ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 1 στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  01  Μαρτίου 2018 ,
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !~Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !
~


~ «Ψυχρό» το κλίμα Εκκλησίας – Κυβέρνησης και η απόφαση για την ορκωμοσία
~ Η επιλογή των νέων μελών της κυβέρνησης να μην ορκιστούν με θρησκευτικό όρκο, είναι ένα ακόμα «σημάδι» των «παγωμένων» σχέσεων Εκκλησίας- Κυβέρνησης.
* Η επιλογή των νέων προσώπων που δείχνουν να μην έχουν σχέσεις με την Εκκλησία, προκαλεί ένα επιπλέον «μούδιασμα», το οποίο ήδη είχε εκφραστεί, μετά την απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, με την τροπολογία που ρυθμίζει θέματα του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, σύμφωνα με την οποία, δεν έχει πλέον τον πρώτο λόγο η Εκκλησία, αλλά ο Δήμος. Ένα θέμα, το οποίο αποτελεί casus belli και για το οποίο με επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατέστησε σαφή την δυσαρέσκειά του.
~ Στο ήδη «ψυχρό» κλίμα λοιπόν, πρόκειται στη συνέχεια να προστεθούν και άλλα θέματα, όπως αυτό του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία, με την Εκκλησία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr, να βρίσκεται σε στάση αναμονής για τις επόμενες κινήσεις τις κυβέρνησης και για τον τρόπο με τον οποίο θα τα χειριστεί.

***  Συρία τώρα: Αυστηρή προειδοποίηση των ΗΠΑ στην Τουρκία

~ Μήνυμα στην Άγκυρα να συμμορφωθεί με το πρόσφατο ψήφισμα του ΟΗΕ για την παύση των εχθροπραξιών εντός του συριακού εδάφους, προχωρώντας σε άμεση αποκλιμάκωση των στρατιωτικών της επιχειρήσεων στην Eφρίν, έστειλε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.
*  «Ενθαρρύνω την να διαβάσει αυτό το ψήφισμα, το ομόφωνα συμφωνημένο ψήφισμα του Σαββάτου», ανέφερε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η εκπρόσωπος τόνισε πως αν κάποιος κοιτάξει τον χάρτη θα διαπιστώσει πως η Εφρίν βρίσκεται εντός της , υπονοώντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή συμπεριλαμβάνεται στην προσωρινή ανακωχή που προβλέπει το σχετικό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Η Απόφαση 2401, που εγκρίθηκε ομόφωνα το Σάββατο από τα 15 κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καλεί να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός για 30 ημέρες σε όλη την επικράτεια της Συρίας.
Το ψήφισμα αφήνει ωστόσο περιθώριο για την συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων που συνδέονται με τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, καθώς δεν προβλέπει κατάπαυση του πυρός για τις επιθέσεις εναντίον συγκεκριμένων τζιχαντιστικών ομάδων και οργανώσεων (Ισλαμικό Κράτος, Αλ Κάιντα/Αλ Νούσρα).
~ Οι εν λόγω «οντότητες» ορίζονται από το ίδιο το Συμβούλιο Ασφαλείας και για τον λόγο αυτό η κ. Νάουερτ έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως οι εξαιρέσεις είναι πολύ συγκεκριμένες και δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας για την περίπτωση της Εφρίν.
«Πιστεύω ότι το ψήφισμα ήταν σαφές με την ονομασία των ομάδων που θεωρούνται απαλλαγμένες από την κατάπαυση του πυρός», ανέφερε.
Παρόλα αυτά, ο τουρκικός στρατός φαίνεται πως συνεχίζει την πολεμική του δραστηριότητα στην Εφρίν, παραβιάζοντας το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του πρόεδρου της Γαλλίας , ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο τόνισε την ανάγκη η παύση των εχθροπραξιών να γίνει «αμέσως και πλήρως σεβαστή», ξεκαθαρίζοντας πως η κατάπαυση του πυρός πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα «στο σύνολο του συριακού εδάφους».

*** «Κρατικοποιήθηκε» με τροπολογία το ίδρυμα Παναγίας Τήνου – «Πόλεμος» Ιερώνυμου - Γαβρόγλου
~Εκκλησία της Ελλάδος: «Λάδι στη φωτιά» στις ταραγμένες σχέσεις μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας ρίχνει η κίνηση του Κώστα Γαβρόγλου να εντάξει στο νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής τροπολογία αναφορικά με τη αλλαγές στη διοίκηση του «Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου».
*  Την βουλευτική τροπολογία υπογράφουν πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Ν. Ξυδάκης, Α. Συρίγος, Ν. Συρμαλένιος, Ν. Μανιός και Θ. Μεγαλοοικονόμου), ο βουλευτής του Ποταμιού Σπ. Δανέλλης και δύο βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων (Ζουράρις – Παπαχριστόπουλος). Σε αυτή αναφέρεται πως «επιδιώκεται τόσο η τροποποίηση διατάξεως του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμου 590/1977) όσο και η κατάργηση διατάξεων του νόμου 4301/2014 (26 παρ. 1, 50, 51 παρ. 6), που όλες αφορούν στη διοίκηση του Ιερού Ιδρύματος του Ναού Ευαγγελιστρίας Τήνου».
Με την τροπολογία επανέρχεται το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελίστριας Τήνου, στο κράτος ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και ουσιαστικά φεύγει από τον έλεγχο του Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β’.
Ο κ. Γαβρόγλου έκανε αποδεκτή βουλευτική τροπολογία που αλλάζει το καθεστώς διοίκησης του «Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου», λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για καταψήφιση της εν λόγω τροπολογίας καθώς έκανε λόγο για «Πραξικοπηματική επέμβαση της Πολιτείας σε ζητήματα Εκκλησίας».
Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ως πρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σε εκτενή επιστολή που του απέστειλε σήμερα το πρωί διεμήνυσε:
«Οι μονομερείς αυτές νομοθετικές πρωτοβουλίες επιστρέφουν την πολιτική και θρησκευτική ζωή της Πατρίδας σε παλαιές και επώδυνες περιόδους πραξικοπηματικών επεμβάσεων της Πολιτείας σε εσωτερικά ζητήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος».
Τα έσοδα του Ιδρύματος ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, με το 10% των ακαθαρίστων εσόδων του αποδίδεται στον Δήμο Τήνου, το 3% στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, το 5% στην Αποστολική Διακονία, το 2% στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου και Τήνου, ενώ από τα έσοδά του συντηρείται το Γηροκομείο Τήνου.

Αναλυτικά η επιστολή Ιερώνυμου έχει ως εξής:
Συνοδική Αποφάσει, ληφθείση εν τη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 26ης μηνός Φεβρουαρίου ε.ε., γνωρίζομεν υμίν, ότι η Ιερά Συνοδος, εν τη ρηθείση Συνεδρία Αυτής, απεφάσισεν όπως αποστείλη την παρούσα επιστολή, καθ’ όσον ενημερωθήκαμε ότι στις 22.2.2018 κατατέθηκε η βουλευτική τροπολογία με γενικό αριθμό καταθέσεως 1488 και ειδικό αριθμό καταθέσεως 152, η οποία υπογράφεται από επτά (7) Βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Το Ποτάμι). Με την τροπολογία αυτή επιδιώκεται τόσο η τροποποίηση διατάξεως του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμου 590/1977) όσο και η κατάργηση διατάξεων του νόμου 4301/2014 (26 παρ. 1, 50, 51 παρ. 6), που όλες αφορούν στη διοίκηση του Ιερού Ιδρύματος του Ναού Ευαγγελιστρίας Τήνου («Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου», Π.Ι.Ι.Ε.Τ. πρόκειται για το κρατικό Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, που διοικεί τον πανελλήνιας λατρευτικής σημασίας Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου και την περιουσία του).
Τα ζητήματα που θέτει η βουλευτική τροπολογία έχουν απαντηθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος με προγενέστερη επιστολή (έτους 2015) προς τον τότε Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαο Φίλη και τους κκ. Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, την οποία σας κοινοποιούμε. Οι απόψεις της Ιεράς Συνόδου έγιναν τότε κατανοητές και αποσοβήθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία, που σήμερα επαναφέρεται από τους ανωτέρω κκ. βουλευτές.
~  Δυστυχώς ελάχιστοι τοπικοί παράγοντες της Τήνου συνεχίζουν να παραπληροφορούν, δεν εννοούν να καταλάβουν ότι αφ’ ενός το Ίδρυμα της Ευαγγελιστρίας Τήνου είναι «Πανελλήνιο» και «Ιερό Ίδρυμα», επειδή διοικεί Ιερό Ναό με την περιουσία του, και όχι «δημοτική επιχείρηση», και ότι αφ’ ετέρου η περιουσία του συγκεντρώθηκε από την ευλάβεια του Ελληνικού Λαού στην Παναγία Θεοτόκο και τον Ιερό Ναό της. Αρνούνται ακόμη να αποδεχθούν το γεγονός ότι όσα ψευδώς καταμαρτυρούσαν το 2014 κατά του τότε νέου νόμου 4301/2014 περί δήθεν αυτοδίκαιης υπαγωγής του Ιδρύματος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Τήνου στην Εκκλησία της Ελλάδος, περί δήθεν καταργήσεως του «αυτοδιοικήτου χαρακτήρα» του Ιερού Ιδρύματος και περί δήθεν παύσεως της εποπτείας της Πολιτείας στο Ιερό Ίδρυμα, πανηγυρικώς κατερρίφθησαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (3631/2015).
Τέλος, αρνούνται να αποδεχθούν το γεγονός ότι και μετά από τον νόμο 4301/2014 το Ίδρυμα συνεχίζει να εποπτεύεται από την Πολιτεία (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων), όπως και πριν από τον νόμο 4301/2014, και ότι οι τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοικούσας Επιτροπής στις 10.12.1017 έγιναν με απολύτως ομαλό τρόπο κατά τον ν. 349/1976 και με συμμετοχή των νομίμων εκλεκτόρων, πολλοί από τους οποίους (μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου και όχι μόνον) απείχαν από τις προηγούμενες εκλογές του Δεκεμβρίου 2014, επειδή είχαν πεισθεί από αβάσιμες κατηγορίες κατά του ν. 4301/2014.
Ανακύπτει επομένως η εύλογη απορία: πώς είναι δυνατόν βουλευτές, και μάλιστα από πολιτικούς χώρους, που τάσσονται υπέρ των «διακριτών ρόλων» η υπέρ του «χωρισμού Κράτους Εκκλησίας» και της απόλυτης «θρησκευτικής ουδετερότητας» του Κράτους, να εισηγούνται μεταβολές στην Καταστατική Νομοθεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος υποκαθιστώντας την Ιερά Σύνοδο Αυτής ή να εισηγούνται τροπολογίες για τη διοίκηση και διαχείριση Ιερών Ιδρυμάτων Ναών χωρίς γνώση της Εκκλησίας; Για τον λόγο αυτό οφείλουμε να συγχαρούμε την Κομματική Οργάνωση Βάσης (Κ.Ο.Β.) Τήνου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (Κ.Κ.Ε.). για τη στάση ιδεολογικής συνέπειας, επειδή -αν και εκκινώντας από αντίθετη προς την Εκκλησία αφετηρία σε επίπεδο ορολογίας και ουσίας (του χωρισμού Κράτους Εκκλησίας)- είχε ανακοινώσει σε σχέση με το Ιερό Ίδρυμα της Ευαγγελιστρίας Τήνου:
«Ο Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. και οι βουλευτές του τοποθετούνται πάντοτε με βάση τό πλαίσιο του διαχωρισμού Εκκλησίας και Κράτους, την πάγια δηλαδή θέση του κόμματος για τίς σχέσεις Κράτους Εκκλησίας. Θέση του ΚΚΕ είναι ότι ο έλεγχος του κράτους πρέπει να περιοριστεί στη διακρίβωση των τυπικών προϋποθέσεων, χωρίς να παρεμβαίνει στην εσωτερική οργάνωση των θρησκευτικών ενώσεων, των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων κ.λπ.».
Η συγκεκριμένη τροπολογία (1488/152/22.2.2018) βρίθει ψευδών και παραπλανητικών διαδόσεων στην αιτιολογική της έκθεση. Τολμά μάλιστα να επικαλείται υπέρ της ανάγκης καταργήσεως των άρθρων 26 παρ. 1, 50 και 51 παρ. 6 του ν. 4301/2014 την απορριπτική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) 3631/2015, η οποία απέρριψε (και μάλιστα ομοφώνως) την αίτηση ακυρώσεως του Δήμου Τήνου κατά της συνταγματικότητας των ως άνω διατάξεων του νόμου 4301/2014.
Επιπλέον η ανωτέρω δικαστική απόφαση απέρριψε τον ψευδή ισχυρισμό, τον οποίο αναπαράγει η τροπολογία, ότι, επειδή με τον νόμο 4301/2014 το Π.Ι.Ε.Ε.Τ. έπαυσε να εξαιρείται από τις διατάξεις του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος (ν. 590/1977), δήθεν υπήχθη αυτοδικαίως στην εποπτεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ότι μετατράπηκε σε «εκκλησιαστικό ίδρυμα» και ότι έπαυσε η εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επί του Ιδρύματος.

Ειδικότερα, με τις διατάξεις της επίμαχης τροπολογίας:
α) Επιχειρείται να τροποποιηθεί ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος και να επαναφερθεί σε ισχύ το καταργηθέν (με το άρθρο 51 παρ. 6 του ν. 4301/2014) άρθρο 66 παρ. 1 του νόμου 590/1977 (το τελευταίο άρθρο που εξαιρούσε το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. από τον ν. 590/1977 είχε εισαχθεί στη Βουλή το 1977 με παρέμβαση τότε βουλευτών και χωρίς γνώση και συναίνεση της Ιεράς Συνόδου). Επιδιώκεται επομένως το Ιερό Ίδρυμα του Ναού της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Τήνου να εξαιρείται από τις διατάξεις του νόμου 590/1977. Προσπαθούν δηλαδή να παρέμβουν μονομερώς στον ισχύοντα Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος χωρίς γνώση και συναίνεση του διοικητικού οργάνου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς Συνόδου. Πρόκειται για ωμή παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και της αρχής της αυτοδιοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος (3 παρ. 1, 12, 13 παρ. 1 Συντάγματος, 9, 11 ΕΣΔΑ).
Σημειώνεται πάντως ότι η ομόφωνη απόφαση του ΣτΕ (3631/2015) νομολόγησε ότι ουδεμία εξομοίωση του Ιερού Ιδρύματος με τα εκκλησιαστικά ιδρύματα συνέβη λόγω του νόμου 4301/2014, όπως αναληθώς αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας. Αντιθέτως, το άρθρο 51 παρ. 6 του νόμου 4301/2014 προβλέπει ρητώς τη διατήρηση του καθεστώτος λειτουργίας του Ιδρύματος (νόμος 349/1976) : «Η παρ. 1 του άρθρου 66 του ν. 590/1977 (Α 146) καταργείται. Το προηγούμενο εδάφιο δεν καταργεί τον ισχύοντα ν. 349/1976 (Α 149), όπως έχει τροποποιηθεί μέχρι και τη δημοσίευση του παρόντος νόμου».
β) Προτείνεται η κατάργηση της δυνατότητας ψηφοφορίας του Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κατά την πρώτη συνεδρία της νεοεκλεγείσας Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε.) του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου (άρθρα 26 παρ. 1, 50 ν. 4301/2014). Ειδικότερα, μετά από την εκλογή των μελών της Δ.Ε. ανά τριετία και κατά την πρώτη συνεδρία της νέας Διοικούσας Επιτροπής, προβλέπεται ότι τα νέα μέλη της Δ.Ε. ψηφίζουν μεταξύ τους και επιλέγουν τον Αντιπρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Διοικούσας Επιτροπής. Η επίμαχη τροπολογία απαγορεύει το δικαίωμα ψήφου κατά την συγκεκριμένη ψηφοφορία στον επιχώριο Μητροπολίτη Σύρου, Πρόεδρο της Επιτροπής, ο οποίος είναι και ο μοναδικός εκπρόσωπος της Εκκλησίας στη διοίκηση του Ιερού Ιδρύματος. Αναρωτάται κανείς γιατί πρέπει να απαγορεύεται στον Πρόεδρο του Ιδρύματος να ψηφίσει στην συγκεκριμένη συνεδρίαση.
Η αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου από τον Μητροπολίτη Πρόεδρο του Ιερού Ιδρύματος τον καθιστά διακοσμητικό στοιχείο, αφού του απαγορεύεται να παρίσταται σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση και να ψηφίζει, παρ’ ότι κατά την απόφαση 3631/2015 της Ολομέλειας του ΣτΕ «το Ίδρυμα έχει από ιδρύσεώς του προεχόντως θρησκευτικούς σκοπούς, οι οποίοι σχετίζονται με την διοίκηση και διαχείριση της περιουσίας του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Ευαγγελιστρίας) Τήνου, που αποτελεί ιερό προσκύνημα» (σκέψη 15). Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Ιερός Ναός της Ευαγγελιστρίας Τήνου έχει αποδοθεί εξ αρχής στη δημόσια λατρεία και δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση κανενός.
γ) Καθαιρείται πραξικοπηματικώς η εκλεγείσα στις 10.12.2017 Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος και ορίζεται ημερομηνία εκλογής νέας Διοικούσας Επιτροπής. Σημειώνεται ότι η τελευταία εκλογή στις 10.12.2017 διενεργήθηκε με τις ίδιες διατάξεις του νόμου 349/1976, τον οποίον σέβεται απολύτως η Ιερά Σύνοδος, όπως και οι προγενέστερες εκλογές, καθώς οι διατάξεις του νόμου 349/1976 δεν έχουν τροποποιηθεί από τον νόμο 4301/2014, ως προς την εκλογή των μελών της Διοικούσας Επιτροπής, και παραμένουν σε πλήρη ισχύ. Συνεπώς, η γενομένη εκλογή της Διοικούσας Επιτροπής στις 10.12.2017, η οποία αυθαιρέτως καταργείται με την τροπολογία, δεν έχει καμία συνάφεια και αιτιώδη σχέση με την εφαρμογή των άρθρων 26 παρ. 1 και 51 παρ. 6 νόμου 4301/2014, τα οποία η τροπολογία επίσης προτείνει να καταργηθούν.
Αναρωτάται κανείς γιατί καθαιρείται η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος, αφού τα μέλη της δεν εξελέγησαν βάσει των διατάξεων του νόμου 4301/2014, ο οποίος δεν ρυθμίζει το ζήτημα αυτό. Η απάντηση είναι απλή: επειδή στις τελευταίες εκλογές (10.12.2017) δεν εξελέγησαν τα μέλη που μερικοί τοπικοί παράγοντες επιθυμούσαν να εκλεγούν. Και προσέτι διότι, μετά από την εκλογή τους, τα νέα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής δεν εξέλεξαν τον Αντιπρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα που οι ανωτέρω παράγοντες θα επιθυμούσαν. Επειδή λοιπόν κατόπιν μιας νόμιμης εκλογικής διαδικασίας εξελέγησαν μη αρεστά -σε ελάχιστους- μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, καθαιρείται δια νόμου η Επιτροπή. Είναι προφανές ότι νομοθετικές πρωτοβουλίες, που αποβλέπουν στην ανατροπή νομίμως εκλεγμένων διοικήσεων σε Ιδρύματα και Ν.Π.Δ.Δ., δεν σέβονται τη δημοκρατική αρχή ούτε την αρχή της αυτοδιοικήσεώς τους, περί των οποίων υποτίθεται ότι περικήδονται.
Εν τέλει, επειδή η μεθοδολογία και η πολιτική θεολογία, οι οποίες προάγονται με την τροπολογία (με αρ. 1488/152/22.2.2018), αποτελούν δημοκρατικό ατόπημα και αναιρούν κατά συνταγματικώς απαράδεκτο τρόπο τις θρησκευτικές ελευθερίες της Εκκλησίας της Ελλάδος, σας καλούμε να την καταψηφίσετε.
Η προτεινόμενη τροπολογία αναμιγνύεται ανεπίτρεπτα στη διοίκηση Ιερού Ναού και της περιουσίας του, που η Πολιτεία κατέστησε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου για λόγους αυξημένης νομικής προστασίας του.
Δεν είναι δυνατόν η Εκκλησία της Ελλάδος να μην γνωρίζει και να μην συναινεί σε τροποποίηση του Καταστατικού Της Χάρτη, η οποία προκαλείται από την τροποποίηση του καθεστώτος του Ιερού Ιδρύματος, που διοικεί Ιερό Ναό τεθειμένο σε δημόσια, και μάλιστα πανελλήνια, λατρεία, καθώς δεν πρόκειται για ιδιωτικό Ιερό Ναό. Οι μονομερείς αυτές νομοθετικές πρωτοβουλίες επιστρέφουν την πολιτική και θρησκευτική ζωή της Πατρίδας σε παλαιές και επώδυνες περιόδους πραξικοπηματικών επεμβάσεων της Πολιτείας σε εσωτερικά ζητήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Επί δε τούτοις, ευελπιστούντες ότι θέλετε κατανοήσει την σημασία των ως άνω εκτεθέντων και ότι θα λάβετε υπ’ όψιν τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, επικαλούμεθα εφ’ υμάς πλουσία την Χάρη του Θεού και διατελούμε μετ’ ευχών και τιμής.

*** Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει το Άγιον Όρος- Απαγορευτικό απόπλου
~ Μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα σφοδρή κακοκαιρία πλήττει σήμερα και το Άγιον Όρος. Σε όλο το Όρος ρίχνει χιονόνερο στις πεδινότερες περιοχές και χιόνι στις ορεινότερες.
* Αύριο αναμένεται ύφεση στους βορείους ανέμους από την πλευρά της Ουρανούπολης, ενώ από την πλευρά της Ιερισσού υπάρχει απαγορευτικό στον απόπλου σκαφών για μία περίπου εβδομάδα.
Ωστόσο τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη.


*** Έτσι είναι οι ΗΓΕΤΕΣ-ΠΡΟΤΥΠΑ! Ο Πούτιν μεριμνεί για τους φτωχούς…

Βασικός στόχος της κοινωνικής πολιτικής που θα εφαρμοστεί θα είναι η μείωση στο μισό του αριθμού των φτωχών Ρώσων τα επόμενα έξι χρόνια, τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματος.
* Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι στόχος είναι να αυξηθεί το όριο ηλικίας των Ρώσων στα 80+ τα επόμενα χρόνια και για τον λόγο αυτό, η ρωσική κυβέρνηση θα ξοδέψει 3,4 τρισεκατομμύρια ρούβλια προκειμένου να βελτιωθεί η δημογραφική κατάσταση της Ρωσίας.
Σε ότι αφορά την οικονομία, σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί 1,5 φορά το ρωσικό ΑΕΠ στα επόμενα 10 χρόνια.
Επιπλέον, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισήμανε την ανάγκη να επεκταθεί η ελευθερία της έκφρασης, να ενισχυθούν οι δημοκρατικοί θεσμοί, οι κοινωνικές δομές και τα δικαστήρια.

***  AΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ!Η Μεγάλη ΕΚΠΛΗΞΗ του Κ. Βελόπουλου

~ Η έκπληξη που σας λέγαμε είναι επίσημη και ήρθε η ώρα να σας την ανακοινώσουμε.
Όχι μία αλλά δύο συνεντεύξεις θα δώσει ο Κ. Βελόπουλος, την Παρασκευή.
Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα δώσει ραδιοφωνική συνέντευξη στο Νίκο Χατζηνικολάου στο ραδιόφωνο του RealFm 97.8 (10.00-12.00)
και το βράδυ θα εμφανιστεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του KONTRA CHANNEL και τον Γ. Παπαγιάννη.
Φυσικά δεν ξεχνάμε πως τη Δευτέρα 5 Μαρτίου ο κ. Βελόπουλος θα εμφανιστεί στον Κ. Θωμαίδη και την εκπομπή ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ, στις 12 τα μεσάνυχτα.

Μη χάσετε τις διαφορετικές αποκαλύψεις σε κάθε του συνέντευξη…

***   Oρκωμοσία με ΓΚΑΦΑ! Ο Πετρόπουλος δεν ήξερε που έπρεπε να πάει… (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, έπειτα από τον μίνι ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.
*  Την παράσταση έκλεψε η «γκάφα» του υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιου Πετρόπουλου, ο οποίος προσπάθησε να μπει στο Μέγαρο Μαξίμου,αντί στο Προεδρικό Μέγαρο, με τους δημοσιογράφους να του υποδεικνύουν τον σωστό δρόμο.
Αμφιβάλλουμε αν δεν ήξερε προς τα που να πάει και τον δικαιολογούμε λόγω … πιθανής αμηχανίας.
~** Πετρόπουλος: Μπέρδεψε το Μαξίμου με το Προεδρικό... στο δρόμο για την ορκωμοσία , https://youtu.be/FED4V46MFZs .-

***  ΛΑΒΡΟΣ ο Κ. Βελόπουλος για τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ κατά των Ποντίων, των Αρβανιτών και των Βλάχων… (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, του Κυριάκου Βελόπουλου, ετοιμάζεται να μπει στη βουλή όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που τη βλέπουν να έχει συνεχώς ανοδική πορεία.
* Εάν ακόμη αναρωτιέστε γιατί να ψηφίσετε το κόμμα του κ. Βελόπουλου η απάντηση δεν χρειάζεται να δοθεί με πολλά επιχειρήματα, αρκεί μόνο να δείτε το παρακάτω βίντεο.
~  Τέτοιες πατριωτικές ομιλίες μέσα στο κοινοβούλιο έχουν να γίνουν από την εποχή που ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗΣ βρισκόταν μέσα.
Δείτε και κρίνετε μόνοι σας εάν αυτό που λέμε είναι υπερβολή ή όχι:
~  Βελόπουλος - Βουλή ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΟΥΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ&ΒΛΑΧΟΥΣ 4-7-11 : https://youtu.be/rRbxCVXHcXU  .-

*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Οι Τούρκοι ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ τον… Αλέξη Τσίπρα! Το περίεργο δημοσίευμα της Daily Sabah… (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Daily Sabah δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες ένα άρθρο στο οποίο υποστηρίζει ότι ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδος, Αλέξης Τσίπρας, είναι από τη Βορειο-Δυτική Τουρκία και συγκεριμένα από το χωριό Κιρκλαρελί κοντά την Αδριανούπολη.
Στο άρθρο της επικαλείται την εφημερίδα Hubut και γράφει πως η οικογένεια του κ. Τσίπρα έχει πραγματική καταγωγή από την Τουρκία. Φυσικά ο τρόπος που το διατυπώνουν είναι τέτοιος που κανείς θα νομίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι εξελληνισμένος Τούρκος.
Φυσικά το άρθρο δεν είναι τυχαίο. Γράφτηκε την περίοδο που πολλοί Τούρκοι είδαν στο γενεαλογικό τους δέντρο πως κατάγονται σε μεγάλο βαθμό από Έλληνες, Αρμένιους και Εβραίους και με αυτές τις προπαγάνδες θέλουν να δείξουν στον κόσμο ότι «και οι άλλοι είναι κανονικά Τούρκοι».

~ Για το θέμα αυτό μίλησε πριν λίγες ημέρες και ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, στην εκπομπή Κόντρα & Ρήξη:ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ!ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.!Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ.... , https://youtu.be/-SyXP_74lYE .-

***  O Καμμένος και ο «άρχοντας τον μαξιλαριών»! Και οι δύο άρχοντες της κωλοτούμπας… (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Ποιος θα το περίμενε ότι ο Πάνος Καμμένος θα συνεργαζόταν στο υπουργείο Άμυνας με τον Φώτη Κουβέλη, μετά την ανάληψη του δευτέρου στη θέση του αναπληρωτή υπουργού.
Αμφότεροι είχαν εκφραστεί παλαιότερα με όχι και τόσο κοσμητικές εκφράσεις ο ένας για τον άλλον.
Ο κος Κουβέλης το 2102 είχε γράψει στο twitter για το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας με τον Πάνος Καμμένο: «Συμμαχία της Αριστεράς με στήριξη του κ. Καμμένου δεν την νοούμαι και δεν την συζητάμε».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε χαρακτηρίσει τον Φώτη Κουβέλη «άρχοντα τον μαξιλαριών», σε συνέντευξη του στο Κρήτη TV:
~Καμμένος: Ο Κουβέλης είναι ο άρχοντας των μαξιλαριών : https://youtu.be/wWpxIHoQJvI  .-

*** ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ οι ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ! Επεισόδια σε Αθήνα και Πάτρα

~ Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιθέσεις αναρχικών στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με αφορμή την υπόθεση μη μεταγωγής του Ντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές Λάρισας στον Κορυδαλλό.
Ο Ντίνος Γιαγτζόγλου ο οποίος κάνει απεργία πείνας και δίψας κατηγορείται για την αποστολή τρομοδέματος στον Λουκά Παπαδήμο.
Επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ σημειώθηκαν από νεαρά άτομα, αργά το βράδυ, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Από τις επιθέσεις δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές.
«Ντου» αναρχικών στο σπίτι του Γ.Γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχη Φυτράκη
Ομάδα αντιεξουσιαστών πολιόρκησε το σπίτι του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχη Φυτράκη, το οποίο βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα αναρχικών προσπάθησε να κάνει «παρέμβαση» στο σπίτι του Γενικού Γραμματέα αντιεγκληματικής πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη. Εγιναν 15 προσαγωγές.
~  Ο κ. Φυτράκης είχε «στοχοποιηθεί» το τελευταίο διάστημα ως ο υπεύθυνος για καθυστέρηση στη σύγκληση του συμβουλίου της ΚΕΜ που θα εξετάσει το αίτημα του Γιαγτζόγλου για την άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η ανακοίνωση των αναρχικών σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:
«Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε πριν λίγα λεπτά έξω από το σπίτι του Φυτράκη σε ένδειξη αλληλεγγύης στο σύντροφο απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου.
Οι σύντροφοι/ισσες αυτή τη στιγμή είναι περικυκλωμένοι από μπάτσους και θα προσαχθούν στη ΓΑΔΑ.
Οι υπεύθυνοι για την ζωή του συντρόφου έχουν ονόματα και διευθύνσεις.
ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
ΝΤΙΝΟ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!».
Επιθέσεις σε διμοιρία των ΜΑΤ
Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Πέμπτης διμοιρία των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο. Ομάδα αντιεξουσιαστών, επιτέθηκε στους άνδρες των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων. Στη γύρω περιοχή έχουν αναπτυχθεί και πρόσθετες διμοιρίες των ΜΑΤ, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.
Επεισόδια στην Πάτρα
Επεισόδια σημειώθηκαν χθες στο κέντρο της Πάτρας, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών, που βγήκε από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου, πέταξε βόμβες μολότοφ και έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και σε λάστιχα, επί της οδού Κορίνθου.
~* Πάτρα:Πορεία αντιεξουσιαστών 3 : https://youtu.be/pTpot1C9xpk .-
etypos

***  ΚΑΤΑΘΕΣΗ-ΒΟΜΒΑ! Βαλίτσες με μίζες για το μετρό σε αξιωματούχους και κόμματα

~ «Δωράκια» σε αξιωματούχους, ακόμα και πολιτικά πρόσωπα την περίοδο 2003-2007 για την ανάθεση και υλοποίηση έργων του μετρό στην Αθήνα αποκαλύπτει κατάθεση που ήρθε «δώρο» στην Ελληνική Δικαιοσύνη από τη Γερμανία.
Πρόκειται για μίζες ύψους 370.000 ευρώ που φέρονται να διοχετεύονταν σε μετρητά, μέσα σε βαλίτσες, σε κρατικούς αξιωματούχους, ενώ ποσοστό από 5 έως 7% είχε «τιμολογηθεί» για πολιτικά κόμματα, όπως προκύπτει από καταθέσεις, έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία που εστάλησαν στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές από τη γερμανική Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της έρευνας για την εκτέλεση και την υλοποίηση σύμβασης παροχής υπηρεσιών συμβούλων στην κοινοπραξία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.
Οι καταβολές των χρημάτων φέρονται να γίνονταν για την υλοποίηση του σχεδιασμού και της επίβλεψης των σιδηροδρομικών έργων του μετρό από τη γερμανική εταιρία Deutsche Bahn, τη μεγαλύτερη εταιρία σιδηροδρόμων στη Γερμανία.
Η Deutsche Bahn συμμετείχε στην Κοινοπραξία Συμβούλων Μετρό Ελλάδος με τις εταιρίες Lahmeyer, ΟΜΕΚ και Thales, με την τελευταία να ερευνάται ήδη από τις ελληνικές Αρχές καθώς εμπλέκεται στον εκσυγχρονισμό των φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου. Μάλιστα, υπάρχει κατάθεση του Μισέλ Ζοσεράν, πρώην προέδρου της εταιρίας Thales Engineering & Consulting, ενώπιον των γαλλικών εισαγγελικών αρχών, ο οποίος είχε βάλει στο «κάδρο» των ερευνών και τον Κώστα Σημίτη για το ζήτημα των εξοπλιστικών.
~ Η Deutsche Bahn, που είχε αναλάβει από το 2003-2007 τρία έργα, μεταξύ των οποίων και το σταθμό Ελληνικού του μετρό, εμφανίζεται να διοχέτευε τις μίζες στην Ελλάδα μέσω προσώπου, το οποίο κατονομάζει με κωδική ονομασία σε κατάθεση που έδωσε στη Γερμανία διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας.
Αρχικά, το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό «ειδικού σκοπού» στη χώρα μας, όμως αποφάσισε να τον κλείσει και να ακολουθήσει τον «παραδοσιακό» τρόπο της καταβολής χρημάτων σε μετρητά.
Ωστόσο, το διευθυντικό στέλεχος της γερμανικής εταιρίας αποκαλύπτει ότι σε κάθε έργο είχαν «τιμολογήσει ποσοστό 5-7% επί της μίζας για τα πολιτικά κόμματα που κυριαρχούσαν στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας εκείνη την εποχή», δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. Οι αποδέκτες των χρημάτων δεν ήταν γνωστοί στην εταιρία, που φέρεται σύμφωνα με την ίδια κατάθεση να πίεζε τον «διαμεσολαβητή» να τη φέρει σε επαφή με τους αποδέκτες των χρημάτων.
Μετά την παροχή των επιπλέον στοιχείων από τις γερμανικές αρχές, η Εισαγγελία άσκησε συμπληρωματικές ποινικές διώξεις για ενεργητική δωροδοκία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου σε βάρος δύο προσώπων, εκπροσώπων των εταιριών Lahmeyer και ΟΜΕΚ, οι οποίοι ήδη είναι κατηγορούμενοι από τον περασμένο Νοέμβριο για μίζες μέσω εικονικών τιμολογίων στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων έργων.
Η υπόθεση έχει ανατεθεί σε ανακριτή Διαφθοράς, ο οποίος πλέον καλείται να εντοπίσει τα πρόσωπα στα οποία κατέληξαν οι μίζες για να ανατεθούν στην κοινοπραξία ο σχεδιασμός και η επίβλεψη των σιδηροδρομικών έργων του μετρό.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

***  Mετράει ΦΕΡΕΤΡΑ ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Νέο ΧΑΣΤΟΥΚΙ από ΗΠΑ…

~ – Βαριές απώλειες για την Τουρκία στην Αφρίν – Οκτώ στρατιώτες νεκροί κι άλλοι 13 τραυματίες ανακοίνωσε η Άγκυρα – 26 οι νεκροί της Τουρκίας υποστηρίζουν οι Κούρδοι! – Ουάσινγκτον προς Άγκυρα: Η κατάπαυση του πυρός ισχύει και για εσάς, καταλάβετέ το! – Νέο μέτωπο για τον «σουλτάνο»: Τι σημαίνει η… επιστροφή σε εμπόλεμη κατάσταση με την Αρμενία
Φέρετρα με νεκρούς στρατιώτες θα υποδεχτεί ξανά ο Ερντογάν. Η άποψη πως η Αφρίν θα αποδειχθεί το «Βιετνάμ» του, ολοένα και ενισχύεται. Ειδικά μετά τις νέες απώλειες των Τούρκων στη μάχη κατά των Κούρδων.
Δραματικές εξελίξεις! Η Αρμενία ακύρωσε τη συμφωνία ειρήνης με την Τουρκία
Οκτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της Τουρκίας στην Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία. Ο Ερντογάν ξεκίνησε τον πόλεμο κατά των Κούρδων του YPG (σ.σ. κουρδική πολιτοφυλακή) στις 20 Ιανουαρίου και όλο και περισσότεροι πιστεύουν ότι έμπλεξε την. Τουρκία σε ένα αιματηρό αδιέξοδο.
Το θάνατο των οκτώ Τούρκων στρατιωτών στο Αφρίν ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας. Και μάλιστα με δυο ανακοινώσεις.
Ήταν η φονικότερη μέρα για την Τουρκία από την ημέρα της έναρξης των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Αφρίν. Σύμφωνα με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι τραυματίες «απομακρύνθηκαν ταχέως» από την περιοχή.
Σύμφωνα πάντως με τους Κούρδους του YPG, οι νεκροί Τούρκοι από τις συγκρούσεις της Πέμπτης δεν ήταν οκτώ αλλά 26!
~ Afarin Mamosta @AfarinMamosta__
Kurdish YPG Forces preparing & ambushing Turkish-backed jihadists in Raco.
***


*** Αθλητική ενημέρωση :

***Στο Κύπελλο Ελλάδος... 
Ο ΠΑΟΚ αγγίζει τον τελικό, 3-1 τον Πανιώνιο στη Ν.Σμύρνη
Ο ΠΑΟΚ αγγίζει τον τελικό, 3-1 τον Πανιώνιο στη Ν.Σμύρνη
~ Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό τοτυ Κυπέλλου Ελλάδος και πήρε μεγάλο προβάδισμα για να βρεθεί και φέτος στον τελικό του θεσμού.
Οι Θεσσαλονικείς με δύο γκολ πριν κλείσει το πρώτο 35λεπτο (24΄ Μαουρίσιο, 34΄ Πρίγιοβιτς) κι ένα ακόμη του Μπίσεσβαρ στο 73΄ έδωσαν διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς της Τούμπας, στις 17 Απριλίου. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 85΄ με τον Κόρμπο.
Από τα πρώτα λεπτά οι «ασπρόμαυροι» επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους και πιστοποίησαν για μία ακόμη φορά την εξαιρετική αγωνιστική τους κατάσταση.
Αφού οι Θεσσαλονικείς απείλησαν δύο φορές με τους Πέλκα και Πρίγιοβιτς στο ξεκίνημα, στο 24΄ άνοιξαν το σκορ με την κεφαλιά του Μαουρίσιο από σέντρα του Πρίγιοβιτς μέσα από την περιοχή. Δέκα λεπτά μετά ο Σέρβος στράικερ με καρφωτή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Αζεβέδο, «έγραψε» το 2-0.
Τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με την κοντινή κεφαλιά του Μασούρα και στη συνέχεια το σουτ του Κόρμπου βρήκε στο σώμα αμυντικού του ΠΑΟΚ και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για τους Νεοσμυρνιώτες να ξαναμπούν στο... κόλπο.
Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος με σκοπό να σκοράρει, αλλά στο 60΄ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Σπιριντόνοβιτς να μην μπορεί να νικήσει τον Πασχαλάκη και στο «ριμπάουντ» ο Μασούρας αστόχησε σχεδόν προ κενής εστίας!
Τα όποια όνειρα είχαν οι «κυανέρυθροι» για ανατροπή του σκηνικού «εξαφανίστηκαν στο 73΄ με το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ, αυτή την φορά με το βολέ του Μπίσεσβαρ έξω από την περιοχή (φέρει ευθύνη ο Κότνικ).
Το μόνο που κατάφεραν οι Νεοσμυρνιώτες ήταν να μειώσουν στο 85΄ με τον Παναγιώτη Κόρμπο, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σπιριντόνοβιτς.
Διαιτητής: Μανώλης Σκουλάς (Θεσσαλίας)
Κίτρινες: Μασούρας, Σταυρόπουλος - Λημνιός
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά (46΄ Σταυρόπουλος), Σαραμαντάς, Κόρμπος, Ουάσινγκτον (68΄ Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς, Σαββίδης, Μασούρας, Γεσίλ (46΄ Παπαγεωργίου)
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Αζεβέδο, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μαουρίσιο (75΄ Σάκχοφ), Κάνιας, Πέλκας (65΄ Μπίσεσβαρ), Μακ, Λημνιός, Πρίγιοβιτς (70΄ Κουλούρης)
Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων ημιτελικών του κυπέλλου:
ΤΕΤΑΡΤΗ
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-3
(85΄ Κόρμπος - 24΄ Μαουρίσιο, 34΄ Πρίγιοβιτς, 73΄ Μπίσεσβαρ)
ΠΕΜΠΤΗ
19:30 ΑΕΛ-ΑΕΚ
* Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν το διήμερο 17-19 Απριλίου
** Ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Μαΐου.
***

~
~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 01  Φεβρουαρίου  2018  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-01-2018-04.html .
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/02/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02 Φεβρουαρίου 2018
:   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-02-2018.html  .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
Σάββατο 03 Φεβρουαρίου  2018
  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/02/news-03-2018.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή 04  Φεβρουαρίου 2018 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-04-2018-1942-httpsyoutu.html .-        
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html  .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 06  Φεβρουαρίου 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/02/news.html .-
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 03  και  04  Φεβρουαρίου 2018 .Μια  αθλητική ανασκόπηση-επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/03-04-2018.html .- 
~* Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη  07 Φεβρουαρίου  2018
:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 08  Φεβρουαρίου 2018 . ~ ΟΜΟΡΦΗ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 09  Φεβρουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/news-09-2018-08-02-2018-11.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Σάββατο  10  Φεβρουαρίου 2018
: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-10-2018-10-1-202.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της  ενημέρωσης .
Κυριακή  11  Φεβρουαρίου 2018
:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11  Φεβρουαρίου 2018 , Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/10-11-2018-11-02-2018.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου  2018
  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-12-2018.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 13  Φεβρουαρίου 2018
  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-13-2018.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-14-2018-14-1-470.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018
 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-15-2018.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2918
  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-16-2918-16-307-1.html .- 
~* H Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της εφημερίδα μας ,
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/h-arfara-news-17-2018-17-1-307.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή 18 Φεβρουαρίου  2018 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-
~* Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κ. Δευτέρα  19 Φεβρουαρίου  2018 ,
~
ΚΑΛΗ  ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ  !  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news_19.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη  20 Φεβρουαρίου 2018
; http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-20-2018.html  .-
~*ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 17  και  18  Φεβρουαρίου 2018 ,Αθλητική επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/17-18-2018.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018
 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018
  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 23  Φεβρουαρίου 2018 .
  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Σάββατο 24  Φεβρουαρίου 2018
:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/news-24-2018.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Κυριακή Ορθοδοξίας 25 Φεβρουαρίου 2018
  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-25-2018.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 26  Φεβρουαρίου 2018
: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html  .- 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018
  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/02/blog-post_26.html .- 
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 24  και 25  Φεβρουαρίου 2018 .Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/24-25-2018.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018
  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/02/news-27-2018-28-1-750-457.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-28-2018-28-1-750-457.html .- 
~
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~
ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 1 στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  01  Μαρτίου 2018 , * 
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ! : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news-1-01-2018.html .- 
~**

***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6110   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3920   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3922  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 952   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-   
     

~ Τα  σημερινά μας βίντεο :
1~* ΟΛΑ  για τις καρέκλες  2018 :
https://youtu.be/bKCu1r7UbuY  .-
2~*Τουρκικές προκλήσεις και Σ. Καλεντερίδη  2018:
https://youtu.be/YN761XZKt8M  .-
3~*Έλεγε ο Καμένος για Κουβέλη και  2018:
https://youtu.be/P0Fvn8HHLcU  .-
4~*ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ στο Πακιστάν  2018:
https://youtu.be/iJoeySCmSxA  .-
5~** Ο ΠΟΥΤΙΝ για τον βιασμό παιδιών από πρόσφυγες μετανάστες 2016    19/11/2016:   https://youtu.be/RZ5hDsQd8gM .-
6~* Παρουσίαη facebook 2017:
https://youtu.be/1VC76eWGZGo  .-
7.-KONTRA24 29/12/2016 ΜΕΡΟΣ 3:                                                                                          https://youtu.be/OOWVvVJtny8 .-                                                                                      
8~*Διαλύουν χώρα Σκοπίων  2018: :
https://youtu.be/TQTLzE0apCw  .-
9.-~*Μαραθώνια συνεδρίαση Βουλής Νοβάρτης  21/02/2018:
https://youtu.be/JELxjDKRGkY   .-
10~*  Η  Ξευτίλα του Α  Τσίπρα 2018 :
https://youtu.be/mSuZXSMlzfM .-
11~*Εφαρμογή ανίχνευσης  γενεαλογικού δένδρου 2018:
https://youtu.be/LpVAYFWd6T4  .-
12~*   Η  Ολομέλεια για Νοβαρτις  21/02/2018:
https://youtu.be/2f6PNeWYCcY .-  
13~**   Η ΕΛΛΑΣ  απούσα 2018 :
https://youtu.be/yL8zUKk70Z8 .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: