ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Υγεία για όλους Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2009 .

~* ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2009 :

~* 1 .- Προστασία με μια μόνο δόση; Αντιγριπικού Εμβολίου :
Στοιχεία που στηρίζουν τις εκθέσεις σύμφωνα με τις οποίες το εμβόλιο που κατασκευάζει η εταιρεία Novartis για την αντιμετώπισης της γρίπης Α (Η1Ν1) μπορεί να προστατεύσει τους ανθρώπους με μία μόνο δόση δημοσιεύει η ιατρική επιθεώρηση New England Journal of Medicine.-
Η Novartis ανακοίνωσε τα αποτελέσματα την περασμένη εβδομάδα, όμως τα στοιχεία δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λέστερ, στη Βρετανία, εξέτασαν 175 ασθενείς και ανέφεραν ότι μία μόνο δόση των 7,5 μικρογραμμαρίων (μισή δόση σε σχέση με τα εμβόλια της εποχιακής γρίπης) είχε προστατευτική δράση.Γαλλικά φιλιά τέλος!Στη Γαλλία, μεγάλες εταιρείες, σχολεία και υπουργεία εξετάζουν το ενδεχόμενο να... απαγορεύσουν τα φιλιά, θέλοντας να περιορίσουν την εξάπλωση της νέας γρίπης, αν και πολλοί Γάλλοι λένε πως δεν θα θυσιάσουν την κοινωνική και προσωπική τους ζωή εξαιτίας της γρίπης.Φόβοι για "δεκάδες εκατομμύρια κρούσματα" στην Κίνα
Η Κίνα είναι πιθανό να κληθεί να αντιμετωπίσει "αρκετές δεκάδες εκατομμύρια" κρούσματα της νέας γρίπης, το φθινόπωρο, προειδοποίησε σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος του κινεζικού υπουργείου Υγείας, που πρόσθεσε ότι είναι "αναπόφευκτο" να υπάρξουν και θάνατοι εξαιτίας του ιού Η1Ν1."Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, στη χώρα μας είναι πιθανό να εκδηλωθούν αυτό το φθινόπωρο πολλές δεκάδες εκατομμύρια κρούσματα της γρίπης Η1Ν1, τα μισά από τα οποία μπορεί να παρουσιάσουν κλινικά συμπτώματα(...) και αναπόφευκτα θα υπάρξουν σοβαρά κρούσματα και θάνατοι", δήλωσε ο Λιανγκ Γουανιάν, υποδιευθυντής του Γραφείου Εκτάκτων Καταστάσεων του υπουργείου Υγείας.
Οι υγειονομικές αρχές της χώρας αυτής με το μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο (1,3 δισ. άτομα) σχεδιάζουν να εμβολιάσουν το 5% του πληθυσμού ως το τέλος του έτους.
Όχι στο κλείσιμο των σχολείων από τον ΠΟΥ
Την ίδια ώρα και σε ότι αφορά στη μη λειτουργία των σχολείων, ως μ΄τρο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της γρίπης , ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε σχετική του ανακοίνωση τονίζει ότι το κλείσιμο των σχολείων για να ανακοπεί η εξάπλωση της νέας γρίπης Α (H1N1) είναι κατεξοχήν αποτελεσματικό στο πρώτο στάδιο της επιδημίας, πριν καν προσβληθεί το 1% του πληθυσμού.
"Η στιγμή που θα κλείσουν τα σχολεία είναι κρίσιμης σημασίας", αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΟΥ που εκδόθηκε στην έδρα του οργανισμού, τη Γενεύη."Τα πρότυπα των μελετών δείχνουν ότι το κλείσιμο των σχολείων έχει μεγαλύτερο όφελος όταν γίνεται πολύ νωρίς σε μία επιδημία, το ιδεώδες είναι να συμβεί πριν καν προσβληθεί το 1% του πληθυσμού", προσθέτει.Παράλληλα, από τις Βρυξέλλες η επίτροπος αρμόδια για θέματα υγείας Αντρούλα Βασιλείου δήλωσε ότι είναι "πολύ αισιόδοξη" όσον αφορά την ημερομηνία διαθεσιμότητας του εμβολίου κατά του ιού της γρίπης Α.Στη δήλωση αυτή προέβη η επίτροπος έχοντας στο πλευρό της εκπροσώπους των υπουργείων Υγείας των χωρών της G7 (ΗΠΑ, Βρετανίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ιαπωνίας και Καναδά) και του Μεξικού, με τους οποίους συναντήθηκε για την ανταλλαγή πληροφοριών με στόχο τον συντονισμό του αγώνα κατά της πανδημίας..- Πηγή:





~ * 2 .- Νέα θεραπεία κατά της λευχαιμίας :
Ελπίδες για την ουσιαστική αντιμετώπιση της λευχαιμίας που προσβάλει ενήλικες δίνουν οι αυστραλοί επιστήμονες του αντικαρκινικού ινστιτούτου Πίτερ Μακ οι οποίοι παρασκεύασαν και θα προωθήσουν στην αγορά, μετά το πέρας των κλινικών δοκιμών, το φάρμακο MabThera που όπως εκτιμάται αναχαιτίζει δραστικά τον καρκίνο του αίματος σε άτομα τα οποία έχουν προσβληθεί από μη-Χότζκιν λέμφωμα.
Ο καθηγητής του Ινστιτούτου, Τζον Σέιμουρ, δηλώνει ότι το φάρμακο MabThera, συνδυαζόμενο με χημειοθεραπεία επιτυγχάνει θεαματικά αποτελέσματα. Διπλάσιος αριθμός ασθενών που πάσχουν από χρόνια λυμφατική λευχαιμία και παίρνουν το MabThera απαλλάσσονται από τα συμπτώματα της ασθένειας και ζουν περισσότερα χρόνια - σε σύγκριση με τους ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπεία, μόνο. Υπολογίζεται ότι η ασθένεια CLL προβάλλει 1.000 Αυστραλούς πολίτες ετησίως."Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρόοδο που σημειώθηκε στη θεραπεία της πάθησης αυτής τα τελευταία τριάντα χρόνια", δηλώνει ο καθηγητής Seymour. "Συνήθως, κάνουμε μικρά βήματα βελτίωσης με τα περισσότερα φάρμακα. Στην προκειμένη περίπτωση, η βελτίωση είναι μεγάλης σημασίας", προσθέτει.Στο παρελθόν, το φάρμακο αυτό χρησιμοποιείτο για τη θεραπεία λύμφης. Πρόσφατα, η αρμόδια κρατική υπηρεσία ενέκρινε τη διάθεση του φαρμάκου σε νέες περιπτώσεις χρόνιας λεμφατικής λευχαιμίας. Το MabThera είναι ακριβό φάρμακο - 24.000 δολάρια για κάθε θεραπεία - αλλά η παρασκευάστρια εταιρεία Ρος (Roche) υπέβαλε αίτηση στο κράτος για τη διάθεσή του από τον επόμενο χρόνο. Επιπροσθέτως, το MabThera ανήκει στην κατηγορία των φαρμάκων που μικρά αντικαρκινικά κέντρα δεν θα μπορούν να διαθέτουν στους ασθενείς τους, αν η κοινοπολιτειακή βουλή ψηφίσει κυβερνητικό νομοσχέδιο το οποίο μεταβιβάζει το κόστος χρήσης του φαρμάκου στα νοσοκομεία.- ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ .-

~* 3.- Οι ρευματικές παθήσεις πλήττουν και την εργασία των ασθενών :
Ένας στους τέσσερις ασθενείς με ρευματικά νοσήματα στην Ελλάδα, σταματά να εργάζεται στα πρώτα πέντε χρόνια από τη διάγνωση. Ταυτοχρόνως, μόλις το 4% των εργοδοτών δηλώνει ότι απασχολεί άτομα με ρευματικές παθήσεις, ενώ το 87% έχει άγνοια σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στα συγκεκριμένα άτομα. Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στην δημοσιότητα σε συνέντευξη Τύπου με θέμα τα ρευματικά νοσήματα, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του "Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής" [IKΠI]. "Στην Ελλάδα περίπου 80.000 - 100.000 άτομα πάσχουν από αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα, όπως η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, η Ψωριασική Αρθρίτιδα, η Νεανική Ιδιοπαθής Αρθρίτιδα και η Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα…" τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία του ο κος Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, Καθηγητής-Διευθυντής Παθολογικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι φλεγμονώδεις αυτές παθήσεις προσβάλουν άτομα στην πλέον παραγωγική περίοδο της ζωής, στις ηλικίες, δηλαδή, 19-65 ετών, προκαλώντας έντονο πόνο, οίδημα, δυσκαμψία στις αρθρώσεις και κόπωση που τους αναγκάζουν να απουσιάζουν από την εργασία.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας με θέμα "Ρευματικές Παθήσεις και Εργασία στην Ελλάδα" τα άτομα με ρευματικές παθήσεις νιώθουν ότι το εργασιακό τους περιβάλλον [εργοδότες ή/και συνάδελφοι] δεν είναι "έτοιμο" να στηρίξει την παραμονή ή επανένταξή τους στον εργασιακό χώρο. Σχεδόν 1 στους 2 ερωτηθέντες δεν ενημερώνει την εργοδοσία ή τους συναδέλφους, εκφράζοντας το άγχος τους για πιθανή διαφορετική μεταχείριση ή ακόμη και απόλυσή τους από την εργασία. Ακόμα και όταν ενημερώνουν την εργασία για την πάθησή τους 4 στους 10 δηλώνουν ότι δε βρίσκουν την κατάλληλη ή επιθυμητή υποστήριξη. H έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 313 ατόμων, αποτελούμενου από άτομα με ρευματικές παθήσεις, επαγγελματίες υγείας και εργοδότες και ανέδειξε ότι η σωστή ενημέρωση και η στήριξη από την πολιτεία αποτελούν τους κύριους παράγοντες για την παραμονή ή επανένταξη των ατόμων με ρευματικές παθήσεις στην εργασία. H παρουσίαση της μελέτης έγινε από την κα Μαρία Μπάτζιου, μέλος Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ατόμων με Ρευματικές Παθήσεις [Eular-Pare] και τον κ. Τίτο Σιμιτζή, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ερευνών Alternative Research Solutions.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του βιβλίου "Οδηγός του Πολίτη με Ρευματικά Νοσήματα", το οποίο εκδόθηκε με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής [ΙΚΠΙ]. Το βοήθημα αυτό περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για τα ρευματικά νοσήματα, όπως αίτια, συμπτώματα, διάγνωση και αντιμετώπιση αλλά και τις ρυθμίσεις της πολιτείας και των ασφαλιστικών ταμείων σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με φλεγμονώδεις ρευματοπάθειες. Ο Κυριάκος Σουλιώτης, Λέκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τόνισε σχετικά: "Η παρούσα έκδοση επιχειρεί να αναλύσει θέματα που συνδέονται με την καθημερινότητα, τις δραστηριότητες αλλά και τις ρυθμίσεις που αφορούν ασθενείς με ρευματικά νοσήματα. Αποσκοπεί δε στο να αποτελέσει ένα χρήσιμο βοήθημα-οδηγό τόσο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών όσο και για τη διεκδίκηση και εφαρμογή σχετικών ρυθμίσεων, διευκολύνσεων και παροχών".
Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιάννης Τούντας, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών ο οποίος, σχολιάζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ρευματοπάθειες σε σχέση με την ελλιπή γνώση και κατατόπιση από τις υπηρεσίες υγείας, τόνισε: "Η ενημέρωση για τη θεραπευτική αντιμετώπιση αλλά και τα δικαιώματα των ατόμων με ρευματικά νοσήματα αποτελούν πρώτο βασικό βήμα της ορθής έκβασης των χρόνιων νοσημάτων. Ειδικότερα για τις φλεγμονώδεις αυτοάνοσες παθήσεις όπως οι ρευματοπάθειες το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ εφόσον έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινή κοινωνική δραστηριότητα αλλά και επαγγελματική τους ζωή".- ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

~* 4.- Ανακάλυψη γονιδίου που μπορεί να μπλοκάρει τον ιό του AIDS :
Ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο της Γενεύης κατάφερε να αναπαράγει γονίδιο που βρίσκεται σε πίθηκο της Νότιας Αμερικής και μπορεί να μπλοκάρει τον ιό του AIDS, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργασιών τους που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της επιθεώρησης Journal of Clinical Investigation. Η ανακάλυψη αυτή είναι πολύ πιθανό να ανοίξει το δρόμο για νέες θεραπείες κατά της νόσου, σύμφωνα με τους ερευνητές. Το 2004, Αμερικανοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Κολούμπια ανακάλυψαν σε είδος πιθήκων το γονίδιο αυτό που παράγει μια πρωτεΐνη ανθεκτική στον ιό HIV.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Γενεύης κατάφεραν να αναπαράγουν με τεχνητούς τρόπους το συγκεκριμένο γονίδιο, μετά την ανακάλυψη ότι αντιστοιχεί με τη σύντηξη δύο ανθρώπινων γονιδίων. Επίσης, πέτυχαν να μεταφέρουν το νέο αυτό γονίδιο σε ανθρώπινα αιμοκύτταρα.
Όταν μεταμόσχευσαν το γονίδιο αυτό σε ποντίκια που παρουσιάζουν τα ίδια ανοσολογικά χαρακτηριστικά με τον άνθρωπο, παρατήρησαν πως το γονίδιο είχε την ίδια αντίδραση κατά του ιού, όπως το γονίδιο που είχε ανακαλυφθεί το 2004.
"Το γονίδιο που βρήκαμε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια εναλλακτική λύση στις θεραπείες κατά του AIDS, τις οποίες πολλοί ασθενείς δεν αντέχουν", τόνισε ο καθηγητής Τζέρεμι Λιούμπαν, επικεφαλής της ελβετικής ομάδας.
"Μπορεί να λειτουργήσει ως θεραπευτικό γονίδιο εναντίον του ιού HIV και να μεταμοσχευτεί στους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό αυτό" διευκρίνισε ο καθηγητής.
Ο καθηγητής Λιούμπαν, επικεφαλής της αμερικανικής ομάδας η οποία ανακάλυψε το γονίδιο, τόνισε πως οι έρευνες θα συνεχιστούν για να εντοπιστεί το πώς το γονίδιο αυτό μπλοκάρει τον ιό του AIDS.- Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ.-

~* 5.- Ντους στο μπάνιο παρέα με... μικρόβια :
Το ντους μπορεί να κάνει κακό στην υγεία σας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που αποκάλυψε ότι το "τηλέφωνο" του ντους -ακόμα και αν εξωτερικά δεν φαίνεται βρώμικο- μπορεί να είναι πηγή επικίνδυνων μικροβίων, που στέλνονται κατευθείαν πάνω στο πρόσωπο και το σώμα μας. Η έρευνα έδειξε ότι σχεδόν ένα στα τρία ντους "φιλοξενούν" υψηλά επίπεδα ενός μυκοβακτηρίου (Mycobacterium avium) που προσβάλλει τους πνεύμονες, η συγκέντρωση του οποίου στο 30% περίπου των ντους βρέθηκε να είναι 100 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με το επίπεδό του στο τρεχούμενο νερό σε μια τυπική υδραυλική εγκατάσταση οικίας.

Το μυκοβακτήριο σχηματίζει ένα βιοφίλμ που προσκολλάται στο εσωτερικό μέρος της κεφαλής του ντους. Αυτό πιθανώς, κατά τους ερευνητές, εξηγεί γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί περισσότερες περιπτώσεις μόλυνσης των πνευμόνων στα άτομα εκείνα που κάνουν πολλά ντους.
Η μελέτη έγινε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Κολοράντο υπό τον καθηγητή Νόρμαν Πέις και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC και τα ξένα πρακτορεία.
Σύμφωνα με την έρευνα, το νερό που εκτινάζεται από το ντους, μπορεί να διαχέει στον αέρα σταγόνες νερού γεμάτες βακτήρια, που εύκολα, με την εισπνοή, διεισδύουν σε βάθος στους πνεύμονες. Ειδικά όσοι έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες και οι ασθενείς με διάφορες παθήσεις (π.χ. AIDS, καρκινοπαθείς), είναι πιο ευάλωτοι στην μόλυνση των πνευμόνων τους από το ντους, σε σχέση με όσους είναι υγιείς. Τα συμπτώματα από τη μόλυνση λόγω ντους περιλαμβάνουν αίσθημα κόπωσης, μόνιμο ξερόβηχα, δυσκολία αναπνοής, γενική αδυναμία κ.α.
Οι ερευνητές επίσης συμπέραναν ότι τα μικρόβια προτιμούν τα πλαστικά ντους, επειδή προσκολλώντας ευκολότερα σε αυτά, γι' αυτό τα μεταλλικά θεωρούνται πιο ασφαλή. Συνιστούν επίσης συχνό καθάρισμα των "τηλεφώνων" των ντους και περιοδική αλλαγή τους.
Άλλες μελέτες έχουν ήδη δείξει ότι τα ντους -ειδικά τα κοινόχρηστα- δεν είναι "αθώα" και ότι μπορούν να εξαπλώσουν διάφορες παθήσεις, όπως ένα τύπο πνευμονίας ("νόσο των λεγεωναρίων"). Ανάλογους κινδύνους μπορούν να προκαλέσουν και οι πισίνες των "σπα", σύμφωνα με τη βρετανική Υπηρεσία Προστασίας της Υγείας.-

~* 6.-_ Ανακαλύφθηκαν νέα γονίδια που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ :




Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν τρία νέα γονίδια που συνδέονται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, τα οποία αφορούν έως και το 20% των ανθρώπων που πάσχουν από αυτήν, σημειώνοντας ότι πρόκειται για την πιο σημαντική γενετική ανακάλυψη για το Αλτσχάιμερ τα τελευταία 15 χρόνια. Από τη νόσο πάσχουν περισσότεροι από 26 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως. Το γεγονός ότι για τη νόσο αυτή δεν υπάρχει θεραπεία ή καλά μέσα αντιμετώπισης και η πρόβλεψη ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θα πάσχουν από αυτήν θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ως το 2050, καθιστά επιτακτική την ανάγκη για την εξεύρεση αποτελεσματικών θεραπευτικών αγωγών.

Δύο μεγάλες έρευνες έδειξαν ότι τα τρία νέα γονίδια που ανακαλύφθηκαν ανήκουν στην ίδια κατηγορία με το πιο γνωστό APOE4 ως σημαντικοί παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση της πιο κοινής αυτής μορφής άνοιας.
"Αν μπορούσαμε να απαλείψουμε τις επιζήμιες επιδράσεις αυτών των γονιδίων μέσω θεραπειών, θα μπορούσαμε να μειώσουμε την αναλογία των ανθρώπων που εμφανίζουν Αλτσχάιμερ κατά 20%" δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο η Τζούλι Ουίλιαμς, καθηγήτρια Νευροψυχολογικής Γενετικής στο πανεπιστήμιο Κάρντιφ της Βρετανίας.
Οι σημερινές φαρμακευτικές αγωγές μπορούν μόνον να καθυστερήσουν την εμφάνιση των συμπτωμάτων της νόσου.
Σύμφωνα με την Ουίλιαμς, η οποία ηγήθηκε της μίας από τις δύο έρευνες -τα πορίσματα των οποίων δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Nature Genetics- η απάλειψη, μόνον στη Βρετανία, των επιδράσεων των τριών νέων γονιδίων σημαίνει ότι σχεδόν 100.000 άνθρωποι μπορούν να αποφύγουν την εμφάνιση της ασθένειας.
Πρόκειται για την πιο σημαντική γενετική ανακάλυψη που γίνεται για τη νόσο του Αλτσχάιμερ στα 15 χρόνια που πέρασαν από τότε που βρέθηκε ότι το γονίδιο APOE4 συνδέεται με την ασθένεια αυτή, κατέληξε η ίδια, σημειώνοντας ότι φαρμακοβιομηχανίες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την έρευνά τους.
Η έρευνα της οποίας ηγήθηκε η Ουίλιαμς, στην οποία μετείχαν περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι από οκτώ χώρες, οδήγησε στον εντοπισμό δύο νέων γονιδίων που ονομάζονται Clusterin και PICALM, τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ.
Η δεύτερη έρευνα που έγινε από τον Φιλίπ Αμουγέ και συνεργάτες του στο Ινστιτούτο Παστέρ στη Γαλλία, στη οποία μετείχαν περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι που πάσχουν από Αλτσχάιμερ και σχεδόν 9.000 υγιείς άνθρωποι στη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Φινλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία, οδήγησε στον εντοπισμό του Clusterin και ενός τρίτου γονιδίου που ονομάζεται CR1. -Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




~* 7.- Roche: Το Tamiflu μπορεί να λαμβάνεται και για πρόληψη :




Το αντιιικό φάρμακο Tamiflu, το οποίο συστήνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την θεραπεία της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) που είναι γνωστή ως γρίπη των χοίρων, μπορεί να χρησιμεύσει και στην πρόληψη της νόσου, κυρίως για τις πιο εκτεθειμένες ομάδες, ανακοίνωσε σήμερα η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Roche, η οποία το παρασκευάζει.
"Το Tamiflu είναι ένα αντιιικό φάρμακο, όχι ένα εμβόλιο, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για την πρόληψη όσο και τη θεραπεία της γρίπης", δήλωσε ο Ντέιβιντ Ρέντι, υπεύθυνος της "ομάδας κρούσης" κατά της πανδημίας την οποία έχει συστήσει η Roche.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Ρέντι σημείωσε ότι η προληπτική χρήση του φαρμάκου της εταιρείας μπορεί να προταθεί κυρίως για τις "πιο εκτεθειμένες ομάδες", όπως το ιατρικό προσωπικό εν αναμονή των εμβολίων.
Ο διευθυντής του τμήματος φαρμακευτικής της Roche Ουίλιαμ Μπερνς προσέθεσε ότι η χρήση του αντιιικού αυτού φαρμάκου ως μέσου προφύλαξης μπορεί να γίνει επίσης σε μερικές ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως από τις μητέρες παιδιών που ασθενούν ή ακόμη σε οίκους ευγηρίας, όπου έχει ήδη εντοπιστεί ένα κρούσμα της νέας γρίπης Α.
Ο ίδιος επέμεινε ωστόσο ότι "στην πρώτη γραμμή της πρόληψης παραμένει το εμβόλιο και στην πρώτη γραμμή της θεραπείας το Tamiflu". – ΑΠΕ




~* 8.- Έχει το παιδί πονοκέφαλο; Πολλά υγρά και ελάχιστη TV :




Η χορήγηση επιπλέον υγρών σε ένα παιδί είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τυχόν κρίση πονοκεφάλου.
Εάν αφήνετε το παιδί να βλέπει λιγότερη τηλεόραση και να περνά όσο το δυνατόν λιγότερη ώρα μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή είναι ακόμα ένα θετικό βήμα για την αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας, υποστηρίζει ο καθηγητής Πέτερ Κροπ, του Ινστιτούτου Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Ροστόκ της Γερμανίας. Επίσης τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται αρκετές ώρες.
Άλλες χρήσιμες μέθοδοι ανακούφισης είναι το μασάζ με λάδι και τα επιθέματα πάγου. Ο κύριος στόχος φυσικά όλων αυτών των μεθόδων είναι η μείωση του στρες, τονίζει ο δόκτωρ Κροπ. Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί επίσης να επιτευχθεί με ασκήσεις γέλιου μπροστά στον καθρέφτη ή με ασκήσεις χαλάρωσης, οι οποίες μπορούν να ενταχθούν στο καθημερινό οικογενειακό πρόγραμμα.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η απραξία, το επιπλέον σωματικό βάρος, οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή της τηλεόρασης και τα υπερφορτωμένα προγράμματα προκαλούν πονοκεφάλους στα παιδιά.
Ορισμένες μελέτες υποστηρίζουν ότι περισσότερο από το 20% των παιδιών προσχολικής ηλικίας παραπονιούνται για κεφαλαλγίες. Με την ολοκλήρωση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το ποσοστό αυξάνεται σε 50%.- ΑΠΕ




~* 9.- Θεσσαλονίκη: Βλαστοκύτταρα κάνουν καλά βρέφος με εγκεφαλική παράλυση : Βλαστοκύτταρα από ομφάλιο λώρο, που είχαν κρυοσυντηρηθεί σε ιδιωτική τράπεζα βλαστοκυττάρων στη Θεσσαλονίκη, χάρισαν την υγεία σε ένα κοριτσάκι ηλικίας 31 μηνών, από επαρχιακή πόλη της Βόρειας Ελλάδας, που έπασχε από εγκεφαλική παράλυση.
Είναι η πρώτη φορά που βλαστοκύτταρα από ομφαλοπλακουντιακό αίμα, τα οποία φυλάχτηκαν σε τράπεζα βλαστοκυττάρων της Ελλάδας, χρησιμοποιήθηκαν για τη θεραπεία εγκεφαλικής παράλυσης.
Ένα μήνα μετά την μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων, στην οποία υποβλήθηκε στην αιματολογική κλινική του Πανεπιστημίου Dukes των ΗΠΑ, το κοριτσάκι άρχισε να μιλάει και να κάνει προτάσεις χρησιμοποιώντας 3 έως 5 λέξεις, ενώ βελτιώθηκε και η κινητικότητα των άκρων και τώρα πλέον μπορεί να σηκώσει ένα ποτήρι και να πιει.
Επειδή το κοριτσάκι είχε και δίδυμο αδελφάκι η μητέρα σύγκρινε την ανάπτυξη των δύο παιδιών και πολύ νωρίς, δηλαδή από τους πρώτους 3-4 μήνες, διαπίστωσε ότι η ανάπτυξη του ενός υστερούσε. Το πρόβλημα εξελίχτηκε σε εγκεφαλική παράλυση και οι γονείς προσπαθώντας να βρουν κάποια λύση αποτάθηκαν στην τράπεζα βλαστοκυττάρων, όπου είχε φυλαχθεί το ομφαλοπλακουντιακό αίμα των διδύμων. Οι υπεύθυνοι της τράπεζας τους συνέστησαν να αποταθούν στην αιματολογική κλινική του Πανεπιστημίου Dukes των ΗΠΑ, όπου τον περασμένο Ιούλιο το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε αυτόλογη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων από το δικό του ομφαλοπλακουντιακό αίμα.
«Τα δίδυμα είχαν γεννηθεί με εξωσωματική γονιμοποίηση και προέρχονταν από διαφορετικά ωάρια. Επομένως το καθένα είχε τα δικά του βλαστοκύτταρα. Στην περίπτωση της μικρής που έπασχε από εγκεφαλική παράλυση, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Dukes και επικεφαλής του τμήματος παιδιατρικής και μεταμοσχεύσεων αιμοποιητικών κυττάρων και μυελού, Joanne Kurtzberg, χρησιμοποίησε όλα τα βλαστοκύτταρα της που είχαν κρυοσυντηρηθεί. Χρειάστηκαν μόνο τρεις επισκέψεις στην κλινική της κ. Kurtzberg, μία για να γίνουν οι εξετάσεις πριν τη μεταμόσχευση, μία για να γίνει η μεταμόσχευση και μία την επόμενη ημέρα για να εξεταστεί πριν φύγει. Οι γονείς του κοριτσιού θα πρέπει κάθε μήνα να στέλνουν μια αναφορά στην κλινική και σε ένα εξάμηνο θα πρέπει να την ξαναεπισκεφτούν», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κοκκώνα Κολιάκου, επιστημονική υπεύθυνη της τράπεζας βλαστοκυττάρων στην οποία είχε κρυοσυντηρηθεί το ομφαλοπλακουντιακό αίμα του μικρού κοριτσιού.
Στο Πανεπιστήμιο του Dukes παρακολουθούνται 160 παιδιά με βλάβες του νευρικού συστήματος, εκ των οποίων τα 120 πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση και τα 40 από δυσπλασία του εγκεφάλου που εξελίχθηκε κατά την ενδομήτρια ζωή. Θεραπεία με αυτόλογη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων είναι αποτελεσματικότερη στις περιπτώσεις εγκεφαλικής παράλυσης και πρέπει να γίνεται κατά τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής, ενώ τα αποτελέσματα δεν είναι το ίδιο καλά στις περιπτώσεις δυσπλασίας του εγκεφάλου που εξελίχθηκε κατά την κύηση. - ΑΠΕ

~* 10 .- ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ που μπορούν να μεταδοθούν στο πλαίσιο άσκησης του Οδοντιατρικού επαγγέλματος είναι:




~ Σταφυλοκοκκική λοίμοξη,Φυματίωση, Στρεπτοκοκκική λοίμωξη, Υποτροπιάζουσα ουλερπιτική βλάβη, Ερυθρά, Ηπατίτιδα Β, Ηπατίτιδα C , Ηπατίτιδα D ,Λοιμώδη μονοπυρήνωση, Νόσος άκρων χεριών και ποδιών και του Στόματος , Ερπητική κυνάγχη, ΤΟ AIDS ,Δερματομύκωση ,Δερματικές λοιμώξεις , Καντιντίαση , και Λοιμ΄ξεις από την οδοντική πλάκα - τρυγία , των άκρων και των οφθαλμών .-




~ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ για τις Βακτηριακές λοιμώξεις που προαναφέραμε είναι : * Staphylococcus aurreus ,που εμφανίζει την αρρώστια σε 4-10 μέρες, * Mycobacterium turboculosis , μέσα στους πρώτους 6 μήνες. * Streptococcus pyogenes , σε 1-3 ημέρες .- * Herpes simplex τύπος 1 και 2 , μέχρι και 2 εβδομάδες .- * Ιός Rubella , σε 9-11 ημέρες για την εμφάνιση συπτωμάτων.- * Ιός Ηπατίτιδας Β , σε 6 εβδομάδες έως 6 μήνες .- * Ιός Ηπατίτιδας C , από εβδομάδες έως και μήνες .- * Ιός Ηπατίτιδας D , εβδομάδες έως μήνες έμφάνισης συπτωμάτων ασθένειας.- ~* Ιός Epstein-Bar, από 4-7 εβδομάδες .- * Ιός Coxsackie A16 , 2 ημέρες έως τρείς εβδομάδες.- * Ιός Coxsackie ομάδα Α, ΣΕ 5 ημέρες ,.- * Ιός HIV , σε εβδομάδες ή και σε χρόνια .- * Trichophyton ,Microsporum, Epidermophyton, Candida genera , σε λίγες μέρες έως και εβδομάδες .- * Candida albicans ,από λίγες μέρες έως και εβδομάδες , για την εμφάνιση των συμτωμάτων της αρρώστιας. - * Και τέλος Πικιλία διαφόρων μικροοργανισμών , σε 1-8 ημέρες αντίστοιχα .- sns. -Arfara -Messinias - 2009 .-




ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΈΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ αντιμετώπισης ΣΤΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ .- : ~




~ Σε κάθε Οδοντιατείο θα πρέπει να υπάρχουν τα εξ'ης φάρμακα , για χρήση σε κάποια έκτακτη περίπτωση : Αγρεναλίνη 1:1000 (επινεφρίνη), Διφαινυδραμίνη , Διμενθινδένη, Σαλβουταμόλη, Αμινοφυλίνη , Τερβουταλίνη, Υδροκορτιζόνη, Μεθυλπρεδνιζολόνη, θειική Μεφεντερμίνη, Γλυκονικό ασβέστιο , Θειική Ατροπίνη, Διττανθρακικό Νατριο , Διάλυμα δξτρόζης , Διάλυμα αρωματικής αμμωνίας , Νιτρογλυκερίνη , Δινιτρικός ισοσοβίτης, Ινσουλίνη, Γλυκαγόνη, Προμεθαζίνη , Φουροσεμίδη Ετιλεφρίνη, και Διαζεπάμη .- Είναι φάρμακα απαραίτητα , για την αντιμετώπιση , οξείων αλλεργικών καταστάσεων , ασματικών κρίσεων , δερματικών αλλεργικών καταστάσεων , Βρογχόσπασμου , οξείας φλοιοεπινεφριδικής ανεπάρκειας, οξείας ασθματικής κρίσης, οξείας υποτασικής κρίσης, κρίση τετανίαςκαι καρδιακής ασυστολίας , κολπική βραδυκαρδία, καρδιακή ανακοπή, μεταβολική οξέωση, υπογλυκαιμικό κώμα, λιποθυμική προσβολή, στηθαγχική κρίση, διαβιητικό κώμα, υπογλυκαιμικό κώμα, αλλεργική δερματική αντίδραση, οξύ πνευμονικό οίδημα , οξεί υπέρταση, υπόταση, και τέλος επιληπτική κρίση και σπασμοί άλλης αιτιολογίας .- Οι δοσολογίες και οι τρόποι χρήσεις όλων αυτών των φαρμάκων , πρέπει να είναι πάτα γνωστές από όλους τους χρήστες γιατρούς , κι΄όταν δεν το γνωρίζουν να συμβουλεύονται παντού και πάντα κάποιον άλλό γιατρό , Γενικής Ιατρικής , Παθολόγο κ.α. ειδικοτήτων.- sns Oδοντίατρος Α.Π.θΕΣΣ/ΚΗΣ 38 χρόνια στο επάγγελμα και 5 πέντε χρόνια φοιτητής Ιατρικής.- 2009. Αρφαρά - Μεσσηνίας.-





~* 11.- Πρωτιά της Ελλάδας στην ρομποτική χειρουργική : Ιατρική πρωτιά κατήγαγε η Ελλάδα στον χώρο της ρομποτικής χειρουργικής, με την πρώτη θυρεοειδεκτομή με το σύστημα Da Vinci που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο "Υγεία", σε μια 25χρονη ασθενή. Η τεχνική πραγματοποιήθηκε από τον διευθυντή της Α΄Χειρουργικής Κλινικής καθηγητή Δημήτρη Λινό, σε συνεργασία με τον Κορεάτη καθηγητή W.Y.Chung, ο οποίος ήταν ο πρώτος που εφάρμοσε τη ρομποτική θυρεοειδεκτομή στην Κορέα πριν δύο χρόνια.
Η τεχνική επιτρέπει τη δημιουργία πολύ μικρής τομής όχι στον λαιμό, αλλά στην περιοχή της μασχάλης και επεκτείνεται προοδευτικά, δημιουργώντας ένα "τούνελ" μέχρι τον λαιμό και τον θυρεοειδή. Εφαρμόζεται κυρίως σε περιπτώσεις καρκίνου του θυρεοειδούς με μικρό μέγεθος, καθώς και σε όζους που είναι ύποπτοι για κακοήθεια. Στα πλεονεκτήματα της μεθόδου συγκαταλέγονται η ακρίβεια των κινήσεων, η καλύτερη οπτική κάλυψη, η σχεδόν μηδενική απώλεια αίματος και η μείωση των επιπλοκών. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι, ο Δημήτρης Λινός τόνισε ότι η επέμβαση ανοίγει νέους δρόμους στη χειρουργική θεραπεία του θυρεοειδούς αδένα. "Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για αυτή τη μέθοδο, αλλά και κάποιες αντενδείξεις που θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συνεκτιμώνται", ανέφερε ο κ. Λινός.Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου Ανδρέας Καρταπάνης δήλωσε ότι το νοσοκομείο "Υγεία" "ηγείται των ιατρικών εξελίξεων, καθώς συνδυάζει με επιτυχία το έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό με την εξέλιξη της τεχνολογίας". Ο κ. Λινός σε συνεργασία με τον κ. Chung θα πραγματοποιήσει αύριο "ζωντανές" ρομποτικές θυρεοειδεκτομές παρουσία περισσότερων από 30 Ευρωπαίων χειρουργών με εξειδίκευση στους ενδοκρινείς αδένες.- ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ




~ *12.- Ψύχραιμη εγρήγορση για τη νέα γρίπη : Ναι στο εμβόλιο κάθε πέντε (5) χρόνια για την πνευμονία (πνευμονόκοκκο ).- Οι επιστήμονες λένε πως η κοινή γρίπη προκαλεί κάθε χρόνο στην Ελλάδα από 500 έως 1500 θανάτους. Ο ιός της νέας γρίπης θα προκαλέσει τριπλάσιο αριθμό θυμάτων . Και δεν αποκλείεται τρεις χιλιάδες έλληνες ασθενείς να χάσουν τη μάχη για την ζωή τους . Το σενάριο αυτό αν και ακραίο είναι πιθανό.
Η νέα γρίπη αναμένεται να δοκιμάσει την αντοχή του Εθνικού Συστήματος Υγείας , όπως λένε οι ειδικοί, και θα προκαλέσει μεγάλο στρες στους εργαζομένους στα νοσοκομεία . Όλοι συνιστούν για τους επόμενους μήνες "ψύχραιμη εγρήγορση" . Οι πρώτες δόσεις του πανδημικού εμβολίου αναμένονται στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα . Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού κέντρου ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων ο οποίος μίλησε κατά την διάρκεια του συνεδρίου τόνισε πως τότε αναμένονται και τα πρώτα συμπεράσματα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του . Πάντως ακόμη και αν αποδειχθεί αποτελεσματικό έναντι του νέου ιού το πανδημικό εμβόλιο δεν αποτελεί μαγική λύση . Προληπτικά μέτρα προστασίας και οχυρωμένα συστήματα υγείας είναι αυτά που μπορούν να μειώσουν την αύξηση των κρουσμάτων . - ΠΗΓΗ: ΝΕΤ . * Ομάδες υψηλού κινδύνου ( καρδιοπαθείς , Διαβητικοί κ.α ) θα πρέπει να κάνουν όλα τα εμβόλια που προβλέπονται , μεταξύ αυτών και για τον πνευμονόκοκκο .-




~* 13.- Ιδιαιτέρως βλαβερός για την υγεία ο φόβος της ανεργίας παρά η ίδια :




Η ανησυχία για την πιθανότητα να χάσει κάποιος τη δουλειά του βλάπτει περισσότερο την υγεία του παρά το να μείνει όντως άνεργος, αποφαίνεται αμερικανική μελέτη.
Με τις ΗΠΑ να βιώνουν εντονότερα τον αντίχτυπο της ύφεσης, οι ερευνητές μελέτησαν το πόσο επηρεάζει η εργασιακή ανασφάλεια την υγεία των εργαζομένων.
"Αυτή η μελέτη αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη μέχρι σήμερα ότι ο συνεχής φόβος να χάσει κάποιος τη δουλειά του επηρεάζει αρνητικά την υγεία του", λέει η κοινωνιολόγος Σάρα Μπάργκαρντ του Ινστιτούτου Κοινωνικής Έρευνας του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.
"Μπορεί να ακούγεται απίστευτο ότι ο χρόνιος φόβος απώλειας της δουλειάς συνδέεται στενότερα με τα προβλήματα υγείας παρά η ίδια η απώλεια της δουλειάς ή η ανεργία".
Η Μπάγκαρντ και οι συνεργάτες της, Τζέιμς Χάουζ και Τζένι Μπράντ, του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες, αξιολόγησαν την εργασιακή ανασφάλεια αναλύοντας τις απαντήσεις 1.700 ενηλίκων καθώς και τα αποτελέσματα ερευνών που διεξήχθησαν στο διάστημα 1986-1989 και 1995-2005.
Μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Social Science and Medicine, δείχνουν ότι η χρόνια επαγγελματική ανασφάλεια βλάπτει περισσότερο την υγεία απ΄ό,τι το κάπνισμα ή η υπέρταση.- ΑΠΕ.




~* 14.- ~ ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ :




Η λεύκανση γίνεται με πολλούς τρόπους:1. Στο ιατρείο.- Στο ιατρείο προστατεύει ο οδοντίατρος τα ούλα με ένα μονωτικό υλικό και τοποθετεί το υλικό της λεύκανσης στις επιφάνειες των δοντιών. (Μετά από 1 ώρα δράσης του υλικού έχουμε φωτεινότερα και λευκότερα δόντια). Μπορεί να χρειαστεί και μια δεύτερη και τρίτη επίσκεψη σε σύντομο χρονικό διάστημα.2. Με νάρθηκες εξατομικευμένους στο σπίτι. - Ο οδοντίατρος παίρνει μέτρα στην άνω και κάτω γνάθο και μετά μέσα στους νάρθηκες τοποθετείται υλικό συγκεκριμένης ποσότητας μέσω λεπτού εμβόλου μιας σύριγγας. Η κάθε σύριγγα είναι για 3 ημέρες. Χρησιμοποιείται το βράδυ μετά το πλύσιμο των δοντιών και φοριέται κατά τη διάρκεια της νύκτας. Την περίοδο αυτή ο ασθενής δεν καπνίζει, δεν πίνει καφέ-τσάι, κόκα-κόλα, κόκκινο κρασί.3. Σε μία επίσκεψη με τη χρήση ειδικής λάμπας. - Με χρήση της λάμπας τοποθετείται μετά την προστασία των ούλων υλικό απευθείας στα δόντια με τη βοήθεια της λάμπας απελευθερώνεται οξυγόνο που λευκαίνει τα δόντια.4. Με τη χρήση Laser.- Η λεύκανση γίνεται σε μία επίσκεψη και δίνει πολύ αισθητικά αποτελέσματα και κυρίως λευκά χαμόγελα.-




**ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΠΑΝΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ .!! stamos , Dentist , -




~* 15.- ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ :





Τα δόντια έχουν 5 επιφάνειες α/. μία από πάνω που μασάμε (μασητική) β/. μια προς τα μάγουλα (παρειακή) γ/. μια προς τον ουρανίσκο και τη γλώσσα (υπερώια-άνω γνάθος// γλωσσική -κάτω γνάθος) δ/. μπροστά από το δόντι (εγγύς) και ε) πίσω από το δόντι (άπω), επίσης πρέπει να βουρτσίζουμε και τη γλώσσα και τον ουρανίσκο. Πως βουρτσίζουμε: Tοποθετούμε την οδοντόβουρτσα με τις τρίχες σε γωνία 45 μοιρών μέσα στην ουλοδοντική σχισμή (σχισμή μεταξύ ούλων και δοντιών) και βουρτσίζουμε με τη μισή οδοντόβουρτσα το μισό δόντι και με την άλλη μισή τα ούλα (κάνουμε δηλαδή μασάζ στα ούλα) οι κινήσεις είναι κυκλικές και στο τελείωμα αυτών προς τα κάτω (στην άνω γνάθο) και προς τα πάνω (στην κάτω γνάθο). Έτσι βουρτσίζουμε την παρειακή και την γλωσσική επιφάνεια στην κάτω γνάθο την παρειακή και την υπερώια στην άνω γνάθο.- Η μασητική επιφάνεια βουρτσίζεται οριζόντια ενώ για της εγγύς και άπω επιφάνειες χρησιμοποιούμε το οδοντικό νήμα. Μια μικρή δυσκολία συναντάμε στο βούρτσισμα των γλωσσικών επιφανειών της κάτω γνάθου και των υπερώιων της άνω γνάθου όπου η οδοντόβουρτσα πρέπει να τοποθετηθεί κάθετα προς τα δόντια έτσι ώστε οι τρίχες να μπουν μέσα στην ουλοδοντική σχισμή με ελαφριά πίεση .sns Arfara , stamos 2009.-




** ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ , ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ , ....Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΑ .....!!




*** Δώσε μου τη ισσοροπία της σκέψεως σου ...για να σου δώσω το βάθος του μυαλού μου !!!! Stamos - Dentist from Kalamata , 2009 .-





~ * Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ , ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ..!!!





** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας ! ~* Η Συντηριτηκή θεραπεία ..κάθε αρρώστειας ..είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία .. για τον κάθε ασθενή μας !!! Stamos Dentist Arfara , 2009 .-






~*16.- Πρωτοποριακή γονιδιακή θεραπεία για την αχρωματοψία :

Με τη βοήθεια γονιδίων κατάφεραν οι επιστήμονες να κάνουν ένα ουσιαστικό βήμα, για πρώτη φορά, όσον αφορά την θεραπεία της αχρωματοψίας. Αμερικανοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ, κατόρθωσαν να αποκαταστήσουν πλήρως την όραση ενήλικων μαϊμούδων, που εκ γενετής δεν μπορούσαν να διακρίνουν το πράσινο από το κόκκινο, και πλέον ελπίζουν ότι η πολλά υποσχόμενη γονιδιακή θεραπεία τους θα εφαρμοστεί μελλοντικά και στους ανθρώπους.
Μέχρι τώρα οι επιστήμονες δεν πίστευαν ότι είναι δυνατό σε μεγάλη ηλικία να "χειραγωγηθεί" έτσι ο εγκέφαλος, ώστε να προστεθούν νέες αισθητηριακές πληροφορίες που να επιτρέπουν την φυσιολογική όραση.
Όμως οι αμερικανοί ερευνητές μπόρεσαν (με τη βοήθεια ενός ιού - "δούρειου ίππου") να εισάγουν ανθρώπινα θεραπευτικά γονίδια (L-opsin) στα φωτο-ευαίσθητα κύτταρα στο πίσω μέρος του ματιού των μαϊμούδων, στον αμφιβληστροειδή. Τα γονίδια περιείχαν τον αναγκαίο κώδικα DNA, ώστε τα πειραματόζωα, περίπου 20 εβδομάδες μετά την έναρξη της θεραπείας, να είναι σε θέση πλέον να διακρίνουν το κόκκινο από το πράσινο και γενικά να δουν όλα τα χρώματα. Η μια από τις δύο μαϊμούδες βαφτίστηκε "Ντάλτον", από το όνομα του βρετανού επιστήμονα Τζον Ντάλτον του 18ου αιώνα, ο οποίος πρώτος ανακάλυψε το 1794 την αχρωματοψία μελετώντας τη δική του περίπτωση.
Οι αμερικανοί επιστήμονες θεωρούν ότι η τεχνική τους πέτυχε επειδή τα πειραματόζωα, παρά την αχρωματοψία τους, είχαν πάντα στον εγκέφαλό τους τα αναγκαία νευρωνικά κυκλώματα επεξεργασίας του χρώματος. Το γονίδιο που εισήχθη στο μάτι τους, απλώς επέτρεψε στις οπτικές χρωματικές πληροφορίες να φτάσουν μέχρι τον εγκέφαλο.
Η αποκατάσταση της όρασης έχει ήδη διατηρηθεί επί μια διετία από τότε ξεκίνησε η θεραπεία, αλλά οι ερευνητές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την πορεία των πειραματόζωων. Πάντως, διευκρίνισαν ότι θα χρειαστούν και άλλες μελέτες πριν η νέα μέθοδος εφαρμοστεί σε ανθρώπους. Ήδη εργάζονται για να κάνουν την θεραπεία τους ασφαλή για τους ανθρώπους, καθώς επίσης για να την επεκτείνουν και σε άλλες κληρονομικές διαταραχές της όρασης.
Υπάρχουν διάφορες μορφές αχρωματοψίας, αλλά η πιο συνήθης είναι η κληρονομημένη αδυναμία του ατόμου να ξεχωρίσει το κόκκινο από το πράσινο. Οφείλεται σε ένα ελαττωματικό γονίδιο της όρασης σε ένα χρωμόσωμα Χ και δημιουργεί σοβαρά πρακτικά προβλήματα (π.χ. το άτομο δεν μπορεί να "διαβάσει" τα φανάρια της οδικής κυκλοφορίας). Μερικές φορές η αχρωματοψία προκαλείται από κάποια άλλη ασθένεια ή από παρενέργειες φαρμάκων. Εκτιμάται ότι περίπου το 7% των ανδρών και το 1% των γυναικών γεννιέται με κάποιο γενετικό ελάττωμα στην όραση, όσον αφορά την αντίληψη των χρωμάτων.
Η νέα τεχνική αποτελεί επίτευγμα ερευνητών και η σχετική παρουσίαση έγινε στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το ΒΒC και το Γαλλικό Πρακτορείο.- ΑΠΕ .-

~* 17.- Ημερίδα για την νόσο Αλτσχάιμερ :

Παγκόσμια ημέρα της νόσου του Αλτσχάιμερ η 21 Σεπτεμβρίου και η Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία οργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά επιστημονική ημερίδα, με εμπεριστατωμένες εισηγήσεις για τις νεότερες προσεγγίσεις σε ότι αφορά την πρόληψη, τους παράγοντες κινδύνου, τη διάγνωση και τη θεραπεία της νόσου (φαρμακευτικές και μη). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στην Αθήνα στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 ως τις 14:00 και στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο ELECTRA PALACE, από τις 10:00 ως τις 18:00
Το Αλτσχάιμερ είνει η πιο συχνή και βαριά μορφή γεροντικής άνοιας, που καταστρέφοντας εγκεφαλικά κύτταρα έχει πάρει παγκοσμίως διαστάσεις επιδημίας και αποτελεί ένα συνεχώς αυξανόμενο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν τη διαγνωστική προσέγγιση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση της Νόσου Αλτσχάιμερ, καθώς επίσης και η ευαισθητοποίηση τόσο του κοινού όσο και των αρμοδίων κρατικών φορέων προς όφελος των ασθενών και τη στήριξη των οικογενειών τους.
Η πρόσκληση στην εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να παρευρεθούν ασθενείς, συγγενείς, φίλοι και φροντιστές για να καταθέσουν τα προβλήματα, τις ανησυχίες τους και τις προτάσεις τους.
Επίσης, στόχος της ημερίδας είναι η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και η διαμόρφωση δράσεων και πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τόσο των ασθενών όσο και των ανθρώπων που τους φροντίζουν.
Σύμφωνα με επιδημιολογικές μελέτες η νόσος αυτή προσβάλλει τους ανθρώπους σε ποσοστό πάνω από 1% στην ηλικία των 60-65 ετών και ο αριθμός αυτός διπλασιάζεται με γεωμετρική πρόοδο κάθε πέντε χρόνια, για να φθάσει πάνω από 30% στις ηλικίες μεταξύ 85 και 90 ετών. Στις ανεπτυγμένες χώρες ζουν στις ηλικίες αυτές περισσότερα άτομα και αν δεν βρεθεί κάποια αποτελεσματική θεραπεία και η δημογραφική αυτή αύξηση συνεχισθεί, τότε ο αριθμός των πασχόντων από τη νόσο του Αλτσχάιμερ θα διπλασιάζεται κάθε 20 χρόνια.-

~* 18.- ΠΟΥ: Σε υψηλό κίνδυνο η Γαλλία :

Ο ιός της νέας γρίπης Η1Ν1 επεκτείνεται ταχύτερα στην Γαλλία από την υπόλοιπη Ευρώπη, όπως ανακοινώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Γενικά, τα κρούσματα της γρίπης στην Ευρώπη και στην Ασία παρουσιάζουν ύφεση, με εξαίρεση τη Γαλλία όπου παρουσιάζεται αύξηση των κρουσμάτων γρίπης (για 37-η συνεχή εβδομάδα) και βρίσκονται κάτω από επίπεδο της επιδημίας της εποχιακής γρίπης, ανέφεραν αξιωματούχοι του ΠΟΥ στον εβδομαδιαίο απολογισμό τους για την πανδημία. Η ετήσια παραγωγή εμβολίων της νέας γρίπης θα είναι "σημαντικά μικρότερη" από τις 4,9 δισεκατομμύρια δόσεις που είχε αρχικά προβλέψει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δήλωσε πάντως εκπρόσωπος του Οργανισμού.
Ο Γκρέγκορι Χαρτλ δήλωσε ότι με βάση τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών από 25 φαρμακοβιομηχανίες, η εβδομαδιαία παραγωγή είναι μικρότερη των 94 εκατομμυρίων δόσεων, παρ΄ό,τι φαίνεται ότι μια δόση είναι αρκετή για να προστατεύσει από τη νέα γρίπη.
Σε ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ τονίζει ότι οι σημερινές προμήθειες σε εμβόλια δεν καλύπτουν τις ανάγκες του παγκόσμιου πληθυσμού.
Από το υπουργείο Υγείας της Ελβετίας ανακοινώθηκε ότι αγοράστηκαν 13 εκατομμύρια εμβόλια κατά της νέας γρίπης (Η1Ν1)η διάθεση των οποίων θα αρχίσει στο τέλος Σεπτεμβρίου. Ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε περίπου επτά εκατομμύρια κατοίκους. Η παραγγελία για τα εμβόλια έγινε στις εταιρείες Novartis και GlaxoSmithKline.
Στο Βουκουρέστι, από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε σήμερα ότι ο εμβολιασμός του κόσμου κατά του ιού της νέας γρίπης θα αρχίσει τον Δεκέμβριο στη Ρουμανία και θα αφοράει σε πρώτη φάση τους ευαίσθητους τομείς, κυρίως στους τομείς υγείας, ύδρευσης και καθαριότητας.Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι περί τα πέντε εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που θα παραχθούν από ρουμανικό ινστιτούτο Cantacuzino θα είναι διαθέσιμες στο τέλος Νοεμβρίου. Θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των παιδιών, πιθανόν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου. Τα κρούσματα της γρίπης στη Ρουμανία ήταν 326 σύμφωνα με το τελευταίο επίσημο απολογισμό την Δευτέρα.
Ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι από την νέα γρίπη τουλάχιστον 3.486 άτομα σε όλο τον κόσμο έχουν χάσει την ζωή τους από τον περασμένο Μάρτιο που πρωτοεμφανίστηκε ο ιός. Ο απολογισμός είναι αυξημένος κατά 281 θανάτους από την προηγούμενη ανακοίνωση της ΠΟΥ πριν από μία εβδομάδα.-- Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.-

~* 19.- Ιστοσελίδες ενθαρρύνουν νεαρά κορίτσια να μην τρώνε:

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ψυχολόγοι για τη ραγδαία αύξηση των ανά τον κόσμο ιστοσελίδων, που ενθαρρύνουν νεαρά κορίτσια να μην τρώνε.
Οι γονείς, τονίζουν οι ειδικοί, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τέτοιου είδους ιστοσελίδες που δίνουν οδηγίες για το πώς δρα καλύτερα ένα χάπι αδυνατίσματος και για το τι θα πρέπει να κάνουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πείνα τους. Τα αποστεωμένα σώματα, δυστυχώς, αποτελούν πρότυπο για μεγάλο μέρος έφηβων κοριτσιών. Γι' αυτό, οι ψυχίατροι στη Βρετανία κηρύσσουν πόλεμο στις ιστοσελίδες, που όχι μόνο δεν συγκαταλέγουν τη νευρική ανορεξία στις διατροφικές διαταραχές, αλλά, δίνουν συμβουλές που οδηγούν σε λανθασμένα πρότυπα και αποτελούν τη Βίβλο χιλιάδων νέων κοριτσιών.
Στη Βρετανία, τουλάχιστον 1.000.000 πολίτες -κυρίως έφηβες- πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, ενώ 1 στα 10 κορίτσια επισκέπτονται συστηματικά ανάλογες ιστοσελίδες.
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός, ότι υπάρχουν ιστοσελίδες που δίνουν συμβουλές ακόμη και για το πως οι νέες κοπέλες θα αντέξουν με ελάχιστο φαγητό ολόκληρη την ημέρα.
Δέκα χρόνια από τη ζωή τους χάνουν όσοι άνδρες είναι καπνιστές, μέσης ηλικίας, με υψηλή πίεση και υψηλά επίπεδα χοληστερίνης.
Στην έρευνα, που δημοσιεύεται στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση και ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '70, συμμετείχαν 19.000 άτομα ηλικίας 40 ως 69 ετών.
Σε τακτικό ιατρικό έλεγχο πρέπει να υποβάλλονται όσοι είναι από 40 ετών και άνω τονίζει η βρετανική ιατρική εταιρεία.
Ωστόσο, σημαντικό ρόλο όμως παίζουν το ύψος και το βάρος, αλλά και κοινωνικοί παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση.- ΠΗΓΗ: ΝΕΤ .-

~* 20 .- Το Σάββατο τα πρώτα εμβόλια για τη νέα γρίπη 19-09-2009 :

Την εισαγωγή της πρώτης παρτίδας των εμβολίων για την νέα γρίπη το Σάββατο καθώς και επιπλέον μέτρα και διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, ύστερα από σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου.Όπως έγινε γνωστό, το Σάββατο αναμένονται στην Ελλάδα οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου, οι οποίες αφορούν 100.000 δόσεις. Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε γνωστό ότι τα εμβόλια θα αποθηκευτούν στο Κέντρο Δημόσιας Υγείας, στη Βάρη, ένα υπερσύγχρονο κτήριο, η κατασκευή και του οποίου ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες. Οι δόσεις θα τοποθετηθούν σε ειδικά ψυγεία, προκειμένου να συντηρηθούν έως ότου διατεθούν για εμβολιασμό του πληθυσμού.
Σε ό,τι αφορά την έναρξη του εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης, έγινε γνωστό ότι για να ξεκινήσει η χορήγηση του εμβολίου στην Ελλάδα, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει αδειοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αδειοδότηση δεν αναμένεται πριν τις 15 Οκτωβρίου. Αύριο, η Ελληνική Επιτροπή Εμβολιασμού θα εισηγηθεί αν θα πρέπει να εμβολιαστούν και τα παιδιά, ενώ οι ως τώρα συστάσεις αφορούν τις εγκύους, που βρίσκονται στο δεύτερο και τρίτο μήνα της κύησης, τους επαγγελματίες υγείας, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, και όσους φροντίζουν παιδιά ή βρέφη.Σε ερώτηση για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί στα σχολεία εάν ο ιός της νέας γρίπης εξαπλωθεί με γοργούς ρυθμούς, οι υπεύθυνοι του υπουργείου Υγείας άφησαν να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανόν να κλείσουν οι τάξεις, στις οποίες θα παρατηρηθεί προσβολή από τον ιό σε ποσοστό 40 έως 50% των μαθητών.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας είναι 2.149 αλλά ο πραγματικός αριθμός είναι μεγαλύτερος αφού ο έλεγχος γίνεται πλέον δειγματοληπτικά. Από αυτούς χρειάστηκαν νοσηλεία στην εντατική μόλις 13 άτομα.-

~* 21.- Καρδιοαγγειακός κίνδυνος για τους διαβητικούς τα φάρμακα για το διαβήτη : Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του διαβήτη δεν περιορίζουν τη φλεγμονή που συνδέεται με τις καρδιοπάθειες, αναφέρουν Αμερικανοί ερευνητές σε μελέτη τους που υπογραμμίζει την ανάγκη για σωστή διατροφή και σωματική άσκηση. Τόσο τα καρδιακά νοσήματα όσο και ο διαβήτης είναι φλεγμονώδεις ασθένειες και οι ερευνητές θεωρούν ότι ο έλεγχος του διαβήτη επηρεάζει θετικά.
"Την εποχή που ξεκινήσαμε τις δοκιμές, θεωρούσαμε ότι αν ελέγξουμε το διαβήτη, θα μειώσουμε τις φλεγμονές", είπε η δρ Αρούνα Πραντάν του Brigham & Women's Hospital και της Ιατρικής Σχολής του Harvard στη Βοστώνη, η έρευνα της οποίας δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης.
"Αυτή η έρευνα δείχνει ότι μόνο μειώνοντας τη γλυκόζη δεν επηρεάζεται ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την καρδιακή νόσο και αυτός είναι η φλεγμονή", είπε σε τηλεφωνική της συνέντευξη η Πραντάν.
Η ίδια πρόσθεσε ότι τα υπάρχοντα στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν στην ερμηνεία των ευρημάτων μίας σειράς εκτενών μελετών για το διαβήτη που συμπεραίνουν ότι ο επιθετικός έλεγχος του επιπέδου της γλυκόζης στο αίμα δεν συμβάλλει πολύ στην προστασία κατά του εμφράγματος και του εγκεφαλικού.
"Το να αντιμετωπίζουμε απλά το διαβήτη δεν δείχνει να ωφελεί την πρόληψη αυτών των αγγειακών περιστατικών", είπε η ίδια.
Εκτιμάται ότι 23,6 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ και 246 εκατομμύρια παγκοσμίως πάσχουν από διαβήτη.
Οι περισσότεροι υποφέρουν από διαβήτη τύπου 2, που συνδέεται με την κακή διατροφή και την έλλειψη σωματικής άσκησης.
Οι διαβητικοί ενήλικες έχουν δύο με τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό ή να εμφανίσουν κάποιο καρδιακό νόσημα σε σχέση με τους μη διαβητικούς.
Το 75% των διαβητικών πεθαίνουν από καρδιακό νόσημα ή από εγκεφαλικό, σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Ένωση. –

~* 21α.- ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ : ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ …:

Η Πραντάν και οι συνεργάτες της πραγματοποίησαν την έρευνα σε δείγμα 500 ανθρώπων με διαβήτη τύπου 2 για να διαπιστώσουν αν η ινσουλίνη ή το χάπι μετφορμίνη για το διαβήτη, ή και τα δύο, μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα των δεικτών φλεγμονής, όπως η C-αντιδρώσα πρωτεΐνη CRP (μία πολυλειτουργική κυτοκίνη (μικρή πρωτεΐνη) η οποία θεωρείται σημαντική στον μεταβολισμό της γλυκόζης και των λιπών και ονομάζεται ιντερλευκίνη-6) και ο διαλύτης υποδοχέων 2 του παράγοντα νέκρωσης όγκου (sTNFr2), ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στις αυτοάνοσες παθήσεις.- Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα έλαβαν ινσουλίνη και ένα ψευδοφάρμακο (χάπι placebo), μόνο μετφορμίνη ή μετφορμίνη με ινσουλίνη. - Μετά από 14 εβδομάδες, η ομάδα διαπίστωσε ότι τα φάρμακα βοήθησαν στη μείωση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα, αλλά είχαν μικρή επίδραση στη φλεγμονή. -
Η Πραντάν επισήμανε ότι όσοι συμμετείχαν στην έρευνα ήταν παχύσαρκοι, με δείκτη μάζας σώματος (ΒΜΙ) 36. -
Ο ΔΜΣ ισούται με το βάρος σε κιλά διαιρούμενο με το ύψος σε εκατοστά. Κάποιος με ΔΜΣ 25 ως 29 θεωρείται υπέρβαρος, ενώ από 30 και πάνω παχύσαρκος.
Η Πραντάν είπε ότι η μελέτη της επιβεβαιώνει την ανάγκη οι διαβητικοί να έχουν σωματική δραστηριότητα, να κάνουν υγιεινή διατροφή και να έχουν το σωστό βάρος.
Ορισμένοι ενδέχεται να χρειάζεται να λαμβάνουν στατίνες και ασπιρίνη για να ελέγχουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακό νόσημα.
Και πρόσθεσε ότι οι διαβητικοί σαφώς και χρειάζεται να ελέγχουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους για να μειώνουν τον κίνδυνο άλλων επιπλοκών, όπως τα προβλήματα στα μάτια και στα νεφρά και την καταστροφή των αιμοφόρων αγγείων που μπορεί να οδηγήσει σε ακρωτηριασμούς.- ΑΠΕ

~*22 .- Κίνα: Ερευνητές παρουσίασαν νέα θεραπεία για τη γρίπη :

Επιστήμονες στο Χονγκ Κονγκ παρουσίασαν σήμερα ένα νέο τύπο θεραπείας ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση σοβαρών κρουσμάτων της νέας γρίπης, που είναι γνωστή και ως γρίπη των χοίρων.
Ειδικοί στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ σχεδιάζουν να αποσπάσουν αντισώματα από ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τον ιό H1N1 για να βοηθήσουν στη θεραπεία αυτών που βρίσκονται στην εντατική με τη νόσο.
Ανακοινώνοντας τη θεραπεία, ο βοηθός καθηγητής Ιβάν Χουνγκ από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου δήλωσε πως η νέα θεραπεία --η πρώτη του είδους παγκοσμίως για τη νέα γρίπη-- θα περιλαμβάνει δύο φάσεις.
Στην πρώτη φάση, άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από τη νέα γρίπη θα κληθούν να δώσουν αίμα. Έπειτα από επεξεργασία, το πλάσμα τους θα μετατραπεί σε ενδοφλέβια υπεράνοση γ-σφαιρίνη (H-IVIG), η οποία περιέχει μεγάλη συγκέντρωση αντισωμάτων του H1N1.
Στη δεύτερη φάση θα χρησιμοποιηθεί η H-IVIG για τη θεραπεία των σοβαρών κρουσμάτων της νέας γρίπης.
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε πως η έρευνα έδειξε ότι αυτός ο τύπος θεραπείας μπορεί να ήταν χρήσιμος για την αντιμετώπιση της γρίπης του 1918, που υπολογίζεται ότι σκότωσε 50 ως 100 εκατομμύρια ανθρώπους.
Πειράματα σε ποντικούς έδειξαν επίσης ότι είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του ιού της γρίπης των πτηνών H5N1.
Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τη νέα γρίπη στο Χονγκ Κονγκ. Τέσσερις έχουν πεθάνει. Τα περισσότερα κρούσματα ήταν ήπια.
Ωστόσο ειδικοί σ' όλο τον κόσμο φοβούνται ότι ένα δεύτερο κύμα, που αναμένεται τους επόμενους χειμερινούς μήνες, θα είναι πολύ πιο δριμύ και θα έχει πολύ περισσότερους νεκρούς. - AΠE

~* 23 .- Σωστή διατροφή και άσκηση κατά του καρκίνου του μαστού :

Το 40% περίπου των κρουσμάτων καρκίνου του μαστού στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να είχε προληφθεί εάν οι γυναίκες φρόντιζαν να έχουν μειωμένο βάρος, να πίνουν λιγότερο αλκοόλ, να ασκούνται περισσότερο σωματικά και να θηλάζουν τα μωρά τους, υποστηρίζει μία νέα επιστημονική μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η μελέτη, η οποία συνοψίζει τα συμπεράσματα 81 νέων ερευνών για τη σχέση μεταξύ τρόπου ζωής και καρκίνου, δείχνει ότι 70.000 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού θα μπορούσαν να αποτρέπονται κάθε χρόνο μόνον στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν τηρούνταν οι παραπάνω προϋποθέσεις.


"Σήμερα είμαστε πιο σίγουροι από ποτέ ότι οι γυναίκες μπορούν να μειώσουν εντυπωσιακά τον κίνδυνο (να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού) αν διατηρούν ένα υγιές βάρος, αν είναι δραστήριες σωματικά και αν περιορίσουν την ποσότητα του αλκοόλ που πίνουν, λέει ο δρ. Μάρτιν Ουάιζμαν του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο, επικεφαλής της έρευνας.
Στη μελέτη, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα http://www.dietandcancerreport.org/, οι επιστήμονες συμβουλεύουν τον σύγχρονο άνθρωπο να ασκείται τουλάχιστον επί μισή ώρα την ημέρα. Οι άνδρες πρέπει να μειώσουν το αλκοόλ σε δύο ποτά ημερησίως και οι γυναίκες σε ένα.
Ο καρκίνος του μαστού σκοτώνει σε ολόκληρο τον κόσμο 400.000 γυναίκες και πολύ λίγους άνδρες κάθε χρόνο, ενώ μόνο στις ΗΠΑ 40.000 γυναίκες.
Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι μία διατροφή με μειωμένα λιπαρά, η συστηματική άσκηση, το μειωμένο βάρος και ο θηλασμός είναι παράγοντες που μπορούν να προλάβουν την εκδήλωση καρκίνου του μαστού. Ωστόσο, ένα σημαντικό ποσοστό περιπτώσεων οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες και δεν σχετίζεται με τον τρόπο ζωής.- \ Πηγές: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ .-



~* 24 .-ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΙΜΠΕΡΟ από τον Οδοντογιατρό μας .:
Τα γεύματα στη διάρκεια της νύχτας καλό είναι να μην συνηθίζονται. • Όταν πίνουν το γάλα να είναι όρθια και όχι ξαπλωμένα, ώστε να τα παίρνει ο ύπνος στην θέση αυτή. • Εφ΄όσον υπάρχουν δοντάκια πάντοτε να καθαρίζονται (με νερό) μετά από κάθε γεύμα και πριν από τον ύπνο (αρχικά με βρεγμένη γάζα-κατόπιν με μαλακή μικρού μεγέθους οδοντόβουρτσα). • Να αποφεύγεται η χρήση πιπίλας βουτηγμένης στο μέλι ή στη ζάχαρη.- ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.: • Όχι στις καραμέλες -τσίχλες- αναψυκτικά με ζάχαρη . • Ένα μικρό κουτί αναψυκτικού είναι δυνατό να έχει μέχρι και 20 κουταλιές ζάχαρη .Δεν βλάπτει μόνο τα δόντια αλλά δίνει επιπλέον άχρηστες θερμίδες στο παιδί .Μην ξεχνάμε ότι η ζάχαρη μεταβολίζεται αποκλειστικά σε λίπος με αποτέλεσμα το παιδί να “φουσκώνει’’ αντί να “αναπτύσσεται’’. • Να μην δίνονται γλυκά στα ενδιάμεσα των γευμάτων αλλά να δίνονται αμέσως μετά τα γεύματα (εφόσον η λήψη είναι αναπόφευκτη ). Σε μελέτες που έχουν γίνει ,τα παιδιά που καταναλώνουν καραμέλες και άλλες γλυκές ουσίες στο διάστημα μεταξύ των γευμάτων έχουν πολύ περισσότερες τερηδόνες στα δοντάκια τους από αυτά που τρώνε κάποια γλυκά μετά το γεύμα τους και αμέσως μετά βουρτσίζουν τα δόντια. • Έχει βρεθεί μετά από έρευνες ότι είναι πιο τερηδονογόνες οι τροφές που είναι κολλώδεις όπως οι καραμέλες, τα chips και γαριδάκια, το μέλι, οι σοκολάτες, το λευκό, από επεξεργασμένο αλεύρι, ψωμί, μπισκότα, μαρμελάδες, κλπ. • Να μην ξεχνούν οι γονείς ακόμη τα μεταλλαγμένα προϊόντα που βρίσκονται ειδικά στην Ελλάδα ανεξέλεγκτα σε πάρα πολλά τρόφιμα (π.χ σοκολάτες - μεταλλαγμένη σόγια, έτοιμα τυποποιημένα φαγητά, κλπ.) • Καλή επιλογή για τη διατροφή του παιδιού είναι τα φρούτα, οι φυσικοί χυμοί τους, οι ξηροί καρποί, τα λαχανικά (καρότα ,αγγουράκια), τα κίτρινα τυριά, το γιαούρτι και οπωσδήποτε το γάλα χωρίς ζάχαρη. • Αυτές οι τροφές συστήνονται και στην περίπτωση που το παιδί ζητά να φάει στα ενδιάμεσα γευμάτων και όχι οι καραμελίτσες και τα σοκολατάκια .- Παρόλαυτά για να είναι κανείς κοντά στην πραγματικότητα γιατί μόνο με τα «πρέπει» δεν μεγαλώνουν τα παιδιά μας ,δεν σημαίνει πως οι γνώσεις για μια σωστή διατροφή θα μας κάνουν «μπαμπούλες» που θα παραμονεύουμε τα παιδιά σε κάθε τους βήμα καθώς είναι δύσκολο να ελέγχουμε συστηματικά όλους τους γλυκούς πειρασμούς που περιμένουν τα παιδιά μας σε κάθε στιγμή της ζωής τους. Ας φροντίσουμε τουλάχιστον τα εξής: • να μπει το παιδί από νωρίς στο πνεύμα της προσοχής στα δοντάκια του με τακτικό βούρτσισμα πάντοτε με τη βοήθεια παραμυθιών όπου τα μικρόβια και η τερηδόνα αναφέρονται με ονόματα κατανοητά για ένα παιδάκι. Εάν μπει στο πνεύμα αυτό σε μικρή ηλικία είναι σίγουρο ότι αυτές τις συνήθειες θα διατηρήσει και στις μεγαλύτερες ηλικίες του. • εάν βρεθεί σε κάποιο παρτάκι καταλαβαίνουμε ότι το παιδί θα δοκιμάσει τούρτα και κάποια άλλα γλυκά. Θα γνωρίζει όμως ότι μόλις γυρίσει στο σπίτι τα δόντια πρέπει να βουρτσίζονται αμέσως • να μην υπάρχουν στο σπίτι διαθέσιμες γλυκές ουσίες. Καλό είναι αυτές να μην καταναλώνονται ούτε από εμάς τους μεγάλους γιατί δίνουμε παράδειγμα στα παιδιά μας. • να αποφεύγεται η καθημερινή κατανάλωση γλυκών ουσιών (π.χ κάθε μέρα σοκολάτα ή παγωτό ). Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει εθισμός στη γλυκιά γεύση που ξεκινά από τις πολύ μικρές ηλικίες εφόσον τα γλυκά είναι συνεχώς διαθέσιμα στο σπίτι. .- SNS stamatis skoulikas DENTIST From Arfara- Kalamatas 2009 .-

~* 25 .-*** ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΤΡΟΧΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ?

http://xrhstos-frik.blogspot.com/ , Χρήστος .-

Μιά νέα τεχνολογία , που δια[ιστώνει τη διάβρωση , τεριδόνα των δοντιών , μόλις αυτή ξεκινά , και υπόσχεται να απαλλάξει τους ασθενείς από τηριδόνα των δοντιών , και από τον τροχό του οδοντογιατρού και τα σφραγίσματα , διαδικασία κάθε άλλο παρά ευχάριστη για τους περισσότερους . Η φοβία του τροχού κρατά μακριά από τον οδοντογιατρό χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο σε όλες τις χώρες , με σοβαρές συνέπειες για την υγεία των δοντιών τους . Σύμφωνα με μελέτη του King' s College του Λονδίνου , που περουσιάστηκε πρόσφατα{ 09-2008}, στο περιοδικό Chemistry & Industry , η νέα τεχνολογία , που μπορεί να είναι διαθέσιμη στα οδοντιατρεία σε μιά περίπου πενταετία , βασίζεται στο φασματοσκόπιο Ραμάν , με το οποίο χημικά στοιχεία , διακρίνοντας το μοναδικό " αποτύπωμα " κάθε μορίου οδοντικού ιστού . Η νέα τεχνολογία κατευύνει μια οπτική ίνα πάνω στα δόντια για να διακρίνει έγκαιρα τις χημικές αλλοιώσεις τος λόγω φθοράς. Οι χημικές μεταβολές στα δόντια ανιχνεύονται αναλύοντας πως το φως διαχέεται όταν μια ακτίνα λέϊζερ πέφτει πάνω στα δόντια . Όταν υπάρχουν βακτήρια , μικρόβια, λόγω αναπτυσσόμενου , αλλά αόρατου από το γυμνό μάτι , προβλήματος σε κάποιο δόντι , τότε το φως διαχέεται με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με ένα υγειές δόντι . Η εγκαιρει διαπίστωση του προβλήματος θα μειώσει την ανάγκη για σγραγίσματ ,εμφράξεις , δοντιών . Σήμερα η ζημιά σε ένα δόντι εντοπίζεται είτε με το μάτι , είτε με ακτίνες Χ , όταν όμως είναι αργά και ο τροχός έχει καταστεί αναπόφευκτος . Το μόνο μειονέκτημα της νέας μεθόδου είναι ίσως το υψηλό κόστος του μηχανίματος με το γεγονός ότι , ο ασθενής πρέπει να μείνει απολύτως ακίνητος για 30 '' δευτερόλεπτα . - Αναμένομεν ...την εφαρμογή .......της νέας τεχνολογίας ...και να μη πέσει στις κ΄λένδες ή στον κάλαθο των αχρήστων . Είδωμεν...!!!!! sns arfara , Dentist , .-

http://www.star-musicforum.com/ , to diko sas forum.-

Όλα καταγράφονται στο πρόσωπό μας , χαρά, λύπη , θυμός , ευχαρίστηση, αγάπη, μίσος κ.τ.λ κ.τ.λ. , Ας προσέχουμε πάντα την έκφραση του προσώπου στον κάθε άνθρωπο , για να βρούμε το τι είναι ?...Σήμερα, η επίσκεψη στον οδοντίατρο είναι μια ευχάριστη και ανώδυνη διαδικασία! Πλέον οι ασθενείς επισκέπτονται τον οδοντίατρο συστηματικά, για τον έλεγχο των δοντιών τους, πριν την εμφάνιση οποιουδήποτε προβλήματος. Το αυθόρμητο και όμορφο χαμόγελο είναι το πιο πολύτιμο στοιχείο της προσωπικότητάς μας! Το φωτεινό χαμόγελο και τα λευκά δόντια, είναι αποτέλεσμα της σωστής και συστηματικής υγιεινής. Η έλλειψη της, λειτουργεί ως αρωγός στην ανάπτυξη ενός εύφορου περιβάλλοντος για τα βακτήρια, το οποίο είναι μια από τις σημαντικότερες ενδείξεις δημιουργίας ασθενειών των ούλων. Έρευνες επισημαίνουν ότι η παρουσία βακτηριδίων στο στόμα προκαλούν περιοδοντολογικές ασθένειες, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων. Οι μολύνσεις των ούλων είναι δυνατόν να προληφθούν και να θεραπευτούν με την κατάλληλη στοματική υγιεινή. Η εξέλιξη της τεχνολογίας συμβάλλει καθοριστικά στην σωστή, γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των δοντιών. Οι σύγχρονες τεχνικές και τα υπερσύγχρονα εργαλεία, παρέχουν την ασφάλεια τόσο στον οδοντίατρο, όσο και στον ασθενή, επιφέροντας έτσι τα επιθυμητά αποτελέσματα, μέσα από μια άψογη συνεργασία. Με τη συμβολή της σύγχρονης οδοντιατρικής, η φυσική ή τεχνητή οδοντοστοιχία του ασθενούς, διατηρείται άριστη κατάσταση, για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Επιπροσθέτως, η αισθητική στον τομέα της οδοντιατρικής συμβάλλει καθοριστικά τόσο στην υγεία, όσο και στην καλή εικόνα των δοντιών μας και κατά συνέπεια μας χαρίζει το χαμόγελο που όλοι επιθυμούμε!! Εν κατακλείδι, η στοματική υγιεινή, είναι δεδομένη, εφόσον ο ασθενής ακολουθεί τις συμβουλές του οδοντίατρού του.- sns Arfara 2009 .-

~* 24 .- Η Λεύκανση ΤΩΝ δοντιών και ΤΑ κίτρινα δόντια : "I cured κίτρινα δόντια μου και να αποθηκεύσει πάνω από $ 400 με δύο -στο σπίτι λεύκανση δοντιών δοκιμές! "
Δύο λεύκανση δοντιών δοκιμές διαπίστωσα ότι με βοήθησε να το χαμόγελό μου ένα πλήρες makeover
:


Καλώς ήρθατε στο online ημερολόγιό μου, www.JanicesTeeth.com , τα παιδιά μου γελούσαν με το όνομα, αλλά μου αρέσει! Το όνομά μου είναι Janice Πάουελ από
if (google.loader.ClientLocation != null){
document.write(google.loader.ClientLocation.address.city + ", " + google.loader.ClientLocation.address.region);
} else {
document.write("Santa Clara, CA");
}
Santa Clara, CA, είμαι περήφανη μητέρα μιας παλιάς 8yr και ένα κορίτσι 14 ετών αγόρι (Jaime και Alex), και έχω 20 χρόνια παντρεμένος με υπέροχο άντρα μου Bill. Είχα άσχημη κίτρινα δόντια, όπως μπορείτε να δείτε, αλλά μετά από να κάνει πολλά σε απευθείας σύνδεση έρευνας Έμαθα για τη λεύκανση δοντιών δύο πακέτα που έδωσε το χαμόγελό μου ένα πλήρες makeover! Τώρα, δεν μπορώ μόνο χαμόγελο πολύ περισσότερο λόγω της λευκής δόντια μου, αλλά αισθάνομαι πολύ καλύτερα για τον εαυτό μου!
Τα παιδιά μου ήθελε να μάθει γιατί δεν μου χαμογέλασε

Πριν από λίγους μήνες η οικογένειά μας είχε φωτογραφίες μας που λαμβάνονται για τον κατάλογο εκκλησία. Αυτό είναι συνήθως μια από τις λίγες φορές έχουμε ποτέ επαγγελματικά φωτογραφίες γίνει. Μετά έχουμε αποδείξεις μας στο ταχυδρομείο, ψάχναμε πάνω τους στο δείπνο ως μια οικογένεια να δούμε ποια μας άρεσε και ήθελε να αγοράσει. Η κόρη μου είναι πραγματικά ιδιαίτερα για φωτογραφίες της. Όπως αναζητούσαμε μέσω αυτών, ο γιος μου με ρώτησε "Μαμά, πώς έρχονται δεν είστε χαμογελώντας στις περισσότερες από τις εικόνες". Εξήγησα στο γιο μου που έκανε τη μαμά μερικές κακές αποφάσεις από το κάπνισμα όταν ήταν νέοι και ότι ήπιε πάρα πολλά σόδες, και ότι γύρισε δόντια της κίτρινα. Στη συνέχεια με ρώτησε γιατί δεν θέλω απλώς να τα δόντια μου λευκασμένο γι 'αυτό δεν θα πρέπει να ντρέπονται. Καλή ερώτηση! Γι 'αυτό ορίζεται σε ένα ταξίδι για να πάρετε τα δόντια μου λευκασμένο. Πρώτη Προσπάθησα λεύκανσης οδοντόκρεμες και στη συνέχεια Crest Whitening Strips. Η οδοντόκρεμες δεν βοηθούν και οι ταινίες που πονούν τα δόντια μου τρομερά. Επειδή εγώ δεν βλέπω καμία βελτίωση πήγα να οδοντίατρο μου για να μάθετε να πάρει τα δόντια μου επαγγελματικά λευκασμένο. Ανέφερε μου λίγο πάνω από $ 400, I σχεδόν πέθανε, δεν υπήρχε τρόπος που θα μπορούσε να προσφέρει. Κατέληξα να μην τον πάρει για να το κάνω και ευχαριστώ τον Θεό δεν είχα, γιατί κατέληξα να εξοικονόμηση τόσα πολλά χρήματα!
Μετά πήρα πίσω από τον οδοντίατρο, μιλούσα με τον φίλο Σούζαν μου στο τηλέφωνο και ανέφερε ότι έχει ακούσει για κάποια μεγάλη σε-σπίτι λεύκανση έτοιμα για την είδηση ότι θα παράγει τα ίδια αποτελέσματα όπως να πάρει τα δόντια σας επαγγελματικά λευκασμένο. Σκέφτηκα, αυτή είναι η ευκαιρία μου!
Δύο ελεύθερες δοκιμές ότι χαμόγελό μου έδωσε ένα πλήρες makeover
Μετά πήραμε από το τηλέφωνο μου κάνει αμέσως άρχισε έρευνα. Μετά από έρευνα διάφορα πακέτα στο Google και το Yahoo Answers, βρήκα μερικά που θα επιτρέψτε μου να προσπαθήσω το σετ για ελεύθερη. Στη συνέχεια, μετά από έρευνα για κάθε μία από τις δοκιμές, αποφάσισα για δύο διαφορετικά προϊόντα,
Dazzle Smile & Smile Brite -Που υποτίθεται ότι εργάζονται πραγματικά καλά μαζί, γι 'αυτό διέταξε τις ελεύθερες δοκιμές:) Από καθένα από τα άρθρα που διάβασα σε απευθείας σύνδεση, είπε, χρησιμοποιώντας και τα δύο αυτά προϊόντα, το ένα μετά το άλλο, θα έπαιρνα ένα χαμόγελο λευκά παρά μόνο με τη χρήση ενός τους. Ήταν ποτέ δικαίωμα. Ήταν το καλύτερο τέχνασμα ποτέ διαβάσει!-------------------------------------------------- ------------------------------------------
Βήμα 1: Dazzle Smile
Dazzle Smile είναι το πρώτο προϊόν που παράγγειλα. Η δίκη είναι ακόμη διαθέσιμος, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν μόνο λίγες αριστερά! Βρήκα επίσης ένα κωδικό κουπονιού "whiteteeth"Για να πάρετε Shipping μόνο 1,95 δολάρια. Του περιορίζεται έτσι σε περίπτωση που δεν λειτουργεί τώρα προσπαθήστε ξανά αργότερα.
Μεγάλα πράγματα για
Dazzle Smile είναι ότι:
- Το κάπνισμα Αφαιρεί και κίτρινο λεκέδες
- Αφαιρεί λεκέδες από σόδες και καφέ
- Θα λεύκανση δοντιών σας 7 αποχρώσεις ή περισσότερο
- Εκδίδει τα ίδια αποτελέσματα όπως Οδοντίατρος μπορεί
-- Χρησιμοποιήστε κωδικό κουπονιού "whiteteeth"Για να πάρετε ναυτιλία για 1,95 δολάρια
-------------------------------------------------- --------------------------------------
T Προσφορά & Cs
Βήμα 2: Smile Brite
Smile Brite είναι το δεύτερο προϊόν σε αυτό το μυστικό κόλπο. Το λευκασμένο πραγματικά όλες τις περιοχές που Dazzle χαμόγελων αναπάντητες και τις ολοκλήρωσαν νέο λευκό χαμόγελο μου! Βρήκα ένα site κουπόνι που μου είπε να χρησιμοποιήσετε "smilenow"Για να πάρετε για την ναυτιλία 0,99 δολάρια! Τώρα αυτό είναι μια συμφωνία.
Smile Brite Με βοηθάει:
- Whitening σημεία που Dazzle χαμόγελο δεν μπορούσε να κάνει.
- Ολοκλήρωση λευκό χαμόγελο μου makeover.
- Δεν κάνει τα δόντια πονούν
- Χρησιμοποιεί ένα εύκολο πένα applicator, δεν είναι ανακατεμένος σε όλους!
-- Χρησιμοποιήστε κωδικό κουπονιού "smilenow"Για να πάρετε για την ναυτιλία 0,99 δολάρια
-------------------------------------------------- --------------------------------------
T Προσφορά & Cs
Είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα σε απευθείας σύνδεση έρευνας μου, επειδή η Dazzle χαμόγελο και χαμόγελο τέχνασμα συνδυασμό Brite πραγματικά μου έδωσε ένα νέο χαμόγελο! Ειδικά από τότε που χρησιμοποιείται για να μοιάσει με αυτό:
Για να είμαι ειλικρινής, εγώ δεν θα μπορούσε να είναι πιο ικανοποιημένοι με τον τρόπο με δόντια μου αποδείχθηκαν. Η τελική δοκιμή ήταν όταν μου χαμογέλασε για τα παιδιά μου στο δείπνο και ο γιος μου είπε "Wow μαμά! Φαίνονται Fantastic!" Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που κοιτάζουν ότι έχω μεγάλο χαμόγελο σε όλες τις φωτογραφίες της οικογένειας μας τώρα. Ελπίζω ότι αυτό λειτουργεί για σας και ότι αλλάζει τη ζωή σου σαν να έχει δικό μου. Για να πάρετε δωρεάν δοκιμές σας ώστε να μπορείτε να έχετε τα ίδια αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε τα παρακάτω συνδέσμους:
- Κάντε κλικ εδώ για Κίνδυνος δωρεάν δοκιμή του Dazzle Smile
-- Κάντε κλικ εδώ για Κίνδυνος δωρεάν δοκιμή της Smile Brite
T Προσφορά & Cs

Ευχαριστώ για την ανάγνωση σε απευθείας σύνδεση ημερολόγιο μου!
P.S - Το κωδικό κουπονιού βρήκα για Dazzle Χαμόγελο ήταν "Whiteteeth" και το κουπόνι για Smile Brite είναι "smilenow"

~* 25.- Η Καφεϊνη και το παιδί σας :



Οι περισσότεροι γονείς δεν θα ήταν όνειρο να δώσουν τα παιδιά τους μια κούπα καφέ, αλλά θα μπορούσε να χρησιμεύσει σε τακτική βάση τα αναψυκτικά που περιέχουν καφεΐνη. Τα τρόφιμα και τα ποτά με καφεΐνη είναι παντού, αλλά είναι σοφό να κρατήσει την κατανάλωση καφεΐνης στο ελάχιστο, ιδιαίτερα σε νεότερους παιδιά.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει αναπτύξει κατευθυντήριες γραμμές για την πρόσληψη καφεΐνης και τα παιδιά, αλλά καναδικές κατευθυντήριες γραμμές συνιστούν νηπίων πάρει δεν υπερβαίνει τα 45 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης ημερησίως. Αυτό είναι ισοδύναμο με το μέσο ποσό της καφεΐνης που βρέθηκαν σε μια 12-ουγκιά (355-milliliter) μπορεί να της σόδας ή τέσσερις 1,5 ουγκιά (43 γραμμαρίων), μπάρες σοκολάτας γάλακτος.
Πώς καφεΐνη έχει επιπτώσεις Παιδιά
Ένα διεγερτικό που επηρεάζει τα παιδιά και ενήλικες ομοίως, η καφεΐνη είναι ένα φάρμακο που παράγεται φυσιολογικά είναι σε φύλλα και οι σπόροι των πολλών φυτών. Η καφεΐνη είναι επίσης τεχνητά και προστίθενται σε ορισμένα τρόφιμα. Καφεΐνη ορίζεται ως φάρμακο, επειδή διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Σε χαμηλότερα επίπεδα, μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο συναγερμού και ενεργητικός.
Και στις δύο παιδιά και ενήλικες, πάρα πολύ καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει:
jitteriness και νευρικότητα
στομάχι
πονοκεφάλους
δυσκολία στη συγκέντρωση
δυσκολία στον ύπνο
αυξημένη καρδιακή συχνότητα
αυξημένη αρτηριακή πίεση
Ειδικά σε μικρά παιδιά, δεν λαμβάνει πολλή καφεΐνης να παράγει αυτά τα αποτελέσματα.
Άλλους λόγους, να περιορίσει την κατανάλωση καφεΐνης παιδιά »περιλαμβάνουν:
Τα παιδιά που καταναλώνουν ένα ή περισσότερα 12-ουγκιά (355-milliliter) γλυκασμένα αναψυκτικό ανά ημέρα είναι 60% περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι.
Δεν κάνω μόνο καφεϊνούχα ποτά περιέχουν κενές θερμίδες (θερμίδες που δεν παρέχουν θρεπτικές ουσίες), αλλά και παιδιά που γεμίζουν τους δεν παίρνουν τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται από υγιείς πηγές, η θέση τους σε κίνδυνο για διατροφικές ελλείψεις. Ειδικότερα, τα παιδιά που πίνουν πάρα πολύ σόδα (η οποία αρχίζει συνήθως μεταξύ του τρίτου και του όγδοου βαθμοί) μπορεί να χάσετε να πάρει το ασβέστιο που χρειάζεται από το γάλα για τη δημιουργία ισχυρών οστών και δόντια.
Πόσιμο πάρα πολλά ζαχαρούχο καφεϊνούχα ποτά μπορεί να οδηγήσει σε οδοντιατρική κοιλότητες (ή τερηδόνα) από την υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και τη διάβρωση του σμάλτου των δοντιών από την οξύτητα. Δεν είναι πεπεισμένο ότι η σόδα που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα δόντια παιδιά »; Σκεφτείτε το εξής: Ένας 12-ουγκιά (355-milliliter) nondiet, αεριούχα αναψυκτικά ποτά περιέχει το ισοδύναμο των 10 κουταλιές της ζάχαρης (49 χιλιοστόλιτρα) και 150 θερμίδες.
Η καφεΐνη είναι ένα διουρητικό που προκαλεί τον οργανισμό να αποβάλλει νερό (μέσω ούρηση), που μπορεί να συμβάλει στην αφυδάτωση. Αν το ποσό της καφεΐνης σε ποτών είναι αρκετή για να προκαλέσει αφυδάτωση στην πραγματικότητα δεν είναι σαφές, πάντως. Μπορεί να εξαρτάται από το αν το πρόσωπο πόσιμο το ποτό χρησιμοποιείται για την καφεΐνη και την ποσότητα καφεΐνης ήταν καταναλώνονται εκείνη την ημέρα. Για να είναι στην ασφαλή πλευρά, είναι καλό να αποφεύγεται η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης σε ζεστό καιρό, όταν τα παιδιά πρέπει να αντικαταστήσει το νερό με την εφίδρωση χάνονται.
Αιφνίδια διακοπή καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα στέρησης (πονοκεφάλους, μυϊκούς πόνους, προσωρινή κατάθλιψη, και ευερεθιστότητα), ειδικά για εκείνους που χρησιμοποιούνται για να καταναλώνουν πολύ.
Η καφεΐνη μπορεί να επιδεινώσει τα προβλήματα καρδιάς ή νευρικών διαταραχών, και μερικά παιδιά δεν μπορούν να γνωρίζουν ότι είμαστε σε κίνδυνο.
Ένα πράγμα ότι η καφεΐνη δεν κάνουμε είναι να ανακόψει την ανάπτυξη. Αν και οι επιστήμονες ανησυχούν μια φορά ότι η καφεΐνη θα μπορούσε να εμποδίσει την ανάπτυξη, αυτή δεν υποστηρίζεται από την έρευνα.
Τα τρόφιμα και τα ποτά με καφεΐνη
Αν και τα παιδιά να δείτε τις περισσότερες της καφεΐνης από τους σόδα, είναι διαπιστώθηκε επίσης στον καφέ, τσάι, σοκολάτα, καφέ, παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι, καθώς και αναλγητικά και άλλα over-the-counter φάρμακα. Μερικοί γονείς μπορεί να δώσουν τα παιδιά τους παγωμένο τσάι, σε αντικατάσταση της σόδας, νομίζοντας ότι είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση. Αλλά παγωμένο τσάι μπορεί να περιέχει πολλή ζάχαρη και καφεΐνη όπως σόδα.
Εδώ είναι πώς συγκρίνει ορισμένες πηγές καφεΐνης:
Αντικείμενο
Ποσό της σημείο
Ποσότητα καφεΐνης
Τράνταγμα αναψυκτικό
12 ουγκιές
71,2 mg
Mountain Dew
12 ουγκιές
55,0 mg
Coca-Cola
12 ουγκιές
34,0 mg
Diet Coke
12 ουγκιές
45,0 mg
Pepsi
12 ουγκιές
38,0 mg
7-Up
12 ουγκιές
0 mg
βρασμένος καφές (μέθοδο στάγδην)
5 ουγκιές
115 mg *
παγωμένο τσάι
12 ουγκιές
70 mg *
σκούρα σοκολάτα
1 ουγκιές
20 mg *
σοκολάτα γάλακτος
1 ουγκιές
6 mg *
ρόφημα κακάο
5 ουγκιές
4 mg *
ρόφημα σοκολάτας γάλακτος
8 ουγκιές
5 mg *
κρύο ανακουφιστικής
1 δισκίο
30 mg *
*υποδηλώνει μέσο ποσό της καφεΐνης
Πηγές: U. S. Food and Drug Administration και
Εθνικό Αναψυκτικών σύνδεσης
Τι καφεΐνη Ευαισθησία;
Καφεΐνη ευαισθησία αναφέρεται στην ποσότητα της καφεΐνης που θα έχει κάποια επίδραση σε κάποιον, που ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Κατά μέσο όρο, τόσο μικρότερο είναι το πρόσωπο, το λιγότερο καφεΐνη απαιτούνται για την παραγωγή παρενέργειες. Ωστόσο, η καφεΐνη είναι η ευαισθησία που πλήττονται περισσότερο από την καθημερινή πρόσληψη καφεΐνης.
Οι άνθρωποι που πίνουν τακτικά ποτά που περιέχουν καφεΐνη σύντομα αναπτύξει μια μειωμένη ευαισθησία στην καφεΐνη. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται υψηλότερες δόσεις καφεΐνης για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα με κάποιον που δεν πίνουν συχνά καφεϊνούχα ποτά. Έτσι, τα περισσότερα παιδιά λαμβάνουν καφεΐνη κατά, τα περισσότερα καφεΐνη που θα πρέπει να αισθάνονται τα ίδια αποτελέσματα.
Εκτός του ότι είναι περισσότερο ευαίσθητα στις επιδράσεις της καφεΐνης που βασίζονται στο μέγεθος, νεότερα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα, διότι δεν έχουν εκτεθεί σε αυτό όσο μεγαλύτερα παιδιά ή ενήλικες.
Η καφεΐνη περνά από το σώμα μέσα σε λίγες ώρες και στη συνέχεια διέρχεται από τα ούρα. Δεν είναι αποθηκευμένο στο σώμα, αλλά τα παιδιά μπορεί να αισθάνονται τις επιπτώσεις της για έως 6 ώρες και αν είστε ευαίσθητοι σε αυτό.
Κοπή Καφεΐνη
Μπορώ να αφήσω τα παιδιά χωρίς καφεΐνη; Απολύτως! Ο καλύτερος τρόπος για τη μείωση καφεΐνη (και προσθήκη ζάχαρης) είναι η εξάλειψη σόδα. Αντ 'αυτού, παρέχει νερό, γάλα, αρωματικό Seltzer, και 100% χυμός φρούτων. Για πρόσθετη ευκολία, να χρησιμεύσει νερό σε φιάλες συμπίεση ότι τα παιδιά μπορεί να μεταφέρει περίπου. Μπορείτε να εξυπηρετήσει ακόμα την περιστασιακή σόδα ή τσάι - μόλις καταστεί noncaffeinated. Και προσέξτε για κρυμμένα καφεΐνης από τον έλεγχο του καταλόγου των συστατικών για τρόφιμα και ποτά.
Αν σας έφηβος έχει πλέον την κατανάλωση καφέ, ένα φλιτζάνι την ημέρα, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πολλά (όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι ενήλικες), ειδικά αν έφηβος ποτά σας να μείνετε ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της συνόδου αργά τη νύχτα μελέτη.
Ο καλύτερος τρόπος για να μειωθεί καφέ πρόσληψη καφεΐνης είναι να περικόψει αργά. Διαφορετικά, τα παιδιά (και ενηλίκων) θα μπορούσε να πάρει πονοκεφάλους και αισθάνεστε άλγη, κατάθλιψη, ή απλώς εντελώς χάλια.
Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε noncaffeinated καφεϊνούχα ποτά για σόδες και καφέ (νερό, χωρίς καφεΐνη σόδα, και χωρίς καφεΐνη τσάι). Παρακολουθείτε πόσες caffeinated ποτά παιδί σας κάθε μέρα, και να αντικαταστήσει ένα ποτό την εβδομάδα, με καφεΐνη χωρίς εναλλακτική λύση έως ότου αυτός ή αυτή έχει πάρει κάτω από το σημάδι 100-mg.
Κάποιος περικοπή καφεΐνη μπορεί να αισθάνεται κουρασμένος. Το καλύτερο στοίχημα είναι να χτυπήσει η λεηλασία, δεν το σόδες: Είναι ακριβώς έτσι ένα όργανο για να πούμε ότι η πιο υπόλοιπο είναι απαραίτητη. Μην ανησυχείτε - τα επίπεδα της ενέργειας θα επανέλθει στο φυσιολογικό μέσα σε λίγες μέρες.
Νιώστε ελεύθεροι να αφήσει τα παιδιά επιδίδονται σε μια φέτα κέικ σοκολάτας σε πάρτι γενεθλίων ή ένα φλιτζάνι ζεστό νόστιμο κακάο σε μια κρύα ημέρα - αυτές οι επιλογές δεν πακέτο αρκετά καφεΐνη γροθιά να είναι επιβλαβή. Όπως και με όλα, το μέτρο είναι το κλειδί για να διατηρηθεί η κατανάλωση καφεΐνης τα παιδιά σας »υπό έλεγχο.
Έλεγχος: Steven Dowshen, MDΗμερομηνία αναθεωρηθούν: Φεβρουάριος 2009
Σχετικά άρθρα
Πονοκέφαλοι
Αφυδάτωση
Σημείωση: Όλες οι πληροφορίες είναι για εκπαιδευτικούς σκοπούς μόνο. Για συγκεκριμένες ιατρικές συμβουλές, διάγνωση και θεραπεία, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. © 1995-2009 Το Ίδρυμα Nemours. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.

~ * 26 .- Μειώνει τα εμφράγματα η απαγόρευση του καπνίσματος :

Η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους και εργασιακούς χώρους μπορεί να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των εμφραγμάτων και μάλιστα άμεσα, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες. Οι ερευνητές τονίζουν ότι τα συμπεράσματά τους υποστηρίζουν την ανάγκη εφαρμογής εκτεταμένων απαγορεύσεων του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, ώστε να βελτιωθεί η δημόσια υγεία. Σύμφωνα με τα ευρήματα, πιο ωφελημένοι από την απαγόρευση βγαίνουν οι νέοι και οι γυναίκες, ίσως επειδή συχνά εργάζονται σε μπαρ και εστιατόρια, όπου το κάπνισμα..."πήγαινε σύννεφο".

"Το παθητικό κάπνισμα προκαλεί εμφράγματα"
Η πρώτη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "Circulation", διαπίστωσε ότι η απαγόρευση του καπνίσματος σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Καναδά είχε άμεση ωφέλεια (τα πρώτα θετικά αποτελέσματα φάνηκαν μέσα σε μόλις τρεις μήνες), που αυξήθηκε με το πέρασμα του χρόνου, μειώνοντας κατά 17% τα εμφράγματα τον πρώτο χρόνο και μέχρι 36% την επόμενη τριετία.
Η δεύτερη μελέτη, υπό τον καθηγητή καρδιολογίας Ντέιβιντ Μάιερς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κάνσας, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας, υπολογίζει ότι η απαγόρευση μειώνει τα εμφράγματα μέχρι 26% ετησίως και εκτιμά ότι μια πανεθνική απαγόρευση του καπνίσματος στις ΗΠΑ θα εμπόδιζε γύρω στα 154.000 εμφράγματα τον χρόνο.
"Η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους φαίνεται να είναι τρομερά αποτελεσματική στη μείωση των εμφραγμάτων και, θεωρητικά, μπορεί επίσης να βοηθήσει ενάντια στον καρκίνο των πνευμόνων και στο εμφύσημα, ασθένειες που αναπτύσσονται πολύ πιο αργά σε σχέση με τα εμφράγματα. Ακόμα και η απλή εισπνοή χαμηλών δόσεων καπνού τσιγάρου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφράγματος" δήλωσε ο δρ Μάιερς.-{ Σύμφωνα με τις μελέτες, το κάπνισμα διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφράγματος για τον ίδιο τον καπνιστή, ενώ αυξάνει κατά 30% τον κίνδυνο για τους γύρω του, δηλαδή για τους παθητικούς καπνιστές.-}.
"Η νέα έρευνα επιβεβαιώνει τα ήδη ισχυρά μέχρι τώρα στοιχεία ότι το παθητικό κάπνισμα προκαλεί εμφράγματα" συμφώνησε ο Τζέιμς Λάιτγουντ, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς χώρους, χωρίς εξαιρέσεις.
Το παθητικό κάπνισμα, σύμφωνα με τον Μάιερς, κάνει το αίμα πιο "κολλώδες" και επιρρεπές στην εμφάνιση θρόμβων, μειώνοντας παράλληλα την ποσότητα καλής χοληστερόλης στο αίμα, παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφράγματος.-Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ… BBC: Smoking bans 'cut heart attacks'

~*27.- Διπλασιασμός των ασθενών με άνοια και Αλτσχάιμερ :

Σχεδόν θα διπλασιάζεται κάθε 20 χρόνια ο αριθμός των ατόμων παγκοσμίως με άνοια, συμπεριλαμβανομένων όσων πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη, η οποία επισημαίνει ότι το πρόβλημα της άνοιας έχει υποτιμηθεί διεθνώς. Το γεγονός ότι οι άνθρωποι γενικά ζουν περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν, αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την αύξηση της άνοιας διεθνώς. Προς το παρόν, δεν έχει βρεθεί θεραπεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ, αλλά η φαρμακευτική θεραπεία μπορεί να καθυστερήσει και να ανακουφίσει ορισμένα συμπτώματα.

Η εκτίμηση των ερευνητών είναι ότι παγκοσμίως όσοι πάσχουν άνοια, Αλτσχάιμερ και παρεμφερείς παθήσεις, από 35,6 εκατ. το 2010 (λίγοι από αυτούς θα έχουν την κατάλληλη θεραπεία), θα φτάσουν τα 65,7 εκατ. το 2030 και τα 115,4 εκατ. το 2050, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τη βρετανική Independent.
Η νέα έρευνα, υπό τον καθηγητή Μάρτιν Πρινς του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του Βασιλικού Κολλεγίου του Λονδίνου, στο πλαίσιο της "Παγκόσμιας Έκθεσης Αλτσχάιμερ 2009", προβλέπει κατά την επόμενη 20ετία αύξηση των ατόμων με άνοια και Αλτσχάιμερ κατά 44% στη Δυτική Ευρώπη, 63% στη Βόρεια Αμερική, 77% στη Νότια Αμερική, 117% στην Ανατολική Ασία, 107% στη Νότια Ασία, 125% στη Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή.
Η επιδείνωση των παγκόσμιων προβλέψεων οφείλεται κυρίως στο ότι περισσότεροι άνθρωποι, από ό,τι εκτιμάτο έως τώρα, πάσχουν από άνοια στις χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χώρες, ενώ η δημογραφική γήρανση στις πιο πολυπληθείς χώρες (Κίνα, Ινδία κ.α.) παίζει το ρόλο της. Ενώ το 57,7% των ανθρώπων με άνοια το 2010 θα ζουν σε χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χώρες, το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 70,5% μέχρι το 2050, σύμφωνα με την μελέτη.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή καθηγητή Μ.Πρινς, τρεις στους τέσσερις ανθρώπους (συνήθως σύζυγοι και παιδιά) που περιποιούνται άτομα με άνοια, επιβαρύνονται ψυχολογικά έχοντας υψηλό επίπεδο στρες, ενώ το ένα τρίτο εμφανίζει κατάθλιψη.
Γι' αυτό το λόγο, ο Πρινς έκανε έκκληση να δοθεί μεγαλύτερη σημασία διεθνώς στο συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα της άνοιας, το οποίο, μεταξύ άλλων, επιβαρύνει τρομερά τα συστήματα υγείας και ασφάλισης. Το 2005, το παγκόσμιο κόστος της άνοιας εκτιμήθηκε από το σουηδικό Ινστιτούτο Καρολίνσκα στα 315 δισ. δολ. και συνεχώς αυξάνει.- Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

~* 28.- Νέα αιματολογικά τεστ υπόσχονται εύκολο εντοπισμό τύπων καρκίνου :

Δύο νέα αιματολογικά τεστ μπορεί να βοηθήσουν τους γιατρούς να εντοπίζουν τους καρκίνους του παχέος εντέρου και του στομάχου απλά, φθηνά και έγκαιρα, χωρίς την ανάγκη για επεμβατικές διαδικασίες ή δυσάρεστες εξετάσεις, σύμφωνα με ερευνητές. Τα τεστ, το ένα από τα οποία ανέπτυξε η βελγική εταιρεία βιοτεχνολογίας OncoMethylome και το άλλο επιστήμονες στη Γερμανία, χρησιμοποιούν δείγματα αίματος για να εντοπίσουν συγκεκριμένα γενετικά σήματα της ασθένειας και μπορούν να βοηθήσουν τον γιατρό να προβλέψει αν είναι πιθανό να επεκταθεί.-
Ο Ερνστ Κάιπερς, ειδικός στον καρκίνο του εντέρου στο Πανεπιστήμιο Έρασμος του Ρότερνταμ, ο οποίος δεν συμμετείχε στην έρευνα, δήλωσε ότι τα νέα τεστ σηματοδοτούν μια πολλά υποσχόμενη πρόοδο στο πεδίο της ανάπτυξης πιο απλών εξετάσεων.
"Το δείγμα αίματος μπορεί να το πάρουν νοσηλεύτριες χωρίς ειδικό εξοπλισμό ή εκπαίδευση" δήλωσε ο Γιουστ Λουβάγκι της OnkoMethylome.
Η Ουλρίκε Στάιν, η οποία παρουσίασε τα ευρήματά της μαζί με τον Λουβάγκι στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Καρκίνο ECCO-ESMO στο Βερολίνο, δήλωσε πως το τεστ της είναι το πρώτο που μπορεί να εντοπίζει στο αίμα σήματα ενός συγκεκριμένου γονιδίου, του S100A4, που είναι γνωστό ότι συνδέεται με τον καρκίνο.
Το τεστ της Στάιν βρίσκει διάφορους τύπους καρκίνων, περιλαμβανομένων του καρκίνου του παχέος εντέρου και του γαστρικού καρκίνου, και έχει επίσης δείξει ότι μπορεί να εντοπίζει σε ποιούς ασθενείς ο καρκίνος τους είναι πιθανό να επεκταθεί.- Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

~* 29 .- Το λευκό κρασί περιορίζει την όρεξη :

Το κρασί, λευκό και κόκκινο, καθώς επίσης και η μπύρα παίζουν ρόλο στην ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Έτσι, ένα ποτήρι λευκό κρασί πριν το φαγητό, κόβει την όρεξη, ενώ αντίθετα, ένα ποτήρι κόκκινο την αυξάνει. Μια μπύρα επίσης κόβει την όρεξη για φαγητό και την ανοίγει για ακόμη ένα ποτήρι μπύρα.- Η δρ. Άννα Κόκαβετς από το Πανεπιστήμιο Λατρόμπ της Μελβούρνης που κατηύθυνε την έρευνα, τόνισε ότι άσχετα με το είδος του ποτού, το αλκοόλ κατά τη διάρκεια του φαγητού, εμποδίζει την ικανότητα του οργανισμού να απορροφήσει θρεπτικές ουσίες και ενέργεια από τις τροφές. Ο λευκός οίνος δημιουργεί μια αίσθηση πληρότητας του στομάχου, και παρότι το ίδιο συμβαίνει και με το κόκκινο, φαίνεται η αίσθηση αυτή να είναι παροδική, γι' αυτό και η όρεξη επανέρχεται και μάλιστα δριμύτερη. H ίδια θα πει ότι με την μπύρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά για το λόγο ότι περιέχει υδατάνθρακες και ο οργανισμός το εκλαμβάνει ως τροφή. Απαιτεί όμως περισσότερη.- ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.-

~* 30 .- Ρεκόρ θερμοκρασίας όλων των εποχών στους ωκεανούς της Γης :

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες επιφανείας στους ωκεανούς του πλανήτη μας -που έχουν ποτέ καταγραφεί- ήσαν αυτές κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2009, σύμφωνα με τις επιστημονικές μετρήσεις της "Εθνικής Διοίκησης Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ".
Παραλλήλως, μία νέα δανική μελέτη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι πάγοι της Γροιλανδίας κινδυνεύουν με ταχύτερο λιώσιμο από ό,τι πίστευαν οι επιστήμονες μέχρι τώρα. Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία των ωκεανών διαμορφώθηκε σχεδόν στους 17 βαθμούς Κελσίου, κατά το τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου 2009, περίπου 0,58 βαθμοί υψηλότερα από το κανονικό επίπεδο θερμοκρασίας γι' αυτήν την περίοδο.
Τον Αύγουστο, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία στην επιφάνεια των ωκεάνιων υδάτων ήταν περίπου 16,89 βαθμοί, σχεδόν 0,57 βαθμούς υψηλότερα από ό,τι συνήθως. Ο Αύγουστος του 2009 καταγράφηκε ως ο θερμότερος Αύγουστος στην ιστορία -τουλάχιστον μέχρι το 1880 που υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία- για τους ωκεανούς.
Η συνδυασμένη θερμοκρασία στην ξηρά και τις θάλασσες παγκοσμίως εφέτος το καλοκαίρι -κατά μέσο όρο- ήταν περίπου 16,2 βαθμοί, η οποία αποτελεί το τρίτο θερμότερο τρίμηνο που έχει ποτέ καταγραφεί στη Γη. Τον Αύγουστο του 2009 η μέση συνδυασμένη θερμοκρασία ήταν περίπου 14,6 βαθμοί, γεγονός που κατατάσσει τον εφετινό Αύγουστο ως τον τέταρτο θερμότερο στην καταγραμμένη ιστορία του γήινου κλίματος.
Η κλιματική αλλαγή αυξάνει σταδιακά, αλλά, σταθερά την μέση θερμοκρασία του πλανήτη κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Όλα τα δέκα θερμότερα έτη στη Γη έχουν καταγραφεί μετά το 1997.
Η απειλή της Γροιλανδίας
Σε μία άλλη δανική επιστημονική μελέτη, που δόθηκε στη δημοσιότητα, διαπιστώνεται ότι οι πάγοι της Γροιλανδίας, κατά τα τελευταία 10.000 έτη, λιώνουν με μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι νόμιζαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Η έρευνα, υπό τον Μπο Βίνθερ του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Προειδοποιεί ότι ακόμα και μία μέσου επιπέδου αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας στη διάρκεια του 21ου αιώνα, είναι αρκετή για να οδηγήσει στο σταδιακό λιώσιμο μίας τεράστιας έκτασης πάγων της Γροιλανδίας, μεγέθους ολόκληρης ηπείρου, με συνέπεια να προκληθεί άνοδος της στάθμης των ωκεανών ταχύτερα από ό,τι προβλεπόταν μέχρι τώρα.
Η Γροιλανδία περιέχει αρκετό νερό σε μορφή πάγων για να αυξήσει το επίπεδο των θαλασσών κατά επτά μέτρα, αν όλοι αυτοί οι πάγοι της κάποτε λιώσουν. Όμως, ακόμα και ένα μερικό λιώσιμο μπορεί να απειλήσει πολλές παράκτιες πόλεις του πλανήτη μας και να οδηγήσει σε μαζικές μεταναστεύσεις εκατομμυρίων ανθρώπων.- Σύνδεσμοι: http://www.noaa.gov/ & http://www.nature.com/nature/journal/v461/n7262/abs/nature08355.html , ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γαλλικό πρακτορείο / περιοδικό Nature .-

~* 31.- Για πρώτη φορά, ένα εμβόλιο που βοηθά στην πρόληψη του HIV Ρετροϊού για το AIDS :
Μείωση του κινδύνου μόλυνσης από 31% τοις εκατό σε δίκη Ταϊλάνδης των 16.000 εθελοντές… Μπανγκόκ - Για πρώτη φορά, ένα πειραματικό εμβόλιο έχει εμποδίσει τη μόλυνση με τον ιό του AIDS, ένα ορόσημο στη θανατηφόρα επιδημία και ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Πρόσφατες αποτυχίες οδήγησε πολλούς επιστήμονες να πιστεύουν ένα τέτοιο εμβόλιο δεν μπορεί να είναι δυνατή.
Το εμβόλιο μειώνει τον κίνδυνο της μόλυνσης με τον ιό HIV κατά περισσότερο από 31 τοις εκατό σε μεγαλύτερη δοκιμή εμβολίου κατά του AIDS στον κόσμο, πάνω από 16.000 εθελοντές στην Ταϊλάνδη, οι ερευνητές ανακοίνωσαν την Πέμπτη στην Μπανγκόκ. - Διευθυντής του ινστιτούτου, ο Δρ Anthony Fauci, προειδοποίησε ότι αυτό δεν είναι «το τέλος του δρόμου", αλλά είπε ότι ήταν έκπληξη και πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.
"Μου δίνει τη συγκρατημένη αισιοδοξία για τη δυνατότητα βελτίωσης του αποτελέσματος αυτού» και την ανάπτυξη ενός πιο αποτελεσματικού εμβολίου κατά του AIDS, Fauci είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη. "Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε."
«Ιστορική ορόσημο»Ακόμη και μια οριακά χρήσιμη εμβόλιο θα μπορούσε να έχει μεγάλο αντίκτυπο. Κάθε μέρα, 7.500 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV πρόσφατα? 2 εκατομμύρια πέθαναν από AIDS το 2007, η υπηρεσία του ΟΗΕ εκτιμήσεις του UNAIDS.
«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα ιστορικό ορόσημο», δήλωσε ο Μίτσελ Γουόρεν, εκτελεστικός διευθυντής του AIDS Vaccine Advocacy Coalition, μια διεθνής ομάδα που έχει εργαστεί προς την ανάπτυξη ενός εμβολίου.
"Θα χρειαστεί χρόνος και πόροι για την πλήρη ανάλυση και κατανόηση των δεδομένων, αλλά υπάρχει μικρή αμφιβολία ότι αυτή η διαπίστωση θα ενεργοποιώ και τον αναπροσανατολισμό του τομέα εμβολίου κατά του AIDS», είπε σε μια δήλωση.
Η Ταϊλάνδη Υπουργείο Δημόσιας Υγείας διεξήγαγε τη μελέτη, η οποία χρησιμοποιείται στελέχη του ιού του κοινού στην Ταϊλάνδη. Το κατά πόσον ένα τέτοιο εμβόλιο θα μπορούσε να λειτουργήσει σε βάρος άλλων στελεχών στις ΗΠΑ, την Αφρική ή αλλού στον κόσμο είναι άγνωστη, οι επιστήμονες τόνισαν.
Η μελέτη εξέτασε πράγματι δύο combo εμβόλιο σε "prime-ώθηση» προσέγγιση, όπου το πρώτο PRIMES το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί τον ιό HIV και το δεύτερο ενισχύει την απάντηση.
Είναι ALVAC, από την Sanofi Pasteur, η διαίρεση εμβόλιο της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας Sanofi-Aventis? Και AIDSVAX, που αναπτύχθηκε αρχικά από VaxGen Inc και τώρα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Global Solutions για λοιμώδη νοσήματα, ένα όχι για κέρδος που ιδρύθηκε από ορισμένους πρώην υπαλλήλους VaxGen.
ALVAC χρησιμοποιεί καναρινιού, έναν ιό των πτηνών τροποποιηθεί ώστε να μην μπορεί να προκαλέσει ασθένεια στον άνθρωπο, στο πορθμείο συνθετικές εκδοχές τριών γονιδίων του HIV στο σώμα. AIDSVAX περιέχει μια γενετική μηχανική εκδοχή μιας πρωτεΐνης στην επιφάνεια του ιού HIV. Τα εμβόλια δεν είναι κατασκευασμένες από ολόκληρο τον ιό - νεκρός ή ζωντανός - και δεν μπορεί να προκαλέσει τον ιό HIV.
Ουτε εμβόλιο στη μελέτη εμπόδισε τον ιό HIV λοίμωξη όταν εξετάζονται χωριστά, σε προηγούμενες μελέτες, και δεκάδες επιστήμονες είχε καλέσει το νέο μάταιη όταν άρχισε το 2003.
"Πραγματικά δεν έχουν μεγάλες ελπίδες σε όλους ότι θα δούμε ένα θετικό αποτέλεσμα," Fauci ομολόγησε. - CONTINUED: Skeptics διαψευστούν ..-

Εμβόλιο βοηθά στην πρόληψη της λοίμωξης HIV
U. S. Medicare μπορεί να πληρώσει για τη δοκιμή του HIV
Μελέτη βρίσκει νέο δρόμο για το εμβόλιο του HIV
Περιτομή δεν AIDS για την προστασία των ομοφυλόφιλων ανδρών
Porn κατασκευαστές αντιμετωπίζουν καταγγελίες για σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη
Βετεράνοι για την τακτική να προσφέρονται για HIV
Προκλήσεις παραμένουν στην καταπολέμηση του AIDS, λένε οι ειδικοί
Κλίντον την αντιμετώπιση του ιού HIV μειώνει το κόστος των ναρκωτικών για τους φτωχούς
Νέα τεχνική δίνει μεγάλη εικόνα του AIDS
Νέο στέλεχος του ιού HIV που διαπιστώθηκαν στο Καμερούν γυναίκα
AIDS Τμήμα Front

Προσθέτω AIDS τίτλους να ανάγνωσης ειδήσεων σας:-
** Περιτομή για όλα τα αγόρια;
Βίντεο
24 Αυγούστου: Το CDC αναμένεται να προταθεί η περιτομή όλα τα μωρά στις ΗΠΑ, προκειμένου να μειωθεί η εξάπλωση του ιού HIV. Δρ του NBC Νανσί Snyderman ασχολείται με το αμφιλεγόμενο ζήτημα.-
Ακόμα κι αν το όφελος είναι μέτρια, «είναι η πρώτη απόδειξη ότι θα μπορούσαμε να έχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό προληπτικό εμβόλιο,« Συνταγματάρχης Jerome Κιμ δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη. Βοήθησε να οδηγήσει τη μελέτη για τον στρατό των ΗΠΑ, το οποίο χρηματοδοτείται με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίες και Λοιμώξεων.-
** Επικίνδυνο μονοπάτι του HIV ,. Βίντεο
Οι εργαζόμενοι του σεξ, οδηγοί των φορτηγών σε μια αφρικανική πόλη στα σύνορα κλειδί για την εξάπλωση του ιού HIV. . http://www.msnbc.com/
** Shots beat πίσω γρίπη καλύτερα από σπρέι, δείχνει μελέτη : Μια δοκιμή των εμβολίων κατά της γρίπης των ενηλίκων δίνει ένα καλό λόγο για να πάρετε μια τρύπημα στο χέρι αντί για ράντισμα στη μύτη. Full story .-

~ * 32 .- Δέκα τρόποι ..για να είστε Υγιείς στη Ζωή σας :

10 τρόποι για να είσαι σε φόρμα στη δουλειά :

Η καθιστική εργασία δεν είναι καλή για την υγεία μας. Συγκεκριμένα, μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά προβλήματα, διαβήτη και παχυσαρκία. Έτσι εαν κάθεσαι όλη μέρα σε ένα γραφείο αλλά θες να είσαι πιο υγιής, δες παρακάτω μερικά απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις:
Άρχισε καλά την ημέρα σου
Αν πηγαίνεις οδικώς στη δουλειά, άφησε το αμάξι έστω και ένα τετράγωνο μακριά ή αν πηγαίνεις με λεωφορείο, κατέβα στην προηγούμενη στάση και περπάτησε λίγο παραπάνω. Ακόμα και μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
Αν περπατάς για 10 λεπτά τρεις φορές την ημέρα για τις περισσότερες ημέρες, είναι αρκετό για να χαρακτηριστείς σαν τακτικός ασκούμενος.

Πήγαινε για μια σύντομη βόλτα την ώρα του διαλείμματος
Περπάτημα 30 λεπτών μετά το φαγητό θα περιορίσει την ποσότητα του λίπους που αποθηκεύεις, χρησιμοποιώντας το σαν ενέργεια για την άσκησή σου. Το περπάτημα είναι πολύ καλό και για την καρδιά και τους πνεύμονές σου καθώς επίσης δουλεύουν οι μύες του κάτω μέρους του σώματός σου. Παρόλα αυτά πρέπει να κάνεις και λίγη προσπάθεια• αν δεν νιώθεις πως έχεις ιδρώσει τότε πρέπει να περπατήσεις λίγο γρηγορότερα.
Βάλε ένα στόχο, ακόμα και αν αυτό είναι 10 λεπτά την πρώτη μέρα, πίεσε τον εαυτό λίγο παραπάνω κάθε εβδομάδα.

Μετακινήσου
Στέλνεις emails στους συναδέλφους από τα διπλανά γραφεία; Καλύτερα πήγαινε να τους μιλήσεις από κοντά. Περιμένεις να σου φέρουν το τσάι στο γραφείο; Καλύτερα φτιάξε το μόνος σου. Αυτές οι μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στο καθημερινό σου κινητικό πρόγραμμα. Μπορούν επίσης να σε βελτιώσουν στη δουλειά σου. Η πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία είναι πολύ καλύτερη απ' ότι με email.

Βάλε μια υπενθύμιση
Η αλλαγή του προγράμματός σου είναι δύσκολη στην αρχή, έτσι γράφοντας σημειώσεις είναι ένας καλός τρόπος για να σου υπενθυμίζει ότι προσπαθείς για κάτι διαφορετικό. Στο κάτω κάτω, το να κάθεσαι για ώρες είναι κακό για το κυκλοφορικό σου σύστημα και μπορεί να προκαλέσει φλεβική θρόμβωση. Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγεις είναι η κίνηση. Αυτό δεν σημαίνει να περπατάς συνεχώς• δεν πρόκειται να βγάλεις έτσι και την δουλειά σου.
Προσπάθησε να στέκεσαι όρθιος όταν μιλάς στο τηλέφωνο ή κάνε περιστροφή των αστραγάλων σου κάτω από το γραφείο.

Παίρνε σωστές αναπνοές
Εκτελώντας βαθιές, ελεγχόμενες αναπνοές σε βοηθάει να καις θερμίδες, αφού πρέπει να εφαρμόσεις πίεση στους μύες της κοιλίας σου και ειδικά στο διάφραγμα. Δεν ξέρεις ποιο είναι το διάφραγμα; Βήξε και θα το νιώσεις να εφαρμόζει πίεση. Βάλε το χέρι σου πάνω από το διάφραγμα. Αν αναπνέεις σωστά θα νιώσεις να κινείται μέσα – έξω καθώς αναπνέεις.

Χρησιμοποίησε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το ανέβασμα από τις σκάλες μπορεί να είναι η καλύτερη γυμναστική που θα κάνεις όλη την ημέρα. Το περπάτημα σε ανηφόρα χρειάζεται περισσότερη ενέργεια από το περπάτημα σε οριζόντιο επίπεδο και είναι και θαυμάσια αερόβια άσκηση. Χρησιμοποίησε τις σκάλες καθημερινά για δύο εβδομάδες και θα παρατηρήσεις μεγάλη βελτίωση στην φυσική σου κατάσταση.

Κάθισε σωστά στην καρέκλα
Διατηρώντας μια καλή στάση με το στομάχι σου “μέσα” θα αποτρέψει προβλήματα της πλάτης, στα οποία είναι επιρρεπείς οι εργαζόμενοι σε γραφείο.

Κινήσου!
Άρχισε κουνώντας τα πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών σου και συνέχισε πιέζοντας τα πέλματά σου στο έδαφος. Η βιβλιογραφία δείχνει ότι υπέρβαρα άτομα κάθονται ακίνητα για δυόμιση ώρες περισσότερο από τα άτομα με φυσιολογικό βάρος. Αυτό σημαίνει ότι καίνε 350 λιγότερες θερμίδες κάθε ημέρα, που ισοδυναμεί με μισής ώρας τρέξιμο.

Φτιάξε μόνος σου το κολατσιό
Θα κάνεις οικονομία και θα μείνεις μακριά από την καντίνα. Παρόλα αυτά μην τρως το φαγητό σου στο γαφείο, σου αξίζει ένα διάλειμμα.

Περιόρισε τον καφέ
Ένας μέσος καφές (cappuccino) περιέχει περίπου 170 θερμίδες και δεν πρόκειται να σε γεμίσει ενέργεια. Αντικατέστησέ τον με μία κούπα πράσινο τσάϊ που περιέχει πολλά θετικά στοιχεία για την υγεία σου. Θα σου βελτιώσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και θα περιοριστούν οι πονοκέφαλοι, η κατάθλιψη, ακόμα και χειρότερες ασθένειες. Κωνσταντόπουλος Άρης,
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
http://www.fitdiet.gr/ ,


~* 33.- Η κατανάλωση φρούτων στη Ζωή μας ! :

Κατανάλωση φρούτων και λαχανικών :


Έρευνα συσχέτισε τη μεγάλη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με την γνωστική λειτουργία και το αντιοξειδωτικό στρες
Ερευνητές στο ινστιτούτο βιοχημείας και μοριακής βιολογίας στο Heinrich-Heine University της Γερμανίας μελέτησαν τη σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, στα επίπεδα αντιοξειδωτικών μικροστοιχείων στο πλάσμα και στην γνωστική λειτουργία σε υγιή άτομα ηλικίας 45-102 ετών.
Τα αποτελέσματα τους όπως δημοσιεύτηκαν στο τεύχος του Αυγούστου του περιοδικού Journal of Alzheimer's Disease έδειξαν ότι όσοι κατανάλωναν περισσότερα φρούτα και λαχανικά είχαν καλύτερη γνωστική λειτουργία.
Όσοι κατανάλωναν πάνω από 400γρ. φρούτα και λαχανικά είχαν επιπλέον υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών και χαμηλότερους δείκτες καταστροφής λιπιδίων από ελεύθερες ρίζες σε σχέση με όσους κατανάλωναν λιγότερο από 100γρ. φρούτα και λαχανικά την ημέρα ανεξάρτητα από την ηλικία τους.- http://www.fitdied.gr/ , .-

More:Περισσότερα:
Πως μπορώ να χάσω βάρος ? .-
Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών .- Φρούτα και λαχανικά για μακροζωΐα .-

~* 34.-

**** Απο τα ιστολόγια μας !!! ::: Σεπτέμβριοσ 2009 :

** http://snsarfara.blogspot.com/2009/09/2009_15.html , Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2009
Υγεία για όλους Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2009 .
~* ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2009 :
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
** http://snsarfara.blogspot.com/2009/09/2009.html , Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2009
Βουλευτικές Εκλογές 2009 ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 04-10-2009 ...& ...ΓΚΑΛΟΠ !!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~* http://snsarfara.blogspot.com/2009/09/blog-post_18.html , Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2009
Λιγό Λογα * ΛΙΓΟ ΛΟΓΑ από την Μεσσηνία 2009 !!:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
** http://snsarfara.blogspot.com/2009/09/blog-post_22.html , Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος 2009
Αυτό το Χαμομηλάκι * Το Χαμομηλάκι
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
** http://snsarfara.blogspot.com/2009/09/blog-post_5671.html , Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2009 Aπ΄ το Χαμομηλάκι
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~* http://snsarfara.blogspot.com/2009/09/blog-post_14.html , Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2009
Aπό την Ιστορία του Τόπου μας * Η ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ !!:
~* http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2009/09/blog-post_16.html , Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2009
ΑΠ ΄ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ * ~* ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ :
~* http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2009/09/foto.html , Κυριακή, 20 Σεπτέμβριος 2009
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ FOTO * Foto Θεσσαλονίκη !! Όμορφες Φωτογραφίσεις στην Θεσσαλονίκη ...2009 !! :

~* http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2009/09/blog-post_21.html , Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2009
ΝΑΥΠΛΙΟ-ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ-ΣΠΕΤΣΕΣ *
Οι μορφιές της άλλης Ελλάδας !! Ταξιδεύοντας στις ομορφιές της Ελλάδας ! Ναύπλιο - Επίδαυρος - Σπέτσες ....!Φωτογραφίσεις κ.α.

~* http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2009/09/blog-post_4371.html , Σάββατο, 5 Σεπτέμβριος 2009
Παναθηναϊκά και άλλα * Παναθηναϊκά και άλλα ....ενδιαφέροντα !
~* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2009/09/blog-post_17.html , Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2009
Ο Νέος Εθνικός Δρόμος *
~* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2009/09/blog-post_15.html , Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2009
ΑΠ ΄ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ *
ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ...ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ !!...ΜΑΣ ΛΕΕΙ !!!!
~* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2009/09/2009.html , Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2009
Βουλευτικές Εκλογές 2009
~* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2009/09/blog-post_1006.html , Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2009
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΅
~* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2009/09/blog-post_10.html, Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2009
το Χαμομιλάκι *
~* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2009/09/blog-post_08.html , Τρίτη, 8 Σεπτέμβριος 2009
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ * * Η ζωή η αγάπη η Γη ο ορατός κι ο αόρατος κόσμος .-
~* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2009/09/boyleytikes.html , Τρίτη, 8 Σεπτέμβριος 2009
BOYLEYTIKES ΕΚΛΟΓΕΣ * ~* Μεγάλο προβάδισμα ΠΑΣΟΚ σε όλα τα γκάλοπ :
~* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2009/09/kalhtexnika.html , Τρίτη, 8 Σεπτέμβριος 2009
KALHTEXNIKA * ~* Έγκυος για δεύτερη φορά η Halle Berry:
~* http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2009/09/blog-post_17.html , Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2009
ΑΠ ΄ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ * Τα Σκόπια εκδίδουν “Μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια”.-
~* http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2009/09/blog-post_13.html , Κυριακή, 13 Σεπτέμβριος 2009
Aπ΄ το Χαμομηλάκι ,.. Το χαμομηλάκι πάντα χρήσιμο ...μας ενημερώνη ...και μας κάνει πραγματικά ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!
~* http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2009/09/blog-post.html , Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2009
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ :
~* http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2009/09/stamos-1.html , Τετάρτη, 2 Σεπτέμβριος 2009 stamos 1 * stamos .... Από τα παλιά ...ξανά χτυπά !!!
~* http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2009/09/blog-post_11.html , Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2009
ΕΚΛΟΓΕΣ * Πρίν από της εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 !! : Γράφονται Λέγονται! Ακούγονται!!
~* http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2009/09/kyklades.html , Παρασκευή, 4 Σεπτέμβριος 2009 KYKLADES * · ΚΥΚΛΑΔΕΣ / ΠΑΡΟΣ 2009 !!!
~* http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2009/09/blog-post.html , Κυριακή, 6 Σεπτέμβριος 2009
ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ * ΟΣΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΕΝ ΔΟΛΟΦΩΝΟΥΝ !!!
~* http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2009/09/blog-post_07.html , Δευτέρα, 7 Σεπτέμβριος 2009
το Χαμομιλάκι * Απ΄ όσα μας γράφει στις σελίδες του το όμορφο , καλό και αγαπητό για μένα Χαμομιλάκι !!!
~* http://snsstamoskal.blogspot.com/2009/09/blog-post.html , Σάββατο, 12 Σεπτέμβριος 2009
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ . ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ - ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ **

~* http://snsstamoskal.blogspot.com/2009/09/blog-post_14.html ., Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2009
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ * "Αισθάνθηκα νικήτρια"

~* http://snsstamoskal.blogspot.com/2009/09/blog-post_17.html , Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2009
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ *
Βασιζόμενος στην αρχή , Αλήθεια στην Σκέψη ! Αλήθεια Στα Λόγια ! Αλήθεια στα Έργα ! Έχουμε να πρωτείνουμε στον Πρωθυπουργό που θα προέλθει από τις εκλογές της 04 -10 -2009 !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: