, ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια, είναι η ψευδαίσθηση της γνώσης, είχε πει ο Stephen Hawking.
Αυτές οι σκέψεις δε θα αποτελούσαν παρά μόνο αμπελοσοφία, αν δε μεταφέρονταν στο παρόν.
Στο σήμερα, που η Ελλάδα βιώνει μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις της.
Τώρα, λοιπόν, που το Eurogroup αποφάσισε για την εκταμίευση της δόσης, αποφεύγοντας για άλλη μια φορά τον κίνδυνο του γκρεμού, ήρθε η ώρα που σοβαρά πρέπει να σχεδιαστεί η ανάπτυξη, προκειμένου ουσιαστικά να ελπίσουμε ότι η χώρα μας με προσπάθεια θα προχωρήσει στο δρόμο της αυτόνομης σωτηρίας της.
Στηριζόμενοι στα δικά μας πόδια και όχι σε δεκανίκια.
Θα είχε πολύ ενδιαφέρον, τούτη ακριβώς τη στιγμή, να σκεφθούμε σοβαρά τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη: «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις».
Εμείς, κράτος και πολίτες, για δεκαετίες ολόκληρες, αντικαταστήσαμε ό,τι παραγωγικό με το Δημόσιο. Εφεύραμε και άλλες λύσεις, πάντα εύκολες. Κι αυτό το τέρας το συνηθίσαμε και έτσι αρχίσαμε να του μοιάζουμε.
Και τώρα, που πάψαμε να είμαστε οι «περιούσιοι» αυτού του κόσμου, θυμώνουμε.
Το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα αλλάξουμε. Γιατί ο χρόνος δε μας περιμένει.
Αντίθετα, μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι υπάρχουν πάντα για την Ελλάδα.
Θα μπορούσαμε, δε, αυτά τα στοιχεία να τα εμπλουτίσουμε και με άλλα: αρχαιότητες, απέραντες παραλίες, καταγάλανη θάλασσα, αγέρωχα βουνά.
Προσμετρώντας όλα αυτά, ας μη φοβηθούμε την τελειότητα. Γιατί, όπως είχε πει και ο Salvador Dali, δε θα τη φθάσουμε ποτέ…
Αυτή τη μάχη, όμως, αν δεν τη δώσουμε με ψυχή και θέληση, δε θα μάθουμε ποτέ αν μπορούμε και να την κερδίσουμε… Α.

*** ΣΤΑ  ΙΣΙΑ ...
Βίκη Βετουλάκη
Όχι άλλες λίστες
* Πόσες και πόσες λίστες έχετε ακούσει τα τελευταία χρόνια να ανακοινώνονται; Λίστα Λαγκάρντ, λίστα χρεών, λίστα παράνομου πλουτισμού, λίστα μεγαλοφειλετών, λίστα μεγαλοκαταθετών, λίστα φοροφυγάδων, λίστες, λίστες, λίστες…

Γεμίσαμε λίστες. Άλλες απρόσωπες κι άλλες με ονοματεπώνυμο. Άλλες μεγάλες και άλλες μικρές. Τροφή και βορά στην «κοινωνική» μας «μεσημεριανάδικη» κριτική. Συζητήσεις σε πάνελ, σε παρέες, σε κουτσομπολιά για τον τάδε ή το δείνα…
Και μετά; Ξεχνάμε την προηγούμενη για να «κριτικάρουμε» την επόμενη. Κι αν δε «βγει» σύντομα, ανησυχούμε.
Όσο για αποτέλεσμα; Μηδέν. Και λίγο είναι το μηδέν.
Πόσες από αυτές τις λίστες αξιοποιήθηκαν για το λόγο που συντάχθηκαν; Πόσα χρήματα έχει εισπράξει το κράτος από όλους αυτούς τους «παράνομους» (μεγάλο θέμα συζήτησης κι αυτό, ποιοι περιλαμβάνονται σε αυτές τις λίστες κι αν βάσιμα περιλαμβάνονται);
Δε θέλω πια να μάθω για άλλες λίστες. Θέλω να μου πουν τι έγινε με όλες τις προηγούμενες. Πού βρίσκονται; Τι τις κάναμε; «Εξαγνίστηκαν» με τη δημοσιοποίησή τους; Και κυρίως, εισπράχθηκαν χρήματα;
Τι νόημα έχει να μάθουμε αν ο τάδε πλούτισε παράνομα, αλλά έχει κάνει γερό κομπόδεμα σε τράπεζα της Ελβετίας και θα εξακολουθήσει να το έχει χωρίς καμία επίπτωση;
Ο ειλικρινής φορολογούμενος, όμως, αν δηλώσει όλα του τα εισοδήματα, μπορεί να κληθεί να καταβάλει ακόμα 45% φόρο. Γιατί αυτός να τα δηλώσει;
Το κράτος εξακολουθεί να «τιμωρεί» τους ειλικρινείς και να επιβραβεύει τα «λαμόγια».
Έτσι, για να μη χάνουμε τη… σειρά μας!
*** ΣΤΟ  ΒΑΘΟΣ  ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ...
Είναι μέλι, είναι μέλι οι διακόπτες του Βαγγέλη  με τη Μαρία  Νίκα

*  Παρά την κακοκαιρία, τα καταφέραμε. Το βγάλαμε και φέτος το λαδάκι της χρονιάς. Από ελιές χωρίς λίπασμα και αλεσμένες στο ελαιοτριβείο λίγες μόλις ώρες μετά τη συγκομιδή. Λάδι πράσινο, πικρό και πικάντικο, σκέτος φρουτοχυμός! Μπορεί να μην είναι πολύ, ίσα για το σπίτι και να φιλέψουμε κανα - δυο φίλους, αλλά μιλάμε για «φάρμακο».

 Και δε φέραμε μόνο λάδι από το χωριό, αλλά και ελιές βρώσιμες. Όχι Καλαμών. «Μάτσες» τις λέει ο πατέρας μου. Αυτές τις πράσινες που είναι λίγο μεγαλύτερες σε μέγεθος από τις κορωνέικες, και γίνονται κοπανιστές. Αφού ξεπικρίσουν στο νερό, μπαίνουν στο βάζο με λάδι, αλάτι, λεμόνι και θρούμπι, και είναι να γλύφεις τα δάχτυλά σου.
 Αμ τα ξύλα, πού τα βάζεις; Κάθε απόγευμα που τελειώναμε, φορτώναμε και μερικά κούτσουρα στο αγροτικό για το τζάκι. Τα κλαδιά με τα λιόφυλλα έμειναν στο χωράφι. Αυτά θα τα πάρει η θεία για τα «ζωντανά» της. Γίδες και πρόβατα. Ανακύκλωση, ε; Τίποτα δεν πάει χαμένο.
 Οι ίδιες εργασίες, με την ίδια ακριβώς σειρά, γίνονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο ίδιο τοπίο, στην ίδια φύση. Από τότε που ήμουν παιδάκι έχω στη μνήμη αυτές τις εικόνες. Μόνο που φέτος υπήρχε μια μικρή, αλλά αξιοσημείωτη αλλαγή. Από το χωράφι απ’ όπου άλλοτε θαύμαζες κάτω όλο τον κάμπο πλημμυρισμένο στα λιόδεντρα να φτάνουν ως τις ρίζες του Ταΰγετου, τώρα ανάμεσα στο πράσινο της ελιάς βλέπεις να ξεχωρίζει μια μεγάλη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.
 Την πρώτη μέρα που ανέβηκα στο κτήμα και είδα κάτω τους γυάλινους συλλέκτες να λαμπιρίζουν μέσα στους ελαιώνες, έπαθα ένα σοκ. Κοιτάζοντάς τους θυμήθηκα μια παλιότερη γελοιογραφία του Γιάννη Καλαϊτζή:
 Η κυρα - Λένη έχει πάει στη λαϊκή αγορά για να ψωνίσει. Στέκεται μπροστά στον πάγκο του κυρ - Βαγγέλη, όπου αντί για ροδάκινα υπάρχουν τελάρα… με πρίζες και λάμπες. «Δεν έχεις ροδάκινα πια, κυρ - Βαγγέλη;» τον ρωτά η γυναίκα. Και ο αγρότης - παραγωγός τής απαντά: «Όχι, κυρα - Λένη. Βάλαμε φωτοβολταϊκά στο χωράφι». Η ταμπέλα στον πάγκο του γράφει: «Είναι μέλι, είναι μέλι, οι διακόπτες του Βαγγέλη»…

*** AΘΛΗΤΙΚΑ  γιά σήμερα :
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  -  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-2 , ( 1-0).-^
Τα γκόλ : 6΄ Παναγιωτόπουλος , 59΄Αντώνης  Πετρόπουλος ,  83΄ Χάρης  Μαυρίας .-

Για  το  Κύπελλο Ελλάδας  3η  φάση , δεύτερος αγώνας :
Ο Παναθηναϊκός πήρε και τυπικά το «εισιτήριο» για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επιβλήθηκε 2-1 της Προοδευτικής (6' Τριανταφυλλόπουλος - 59' Πετρόπουλος, 83' Μαυρίας) στη Νίκαια στον αγώνα ρεβάνς για τη Γ' φάση της διοργάνωσης, και, σε συνδυασμό με τη νίκη 4-0 στην πρώτη αναμέτρηση, προκρίθηκε στον επόμενο γύρο. Εκεί το «τριφύλλι» θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Πλατανιάς Χανίων-Αναγέννηση Καρδίτσας.
Η «Προο» κέρδισε πέναλτι μόλις στο 3', όταν ο Σο έδιωξε την μπάλα με το χέρι, αλλά ο Καπίνο απέκρουσε την εκτέλεση του Λέκκα. Ωστόσο, ο τελευταίος κέρδισε στο 6' την μπάλα από την πάσα του Δώνη στον Τριανταφυλλόπουλο, «τροφοδότησε» τον Παναγιωτόπουλο και αυτός «έγραψε» το 1-0. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 59΄ με τον Πετρόπουλο, ενώ στο 83΄ ο Μαυρίας με ωραίο σουτ ολοκλήρωσε την ανατροπή για το «τριφύλλι».
Διαιτητής: Χατζής (Δυτ. Αττικής)
Κίτρινες κάρτες: Κουσούρης, Επιτροπάκης, Παναγιωτόπουλος - Σο, Λαγός
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Γιάννης Δραγωνάκης): Ζήνωνος, Κουσούρης, Χόρτσας, Παπανικόλας, Μπελέρης, Κακαράς, Βασιλάκος (69' Αντωνίου), Μακαρονάς (61' Τζώρτζης), Λέκας, Επιτροπάκης (46' Αργυρίου), Παναγιωτόπουλος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Καπίνο, Πίντο, Μαυρίας (89' Μουζακίτης), Σο, Μπαρμπαρούσης (88' Γιαννιτσάνης), Μαρίνος, Λαγός, Πετρόπουλος, Φουρλάνος, Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης (73' Ζέκα).

 Μπορεί στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού να μυρίζει μπαρούτι εν όψει των επικείμενων αλλαγών στο ρόστερ της ομάδας, μετά από απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου, ωστόσο, στην προπόνηση της Τρίτης, ο Χουάν Ρότσα θέλησε να καθησυχάσει τους ποδοσφαιριστές του, ξεκαθαρίζοντας πως «πρέπει να κοιτάτε την δουλειά σας. Μην δίνετε σημασία σε ότι λέγεται για μαύρες λίστες».
Το κλίμα μετά την ήττα από την Βέροια, έγινε από πιο βαρύ μετά την απόφαση της διοίκησης να «τελειώσει» κάποιους ποδοσφαιριστές και ο Χουάν Ρότσα θέλησε στη προπόνηση της Τρίτης να ηρεμήσει τους ποδοσφαιριστές του και να τους ξεκαθαρίζει πως πρέπει να κοιτούν την δουλειά τους μέσα στο γήπεδο. «Μην ακούτε για μαύρες λίστες. Μην ακούτε τι γράφεται και λέγεται αλλά να κοιτάτε την δουλειά σας. Μην δίνετε σημασία» ήταν το μήνυμα του Αργεντινού στην ομιλία τους προς τους «πράσινους».
Από κει και πέρα, στη δοκιμή που έκανε ενόψει Προοδευτικής η μία ομάδα αποτελούνταν από τους: Καπίνο, Μαρίνο, Τριανταφυλλόπουλο, Πίντο, Λαγό, Σο, Φουρλάνο (Δώνης), Μπαρμπαρούση και Πετρόπουλο ενώ η άλλη από τους: Ταμπάκη, Σισοκό, Ζέκα, Γιαννιτσάνη, Μουζακίτη, Μαρινάκη, Μαυρία, Δώνη (Φουρλάνος).-
ΓΙΑ  ΑΠΟΧΏΡΗΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ φαίνεται - λέγεται - ακούγεται ότι είναι : Μπουμσόνκ ,Σ. Λέτο , Λ. Βύντρα ,Ν. Σπυρόπουλος ,Λ.  Χριστοδουλόπουλος , Φορναρόλι και  ίσως Πετρόπουλος ...  Όλα  με  ερωτηματικά ?????
Στήριξη στους Λουκά Βύντρα και Νίκο Σπυρόπουλου προσέφερε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού με 2-1 επί της Προοδευτικής και η πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ο προπονητής του Τριφυλλιού δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του σχολιάζοντας όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη «μαύρη λίστα» της διοίκησης για περίπου οχτώ παίκτες της ομάδας. Μάλιστα, ο 58χρονος κόουτς έδειξε να διαφοροποιείται από τη θέση της ΠΑΕ, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και να φύγει από την ομάδα!
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού:
«Μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό είπα ότι έβλεπα τον κόσμο να φεύγει με χαμόγελα. Μεσολάβησε μια εβδομάδα μέχρι τη Βέροια που είχαμε χρόνο για να μπορέσουμε να δουλέψουμε. Υπήρξε μια ήττα που προκάλεσε πολύ μεγάλο θόρυβο. Η αιτία που βρίσκω για το αποτέλεσμα στη Βέροια είναι ότι η κούραση έφτασε σε ένα σημείο υψηλό. Βγήκε στο ματς με τη Βέροια. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ηρεμήσουμε. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν αυτά. Σαράντα χρόνια έχω δει πάρα πολλά αρκεί να έχεις ψυχραιμία και να μην πετάς στα σύννεφα».
Ερωτηθείς για τα ονόματα που γράφτηκαν στον Τύπο, είπε:
«Αυτό δεν είναι επίσημο. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που γράφτηκαν ότι θα φύγουν, παιδιά με πολύ μεγάλη προσφορά ειδικά οι Βύντρα, Σπυρόπουλος, δύο παιδιά 100% επαγγελματίες, με ήθος. Βρίσκονταν σε μια πολύ καλή στιγμή της καριέρας τους. Ηρθε ένα ματς που ήμασταν όλοι κακοί. Και εγώ ήμουν κακός και ανέλαβα τις ευθύνες. Εχω μια συνάντηση με τη διοίκηση την Παρασκευή. Τίποτα δεν είναι επίσημο. Καμιά φορά μια ήττα προκαλεί περισσότερο θόρυβο απ' όσο πρέπει. Εγώ πρέπει να βγάλω μάνικα και να σβήσω φωτιά όπως έκανα στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Εχω συνηθίσει τα δύσκολα. Δεν θα διστάσω να το πω δημόσια γιατί ξέρω τι θέλω, ότι ήρθα σε μια δύσκολη στιγμή. Ένα παιχνίδι δεν μπορεί να κρίνει κάποιες βάσεις. Ελπίζουμε όλοι αυτές τις μέρες να σκεφτούμε καλύτερα γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους. Ένα κομμάτι της δουλειάς μου είναι ότι δουλεύω πάνω στον άνθρωπο, όχι με μηχανές. Ολοι σκεφτόμαστε το ανθρώπινο κομμάτι του Παναθηναϊκού. Θα τα πούμε την Παρασκευή. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Αν ήξερα… Είμαι σίγουρος ότι δεν κρύβω τίποτα. Αυτός είμαι. Η αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό είναι πάρα πολύ μεγάλη. 19 είναι σήμερα; 19/12/79 ήρθα. Πονάω πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό και θα ήθελα το καλύτερο. Είτε είμαι είτε δεν είμαι στον Παναθηναϊκό».
Για το μέλλον του Παναθηναϊκού, σχολίασε:
«Είμαι στεναχωρημένος γιατί μια ήττα μας φέρνει σε αρκετά βήματα πίσω από όσα κάναμε. Όλα τα υπόλοιπα τα συζητάω με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά. Με μια γραμμή. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Από το πρώτο παιχνίδι είπα βήμα- βήμα και υπομονή. Θα δουλέψουμε μέχρι να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Επίσημα θα βγουν από τον Παναθηναϊκό εάν το θέλουν, την Παρασκευή. Με βλέπετε ότι είμαι στεναχωρημένος αλλά ταυτόχρονα είμαι χαρούμενος που είμαι στη μάχη. Οι μάχες έχουν απώλειες. Μπορεί η απώλεια να είμαι εγώ αλλά όταν ξέρεις ότι είσαι σε μια μάχη μπορεί να είσαι εσύ».-

~** Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Χουάν Ραμόν Ρότσα, με τις οποίες διαχώρισε τη θέση του από τη «στοχοποίηση» των ποδοσφαιριστών του από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Αλαφούζος κάλεσε εκτάκτως την Πέμπτη τον Αργεντινό τεχνικό στο γραφείο του για εξηγήσεις!

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δήλωνε έκπληκτος για τις δηλώσεις του Ρότσα μετά την πρόκριση επί της Προοδευτικής, σχετικά με την «μαύρη λίστα» των παικτών μετά την ήττα του πρωταθλήματος από τη Βέροια.
Κύκλοι του Παναθηναϊκού εξέφραζαν την έκπληξη της διοίκησης για τις δηλώσεις του Αργεντινού «που δεν κινούνται στο περιεχόμενο της συνάντησής του με τον κ. Αλαφούζο την Δευτέρα. Έγιναν δε ενώ εκκρεμούσε νέα συνάντησή τους την Παρασκευή προκειμένου να συζητηθούν εκεί όλα τα ζητήματα της ομάδας. Μετά τις δηλώσεις του κ. Ρότσα ο κ. Αλαφούζος τον κάλεσε για αύριο Πέμπτη στο γραφείο του».
Μετά και από τη «διαρροή» αυτή είναι ξεκάθαρο πως η θέση του Ρότσα είναι επισφαλής και το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας αβέβαιο. Πλέον, εάν δεν ανακαλέσει ο Αργεντινός τις δηλώσεις του όλα δείχνουν ότι οι δύο πλευρές οδηγούνται σε λύση της συνεργασίας τους .-

*** ΓΙΑ  ΤΟ  ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ :
19/12/2012ΠροοδευτικήΠαναθηναϊκός1 - 2 .- ^
19/12/2012Νίκη ΒόλουΠανθρακικός1 - 1 .-^
19/12/2012ΠανιώνιοςΦωστήρας2-1 .- ^
19/12/2012ΠαναχαϊκήΟλυμπιακός1-1 .- τρεις φορές διακοπή αγώνα
20/12/2012ΘρασύβουλοςΒέροια-
20/12/2012ΚέρκυραΤύρναβος-
20/12/2012ΠιερικόςΛεβαδειακός-
20/12/2012ΑΕΚΚαβάλα-
22/12/2012Αστέρας ΤρίποληςΛάρισα-
22/12/2012Απόλλων ΣμύρνηςΟΦΗ-
22/12/2012ΠΑΟΚΑκαδημία Πλαταμώνα-
22/12/2012ΑτρόμητοςΟλυμπιακός Βόλου-
23/12/2012Αναγέννηση ΚαρδίτσαςΠλατανιάς Χανίων-
23/12/2012ΞάνθηΕθνικός Γαζώρου-
23/12/2012ΑρηςΚαλλιθέα-
23/12/2012ΠανσερραϊκόςΠΑΣ Γιάννινα-

Τα πρώτα παιχνίδια της 3ης φάσης:
Παναθηναϊκός-Προοδευτική 4-0 .- ^
Πανθρακικός-Νίκη Βόλου 2-0 .-^
Φωστήρας-Πανιώνιος 1-0 .- ^
Ολυμπιακός-Παναχαϊκή 2-0 .- ^

***  Με Λεβάντε ο Ολυμπιακός στους «32» του Europa League
 
Με την Ισπανική Λεβάντε κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στη φάση των «32» του Europa League, ενώ αν οι Ερυθρόλευκοι περάσουν τους Ισπανούς θα πέσουν, κατά πάσα πιθανότητα, πάλι πάνω σε ομάδα της Primera Divsion, αφού η κάτοχος του τροπαίου Ατλέτικο Μαδρίτης είναι φαβορί απέναντι στην Ρούμπιν Καζάν.
Το πρώτο ματς του Ολυμπιακού με την Λεβάντε, στην οποία αγωνίζεται ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Νίκος Καράμπελας, θα διεξαχθεί στην Ισπανία στις 14 Φεβρουαρίου και ο επαναληπτικός στις 21 Φεβρουαρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Αν οι Ερυθρόλευκοι περάσουν στους «16» θα αντιμετωπίζουν τον νικητή του Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρούμπιν Καζάν δίνοντας εντός έδρας το πρώτο ματς, στις 7 Μαρτίου, και εκτός τη ρεβάνς (14/3).
Αναλυτικά οι κληρώσεις:
Στους «32»:
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) - Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
Ίντερ (Ιταλία) - Κλουζ (Ρουμανία)
Λεβάντε (Ισπανία) - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελλάδα) 14/02/2013.-
Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης (Ρωσία) - Λίβερπουλ (Αγγλία)
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) - Μπορντό (Γαλλία)
Μπάγερν Λεβερκούζεν (Γερμανία) - Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Νιούκαστλ (Αγγλία) - Μέταλιστ (Ουκρανία)
Στουτγάρδη (Γερμανία) - Γκενκ (Βέλγιο)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) - Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)
Άγιαξ (Ολλανδία) - Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
Βασιλεία (Ελβετία) - Ντνίπρο (Ουκρανλία)
Ανζί (Ρωσία) - Ανόβερο (Γερμανία)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) - Τσέλσι (Αγγλία)
Γκλάντμπαχ (Γερμανία) - Λάτσιο (Ιταλία)
Τότεναμ (Αγγλία) - Λιόν (Γαλλία)
Νάπολι (Ιταλία) - Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)
Στους «16»:
Νικητής Νάπολι/Πλζεν με νικητή Μπάτε Μπορίσοφ/Φενερμπαχτσέ
Νικητής Λεβερκούζεν/Μπενφίκα με νικητή Ντιναμό Κιέβου/Μπορντό
Νικητής Ανζί/Ανόβερο με νικητή Νιούκαστλ/Μέταλιστ Χ.
Νικητής Στουτγκάρδη/Γκενκ με νικητή Γκλάντμπαχ/Λάτσιο
Νικητής Τότεναμ/Λυών με νικητή Ίντερ/Κλουζ
Νικητής Λεβάντε/Ολυμπιακός με νικητή Ατλέτικο Μαδρίτης/Ρούμπιν Καζάν
Νικητής Βασιλεία/Ντνίπρο με νικητή Ζενίτ/Λίβερπουλ
Νικητής Άγιαξ/Στεάουα Βουκουρεστίου με νικητή Σπάρτα Πράγας/Τσέλσι

***
 http://www.youtube.com/stamos01 , Stamos01 =        2200, Βίντεο ,
 http://www.youtube.com/stamatios01 , stamatios01=    476 βίντεο ,
 http://www.youtube.com/vlasiskal , vlasiskal=               436 βίντεο ,
ΣΥΝΟΛΟΝ ΑΝΑΡΤΗΘΈΝΤΩΝ =                                3112 .- """

*** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  75-61 .-
Ο Γκιστ έρχεται στον Παναθηναϊκό.....
Με τον εξ αναβολής αγώνα της 9ης αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός επικράτησε δύσκολα με 75-61 του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ και τον... έπιασε στη δεύτερη θέση όπου υπάρχει πλέον τριπλή ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ.
Οι κυπελλούχοι Ελλάδας επικράτησαν 75-61 του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ, πανηγύρισαν την 8η νίκη τους στο πρωτάθλημα, ενώ υποχρέωσαν τους «κυανέρυθρους» στην πρώτη εκτός έδρας απώλειά τους.
Κορυφαίος του Παναθηναϊκού ήταν ο Λάσμε με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Διαμαντίδης με 13 πόντους και 8 ασίστ. Ο Μπανκς (10 πόντοι) έδωσε «ανάσες» στους «πράσινους», όταν ο Πανιώνιος επιχείρησε την ανατροπή, ενώ ικανοποιητική εμφάνιση πραγματοποίησε στο ντεμπούτο του ο Καπόνο (5 πόντοι, 3 ασίστ).
Από τους «κυανέρυθρους» ξεχώρισαν οι -«συνήθεις ύποπτοι»- Παππάς και Γιάνκοβιτς με 18 και 14 πόντους, αντίστοιχα.
Ο Πανιώνιος «πλήρωσε» στο πρώτο ημίχρονο την αδυναμία του στα ριμπάουντ, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε με 27 έναντι έναντι μόλις 7 των «κυανέρυθρων».
Με οδηγό στην επίθεση τον Λάσμε, ο οποίος παράλληλα «μάζευε» το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο, οι «πράσινοι» πάτησαν... γκάζι στο δεύτερο δεκάλεπτο και πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια, έχοντας οικοδομήσει μία διαφορά ασφαλείας (+17, 42-25).
Στην τρίτη περίοδο, οι «πράσινοι» κράτησαν τη διψήφια διαφορά (+14, 58-44), αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο ένα ξέσπασμα του Πανιωνίου, με κύριο εκφραστή τον Γιάνκοβιτς, έκανε τους γηπεδούχους να «καρδιοχτυπήσουν».
Με 5 πόντους του διεθνούς φόργουορντ (1 τρίποντο), ο Πανιώνιος έτρεξε σερί 8-0 και μείωσε στο 33΄ σε 58-52.
Η «απάντηση» ήρθε από τον Μπανκς, ο οποίος με 5 διαδοχικούς πόντους (1 τρίποντο) «έγραψε» το 63-52, ο Παππάς προσπάθησε από τα 6.75 να μειώσει και πάλι σε μονοψήφιο αριθμό τη διαφορά, αλλά ανέλαβε και πάλι δράση ο Λάσμε και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με το τελικό 75-61.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρακατσούνης-Μητσόπουλος-Αναστόπουλος Αντ.
Τα δεκάλεπτα: 24-13, 42-25, 58-44, 75-61
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 8(2), Πάνκο 2, Ματσιούλις 7, Καπόνο 5(1), Λάσμε 20, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 13(1), Μπανκς 10(1), Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 2, Σκορδίλης.
Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 3, Μοτσενίγος, Αθηναίου 8(2), Κις 3(1), Μίλμπουρν 7(1), Αθανασούλας 2, Γιάνκοβιτς 14(2), Καββαδάς, Παππάς 18(2), Ντραγκίσεβιτς 2, Μπούκερ 4.
Ανακοίνωσε ότι πάει στον Παναθηναϊκό ο Γκιστ
Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο σέντερ της Μάλαγα Τζέιμς Γκιστ, ανακοίνωσε μέσω του Facebook ότι αφήνει τη Μάλαγα για να έρθει στον Παναθηναϊκό, με τον Πάνκο παίρνει τον δρόο για τη Μάλαγα ως ανταλλαγή.
«Το αποψινό παιχνίδι θα είναι πιθανότατα το τελευταίο μου με τη Μάλαγα. Φεύγω για τον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής (σ.σ.: Γιάσμιν Ρέπεσα) δεν με θέλει κι έτσι δεν θέλω να μείνω για να ζεσταίνω τον πάγκο», έγραψε ο Αμερικανός.
Ο Γκιστ το 2008 είχε επιλεγεί στο νούμεο 57 του ντραφτ από τους Σπερς, όμως δεν αγωνίστηκε στο ΝΒΑ. Ακολούθησαν οι Μπιέλα, Λοκομοτίβ Κούμπαν, Παρτίζαν και Φενέρμπαχτσε, προτού υπογράψει συμβόλαιο με τη Μάλαγα. Στην Ευρωλίγκα με τον σύλλογο της Ανδαλουσίας είχε 8,6 πόντους και 4,8 ριμπάουντ.
Το πιθανότερο, αν ο ο Γκιστ έρθει στην Ελλάδα για τους Πράσινους, ώστε να καλύψει το κενό του Σχορτσιανίτη, είναι να γίνει ανταλλαγή με τον Άντι Πανκο να συνεχίζει στη Μάλαγα.

*** Με προεκλογικό «αέρα» μιλά ο Μόντι ενώ η Ιταλία κρατά την ανάσα της

Ο Μάριο Μόντι μιλά σε εργαζόμενους της Fiat στο Μέλφι της νότιας Ιταλίας
 Ρώμη  -  Ιταλία ,
Σαββατοκύριακο καθοριστικών πολιτικών εξελίξεων έρχεται για την Ιταλία καθώς η έγκριση του προϋπολογισμού στη Βουλή (ήδη δόθηκε το «πράσινο φως» από τη Γερουσία) και η μετέπειτα παραίτηση της κυβέρνησης θα λύσουν τη σιωπή του τεχνοκράτη Μάριο Μόντι.
 Για τον κίνδυνο να χαραμιστούν οι θυσίες των Ιταλών εάν οι ψηφοφόροι δελεαστούν από μη ρεαλιστικές προεκλογικές υποσχέσεις μίλησε την Πέμπτη ο Προφεσόρε με το βλέμμα στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι -δίνοντας ίσως το εναρκτήριο λάκτισμα της καθόδου του στην πολιτική αρένα με παροχή στήριξης στον κεντρώο χώρο -δίχως να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός.
 «Θα ήταν ανεύθυνο να χαραμιστούν οι πολλές θυσίες που έχουν κάνει οι Ιταλοί. Τα αποτελέσματα αυτών των θυσιών θα μπορούσαν εύκολα να 'παρασυρθούν' εάν οι ψηφοφόροι επιτρέψουν στον εαυτό τους να δελεαστεί από εκλογικές υποσχέσεις που απέχουν κατά πολύ από την πραγματικότητα» είπε ο Μόντι μιλώντας σε εργαζόμενους της Fiat στη νότια πόλη Μέλφι.
 Δηλώσεις με προφανή στόχο τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στις οποίες οι αναλυτές «διαβάζουν» πιθανώς το εναρκτήριο λάκτισμα μιας πολιτικής εκστρατείας του Προφεσόρε.
 Ο τεχνοκράτης Μάριο Μόντι αναμένεται ευρέως να ανακοινώσει εντός του Σαββατοκύριακου τη συμμετοχή του στην προεκλογική εκστρατεία υποστηρίζοντας (χώρις να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός) στη Βουλή και τη Γερουσία μία συμμαχία του κεντρώου χώρου, που πιέζει τον Μόντι και εργάζεται εδώ και καιρό επάνω στην υπόθεση της καθόδου του στην πολιτική σκηνή.
 Ενδεικτική των προθέσεων του Προφεσόρε ήταν η συνάντηση που είχε την Τετάρτη στο Παλάτσο Κίτζι με τον Πιερφερντινάντο Καζίνι του χριστιανοδημοκρατικού κέντρου Udc και τον πρόεδρο της Ferrari Λούκα Κορντέρο Ντι Μοντετζέμολο που δημιούργησε ακριβώς γι' αυτό το σκοπό το κίνημα Μελλοντική Ιταλία (Italia Futura).
 Η Ιταλία ήλθε την Πέμπτη ένα βήμα πιο κοντά προς τις μελλοντικές εξελίξεις. Η Γερουσία ενέκρινε την Πέμπτη τον προϋπολογισμό (με 199 ψήφους υπέρ, 55 κατά και δέκα αποχές) σε ψηφοφορία που έλαβε χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης. Στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής, ώρα Ελλάδας, ακολουθεί η σχετική ψηφοφορία στη Βουλή.
 Εν συνεχεία θα υποβληθεί η παραίτηση Μόντι ενώπιον του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, το Κοινοβούλιο θα διαλυθεί και ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας θα προκηρύξει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών για τις 24 Φεβρουαρίου. Πλέον ο δρόμος θα είναι ανοιχτός για τον Μάριο Μόντι προκειμένου να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του.
 «Για το μέλλον του Μόντι δεν υπάρχουν πια αμφιβολίες» έγραφε την Πέμπτη η Huffington Post Italia αναφερόμενη στη συνάντηση που έγινε στο Παλάτσο Κίτζι, και στη βεβαιότητα για τις προθέσεις του Μόντι με την οποία αποχώρησαν οι κεντρώοι του Πιερφερντινάντο Καζίνι.
 Την ίδια στιγμή, στο «στρατόπεδο» της μπερλουσκονικής δεξιάς ο Καβαλιέρε ενώνει (όσο παράδοξο και αν ακούγεται) τη φωνή του με την κεντροαριστερά λέγοντας ότι θα ήταν «ηθικά αμφιλεγόμενη» μία υποψηφιότητα Μόντι και εστιάζοντας στους κινδύνους που ενέχει για τον Προφεσόρε να βρεθεί εν μέσω των διασταυρούμενων πυρών και να χάσει το καθεστώς της ανεξαρτησίας του.
 Η είσοδος, έστω και έμμεση, στην προεκλογική εκστρατεία ενέχει όντως σημαντικούς κινδύνους για τον Μόντι, περιλαμβανομένου του γεγονός ότι θα έβλεπε να μειώνονται δραματικά οι πιθανότητές του για τη διαδοχή του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στην προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας (η θητεία του λήγει τον Απρίλιο) εάν δεν κατορθώσει να εξασφαλίσει την πρωθυπουργία -γεγονός στο οποίο συνηγορούν οι δημοσκοπήσεις.
 Τα γκάλοπ δείχνουν πως τα κεντρώα κόμματα που «προσυπογράφουν» τις πολιτικές του Μόντι θα ενισχύονταν από το 10 στο 15% με τη στήριξη του Προφεσόρε. Το ποσοστό αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για να εγγυηθεί έναν ισχυρό μετεκλογικό ρόλο για τον πρώην κοινοτικό επίτροπο, πάντως ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι του Δημοκρατικού Κόμματος έχει δηλώσει ότι ο Μόντι είναι το πρώτο πρόσωπο με το οποίο θα ήθελε να μιλήσει την επομένη των εκλογών (και είναι γνωστό που θα τον ήθελε για τσάρο της Οικονομίας).
 Το Δημοκρατικό Κόμμα βρίσκεται σε τροχιά νίκης με τις δημοσκοπήσεις να του δίνουν κατά μέσο όρο ποσοστό που κυμαίνεται γύρω στο 35%. Η Αριστερά προσεγγίζει το 40% μαζί με το κόμμα Αριστερά-Οικολογία-Ελευθερία του Νίκι Βέντολα.
 Εντούτοις, ενδέχεται να χρειαστεί να συγκροτήσει συμμαχία για να διασφαλίσει τον έλεγχο στη Γερουσία (απέναντι στη μπερλουσκονική δεξιά, τον Μπέμπε Γκρίλο και τη Λέγκα του Βορρά) και να καθησυχάσει τους φόβους των αγορών ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του για παραμονή στο δρόμο της δημοσιονομικής πειθαρχίας.
 Η γενική εικόνα, όπως προκύπτει από την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos που μεταδόθηκε στη δημοφιλή εκπομπή Ballarò του Rai Tre, είναι ότι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του Πιερλουίτζι Μπερσάνι διατηρεί τις δυνάμεις του, πέφτουν τα ποσοστά του Κινήματος 5 Αστέρων του αντισυστημικού Μπέπε Γκρίλο, ενώ η κεντροδεξιά ανεβαίνει μέχρι και τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες.-Ευαγγελία Μπίφη , Newsroom ΔΟΛ

~** Τραγούδια από κικνηματογράφο   :  http://youtu.be/XM4G7Bi2IJA ,



*** Το 2013 θα είναι έτος αξιολόγησης υπηρεσιών και ικανοτήτων στο Δημόσιο, λέει ο Αντ.Σαμαράς

Ο Αντώνης Σαμαράς
* Αθήνα

 «Στόχος είναι η ανάπτυξη» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
 Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το 2013 είναι έτος αξιολόγησης υπηρεσιών και ικανοτήτων, ώστε το κράτος να γίνει αποτελεσματικότερο.
 «Με τη συμμετοχή και των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων, όλοι μαζί, μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες για αναδιοργάνωση του κράτους και εξυπηρέτηση του πολίτη» συνέχισε ο κ. Σαμαράς ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου.
 O πρωθυπουργός, ύστερα από σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι δεν έγινε κουβέντα για απολύσεις, αλλά για αξιολόγηση.
 «Διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις» δήλωσε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξουν διαθεσιμότητες το 2013. Τόνισε ότι η κινητικότητα είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου. Άλλωστε, η κινητικότητα προβλέπεται και στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, δεν είναι κάτι καινούργιο, είπε.
 Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισήμανε ότι «τελείωσε η πρώτη φάση, με την οποία μπήκαν τα θεμέλια για τις επόμενες κινήσεις που είναι το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα διέπει τη λειτουργία των νέων οργανισμών των υπουργείων (εντός του Ιανουαρίου), καθώς και το πλαίσιο της αξιολόγησης των ικανοτήτων του προσωπικού».
 Ανακοίνωσε δε ότι εγκρίθηκαν ήδη τα οργανογράμματα των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ΥΠΕΚΑ, μετά την αξιολόγηση των δομών (είναι τα πρώτα υπουργεία στα οποία ξεκίνησε η αξιολόγηση) και πρόσθεσε ότι οι δομές τους μειώθηκαν πάνω από 50%.
 Συμπλήρωσε ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα είναι έτοιμα τα οργανογράμματα και των υπόλοιπων υπουργείων.
 Επίσης, είπε ότι μετά τα υπουργεία θα ακολουθήσει η αξιολόγηση στους φορείς που δεν ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση (δηλαδή νομικά πρόσωπα, κλπ).
 Τέλος, σε ερώτηση για το αν η τρόικα θα απαιτήσει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2013, ο κ. Μανιτάκης δήλωσε ότι «οι διαπραγματεύσεις είναι συνεχείς, ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε, για να βελτιώσουμε τη θέση μας στη διαπραγμάτευση».
 Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας, Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και Περιβάλλοντος, Ευάγγελος Λιβιεράτος.
 Επίσης, στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο προϊστάμενος του Γραφείου Ειδικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει και τη νέα θέση του γενικού γραμματέα Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου.
 Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στους δήμους αποφάσισαν να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις τους με τη μορφή που είχαν μέχρι σήμερα, ενώ πληθαίνουν μέρα με την μέρα οι προσφυγές για προσωρινή διακοπή της διαθεσιμότητας.
 Τερματίζονται με την παρούσα μορφή οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Εντός της ημέρας θα δοθεί στη δημοσιότητα το θεσμικό πλαίσιο της κινητικότητας που θα ισχύσει στον δημόσιο τομέα. Στην ουσία πρόκειται για δύο υπουργικές αποφάσεις που θα υπογράψει ο κ. Μανιτάκης και περιγράφουν βήμα προς βήμα τη διαδικασία μετακίνησης του προσωπικού στον δημόσιο τομέα.
 Στις μετακινήσεις θα προηγηθούν 2.000 υπάλληλοι που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ θα υπάρξει βαθμολόγηση των κριτηρίων με τα οποία θα μεταταχθεί το προσωπικό μετά την αξιολόγηση στην οποία θα υποβληθεί από το 2013.
 ΣΥΡΙΖΑ: «Διάλυση του κράτους»
 «Αυτό που αποκαλεί ο πρωθυπουργός διοικητική μεταρρύθμιση είναι η διάλυση του κράτους, των κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και της δυνατότητας της χώρας να ανασυγκροτηθεί» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του για τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού.
 «Η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει ούτε με νέες απολύσεις, ούτε με την κατεδάφιση των κρατικών και κοινωνικών δομών» σημειώνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι «ο δημόσιος τομέας, μέσω της ανασυγκρότησής του και του επαναπροσανατολισμού του προς την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, μπορεί να παίξει έναν πρωτεύοντα ρόλο στην ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, την προστασία της εργασίας και τη στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων».
 ΚΚΕ: «Κατακρημνίζονται οι δημόσιες υποδομές»
 «Το πιο αποτελεσματικό κράτος που επιδιώκει η συγκυβέρνηση μαζί με την ΕΕ σημαίνει κράτος πιο ικανό για να στηρίζει την υψηλή κερδοφορία και τα προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων, σημαίνει κράτος πιο άγριο στη φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων, στην εξόντωση των δικαιωμάτων τους και στην καταστολή των αγώνων τους, την ίδια στιγμή η δημόσια Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια και οι δημόσιες υποδομές κατακρημνίζονται από τις δραστικές περικοπές και την έλλειψη προσωπικού».
 Αυτά αναφέρονται σε σχόλιο του ΚΚΕ για τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού και προστίθεται ότι «με βάση το πόσο θα συνεισφέρουν σ' αυτή την πολιτική θα αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι, κάτω από την τρομοκρατία της απόλυσης, της μετακίνησης, της μείωσης του μισθού».-
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

~** Καίτη Χωματα   :  http://youtu.be/FNjZcwYeZcI ,



ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..

* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html  , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html  , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html  , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html  , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html  , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html  , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (7).-

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
~* http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/12/1-2012.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 .-
~* http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html  , Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012 , Ημερήσια εκδρομή στην Πάτρα εορτασμός Αγίου Ανδρέα 30/11/2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/01-02-2012.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 01 και 02 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html  , Όμορφα και ωραία γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2012 , .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/12/03122012.html  , Το Δευτεριάτικο αγιάζι στην ενημέρωση 03/12/2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/12/03-2012.html  , Το αγιάζι ενημέρωσης την Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html  , Της Τρίτης το αγιάζι στην ενημέρωση 04/12/2012 .-
 ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/12/04-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2012.-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/12/05-2012.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 05 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2012 .-
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) : Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2012 .-
~*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/12/07-2012.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης μας Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2012 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/12/08-2012.html  , Στο αγιάζι της ενηγμέρωσης του Σαββάτου 08 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/08-09-2012.html?spref=fb  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 08 και 09 Δεκεμβρίου 2012
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/12/09-2012.html  , Στην ενημέρωση της Κυριακής 09 Δεκεμβρίου 2012 ,-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/12/to-10-2012.html  , To αγιάζι της Δευτέρας στην ενημέρωση 10 Δεκεμβρίου 2012
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/12/t-11-2012.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/12/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/12/13-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/12/14-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012.-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/12/15-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/15-16-2012.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 15 καί 16 Δεκεμβρίου 2012.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/12/16-2012.html  , Στο ασγιάζι της Κυριακάτικης ενημνέρωσης 16 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/12/17-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/12/18-2012.html  , ΣΤΟ αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 .-
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2012/12/19-2012.html  , Στο  αγιάζι  της καθημερινής  μας  ενημέρωσης Τετάρτη  19  Δεκεμβρίου  2012  .-

~**
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~ http://www.youtube.com/stamos01 , = 2195 video.-
~ http://www.youtube.com/stamatios01 , = 4 76 video.-
~ http://www.youtube.com/vlasiskal , = 419 video.-
ΣΥΝΟΛΟΝ : 3090 Βίντεο ν Αναρτημένα .-

~** Ταρσανάς και τραγούδι   :

 http://youtu.be/rYE8cMrLTUY .,



~** ΤΡΙΚΑΛΑ Μύλος ξωτικών   :
http://youtu.be/oMHYJ7hlAjw ,



 ~*** Βιολάρης Μιχάλης P1030901.MP4 :

http://youtu.be/vvyYtYa4Qa8 ,



~*** Αίγινα αρχοντικό P1030919.MP4 :
http://youtu.be/VjauPmGZD38 ,



~*** ΑΙΤΩΛΙΚΟ P1030905.MP4 :
http://youtu.be/6vgLF4vCb-M



~*** Τραγούδι κινηματογράφου P1030894.MP4 :
http://youtu.be/ZGsuhNFW6a4 ,



~*** Πόπη Αστεριάδου P1030898.MP4 :
http://youtu.be/1iSXtpy6Vtg ,



~** Ράβδος ελαιοκάρπου P1030918.MP4 :
http://youtu.be/ij90UIQpmxQ ,



~*** Θέρμος φαράγγι αναρύχιση :904
http://youtu.be/bvlOP31FqEY ,



~** Καίτη Κομματά : 895
http://youtu.be/FusRvp4dbjY ,



~*** ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 2012 : 914
http://youtu.be/2E6BX4pC1Tk ,



~** Κινηματογράφος και μουσική : 902
http://youtu.be/R_Ss2Or_jCo ,



~*** ΚΑΤΑΚΟΛΟ Μουσείο Τέχνης : 917
http://youtu.be/0EUDpyf6js4 ,



Κυσσαβος Λαρισα Μανητάρια :
http://youtu.be/jxiEU2lq8g8 ,



ΜΕΣΟΛΙΓΓΙ και ποδήλατα P1030912.MP4 :
http://youtu.be/BMczNcOP6-E ,



Μουσική κινηματογράφου P1030899.MP4 :
http://youtu.be/-vm-1EKF0io ,



ΜΥΚΟΝΟΣ P1030907.MP4 :
http://youtu.be/FHKqAACVB1U ,



ΝΑΞΟΣ καταδύσεις P1030920.MP4 :
http://youtu.be/KoQTw4MuzX8 ,



ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ από ψηλά P1030906.MP4 :
http://youtu.be/akE5j0Vk_GM ,





***   http://www.bing.com/images/search?q=++STAMOS-ARFARA-GREECE+&form=MSNH01&mkt=el-gr&setlang=el&x=77&y=17#x0y2372  ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: