ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

free counters

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Αυτό το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου 2011

Αυτό το Σαββατοκύριακο  9 και  10  Ιουλίου  2011   ; :
~ http://www.facebook.com/home.php?=home#!/profile.php?id=1446349692 ,      1127  ΦΙΛΟΙ .-
~
~* Στο αγιάζι της Ενημέρωσης :
~ http://www.sync.gr/stamos1 , 4073 φίλοι , 1598 μέλη σέ έχουν φίλο .-
**   Σαββατοκύριακο με μίνι καύσωνα  !!!!
~~  Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

** «Ελληνικά άλματα στην ανοικτή διακυβέρνηση»
~
* «Αναγνωρίζεται διεθνώς πως πράγματι η Ελλάδα έχει κάνει άλματα προόδου σε επίπεδο θεσμικών αλλαγών για την προώθηση της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ανοικτής διακυβέρνησης», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης.
* Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ευρύτερα η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζουν τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας μέσα στους τελευταίους είκοσι μήνες για την αναμόρφωση του κράτους, την προώθηση της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της ανοικτής διακυβέρνησης, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος έχει προσκληθεί από την αμερικανική κυβέρνηση για να λάβει μέρος στη συνάντηση υψηλού επιπέδου με θέμα την Ανοικτή Διακυβέρνηση.

** Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο
~
* Δύο ληστείες, εκ των οποίων η μία ένοπλη με έναν ελαφρά τραυματία, και μια εμπρηστική επίθεση σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής. Στον Άλιμο, δύο ένοπλοι λήστεψαν βενζινάδικο, ενώ πυροβόλησαν τον ιδιοκτήτη στο πόδι.
* Ταραχώδης ήταν η νύχτα του Σαββάτου στο Λεκανοπέδιο της Αττικής με δύο ληστείες, εκ των οποίων η μία ένοπλη με έναν τραυματία, και μια εμπρηστική επίθεση να καταγράφονται στο αστυνομικό δελτίο.

* Η πρώτη ληστεία σημειώθηκε στις 02:00 σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Άλιμο, όταν δύο αλλοδαποί ένοπλοι έκλεψαν υπό την απειλή όπλου τις εισπράξεις, ενώ πυροβόλησαν και κατά του ιδιοκτήτη, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο πόδι. Ο ιδιοκτήτης νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο Βούλας.
* Μισή ώρα αργότερα, άγνωστοι πυρπόλησαν με γκαζάκια 12 υπηρεσιακά οχήματα του ΟΤΕ που ήταν παρκαρισμένα στο χώρο στάθμευσης του κτηρίου του Οργανισμού στην οδό Διονύσου στο Μαρούσι. Μέχρι η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο τα οχήματα είχαν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ δεν καταγράφηκε τραυματισμός σε άτομα του προσωπικού.
* Τέλος, στις 05:30 το πρωί ένας άγνωστος λήστεψε κατάστημα εστίασης στο Χαϊδάρι, παίρνοντας όλες τις εισπράξεις.

** «Ευχαριστούμε και αντίο»
~  
* Με τον λιτό και εύγλωττο τίτλο «Ευχαριστούμε και αντίο» κυκλοφόρησε τα ξημερώματα της Κυριακής το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας News of the World του συγκροτήματος Μέρντοκ, που έπεσε θύμα του σκανδάλου με τις υποκλοπές.
* Ούτε κάποιο σκάνδαλο, ούτε κάποια σύλληψη γαλαζοαίματου που έκανε χρήση ναρκωτικών, ούτε κάποια αποκάλυψη περί του στησίματος ποδοσφαιρικών παιχνιδιών. Ο τελευταίος πρωτοσέλιδος τίτλος της News of the World πρέπει να ήταν ένας από τους πιο διακριτικούς στα 168 χρόνια της ιστορίας της: «Ευχαριστούμε και αντίο».
* Οι λέξεις είχαν στο υπόβαθρο ένα μοντάζ ορισμένων από τα πιο επιτυχημένα της πρωτοσέλιδα στην πορεία των ετών, υπογραμμίζοντας την αίσθηση της υπερηφάνειας μεταξύ των στελεχών της που τώρα αναγκάζονται να ψάξουν για δουλειά.
* Η News of the World, η κυριακάτικη εφημερίδα της Βρετανίας με την υψηλότερη κυκλοφορία, πρόσφερε στην κοινή γνώμη της χώρας κάθε εβδομάδα εντυπωσιοθηρικά πρωτοσέλιδα και θέματα για τους πλούσιους, τους διάσημους και τους φαύλους, αλλά και αρκετά αποκλειστικά ρεπορτάζ. Όμως το σκάνδαλο των υποκλοπών των τηλεφωνικών μηνυμάτων αστέρων, μελών της βασιλικής οικογένειας, οικογενειών στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε ένοπλες συρράξεις και μιας απαχθείσας έφηβης που βρέθηκε αργότερα δολοφονημένη, οδήγησε τη News Corp., την εταιρία του Ρούπερτ Μέρντοκ, να αποφασίσει το κλείσιμό της.
* Το προσωπικό της εφημερίδας – οι περίπου 200 άνθρωποι που έμειναν άνεργοι - εξέφρασαν οργή και δυσπιστία για την απόφαση που έλαβε η διεύθυνση της εταιρίας να την κλείσει, θεωρώντας ότι θυσιάστηκαν στη σκακιέρα του Μέρντοκ, ώστε να καταστεί δυνατό να ολοκληρωθεί η εξαγορά του υπόλοιπου ποσοστού της τηλεοπτικής επιχείρησης BSkyB.
* Ο Μέρντοκ, διευθύνων σύμβουλος της News Corp., στην οποία ανήκουν οι τίτλοι της News of the World, της Sun, των Times, καθώς και των Sunday Times, αναμενόταν στο Λονδίνο, όπου επρόκειτο να αποπειραθεί να διασφαλίσει πως η συμφωνία για το τηλεοπτικό δίκτυο θα ολοκληρωθεί.
* «Νοιώθω πολύ, πολύ θλιμμένος. Είναι μια φρικτή ημέρα για όλους εμάς. Δεν ήταν εύκολο να συνθέσουμε το τελευταίο φύλλο», δήλωσε ο Χάρι Σκοτ, ένα από τα κορυφαία στελέχη της News of the World, στους δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία της εφημερίδας στο ανατολικό Λονδίνο.
* Το τιράζ της εφημερίδας αυξήθηκε στα περίπου 5 εκατ. φύλλα, σχεδόν το διπλάσιο από το κανονικό, καθώς αναμενόταν αύξηση του ενδιαφέροντος για την ιστορική τελευταία της έκδοση.
* Οι αντίπαλοι τίτλοι στον ανελέητο κόσμο των βρετανικών ταμπλόιντ ελπίζουν να εκμεταλλευτούν το τέλος της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας, με την Mail on Sunday και την Sunday Mirror να αναμένεται να επωφεληθούν βραχυπρόθεσμα. Πιο μακροπρόθεσμα, πολλοί από τους δημοσιογράφους της News of the World πιστεύουν ότι ένας νέος τίτλος θα αντικαταστήσει την εφημερίδα τους, ενδεχομένως μια κυριακάτικη έκδοση της Sun.
* «Θα ήταν ανόητο η εταιρία να αφήσει 2,6 εκατ. αναγνώστες να της φύγουν», σχολίασε ο πολιτικός συντάκτης Ίαν Κίρμπι την Παρασκευή, πριν μπει στα γραφεία για να βοηθήσει η εφημερίδα να περάσει στην ιστορία.

**  Νίνης: Ολοι παίζαμε για εκείνον
και τη σημασία των πρώτων αγώνων...
για τα προκριματικά του Champions League, μίλησε ο Σωτήρης Νίνης. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
 -Έφυγε ο Ζιλμπέρτο, έφυγε ο Σισέ. Η ομάδα έχει αποδυναμωθεί. Δεν έχει έρθει κανείς μέχρι τώρα. Υπάρχει κάτι που να σε κάνει αισιόδοξο για τη νέα χρονιά;
 «Οι παίκτες που έχουν φύγει είναι πολύ σημαντικοί και απαραίτητοι σε μια ομάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός διαθέτει, κατά τη γνώμη μου, αλλά και κατά τη γνώμη όσων τους διάλεξαν, παίκτες που αξίζουν να φοράνε τη φανέλα του. Πιστεύω ότι μπορούν να σηκώσουν την ομάδα στις πλάτες τους. Σίγουρα η ομάδα θα ενισχυθεί, όπως έχει πει και ο προπονητής. Όλοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλό φέτος. Ο πιο σημαντικός παράγοντας γι' αυτό είναι ότι έχουμε τον ίδιο προπονητή. Ξέρει την ομάδα, ξέρει τους παίκτες. Πιστεύω ότι θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να προετοιμαστούμε και να βγάλουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι πολύ σημαντικά τα πρώτα παιχνίδια».
 -Πλησιάζουν οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είστε έτοιμοι;
 «Έχουμε ακόμα δύο εβδομάδες. Ο χρόνος είναι αρκετός για να δουλέψουμε και να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Έχουμε μπροστά μας τα φιλικά που μπορούν να μας κάνουν καλύτερους και να δώσουν παιχνίδια στα πόδια μας».
 -Μπορεί να αλλάξει θεαματικά το παιχνίδι της ομάδας;
 «Δεν είναι εύκολο να αλλάξει το στυλ παιχνιδιού από τη μια μέρα στην άλλη. Σιγά-σιγά. Με τον καιρό θα βελτιωνόμαστε».
 -Η φετινή προετοιμασία σε τι διαφέρει από την προηγούμενη;
 «Στο ότι από την πρώτη μέρα παίζουμε με μπάλα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει λίγο τρέξιμο και πολλή μπάλα».
 -Τι διαφορετικό να περιμένουμε από τον Παναθηναϊκό τη νέα περίοδο;
 «Από πέρυσι προσπαθούμε να είμαστε εμείς οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Στόχος μας στο γήπεδο είναι να μην αφήνουμε τους αντιπάλους μας να παίξουν. Να έχουμε εμείς την κατοχή της μπάλας».
 -Θα υπάρχει πρόβλημα στο σκοράρισμα τώρα που έφυγε ο Σισέ;
 «Πράγματι θα υπάρχει ένα πρόβλημα, όχι τόσο στο σκοράρισμα, αλλά στον τρόπο παιχνιδιού. Η ομάδα είχε προσαρμόσει το παιχνίδι της πάνω στον Τζιμπρίλ. Ολοι παίζαμε για εκείνον. Τώρα όποιος και να έρθει ή αν παίξει ο Αντώνης (σ.σ.: Πετρόπουλος), η ομάδα θα πρέπει να έχει ομοιογένεια και όλοι να είμαστε ένα».
 -Σε βλέπουμε αρκετά μυώδη. Έχεις κάνεις ξεχωριστή προετοιμασία;
 ~ Όχι, φέτος μόνο ξεκουράστηκα. Δεν έκανα τίποτα. Πρώτη φορά που ξεκουράζομαι τόσο πολύ. Δεν ήθελα να κάνω κάτι ξεχωριστό στις διακοπές μου. Καθίσαμε 27 μέρες φέτος. Τις περισσότερες τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω πως θα είμαστε πιο ξεκούραστοι αυτή τη σεζόν».
 -Όσα έγιναν στη διάρκεια της σεζόν, κάποια από τα οποία τα βιώσατε κι εσείς, αλλά και όσα βγήκαν στη δημοσιότητα μετά, πώς ακούγονται στα αυτιά σας; Σας προβληματίζουν;
 «Κακά τα ψέματα, όλοι μας τα ξέραμε όλα αυτά, αλλά κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει κάτι. Όμως, όπως έχω ξαναπεί, δύσκολα πιστεύω ότι θ' αλλάξει κάτι. Κι αυτό είναι το πιο κακό απ' όλα».
 -Μετά τις τελευταίες εξελίξεις προσδοκάς ένα πιο καθαρό πρωτάθλημα τη νέα σεζόν;
 «Δύσκολα. Αλλά ας το ελπίσουμε».
 -Κάποια ματς αφορούσαν τον Παναθηναϊκό. Νιώθετε αδικημένοι ή δικαιωμένοι έπειτα απ' όλα αυτά;
 «Κι εμείς αδικημένοι ήμασταν και άλλες ομάδες. Ο οποιοσδήποτε στη θέση μας έτσι θα ένιωθε. Ιδιαίτερα όταν σε κάποια παιχνίδια η ομάδα αδικήθηκε ολοφάνερα. Αυτό που έχει σημασία είναι να γίνει πιο υγιές το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα».
 -Πέρυσι αγωνίστηκες δεξί χαφ, κεντρικό χαφ, αριστερό χαφ. Τον Νίνη σε ποιο ρόλο θα τον δούμε φέτος;
 «Όπου μου πει ο προπονητής. Δεν έχουμε συζητήσει. Όπου υπάρχει πρόβλημα μπορεί να με χρησιμοποιήσει. Παίζω όπου έχει ανάγκη η ομάδα και όπου βολεύει τον προπονητή».
 -Αυτή η συνεχής μετακίνηση βοηθάει έναν ποδοσφαιριστή να αποδώσει το μάξιμουμ;
«Το καλό της υπόθεσης είναι ότι ο προπονητής, με το να χρησιμοποιεί έναν παίκτη σε πολλές θέσεις, δείχνει ότι τον εμπιστεύεται. Το θέμα είναι να μπορεί να αντεπεξέλθει το ίδιο καλά σε όλες τις θέσεις».-  theplayer.gr   .-

*** ΤΟΠΙΚΗ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :
~ http://www.twitter.com/stamos01/ ,.-
~* Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον

http://www.youtube.com/stamos01  : 841  μεταφορτώσεις  βίντεο .  
Καλαματιανοί σχολιάζουν δεικτικά τα συμβαίνοντα τούτη την εποχή στη χώρα

Ειρωνεία η μονιμότητα δημοσίων υπαλλήλων
* Ο ιδιωτικός τομέας απολύει σωρηδόν  καθημερινά
* Με αφορμή όλα αυτά που βιώνουν τους τελευταίους μήνες οι κάτοικοι της Καλαμάτας, αλλά και της Μεσσηνίας γενικότερα, λόγω της οικονομικής κρίσης που σφίγγει σαν μέγγενη καθημερινά τους πολίτες, το “Θ” απευθύνθηκε σε πέντε (5) ανθρώπους της διπλανής πόρτας, για να μας πουν πώς βλέπουν ο καθένας από τη σκοπιά του όλα όσα συντελούνται μπροστά τους.
* Βρήκαμε κάποιες λέξεις “συγγενείς”, όπως κρίση, καθημερινότητα, πολιτικοί και μέλλον, οι οποίες έχουν ριζώσει πλέον στο λεξιλόγιό μας και ζητήσαμε να μας πουν τη δική τους άποψη.
 * Αν θέλαμε να συνοψίσουμε τα παραπάνω σε μια παράγραφο, θα λέγαμε ότι «οι μηχανισμοί προπαγάνδισης του νεοταξικού μετασχηματισμού της κοινωνίας επιμένουν: όλα τα φώτα στην οικονομία! Το τέλος του σεναρίου που παρακολουθούμε, με κεφάλαια όπως το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και ο Εφαρμοστικός, δεν περιλαμβάνει πένητες Έλληνες, όπως όλοι αφελώς νομίζουν, αλλά έναν εξαθλιωμένο άπατρι πληθυσμό, που θα συναινέσει απελπισμένος στην εκποίηση του παρόντος και του μέλλοντος της χώρας».
* Αυτή είναι, όμως, μόνο η δική μας ερμηνεία- συμπυκνωμένη - για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, καιρός να δούμε και τι λένε οι πολίτες:

ANNA, ιδιωτική υπάλληλος
~  “1. Ευθαρσώς το δηλώνω πως η οικονομική σας κρίση δε με αφορά. Και δε με αφορά, γιατί χρόνια τώρα τη βιώνω. Απλά τώρα άρχισε να αφορά και τους “τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας”.
* Η σημερινή κρίση, λοιπόν, αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους που βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται. Ο δικός μου, όμως, μισθός ήταν πάντα μειωμένος.
* Η σημερινή κρίση αφορά τους ιδιοκτήτες της μεζονέτας που φοβούνται πως δε θα μπορούν να πληρώσουν τη δόση του δανείου τους. Το δικό μου, όμως, σπίτι είναι και δεν είναι 70 τ.μ. και, φυσικά, όχι ιδιόκτητο.
* Η σημερινή κρίση αφορά τους ειδήμονες που τρέμουν την πτώχευση και τη στάση πληρωμών. Εγώ, όμως, έχω ήδη πτωχεύσει, γιατί έχω να πληρωθώ 2 μήνες, αφού το αφεντικό βιώνει κρίση!
* Η λέξη “κρίση, λοιπόν, μπορεί να είναι καινούργια στο λεξιλόγιο κάποιων ανθρώπων, αλλά για κάποιους άλλους είναι καταχωρημένη από την αρχική έκδοση της μνήμης τους.
~ 2. Εύλογα η καθημερινότητά μου δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό. Με οικονομικούς όρους στην καθημερινότητά μου, δεν ξέρω εάν θα δουλεύω μέχρι το τέλος του χρόνου. Δεν είναι ειρωνικό να καταναλώνονται οι ειδήσεις με την άρση μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και με πιθανές απολύσεις τους, ενώ ο ιδιωτικός τομέας απολύει καθημερινά και σωρηδόν;
* Επιλέγω, λοιπόν, μία ατομική καθημερινότητα και απαντώ με μία λίστα λέξεων που αρχίζουν από “π”: προσωπική ευθύνη, παιδεία, πράξεις, προτεραιότητες, παιχνίδι, παιδεμός, παθήματα, παζάρια, πανικός.
~ 3. Θα αυθαιρετήσω και θα συμπεριλάβω και τους δημοσιογράφους σε αυτήν την ενότητα, γιατί για το φτωχό μου το μυαλό παίζετε στην ίδια ομάδα. Και οι δυο σας μας αποκαλείτε “λαό”, ενώ εσείς είστε οι πατρίκιοι που μιλάτε εν ονόματί μας. Εμείς ο λαός, λοιπόν, άλλοτε είμαστε “κυρίαρχος” και άλλοτε “όχλος”, ανάλογα με το πώς θέλετε να μας χειραγωγήσετε.
* Χειραγώγηση, να μια σπουδαία λέξη! Και πόσο καλά τα καταφέρατε στην εξίσωση της χειραφέτησης: οι πολιτικοί ίσον ο λαός και αντιστρόφως: ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις, μίζες.
* Η πρόσφατη έκφραση βίας απέναντι στους βουλευτές μού θυμίζει κακομαθημένο παιδί που κλωτσάει τον πατέρα του, γιατί δεν του παίρνει ένα παιχνίδι.
* Από τον Δ. Σαββόπουλο δανείζομαι: “Μελαψές φυλές κοντοπόδαρες σειληνοί του κράτους που ξερνάει και να τους τσιφτετέλληνες. Με γονείς ληστές των συντρόφων τους θήτες για μνηστήρα οι αλήτες τώρα διοικητές/ κράτος ασυστόλων και πεσμένων κώλων κωλοέλληνες»
~ 4. Τα οικονομικά μου στοιχεία δε μου επιτρέπουν να προγραμματίζω το μέλλον. Για αυτό και εγώ το φιλοσοφώ. Το μέλλον είναι θνητότητα και το τώρα είναι η ζωή”.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ελεύθερη επαγγελματίας
~ * 1. Κρίση ηθών, θεσμών, αξιών, οικονομική, μπλα, μπλα μπλα. Ζεις τη μεγαλύτερη κρίση όλων των εποχών, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον πλανήτη. Πότε έχεις αναρωτηθεί, μήπως τελικά είναι η πιο συναρπαστική περίοδος για να ζεις; Έχεις νιώσει ότι κάτι γνωρίζεις, αλλά δεν μπορείς να το εξηγήσεις; Ότι το ένιωθες μια ολόκληρη ζωή; Ότι κάτι δεν πάει καλά στον κόσμο; Σαν αγκάθι στο μυαλό σου, να σε τρελαίνει; The Resistance has begun! (σ.σ. Η αντίσταση έχει αρχίσει...).
~ 2. Ευτυχώς που το αλκοόλ μάς έσωσε από τον αθλητισμό!
~ 3. Προβοκάτορες όλοι, κράτος και παρακράτος
~ 4. Να κοιτάς μπροστά. Από εδώ και πέρα τα παιδιά σου θα χαθούν στ’ αστέρια και οι μπάτσοι θα ζουν στο σπίτι σου!

ΒΑΣΙΛΗΣ, μικρομεσαίος
 ~ 1. Η κρίση είναι κρίση προτύπου ζωής. Του προτύπου με την τριώροφη μεζονέτα των 250 τετραγωνικών. Με τις δύο τουαλέτες για την οικογένεια και το WC για τους «ξένους». Και δύο κουζίνες. Τα ατελείωτα ιδιαίτερα φροντιστήρια των παιδιών. Το δυομισάλιτρο JEEP για το σύζυγο και το Mercedes για την κυρία. Και το εξοχικό. Συχνά καλύτερο από το σπίτι στην πόλη. Και όνειρο; Την πρόωρη συνταξιοδότηση. Και το εφάπαξ. Α! Και το βόλεμα των παιδιών. Στο Δημόσιο.
* Επιδειξιμανία. Καταναλωτισμός. Ένα συρτάρι γεμάτο κινητά τηλέφωνα σε κάθε σπίτι. Παλιά μοντέλα. Και όλα με δανεικά. Αν ήθελες ένα καλό αυτοκίνητο, δεν είχες παρά να πας να το πάρεις. Χωρίς να δώσεις λεφτά. Θα τα δώσει η καλή μας τράπεζα. Εσύ μπορείς να τσακωθείς με τη γυναίκα σου για το χρώμα. Και τα δερμάτινα καθίσματα.
* Και πώς συντηρείται αυτό το μοντέλο; Με πάρα πολλή δουλειά. Ή με αρπαχτές. Ή με μισθούς ΔΕΚΟ, πλασματικές υπερωρίες και τρελά επιδόματα.
~ 2. Να περάσω από τον παιδότοπο να κλείσω για τα γενέθλια του μικρού. Δεν μπορώ να μου κάνουν το σπίτι χάλια. Την άλλη φορά μού κάνανε τα μάρμαρα χάλια. Αυτή η Βουλγάρα δεν καθαρίζει καλά. Μου είπαν για μια Γεωργιανή που είναι καλή. Να περάσω από το Lidl. Έχει φέρει κάτι καινούργια κάρβουνα. Η κομμώτρια μου είπε ότι ψήνουν πολύ ωραία τα ψάρια. Πρέπει να πάρω και ψάρια. Να ρωτήσω και αυτόν το βλάκα το μηχανικό τι έκανε με τον ημιυπαίθριο. Πρέπει να πάω και στο χωριό να ανοίξω λίγο το σπίτι. Να περάσω και από το Βαρνακιώτη. Έχει κάτι προσφορές η Clinique. Να θυμηθώ να πάρω γυαλόχαρτα. Το Σαββατοκύριακο θα τον βάλω να τρίψει τα κάγκελα που σκουριάσανε στο εξοχικό. Θα τον βάλω να κόψει και τα χορτάρια. Που μου κάθεται και διαβάζει κάτι βιβλία για βλαμμένους. Και όλο θεωρίες για την κρίση. Θα έχει βενζίνη για το θαμνοκοπτικό; Σιγά μην έχει.
~ 3. Αν γίνονταν εκλογές στις φυλακές, σίγουρα θα εκλεγόταν διευθυντής ένας βαρυποινίτης. Αν γίνονταν στο ψυχιατρείο, σίγουρα ο Μέγας Ναπολέων.
* Στις εκλογές ψηφίζουμε τους εαυτούς μας. Αυτούς που μας λένε αυτά που θέλουμε να ακούσουμε. Αυτούς που κάνουν αυτά που και εμείς θα κάναμε. Το Πλατωνικό πρότυπο δεν ισχύει στις εκλογές.
* Ο λαός είναι σοφός. Και ως σοφός μπορεί να κάνει και λάθη. Και εγκλήματα. Και τότε χρειάζεται εξαγνισμός. Και κάθαρση. Αλλά ο λαός δεν μπορεί να καταδικασθεί στο σύνολό του. Πρέπει, όμως, να εξαγνισθεί. Έστω και συμβολικά. Κάποιοι, όχι κατ’ ανάγκη οι περισσότερο ένοχοι, πρέπει να «άρουν τας αμαρτίας της κοινωνίας». Και να «θυσιασθούν». Για να απενοχοποιηθεί η κοινωνία.
~ 4. Δεν πρέπει να δουλεύουμε, αλλά να εργαζόμαστε. Να μην αποδεχόμαστε το ρόλο του «δούλου», αλλά το ρόλο του ανθρώπου που παράγει έργο. Δεν υπάρχει άχαρη εργασία. Άχαρη είναι μόνο όταν της λείπει το «μεράκι». Ένα συναίσθημα που το έχουμε ξεχάσει. Δεν κάνουμε κάτι μόνο για τα χρήματα. Καμιά φορά αρκεί ένα χαμόγελο. Μπορούμε να κάνουμε και μερικά πράγματα απλώς από «μεράκι». Ειδικά για τους ανθρώπους που είναι γύρω μας.
* Να ξαναβρούμε τους φίλους μας. Αυτούς που ερχόντουσαν στο τριαράκι πριν από μερικά χρόνια και που δεν πάτησαν ποτέ στην καινούργια μας μεζονέτα. Να αγοράσουμε ένα βιβλίο. Για την παραλία. Να αφήσουμε το κινητό στο σπίτι. Να αφήσουμε τα κάγκελα να σκουριάσουν. Και τα χορτάρια να μεγαλώσουν. Να ξαπλώσουμε ανάσκελα στην άμμο τη νύχτα και να κοιτάξουμε τον ουρανό. Εκεί δεν υπάρχουν τράπεζες”.

ΣΟΦΙΑ, άνεργη
 ~ 1. Παραθέτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Βίλχελμ Ράιχ , Άκου, Ανθρωπάκο: Στους αιώνες που θα ‘ρθουν, θ’ ακολουθείς τους φανφαρόνους και θα είσαι τυφλός και κουφός στα καλέσματα της ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ΖΩΗΣ. Γιατί τη φοβάσαι τη ζωή, Ανθρωπάκο, τη φοβάσαι θανάσιμα. Θα τη δολοφονείς πιστεύοντας πως το κάνεις για χάρη του “σοσιαλισμού”, του “κράτους”, της “τιμής του έθνους”, της “δόξης του θεού”. Υπάρχει, όμως, κάτι, που ούτε το ξέρεις, ούτε θέλεις να το μάθεις: Ότι εσύ ο ίδιος δημιουργείς την αθλιότητά σου, ώρα με την ώρα, μέρα με την μέρα. Ότι δεν καταλαβαίνεις τα παιδιά σου, ότι τσακίζεις τις ραχοκοκαλιές τους πριν ακόμα αναπτυχθούν, ότι κλέβεις των έρωτα, ότι είσαι φιλάργυρος και διψάς για εξουσία, ότι έχεις σκυλί για να είσαι και εσύ “αφέντης”.
* Νιώθω πως η κρίση είναι πολύ περισσότερο συνειδησιακή και πολύ λιγότερο οικονομική, ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι για να μπορούμε να έχουμε μια ελπίδα ουσιαστικής αλλαγής και άνθισης στις ζωές μας.
~ 2. Μπορεί να έχει και αρνητική και θετική έννοια, εξαρτάται από το πώς θέλει να τη ζει κανείς. Συνήθως από τον κόσμο βλέπεις και ακούς ότι είναι βαρετή, μίζερη, πολύ ίδια, χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γεμάτη άγχος και πάει λέγοντας. Σπάνια, όμως, θα ακούσεις κάποιον να λέει είμαι βαρετός, μίζερος, πολύ ίδιος, χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον σαν άνθρωπος. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η καθημερινότητά μας είμαστε εμείς οι ίδιοι, δεν είναι κάτι πέρα από εμάς, ή έξω από εμάς. Μπορούμε να την κάνουμε πιο όμορφη, αρκεί να ξαναβρούμε το ενδιαφέρον μας για τη ζωή και για αυτά που μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους και όχι αυτά που μας κάνουν πιο πλούσιους, πιο όμορφους, ή πιο δημοφιλείς. Χάνουμε πάντα την ουσία των πραγμάτων, γι’ αυτό και καταλήγουμε σε μια ηλικία όλοι με κατάθλιψη, χάπια, βρίζοντας το καταραμένο σύστημα που μας κατάντησε έτσι. Ήρθε ο καιρός, έστω και αργοπορημένα πολύ, ο καθένας να κάνει τον απολογισμό του και να αναλάβει τις ευθύνες του, για να μπορεί να ζει την καθημερινότητά του, αν μη τι άλλο, πιο συνειδητοποιημένα.
~ 3, Μια λέξη βαρυσήμαντη γεμάτη υποσχέσεις. Μια ιδιότητα που πολλοί θα ήθελαν να αποκτήσουν, αλλά χωρίς να ξέρουν, δυστυχώς, το λόγο για τον οποίο το θέλουν… Γι’ αυτό και στο πέρασμα των χρόνων κατέληξαν να είναι μάστιγα. Και μια από τις χειρότερες, μάλιστα, γιατί δε σε σκοτώνει μονομιάς, αλλά σε αφήνει να αργοπεθαίνεις μέρα με την μέρα..
* Αν οι άνθρωποι έπαιρναν στα σοβαρά πολύ περισσότερο τον εαυτό τους και τις επιθυμίες τους και πολύ λιγότερο των πολιτικών, ίσως και να μπορούσαν να υπάρξουν οι δεύτεροι με ένα διαφορετικό προφίλ. Πιο δημοκρατικό και ανθρωπιστικό, γιατί πολύ απλά δε θα τους αφήναμε περιθώρια επιλογής…
~  4. Πόσες επιστήμες και παρα- επιστήμες έχουν ξεφυτρώσει κατά καιρούς για να μπορέσουν να εξηγήσουν και να προβλέψουν αυτή την κατάσταση που λέγεται μέλλον. Πόσες φορές όλοι μας ανατρέχουμε σε αστρολόγους, καφετζούδες και πάσης φύσεως “ειδικούς μελλοντολόγους” για να ακούσουμε κάτι καλό, κάτι που θα μας ανεβάσει την ψυχολογία προσωρινά. Πραγματικά αναρωτιέμαι ουκ ολίγες φορές, κρίνοντας από τον εαυτό μου πρώτα από όλους. Γιατί τόσο άγχος και τόση αγωνία για το μέλλον; Τι είναι το μέλλον;
* Μέλλον είναι οι καρποί που σπέρνουμε στο παρόν. Όταν έχεις ένα δημιουργικό και συγκροτημένο παρόν, κάπως έτσι λογικά θα κυλήσει και το μέλλον. Μμμ, λίγο απειλητικό μου φάνηκε αυτό που μόλις έγραψα..

ΠΕΤΡΟΣ, ελεύθερος επαγγελματίας
~ 1. Αξία διαχρονική. Από μικρό παιδί, θυμάμαι, η Ελλάδα είναι πάντα σε κρίση. Κρίση πολιτειακής εκτροπής τη δεκαετία του ’60. Κρίση εθνική, κρίση δημοκρατίας τη δεκαετία του ’70 και πάει λέγοντας.
* Η κρίση, εκτός από διαχρονική, αφορά στο σύνολο των θεσμών και λειτουργιών της κοινωνίας μας. Η παιδεία είναι σε κρίση. Η δικαιοσύνη είναι σε κρίση. Η οικονομία είναι σε κρίση. Τα σώματα ασφαλείας είναι σε κρίση. Η οικογένεια είναι σε κρίση. Εν ολίγοις, δεν υπάρχει τομέας που δεν είναι σε κρίση.
* Θα έλεγε κανείς πως η χώρα μας έχει διπλή ονομασία, με πρώτο συνθετικό την κρίση.
* Πώς καταφέραμε τέτοιο θαύμα; Μήπως, τελικά, αυτό που ονομάζουμε κρίση, αφορά τι θέλουμε ως κοινωνία, το αξιακό σύστημα πάνω στο οποίο θα οικοδομήσουμε το μέλλον μας; Είναι καιρός πια να ανοίξει ένας διάλογος για την Ελλάδα που θέλουμε ως κοινωνία.
* Να απαλλαγούμε από σύνδρομα του παρελθόντος, εμφυλιοπολεμικά, εθνικοπατριωτικά και άλλα, να αφήσουμε τη λογική του βολέματος και της προχειρότητας στην άκρη και να χτίσουμε μία καινούργια Ελλάδα. Την Ελλάδα της δημιουργίας που πρωτοπορεί.
~ 3. Αναμφισβήτητα η πλέον προνομιούχος επαγγελματική ομάδα. Μισθοί παχυλοί, bonus, επιδόματα, διάθεση δωρεάν εργαζομένων, κατοχύρωση σύνταξης σε ελάχιστο χρόνο και το κυριότερο: έχεις ΑΣΥΛΙΑ και το επάγγελμά σου ουδέποτε φεύγει από το προσκήνιο.
* Δυστυχώς, όμως, ο πολιτικός δεν είναι επαγγελματίας ή τουλάχιστον δε θα έπρεπε να είναι.
* Θα έπρεπε να είναι λειτουργός της Δημοκρατίας, της κοινωνίας, στην οποία να προσφέρει το όραμά του, την αγωνιστικότητα, το πάθος για δημιουργία, ώστε η κοινωνία μας να προοδεύσει.
* Μια ματιά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας αρκεί για να μελαγχολήσεις.
* Η οικογενειοκρατία, οι μηχανισμοί, οι επαγγελματίες πατριώτες, οι επαγγελματίες αγωνιστές, οι κομματικές νομεκλατούρες, τα πάσης φύσεως συμφέροντα είναι πίσω από το πολιτικό προσωπικό του σήμερα.
* Αποτέλεσμα: οι πολιτικοί, αντί να παλεύουν για να φτιαχτεί μία καλύτερη Ελλάδα, παλεύουν για να «φτιαχτούν» οι ίδιοι και οι μηχανισμοί που τους στηρίζουν.
* Κάποιοι λένε ότι οι πολιτικοί είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας. Έχει έρθει ο καιρός σε αυτόν τον καθρέφτη να δούμε ένα καλύτερο είδωλο. Ας διώξουμε όλα αυτά τα ξόανα που παραμορφώνουν την εικόνα της κοινωνίας μας. Το έκαναν πριν από μερικά χρόνια οι γείτονές μας οι Τούρκοι και μάλλον καλύτερα είναι σήμερα.
~** (σ.σ. Ο Πέτρος, λόγω φόρτου εργασίας, όπως μας είπε, δεν είχε χρόνο να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα και το μέλλον. Από μία πλευρά, ο πολύωρος αγώνας να συμπληρώσει το... ψωμί της οικογένειάς του, ίσως και να είναι η καλύτερη απάντηση στα δύο αναπάντητα θέματα).


**  Παραλιακή Καλαμάτας-Κιτριών


** Γεμάτος εμπόδια ο δρόμος για τον εσωτερικό τουρισμό
* Επέλεξα να επισκεφθώ τις περιοχές της ανατολικής ακτής του Μεσσηνιακού Κόλπου Σαββατοκύριακα. Θεώρησα πως, έτσι, δε θα τις αδικήσω, περιγράφοντας άδεια μαγαζιά και καταλύματα τις καθημερινές. Δυστυχώς, η πραγματικότητα δε με επιβεβαίωσε.
* Σάββατο μεσημέρι στις Κιτριές και ελάχιστοι πελάτες έχουν καθίσει στις ντόπιες ψαροταβέρνες. Το ίδιο σκηνικό στη Σάνταβα, στο Ακρογιάλι, στο Αρχοντικό, στη Μικρή Μαντίνεια. Οι κρατήσεις στους τοπικούς ξενώνες και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι ελάχιστες.
* Παραλιακά μαγαζιά με δωρεάν ξαπλώστρες και ποικίλες άλλες παροχές, βλέπουν να περνά μια από τις χειρότερες σεζόν. «Λουκέτα» έχουν μπει ακόμη και εδώ, όπου οι επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης δεν έχουν αναπτυχθεί δυσανάλογα. Πλησιάζοντας προς Καλαμάτα, στον Αλμυρό η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη. Όμως κι εκεί η κρίση έχει κάνει αισθητή την παρουσία της.
**  16 χλμ. σε μία ώρα
* Οι περιοχές στις οποίες αναφερόμαστε ουδέποτε βάσισαν την τουριστική τους ανάπτυξη σε ξενόφερτους τουρίστες. Οι ντόπιες επιχειρήσεις στηρίζονταν οικονομικά κυρίως από τον εσωτερικό τουρισμό και από τους Μεσσήνιους και Καλαματιανούς που τις προτιμούσαν για κοντινές αποδράσεις και καλοκαιρινά τριήμερα.
* «Ο Μάιος πήγε καλά και ελπίζαμε ότι έτσι θα εξελιχθεί και η υπόλοιπη σεζόν», μου είπε η Ηλιάνα Γαϊτανάρου, που διατηρεί ταβέρνα στις Κιτριές. «Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος ήταν όμως νεκροί μήνες. Δε θέλω να αναφέρομαι στα περσινά… Ξεχνάμε τα προηγούμενα και προχωράμε μπροστά. Σίγουρα, όμως, πέρυσι ήταν πολύ καλύτερα. Ευελπιστούμε μήπως τον Αύγουστο αλλάξει η κατάσταση».
* Πλησιάζω κάποιους από τους ντόπιους που ενοικιάζουν δωμάτια. Δε θέλουν να μου μιλήσουν. Οι τιμές έχουν διατηρηθεί σταθερές, οι παροχές έχουν αυξηθεί, αλλά κρατήσεις δεν υπάρχουν.
* «Τους τραβάει η Κροατία», σημειώνει η κα Γαϊτανάρου, περιγράφοντας όσα της μεταφέρουν οι μόνιμοι πελάτες της. «Κάποιοι Ευρωπαίοι που έρχονταν κάθε χρόνο, δε θα έρθουν φέτος. Μου είπαν ότι στην Κροατία βρίσκουν δωμάτιο, με πρωινό και γεύμα, στην τιμή των 35 ευρώ. Εδώ, παρά την κρίση, οι τιμές είναι υψηλές. Τα εστιατόρια κάτι κάνουν τα Σαββατοκύριακα, τα ενοικιαζόμενα όμως έχουν πάθει μεγάλη ζημιά».
* Της περιγράφω την κατάσταση που αντιμετώπισα το προηγούμενο βράδυ. Στα στενά παραλιακά δρομάκια του Αρχοντικού και της Μικρής Μαντίνειας, το μποτιλιάρισμα έκανε πολλούς οδηγούς να στρίψουν επιτόπου και να φύγουν. Το Σάββατο οι Καλαματιανοί βγαίνουν για ποτό στα μπαράκια της περιοχής. Όσοι τουλάχιστον έρθουν προετοιμασμένοι για το κυκλοφοριακό κομφούζιο που θα συναντήσουν.
* «Η βελτίωση της κατάστασης των δρόμων –όχι μόνο η στενότητά τους, αλλά κυρίως οι λακκούβες του οδοστρώματος και τα χορτάρια που τους πνίγουν- αποτελεί μόνιμο αίτημα μας, εδώ και πολλά χρόνια», μου λέει η κα Γαϊτανάρου. «Ποιος θα μας ακούσει; Εδώ δεν έκαναν τίποτα τις καλές εποχές. Δεκαέξι χιλιόμετρα μας χωρίζουν από την Καλαμάτα και για να έρθει ο άλλος κάνει τρία τέταρτα της ώρας».
** «Θα αντέξουν μόνο όσοι επιμένουν ποιοτικά και φθηνά»
* «Χάλια!». Έτσι περιγράφει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους επαγγελματίες του Αρχοντικού η Αντωνία Κοζομπόλη. Είναι ιδιοκτήτρια της πιτσαρίας – εστιατορίου «Island».
* «Για μένα ήταν αναμενόμενο», λέει. «Ευθύνεται καθαρά η κρίση, αυτή η… επίπλαστη κρίση».
* «Πριν από 5-10 χρόνια, η περιοχή μας ζούσε. Σε σύγκριση με τότε, η κίνηση σήμερα είναι στο 10%. Παλαιότερα είχαμε επισκέπτες από το Μάιο μέχρι και το Σεπτέμβριο. Τώρα αν κινηθεί κάτι τον Αύγουστο, θα είμαστε ευχαριστημένοι».
* Μαζί της συμφωνεί η κα Κατερίνα, μόνιμη κάτοικος της περιοχής. Θυμάται εποχές που το Αρχοντικό έσφυζε από ζωή. «Τώρα», μου λέει, «οι παραθεριστές είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Όλα τα ενοικιαζόμενα είναι άδεια. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως οι δραστηριοποιούμενοι στην περιοχή μας φροντίζουν για το καλύτερο, για να μην αναφέρουμε τις ποιοτικές πρώτες ύλες, τα φρέσκα ψάρια, τους ευγενικούς εργαζόμενους. Κι όμως…».
* Η Γεωργία Κωνσταντινέα (η ψαροταβέρνα «Λιμανάκι» που διατηρεί, λειτουργεί από το 1923 στη Μικρή Μαντίνεια, από την ίδια οικογένεια) προσθέτει μια παράμετρο.
* «Στις παρεχόμενες υπηρεσίες υπάρχουν ελλείψεις ως προς τη διαμονή. Εκτός από κάποια μεγάλα ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή, όσον αφορά στα ενοικιαζόμενα δωμάτια υπάρχει έλλειψη και είναι ελάχιστα αυτά που έχουν προδιαγραφές αντίστοιχες των χρημάτων που ζητάνε. Τα καταλύματα ποιοτικών προδιαγραφών είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει αναπτυχθεί πρώτα από όλα τα άλλα», λέει.
* Η ίδια είναι αισιόδοξη για το πώς θα κυλήσει η σεζόν, παρότι παραδέχεται πως ξεκίνησε υποτονικά. «Είμαι αισιόδοξη, γιατί ξέρω τι προσφέρω», αναφέρει. «Όταν ο άλλος έχει να χαλάσει δέκα ευρώ, θα τα χαλάσει για κάτι καλό, ποιοτικό και νόστιμο, δε θα τα ξοδέψει για να πάρει… αέρα, για φαγητό που δεν τρώγεται. Αυτό που εμείς προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια και το αναγνωρίζουν οι πελάτες μας, είναι ότι προσφέρουμε σταθερά καλή ποιότητα. Οικονομικό πρόβλημα φυσικά υπάρχει και εδώ καλούμαστε οι επαγγελματίες να προσφέρουμε ποιοτικά και οικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες. Αν για πολλά χρόνια χρεώνεις ακριβά για μέτρια προϊόντα, δεν μπορείς τώρα να αναμένεις, δεδομένης της κατάστασης, να σε προτιμήσει ο πελάτης. Η κρίση θα αγγίξει λιγότερο αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν σκόντο στην ποιότητα και δε χρέωναν… φύκια για μεταξωτές κορδέλες».
*  «Τώρα κάτι κινείται. Από φθινόπωρο θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Η μεγάλη κατηφόρα θα ξεκινήσει το χειμώνα», λέει η Παναγιώτα Πανούση, στο «Cosi» στον Αλμυρό.
* «Τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, την πτώση στην κίνηση, δε χρειάζεται να σας τις πω εγώ. Μάτια έχετε και βλέπετε. Ό,τι σας είπαν οι επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής, ισχύει».
* «Αθηναίοι και Καλαματιανοί είναι ο κύριος όγκος των πελατών μας», εξακολουθεί, «και το οικονομικό πρόβλημα είναι πλέον εμφανές στις επιλογές τους. Όμως, πιστεύω ότι η Καλαμάτα θα ανέβει. Ήμασταν στο μηδέν. Το μόνο που μας μένει είναι η ανάπτυξη».
* Είκοσι χρόνια δραστηριοποιείται στα θαλάσσια σπορ ο Βαγγέλης Γκάργκουλας. Την τελευταία διετία επέλεξε να επιστρέψει στη γενέτειρα, ξεκινώντας το «Thalassa Sports» στον Αλμυρό.
* «Εγώ ανέκαθεν δούλευα με τουρίστες, με ξένους. Πρόσφατα μπήκαν στο παιχνίδι οι Έλληνες και υπάρχει ενδιαφέρον. Είναι κάτι καινούριο για την περιοχή. Οι Καλαματιανοί ήταν αρκετά κλειστοί. Τα τελευταία χρόνια αρχίζουν να ανοίγονται και να θέλουν να δουν και άλλα πράγματα», λέει.
* Παρά τη γενικότερη διάθεση, όμως, η οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει πολλά… ανοίγματα.
* «Είμαστε στην πιο δύσκολη εποχή», σημειώνει ο κ. Γκάργκουλας. «Σε σύγκριση με πέρυσι, είναι πολύ πεσμένα τα πράγματα. Η κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες. Δεν είναι πια ο κόσμος ο παλιός, ο Έλληνας ο ανοιχτός που έβγαινε άνετα. Έχουν αλλάξει τα πάντα». -
* «Η Καλαμάτα έχει ένα ωραίο “κάδρο”. Βουνό, θάλασσα, πανέμορφες παραλίες. Ο κόσμος δεν είναι άσχημος, εντάξει, είναι λίγο κλειστός αλλά καταλαβαίνει. Από την άλλη, η περιοχή μας –ο Αλμυρός και γενικότερα η Μεσσηνία- θα μπορούσε να είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα, αλλά δεν υπάρχει διάθεση από τους αρμόδιους, από το κράτος. Δε βοηθάνε σε τίποτα. Δεν υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες, τα καταλύματα δεν είναι επαρκή. Ο τουρισμός θα έπρεπε να είναι το Νο1 προϊόν μας, αλλά έχουμε μείνει πολύ πίσω».
 ~* Σ.σ. ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΑ – ΑΠΟΨΗ ΣΕ ΜΟΝΟΣΤΗΛΟ
~ Ξέρεις πού πας;
* Από τις πρώτες παιδικές μου αναμνήσεις, είναι τα καλοκαίρια στην Αβία. Πάντα βρίσκαμε δωμάτια προς ενοικίαση, καλό φαγητό και πεντακάθαρα νερά για να βουτήξει το «ασκέρι», αδέλφια και ξαδέλφια, οι Καλαματιανοί, οι Αθηναίοι, ενίοτε οι Αμερικάνοι συγγενείς. Μας… πάρκαραν τους πιτσιρικάδες με κάποιον να μας προσέχει και οι μπαμπάδες ήταν κοντά στην πόλη για δουλειές. Για τη «μαρίδα» οι διακοπές στην Αβία ήταν μαγεία! Συνεχείς εκπλήξεις και ελευθερία.
* Δεν έχουν αλλάξει πολλά από εκείνη την εποχή. Αυξήθηκαν τα μαγαζιά, μπήκαν ξαπλώστρες, ακούγονται μουσικές, εκεί που άλλοτε ήταν ερημιά και συσκότιση. Πέραν αυτών, παραμένουν σχεδόν απαράλλακτες οι ομορφιές, οι εκπλήξεις, αλλά και διαχρονικό το στοιχείο της εγκατάλειψης.
* Μπορεί τα τελευταία χρόνια η περιοχή να «ανακάλυψε» τη νυχτερινή ζωή και το… σαββατιάτικο μποτιλιάρισμα, αλλά λίγα έγιναν επί της ουσίας για να αναδειχθεί. Οι δρόμοι συναγωνίζονται σε επικινδυνότητα τη διαδρομή του Ράλι Ακρόπολης. Λακκούβες, «απρογραμμάτιστα» σαμαράκια, στροφές χωρίς ορατότητα, κεντρικές οδοί που μετά βίας χωράνε ένα αυτοκίνητο, παντελής έλλειψη χώρων στάθμευσης. Ο φωτισμός μοιάζει να έχει μπει επιλεκτικά. Είναι προφανές, ότι τα παραθαλάσσια χωριά μέχρι τις Κιτριές απευθύνονται σε γνώστες, οι οποίοι ξεκινούν προετοιμασμένοι για τα εμπόδια που θα συναντήσουν. Μετά πολλής σκέψης αυτοί που έρχονται για πρώτη φορά, θα έρθουν και δεύτερη.
* Η ανατολική ακτή του Μεσσηνιακού Κόλπου, όπως και τότε που τη γνώρισα παιδί, εξακολουθεί να απευθύνεται στους ντόπιους παραθεριστές. Είναι η κοντινή απόδραση, η οικεία εναλλακτική, οικογενειακή κατάσταση. Το ερώτημα είναι κατά πόσο αυτό έγινε ηθελημένα ή προέκυψε από τις καταστάσεις.
* Στην παρούσα φάση, λόγω της οικονομικής κρίσης και αφού η περιοχή απευθύνεται στους –τσακισμένους από το μνημόνιο- εσωτερικούς τουρίστες, αντιμετωπίζει τη χειρότερη καμπή της. Απλά, δεν κινείται τίποτα. Κάποια στιγμή, όμως, η κρίση θα κοπάσει. Και τότε, οι ντόπιοι θα πρέπει συνειδητά να αποφασίσουν σε ποιους απευθύνονται. Πόσες και τι είδους δραστηριότητες μπορούν να αναπτύξουν; Είναι οι υπάρχουσες υποδομές πράγματι ικανές να προσφέρουν ένα «οικογενειακό» περιβάλλον, αν αυτό είναι όντως το ζητούμενο; Και σε τι τιμές; Δεν αμφισβητώ, απλώς ρωτάω.

** Από "Καλοκαιρινές διακοπές", στο...
~%
«Δεν κάνω διακοπές»
* Ένα από τα διαχρονικά τραγούδια του καλοκαιριού αποτελούσε το «Καλοκαιρινές διακοπές» του Νίκου Καρβέλα, αφού πάντα τέτοια εποχή σχεδόν όλοι έκαναν όνειρα και έβγαζαν εισιτήρια για καλοκαιρινούς προορισμούς...
* Πλέον, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει -ελέω κρίσης. Μαζί άλλαξε και το τραγούδι. Τώρα τραγουδάμε: «Δεν κάνω διακοπές» των Goin’ Through.
* Όσοι πάνε, πάντως, ψάχνουν κοντινά μέρη ή γνωστούς, ώστε να τη βγάλουν όσο μπορούν πιο φτηνά!
* Η Σταυρούλα ταξίδεψε πρόσφατα στη Βιέννη, ενώ για τις καλοκαιρινές της διακοπές προγραμματίζει να πάει στην Κυλλήνη, για 3 μέρες. Εκεί μένουν φίλοι της και έτσι έχει ένα σπίτι να μείνει. Πέρυσι δεν πήγε κάπου, ενώ αν είχε τη δυνατότητα, σίγουρα θα πήγαινε κάπου αλλού.
* Η Κατερίνα θα πάει στη Χαλκιδική, αφού εκεί έχει το “ελεύθερο κατάλυμά της”, καθώς μένουν φίλες της. Αν δεν υπήρχαν κάποιοι ανασταλτικοί παράγοντες, θα ήθελε να πάει διακοπές στο εξωτερικό.
* Η Αργυρώ δεν ξέρει αν θα πάει διακοπές, αφού εξαρτάται από το αν θα βρει λεφτά. Πάντως, αν τα καταφέρει, θα επισκεφθεί την Κεφαλλονιά. Μοναδικός ανασταλτικός παράγοντας για το αν θα ταξιδέψει είναι τα λεφτά, μας λέει, ενώ, αν μπορούσε, θα ήθελε να πάει διακοπές παντού, σε κάθε γωνία του κόσμου!
* Η Ματίλντα θα πάει στην Πρέβεζα, αφού εκεί μένουν φίλες της και έτσι έχει σπίτι. Πέρυσι είχε πάει στη Ζάκυνθο, που ίσως επισκεφθεί και φέτος, “αφού η Πρέβεζα είναι κοντά σε πολλά ωραία μέρη”. Ιδανικός προορισμός για αυτή είναι η Ibiza και γενικά εξωτικά μέρη, αλλά “δυστυχώς, δεν παίζει”, όπως μας λέει.
* Ο Δημήτρης δε θα πάει πουθενά, γιατί “δεν έχει σάλιο” όπως χαρακτηριστικά λέει. Πέρυσι είχε πάει διακοπές στο Πήδημα, δίπλα στις πάπιες, ενώ ονειρεύεται ταξίδι στην Κούβα!
* Η Νίκη δε θα πάει διακοπές ούτε και φέτος, αφού δουλεύει για να τα βγάλει πέρα. Θα ήθελε γενικά να πάει σε ένα camping, αλλά δυστυχώς δε θα τα καταφέρει.
* Η Λιλίκα, που δουλεύει στη Σπάρτη, είναι από την Καλαμάτα, έτσι ήρθε διακοπές εδώ. Εννοείται ότι θα ήθελε να είναι κάπου αλλού, μας λέει, “ας πούμε σε ένα νησί, αλλά λεφτά δεν...”!
* Ο Τάσος, που είναι από την Αθήνα, θεωρεί ότι όταν είσαι μακριά από την πρωτεύουσα, είναι διακοπές. Βέβαια, πιστεύει ότι σε ένα νησί θα ήταν καλύτερα, “αλλά δεν παίζει μαρούλι” σχολιάζει!
* Η Μαρία θα πάει στην Κύπρο, αφού εκεί είναι οι γονείς της. Θα ήθελε να πάει μια Βενετία, αλλά no martini, no money, no party... σημειώνει χαρακτηριστικά.
* Η Χάννα δε θα πάει επίσης διακοπές γιατί δουλεύει, ενώ πέρυσι είχε πάει σε πολλές χώρες, όπως Ιταλία, Γερμανία και Ολλανδία.
* Η Γιούλη δε θα πάει διακοπές, επίσης λόγω δουλειάς, καθώς δεν μπορεί να πάρει άδεια. Όσο για πέρυσι, πήγε Σαντορίνη και Γαλλία, ενώ θα ήθελε πολύ να πάει στην Ισπανία.
* Η Ράνια δε θα πάει πουθενά γιατί θα έχει φιλοξενούμενους φέτος, ενώ πέρυσι είχε πάει στη Λευκάδα. “Φυσικά, ανασταλτικός παράγοντας για να μην πάω διακοπές είναι και το οικονομικό”, σημειώνει στο τέλος.
* Η Νίκη πριν από λίγο καιρό απολύθηκε και δεν έχει χρήματα, όπως μας λέει, ενώ πέρυσι είχε πάει Κρήτη, Ελαφόνησο και Ικαρία. Για φέτος, πάντως, άσχετα με το οικονομικό, θα ήθελε ένα ταξιδάκι μέχρι την Ισπανία.
~& Α@#$%α φίλε, δεν παίζουν λεφτά, εκτός αν ανοίξει η δουλειά και πάμε” μας λέει ο Χρήστος. Πέρυσι είχε πάει στη Ζάκυνθο, ενώ θεωρεί φανταστικό προορισμό την Ιαπωνία. Πάντως, σημειώνει ότι θα το παλέψει και θα πάει διακοπές.
* Τελικά, όπου και αν πάτε, ή μείνετε εδώ, κοιτάξτε να περάσετε όσο πιο καλά μπορείτε...
* Οι φετινές διακοπές θα φέρουν κοντά  ξεχασμένους φίλους και συγγενείς!
* Θέλω να πάω διακοπές, αλλά τα λεφτά δε με φτάνουν... Έτσι, λοιπόν σκέφτομαι: πού έχω φίλους και συγγενείς που μένουν παραθαλάσσια, ειδικά σε κανένα νησάκι; Ώρα να τους ξαναθυμηθώ, ώρα να ξανάρθουμε πιο κοντά, μήπως μπορέσω κι εγώ να “χωθώ” μαζί τους και κάνω διακοπές.
* Σπεύσατε, όμως, γιατί τέτοια σπίτια μπορεί να είναι ρεζερβέ εδώ και καιρό!

** Προβλήματα ο νοσηλευτικό τομέας στο νοσοκομείο
~
*  Εν αναμονή των εξελίξεων, με αφορμή επικείμενες αλλαγές στα νοσοκομεία της χώρας, είναι και οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Η νοσηλεύτρια του ιδρύματος Ευσταθία Καμπουγέρη, πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών Ν. Μεσσηνίας, μας λέει: “Συζητούν για συγχωνεύσεις που πρόκειται να γίνουν, αλλά ακόμη δεν είναι τίποτα οριστικό και σίγουρο. Στην αρχή, ακούσαμε για συγχώνευση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με της Καλαμάτας.
 * H τελευταία ενημέρωση είναι ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας μάλλον παραμένει όπως είναι, αλλά θα έχει κοινή διοίκηση με της Καλαμάτας, στο οποίο θα υπάγεται. Τώρα με την αναδιάταξη, ζητάμε να μάθουμε τι θα γίνει με τους νοσηλευτές, πώς θα δουλέψουμε. Μας έχουν πει ότι τέλος Ιουλίου θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Περιμένουμε, λοιπόν, τις αποφάσεις”.
* Αναφερόμενη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, η κα Καμπουγέρη χαρακτηρίζει ως βασικά προβλήματα του νοσηλευτικού τομέα την έλλειψη προσωπικού και τη μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των υπερωριών, καθώς έχει γίνει πληρωμή μέχρι τον Ιανουάριο, ενώ υπάρχει υπόσχεση για άλλους τέσσερις μήνες μέσα στον Ιούλιο. “Το ζήτημα της έλλειψης νοσηλευτών συνεχίζει να είναι έντονο και θα επιδεινωθεί από εδώ και πέρα που θα υπάρξουν συνταξιοδοτήσεις, ενώ τα πράγματα χειροτερεύουν το καλοκαίρι με τις άδειες. Ο οργανισμός του Νοσοκομείου προβλέπει 448 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Αυτή τη στιγμή είμαστε συνολικά 361, δηλαδή Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας, καθώς και ΥΕ (βοηθοί θαλάμου). Δεν απέχουμε πάρα πολύ από τον αριθμό που θα έπρεπε να έχουμε, αλλά ίσως να μην υπάρχει και σωστή κατανομή προσωπικού, για να μπορούμε να δουλέψουμε πιο αποτελεσματικά. Πάντως, κάποιες προσλήψεις χρειάζονται”.
* Πάλι στα ίδια
* Και οι προσλήψεις που έγιναν πριν λίγο καιρό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με μία από τις ορκωμοσίες, μάλιστα, παρουσία του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου; “Πρόσφατα”, απαντά η κα Καμπουγέρη, “έγιναν κάποιες προσλήψεις, αλλά αυτές συμψηφίστηκαν με άτομα που συνταξιοδοτήθηκαν ή μετακινήθηκαν σε Κέντρα Υγείας ή αλλού που μπορεί να υπήρχε ανάγκη. Οπότε, ήρθαμε πάλι σχεδόν στα ίδια επίπεδα.
* Επίσης, τελευταία άνοιξε η Ψυχιατρική, χωρίς να έρθουν καινούργιοι νοσηλευτές. Πήρε τους νοσηλευτές που είχαν ειδικευθεί στη Ψυχιατρική από τις παθολογικές και άλλες κλινικές και τους πήγε στην Ψυχιατρική. Δε θα λείψουν από τα άλλα τμήματα;
* Και η ΜΕΘ, εάν υπήρχαν περισσότεροι νοσηλευτές, θα μπορούσε να λειτουργήσει με περισσότερα κρεβάτια από τα 4 που λειτουργούν σήμερα. Ίσως να τα έκανε 6 και να είχε πλήρη κάλυψη.
* Εν τω μεταξύ, κάθε χρόνο έπαιρναν εποχιακούς, για 6μηνα ή 8μηνα, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν ανάγκες. Ούτε αυτό το προσωπικό έρχεται πια. Σκεφτείτε δε, ότι Ιούλιο και Αύγουστο είναι διπλάσιος ο κόσμος που φτάνει στα Επείγοντα. Και τα Επείγοντα, όπως ξέρετε, είναι μεγάλη «πληγή». Πρέπει, ωστόσο, να επισημάνω ότι έχουν γίνει κάποια βήματα στην οργάνωσή τους, καταγράφονται τα περιστατικά, ξέρει ο γιατρός που είναι μέσα τι γίνεται έξω. Έχει γίνει μια μικρή πρόοδος σε αυτό τον τομέα, αλλά θέλουμε κάτι περισσότερο”.
 * Φόρτος στις Παθολογικές
* Ιδιαίτερη βάση, σύμφωνα με την κα Καμπουγέρη, πρέπει να δοθεί στις δύο παθολογικές κλινικές της Καλαμάτας, που νοσηλεύουν και τους περισσότερους ασθενείς. Φανταστείτε ότι η μία παθολογική έχει 40 κρεβάτια και μπορεί να φτάσει τα 60 ή 70 άτομα, μεταφέροντάς τα και σε άλλες κλινικές. Άντε να έχεις τώρα 2 νοσηλεύτριες σε 70 κρεβάτια. Δε γίνεται. Όσο καλός και να είναι ο νοσηλευτής, δε θα μπορέσει να βοηθήσει τον άρρωστο και να του προσφέρει την περιποίηση που πρέπει”.
 * Βαρέα - ανθυγιεινά
* Ως θετική είδηση χαρακτηρίζει η πρόεδρος του Συλλόγου την περίπτωση ένταξης του επαγγέλματος των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά. “Υπάρχει περίπτωση να μας βάλουν στα βαρέα και ανθυγιεινά, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε. Αυτό είναι πολύ βασικό για μας. Θα μπούμε σε μια λίστα, όπου έπρεπε να έχουμε μπει εδώ και χρόνια”.

** Η Φοινικούντα γιόρτασε την Παναγία Τριχερούσα
~
* H Σεπτή και θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Τριχερούσης βρίσκεται στην Ιερά Μονή Χελανδαρίου (Σέρβικο), στο Άγιο Όρος και σε μικρή απόσταση από Ι.Μ. Εσφηγμένου .-
 * Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη, παρουσία πλήθους πιστών από τη Μεσσηνία και τους γύρω νομούς, η Φοινικούντα γιόρτασε την πολιούχο και προστάτιδά της, Παναγία Τριχερούσα. Χθες το πρωί, κατά τον όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος προεξήρχε και της πανηγυρικής θείας λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.
 * Μετά το πέρα της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Θεοτόκου στους κεντρικούς δρόμους της Φοινικούντας, κατά την οποία τιμές απέδωσαν η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Πύλου - Νέστορος, τμήμα του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας και νέοι της Φοινικούντας με παραδοσιακές στολές.
* Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος. Παρέστησαν ακόμη ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, οι πολιτευτές Λεωνίδας Φιλιππόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.
* Ο Μητροπολίτης Πατρών, κατά το κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Θεοτόκου χαρακτηρίζοντας μεγάλη ευλογία ότι η Φοινικούντα και η ευρύτερη περιοχή έχουν ως πολύτιμο θησαυρό το εικόνισμά της, και τόνισε τη “μεσιτεία” της Θεοτόκου προς το Θεό στις δύσκολες μέρες που διανύουμε σε ατομικό και εθνικό επίπεδο. Στο διήμερο των εκδηλώσεων συμμετείχε και ομάδα ιεροψαλτών από το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας.

** Επέκταση ελεγχόμενης στάθμευση από αύριο
~
 * Το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν από αύριο οι Καλαματιανοί, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης που θα θελήσουν να σταθμεύσουν στις οδούς Υπαπαντής, 23ης Μαρτίου και Νέδοντος. Κι αυτό, γιατί, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος τις προηγούμενες ημέρες, το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης επεκτείνεται πλέον και στις παραπάνω περιοχές, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον κι άλλες.
 * Στα παραπάνω σημεία της πόλης έχουν ήδη χωροθετηθεί θέσεις στάθμευσης για ποδήλατα και δίτροχα, ενώ στις σκέψεις της Δημοτικής Αρχής είναι και η εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης και στους χώρους της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, προκειμένου να δίνεται η ευκαιρία, όπως είπε ο δήμαρχος Παν. Νίκας, στους κατοίκους και τους επισκέπτες να προμηθεύονται τα ποιοτικότατα τοπικά προϊόντα που πωλούνται εκεί, χωρίς να ανησυχούν για το πού θα σταθμεύσουν τα οχήματά τους.
* Παράλληλα με τα παραπάνω μέτρα, ο δήμαρχος Καλαμάτας γνωστοποίησε ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις και στις πιάτσες των ταξί που βρίσκονται στις οδούς Γεωργούλη και Βαλαωρίτου. Αυτές, όπως είπε, θα χωροθετηθούν επί της οδού Αριστομένους, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, στις οδούς Γεωργούλη και Βαλαωρίτου. Επίσης, στην οδό Βαλαωρίτου θα αλλάξει και η φορά της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
* Τα νέα δεδομένα στο κέντρο της πόλης απασχόλησαν και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας που διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη. Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας, μετά την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής έγινε αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών από την πλευρά των πολιτών για τη νέα κατάσταση που θα δημιουργηθεί.
* “Σε περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης και καχεξίας, όταν οι περισσότεροι πολίτες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τον καθημερινό επιούσιο, έρχεται η Δημοτική Αρχή να επιβάλλει ένα επιπλέον εισπρακτικό μέτρο. Πρόκειται για μια κίνηση τελείως αποσπασματική, που δεν πρόκειται να λύσει κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα. Αντίθετα, θα δημιουργήσει νέες προβληματικές εστίες στους δρόμους γύρω από αυτούς που θα ισχύσει η ελεγχόμενη στάθμευση”, υποστήριξε μεταξύ άλλων.
* Από την άλλη πλευρά, απαντώντας ο δήμαρχος Παν. Νίκας στις παραπάνω παρατηρήσεις σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι για 10 ώρες την ημέρα που ισχύει η ελεγχόμενη στάθμευση και με 0,5 ευρώ ανά ώρα το εισιτήριο, δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στους δημότες. “Έχουμε τονίσει πολλές φορές, το επαναλαμβάνουμε ακόμα μία: το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα. Με την επιβολή του σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε μόνο τους επαγγελματίες των περιοχών αυτών και να συμβάλουμε στην περαιτέρω κυκλοφοριακή ευρυθμία της πόλης”.

**  Τραμπουκισμοί στην Καρδαμύλη
~
Από τον αντιδήμαρχο Δυτ. Μάνης κ. Λυμπερέα
 * Τραμπουκισμούς από τον αντιδήμαρχο Δυτικής Μάνης κ. Λυμπερέα είχαμε χθες στην Καρδαμύλη, όταν με το έτσι θέλω προσπάθησε να τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα καταστήματος εστίασης συμφερόντων της γυναίκας του σε χώρο όπου επί μία δεκαπενταετία δραστηριοποιείται νομίμως το καφέ «Ανδρούβιστα».
* Ο κ. Λυμπερέας αυτοδίκησε, παρουσία αστυνομικού οργάνου, κατά της ιδιοκτήτριας του εν λόγω καταστήματος, καταπατώντας ταυτόχρονα παράνομα ιδιωτικό χώρο.
* Ο κ. Γιαννημάρας γνωρίζει, άραγε, τις επιδόσεις και τη δράση του αντιδημάρχου του;

** Απολογισμός από τους "Αγανακτισμένους" Καλαμάτας

 * Σε απολογισμό πεπραγμένων μέχρι σήμερα προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες οι αγανακτισμένοι πολίτες της Καλαμάτας. Όπως φαίνεται από την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι κινητοποιήσεις τους μπαίνουν σε νέα φάση. Μπορεί, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, “να χάσαμε τη μάχη, αλλά δε χάσαμε τον πόλεμο”.
* Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κείμενο που συντάχθηκε, ο απολογισμός των αγανακτισμένων της Καλαμάτας είναι ο εξής:
* “Εμείς, οι Αγανακτισμένοι της Καλαμάτας, μετά από μια ειλικρινή και αντικειμενική, νομίζουμε, συζήτηση, για την αποτίμηση των πεπραγμένων μας, δηλώνουμε ότι: Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στην πόλη μας, για πρώτη φορά, μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων, διαφορετικών ηλικιών, εμπειριών, ιδεολογικών και πολιτικών αντιλήψεων, αποτελούμενη από εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νεολαίους, μετανάστες, επικοινώνησε, συνεργάστηκε, αυτοοργανώθηκε.
* Αρχικά, συνδετικός κρίκος ήταν η περιρρέουσα βαθιά αίσθηση αδικίας και κοροϊδίας, καθώς και το αβέβαιο μέλλον, κυρίως της νεολαίας. Σε αυτή τη φάση, υπερτονιζόταν το ακομμάτιστο, που αρκετές φορές ταυτιζόταν με το απολίτικο και το ειρηνικό. Η αντίθεση εκδηλωνόταν, κυρίως, ενάντια στο πολιτικό κατεστημένο και ιδιαίτερα του κυβερνώντος κόμματος.
* Στη συνέχεια, μέσα από συζητήσεις σε πηγαδάκια και από το μικρόφωνο και προβολές βίντεο, κυρίως οικονομικού περιεχομένου, γνωριστήκαμε, αναπτύχθηκε αμοιβαία εμπιστοσύνη, αλληλεγγύη και συλλογικότητα και έτσι ο κόσμος της πλατείας, διαφυλάσσοντας τον ακομμάτιστο χαρακτήρα, πολιτικοποιήθηκε, αμφισβήτησε συνολικά το εκμεταλλευτικό σύστημα και τη δομή της εξουσίας του, κατανόησε ότι οι δήθεν μονόδρομοι είναι παραμύθια και έθεσε γενικότερα ζητήματα όπως:
*  -Αυτό το πολιτικό σύστημα που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους πρέπει να ανατραπεί.
-Δε χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε.
-Να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ, κυβερνήσεις, τρόικα, τράπεζες, μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται.
-Εθνικοποίηση τραπεζών.
-Άμεση δημοκρατία τώρα.
*  Κάναμε την πλατεία 23ης Μαρτίου σπίτι μας και το σπίτι αυτό είναι ανοιχτό και υποδέχεται όλον τον κόσμο που θέλει να είναι ενεργός. Η πλατεία αποτέλεσε και αποτελεί για εμάς πρωτόγνωρη μορφή αντίδρασης και σχολείο άμεσης δημοκρατίας και αυτοοργάνωσης.
*  Στο διάστημα αυτό, εκτός από τις μαζικές καθημερινές συνελεύσεις, υπήρξαν και πολλές μαζικότατες δράσεις με απήχηση, όπως:
-Η πορεία του καναπέ. Κατασκευάσαμε και περιφέραμε στους δρόμους της πόλης έναν άδειο καναπέ, τον οποίο τοποθετήσαμε στην κεντρική πλατεία της πόλης, καλώντας τον κόσμο να σηκωθεί επιτέλους από τον καναπέ του.
-Ποδηλατοδρομία για την προπαγάνδιση της απεργίας.
-Μαζικές πορείες τις ημέρες των απεργιών- Κατάληψη της Νομαρχίας.
-Πορείες διαμαρτυρίας για τη κρατική καταστολή στο αστυνομικό τμήμα στις 28 και 29 Ιουνίου.
-Έκδοση αφισών για τις απεργίες, ενάντια στο μεσοπρόθεσμο, ενάντια στους βουλευτές που ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο, ενάντια στην καταστολή.
-Ενεργή συμπαράσταση στην απεργία της ΔΕΗ με συμμετοχή στις απεργιακές φρουρές.
-Συμμετοχή στη συγκέντρωση του Συντάγματος στις 28 Ιουνίου.
-Συλλογή φαρμακευτικού υλικού και αποστολή του στο ιατρείο της πλατείας Συντάγματος.
-Οικονομική ενίσχυση για τους συλληφθέντες διαδηλωτές.
* Το διήμερο της συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου με το πρωτοφανές αλλά και αναμενόμενο όργιο καταστολής και με τις συζητήσεις που ακολούθησαν τις επόμενες μέρες, βγήκαν στην επιφάνεια με σαφήνεια ζητήματα που πριν ίσως δεν ήταν τόσο καθαρά. Ότι, δηλαδή, από τη μια μεριά υπάρχουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νεολαίοι που κατά χιλιάδες κατεβαίνουν στο δρόμο διεκδικώντας το αυτονόητο, να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια στη χώρα τους, και από την άλλη υπάρχει ένα σύστημα εξουσίας και εκμετάλλευσης που δε διστάζει να χτυπήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει, προκειμένου να στηρίξει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, καθώς και ότι ο κόσμος μέσα σ’ αυτή την πάλη έδειξε πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα αντοχή, αποφασιστικότητα, αλληλεγγύη.
* Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια απομαζικοποίηση της συνέλευσης, κυρίως από τη νεολαία, φαινόμενο που πρέπει να προβληματίσει όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη διατήρηση και το δυνάμωμα αυτής της διαδικασίας. Το φαινόμενο αυτό δεν οφείλεται μόνο σε αντικειμενικούς παράγοντες – κούραση, καλοκαίρι – αλλά και σε μια ακαθόριστη αίσθηση αναποτελεσματικότητας και προβληματισμού για το τι κάνουμε και εάν μπορούμε να κάνουμε κάτι μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Ίσως και στο ότι στις συνελεύσεις υπήρξε αντιπαράθεση και σύγχυση για το θέμα του πώς απαντάμε στη βία της εξουσίας.
* Ξέρουμε ότι ο άμεσος στόχος μας δεν επιτεύχθηκε. Το Μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε και ο αγώνας θα είναι πιο σκληρός από ποτέ. Χάσαμε τη μάχη αλλά δε χάσαμε τον πόλεμο. Με κεντρικά μας συνθήματα “ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ”, “ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ”, “ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ”, προχωράμε με αλληλεγγύη και αυτοοργάνωση.

** Αγανακτισμένοι Καλαμάτας - Προτάσεις
~  1. Επαναβεβαιώνουμε τους γενικούς στόχους μας, όπως έχουν διατυπωθεί στο ψήφισμά μας.
~  2. Σε συνεργασία με το κίνημα “δεν πληρώνω”, να γίνονται τακτικοί πανελλαδικοί αποκλεισμοί διοδίων και μέρες άρνησης πληρωμής εισιτηρίων.
~  3. Άρνηση πληρωμής των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, της έκτακτης εισφοράς και των φόρων – εισφορών των λογαριασμών της ΔΕΗ, αφού εξεταστεί η νομική πλευρά του θέματος.
~  4. Άσκηση πίεσης για να μη γίνουν απολύσεις και εκδήλωση με διάφορους τρόπους κατά περίπτωση της αλληλεγγύης μας σε απολυμένους
~  5. Άσκηση πίεσης σε Πρωτοβάθμια Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, για την προκήρυξη γενικής πολιτικής απεργίας το Σεπτέμβριο, με αιτήματα:
-Να φύγουν κυβέρνηση και τρόικα και το καθεστώς κατοχής
-Να ακυρωθεί η δανειακή σύμβαση και τα Μνημόνιά της.
-Στάση πληρωμών – διαγραφή του χρέους.
-Ποιοτική και δωρεάν υγεία – παιδεία.
-Καμιά ιδιωτικοποίηση.
- Αύξηση μισθών – ημερομισθίων – συντάξεων.
- Μείωση των ωρών εργασίας.
~ 6. Μπλοκάρισμα, με οποιονδήποτε πρόσφορο κάθε φορά τρόπο προσπάθειας ιδιωτικοποίησης και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.
~ 7. Καμία δίωξη στους συλληφθέντες – Αλληλεγγύη στους διωκώμενους”.

** Όχι οι Εργολήπτες στην απευθείας ανάθεση έργων
~  
 * Κατά των απευθείας αναθέσεων από τους Δήμους για την εκτέλεση έργων τάσσεται με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Πτυχιούχων Εργοληπτών Μεσσηνίας. Η αφορμή δόθηκε από δημοσιεύματα σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα των Δήμων Μεσσήνης και Οιχαλίας.
* Στο πρώτο, γίνονται περικοπές πιστώσεων από συγκεκριμένα έργα, προκειμένου να ενισχυθεί το αποθεματικό και οι ίδιοι πόροι, συνολικού ύψους 550.993 ευρώ. Από συγκεκριμένα έργα οδοποιίας που αναφέρει η ανακοίνωση περικόπτεται ποσό 350.000 ευρώ και δημιουργούνται 28 παρεμφερή έργα, με προϋπολογισμό 12.500 ευρώ έκαστο, ποσό που έρχεται στα όρια της απευθείας ανάθεσης, σύμφωνα με το νόμο που δίνει σχετικό δικαίωμα στους δημάρχους.
 * Για το Δήμο Οιχαλίας καταγράφεται περίπτωση 51 έργων στα όρια της απευθείας ανάθεσης (12.500 ευρώ), ενώ σε καταγγελία του δημοτικού συμβούλου Κ. Δημητρακόπουλου αναφέρεται ότι εμπλέκονται και εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, που είναι και εργολάβοι.
* Μετά από αυτά ο Σύνδεσμος αναρωτιέται για ποιο λόγο επιλέγονται οι απευθείας αναθέσεις αντί του διαγωνισμού και γιατί δεν εξοφλούνται με το ενισχυμένο αποθεματικό οι παλιές οφειλές σε εργολαβίες για τις οποίες τρέχουν τοκοχρεολύσια και μερικές εξ αυτών καταλήγουν σε κατασχέσεις της περιουσίας του Δήμου. “Μα φυσικά ανέκαθεν οι δήμαρχοι προτιμούσαν αυτή τη διαδικασία για να εξοφλήσουν πολιτικά γραμμάτια…. ή να δημιουργήσουν νέα…”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ακόμη ότι “ο Σύνδεσμος έχει παγίως την άποψη πως οι αναθέσεις δημοσίων έργων πρέπει να γίνονται μετά από ανοικτές και διάφανες διαδικασίες, ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους διαγωνιζόμενους που έχουν τα νόμιμα προσόντα να συμμετέχουν στις Δημοπρασίες Δημοσίων Έργων. Η απευθείας ανάθεση έργου σε έναν εργολάβο (βάσει ποίων κριτηρίων άραγε;) είναι κατακριτέα από το Σύνδεσμό μας, κάτι που άλλωστε τόσο η εθνική μας νομοθεσία όσο και οι κοινοτικές οδηγίες συστήνουν να αποφεύγονται”.
* Δηλώνεται, επίσης, ότι ο Σύνδεσμος Εργοληπτών θα παρακολουθεί από κοντά την εκτέλεση των τεχνικών προγραμμάτων (αρχικής και της τροποποίησής του) και θα κάνει όλες τις κατάλληλες ενέργειες, καταγγέλλοντας στις αρμόδιες αρχές τις πρακτικές αυτές. Εκφράζει δε τη λύπη του επειδή διαπιστώνει ότι στην περίοδο της δημοσιονομικής κρίσης η μεθοδολογία του παρελθόντος επαναλαμβάνεται και σίγουρα όχι μόνο στους δύο αυτούς Δήμους.

** "Από το πρόβατο... στον αργαλειό" στην Καστάνια

 &* Γέφυρα με το παρελθόν, το παρόν, αλλά και το δυσοίωνο, όπως προκύπτει, μέλλον, αποτελεί η εκδήλωση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κασταναίων και Πολυσταραίων Δήμου Μεσσήνης, την Τετάρτη 13 Ιουλίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Λαογραφικό Μουσείο Καστανίων {Γεώργιος Γεννηματάς}, στα Καστάνια. Τίτλος της εκδήλωσης είναι “Από το πρόβατο ... στον αργαλειό (για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι)”.
 * Όπως μας εξήγησε η πρόεδρος του Συλλόγου Σοφία Ζέρβα, είναι η πρώτη εκδήλωση τέτοιας εμβέλειας που διοργανώνει φέτος ο Σύλλογος. Η επιλογή της είναι το αποτέλεσμα συζήτησης και αναζήτησης με τη γραμματέα του Συλλόγου Ελένη Θεοδωρακοπούλου, προκειμένου να διοργανωθεί μια εκδήλωση με διαφορετικό περιεχόμενο από τις συνηθισμένες που διοργανώνονται και που, ταυτόχρονα, θα ανταποκρίνεται στους σκοπούς και τους στόχους του Συλλόγου. Από πέρσι, η ίδια έσπειρε στάρι, στο πλαίσιο της προσπάθειας διοργάνωσης εκδήλωσης με θέμα το αλώνισμα και την εν γένει επεξεργασία του σταριού. Προέκυψε όμως πρόβλημα με την έλλειψη των απαιτούμενων υποδομών (αλώνι, άλογο κ.λπ.). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να στραφούν αλλού και να αναζητηθεί άλλο θεματικό πλαίσιο. “Είδαμε ότι στο Μουσείο μας (Λαογραφικό Μουσείο Καστανίων), έχουμε πολλά εκθέματα σχετικά με τον αργαλειό και αποφασίσαμε να κάνουμε αναπαράσταση της διαδικασίας από το κούρεμα του προβάτου έως την κατασκευή ρούχων, δεδομένου ότι υπάρχουν ηλικιωμένες γυναίκες οι οποίες χρησιμοποιούσαν τον αργαλειό και ήταν πρόθυμες να μας βοηθήσουν. Εκτός αυτού, είχα γνωρίσει τον κ. Δουλαβέρα, ο οποίος ήθελε να επισκεφθεί το μουσείο, που όμως βρισκόταν σε φάση ανακαίνισης. Έκανα την πρόταση και προθυμότατος ο καθηγητής δέχθηκε να μιλήσει για την εκδήλωση, οπότε φθάσαμε στη διοργάνωσή της”, είπε χαρακτηριστικά.
** Προφητικό ποίημα
* Αυτό που θα δουν όσοι καταφέρουν να φθάσουν στα Καστάνια, την Τετάρτη, αποσκοπεί στο να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι. “Που όμως ταιριάζει αυτό με το σήμερα, δεδομένου ότι κανείς δε γνέθει ρούχα”, τη ρωτήσαμε και η απάντηση ήταν αφοπλιστική: “Βρήκα ένα ποίημα του Νικ. Ψαριανού, που γράφτηκε το 1937 (πριν από 74 χρόνια), που ονομάζεται “Ο αργαλειός”. Το ποίημα έχει ως εξής:
* Ριχτός σε μια γωνιά κι αραχνιασμένος/ ο παλιωμένος αργαλειός/ μες’ στης γιαγιάς το εργαστήρι,/ έρμος σιωπά και μοναχός./ Έρμος σε μια γωνιά κι αραχνιασμένος.
* Άλλοτε του σπιτιού πρώτο στολίδι/ και πρώτος ήταν στα προικιά/ ο αργαλειός, χρυσογραμμένος/ και τον καμάρωνε η γιαγιά,/ άλλοτε του σπιτιού πρώτο στολίδι. Τότε κορίτσια υφαίναν τιμημένα/ ολημερίς στον αργαλειό. / Τα ξακουστά και ζηλεμένα/ πρώτα προικιά μέσ’ στο χωριό,/ τότε κορίτσια υφαίναν τιμημένα.
* Μα τώρα τα κορίτσια μας θεωρούνε/ ντροπή να υφάνουνε «πανιά!...»/ και τον παλιό αργαλειό πετούνε/ σε μια αποσκότεινη γωνιά, / γιατί ντροπή να υφάνουνε, θεωρούνε
* Σώπαινε αργαλειέ λησμονημένε/ στον τωρινόνε τον καιρό,/ έμαθε ο κόσμος να μην έχει/ προς τα παλιά πια σεβασμό/ Σώπαινε, αργαλειέ λησμονημένε
* Θάρθει καιρός και πάλι να μιλήσεις,/ τότε που ο κόσμος θα στραφεί/ για να εκτιμήση ό,τι χλευάζει./ Μετά από μια καταστροφή/ τότε, αργαλειέ και πάλι θα μιλήσεις”.
* “Μου προξένησαν εντύπωση οι δύο τελευταίες στροφές (Θάρθει καιρός και πάλι να μιλήσεις,/ τότε που ο κόσμος θα στραφεί/ για να εκτιμήση ό,τι χλευάζει./ Μετά από μια καταστροφή/ τότε, αργαλειέ και πάλι θα μιλήσεις). Οι καιροί είναι δύσκολοι. Ζούμε έναν οικονομικό πόλεμο. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον ο κόσμος δε θα πεινάσει και δε θα επιστρέψει στα χωριά του; Δε θα πρέπει, λοιπόν, να μάθουμε για όλα αυτά μέσα από την εκδήλωση που θα περιλαμβάνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, όπως αυτό διαμορφώνεται με βάση τις οικονομικές συνθήκες; Δε νομίζω ότι υπάρχει άτομο που να αμφιβάλλει ότι υπάρχει οικονομικός πόλεμος. Σε λίγο καιρό ο κόσμος θα πεινά και θα αρχίσει να κοιμάται κάτω από τα γεφύρια, όπως γινόταν πριν από πολλά - πολλά χρόνια”, σημείωσε και πρόσθεσε: “Εργαλεία που κάποτε ήταν η πηγή της οικονομίας, σήμερα έγιναν μουσειακά είδη. Δεν μπορώ να το δεχτώ, πονάω. Λαός χωρίς παράδοση, χάνεται, όπως το δέντρο, όταν κοπεί η ρίζα”.
**  Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
* Μετά την υποδοχή των προσκεκλημένων και τους χαιρετισμούς των επισήμων, θα ακολουθήσει ομιλία από τον Αριστείδη Ν. Δουλαβέρα, επίκουρο καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Καλαμάτα), με θέμα «Η αξία της αναβίωσης παραδοσιακών μορφών του λαϊκού μας πολιτισμού» και την πρόεδρο του Συλλόγου Σοφία Ζέρβα, με θέμα «Αργαλειός και πρώτες ύλες ύφανσης».
* Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με κούρεμα προβάτου - πλύσιμο μαλλιού, ξάσιμο μαλλιού - γνέσιμο – βάψιμο, κουβάριασμα στημονιού, ίδιασμα – μίτωμα, στήσιμο αργαλειού – ύφανση, απαγγελία δημοτικών τραγουδιών και ποιημάτων σχετικών με τον αργαλειό και θα κλείσει με δημοτικούς χορούς από παιδιά του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Γυναικών Πεταλιδίου.

** Αύξηση της κίνησης στο Αεροδρόμιο κατά 17%

 * Αυξημένη κατά 17% είναι η κίνηση των εμπορικών πτήσεων δημόσιας μεταφοράς για το πρώτο εξάμηνο του 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, για τον κρατικό αερολιμένα Καλαμάτας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε ο αερολιμενάρχης Δημ. Μανδηλάρης.
* Από την επεξεργασία των στοιχείων προκύπτει ότι υπάρχει μία μείωση της τάξης του 2% σε πτήσεις τσάρτερ, αλλά και κολοσσιαία αύξηση στα αποκαλούμενα συνεδριακά μη τακτικά δρομολόγια της τάξης του 1.000% ως προς τον αριθμό των επιβατών, κάτι που αποδίδεται στη λειτουργία του συνεδριακού κέντρου στην Costa Navarino.
 * Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, έως τις 30 Ιουνίου είχαμε συνολικά 432 αφίξεις έναντι 434 του 2010, με 5.587 επιβάτες αντί 5.014 του 2010 και 5.361 αναχωρήσεις έναντι 5.226 του 2010.
* Οι πτήσεις τσάρτερ ήταν (πάντα για το διάστημα από 1 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου 2011) 182 έναντι 176 του 2010, με 10.797 αφίξεις αντί 11.002 του 2010 και 8.804 αναχωρήσεις έναντι 941 το 2010.
* Όσον αφορά στην εμπορική κίνηση αεροταξί και έκτακτων τσάρτερ (συνεδριακά), είχαμε 103 αφίξεις έναντι 94 του 2010, με 2.748 επιβάτες αντί 233 του 2010 και 2.445 αναχωρήσεις έναντι 218 του 2010.
* Σχετικά με τα στοιχεία των ιδιωτικών, επιχειρηματικών, πτήσεων αναψυχής κλπ., έχουν καταγραφεί 104 κινήσεις για το πρώτο εξάμηνο του 2011 έναντι 136 του 2010. Μειωμένες είναι, επίσης, και οι εκπαιδευτικές πτήσεις, καθώς έγιναν 256 αντί των 329 που είχαν καταγραφεί το ίδιο διάστημα του 2010.
* Για το ίδιο χρονικό διάστημα (πρώτο εξάμηνο του 2010), την πρωτιά στις αφίξεις είχαν οι Άγγλοι τουρίστες, καθώς έφθασαν 5.212 άτομα (48,27%). Ακολουθούν οι Ολλανδοί με 2.199 άτομα (20,37%), οι Γερμανοί με 1.469 άτομα (13.6%), οι Νορβηγοί με 1.034 άτομα (9,58%), οι Ρώσοι με 519 (4,8%) και οι Τσέχοι με 364 άτομα (3,37%).

** Οι πρέσβειρες της Μεσσηνιακής Γαστρονομίας
~  
*   Οι συνταγές τους γοήτευσαν διακεκριμένους Έλληνες σεφ, όπως ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Χριστόφορος Πέσκιας, από τους οποίους και βραβεύθηκαν. Δεν παρουσίασαν εξεζητημένα πιάτα ή γκουρμέ γεύσεις προσπαθώντας να εντυπωσιάσουν. Μαγείρεψαν απλά, με αγνά μεσσηνιακά υλικά, φαγητά τα οποία έμαθαν να φτιάχνουν στο σπίτι από τις μανάδες τους, που κι εκείνες τα είχαν μάθει από τις δικές τους. Η Βασιλική Πουλέα, η Παναγιώτα Μουρδουκούτα και η Τασία Σταυροπούλου, νικήτριες του 1ου Διαγωνισμού Μεσσηνιακών Συνταγών, μίλησαν στο «Θ» για το πώς οι ίδιες βλέπουν τη μαγειρική, αλλά και την εμπειρία που αποκόμισαν συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας «Ανάδειξη και καθιέρωση της Μεσσηνιακής Γαστρονομικής Παράδοσης».
 *** Βασιλική Πουλέα
*  " Όλη η οικογένεια απολάμβανε το φαγητό γύρω από το τραπέζι”
* Στην “Αλεπού” συναντήσαμε την κυρία Βασιλική Πουλέα. Έτσι λένε το κατάστημά της, με παραδοσιακά προϊόντα, στην οδό Γεωργούλη 16. Για το πρώτο βραβείο που απέσπασε με το στιφάδο της, μας είπε: “Τη συνταγή αυτή, θυμάμαι που τη φτιάχναμε απ’ όταν ήμουν 10 χρονώ παιδάκι. Από τη γιαγιά πέρασε στη μαμά, τώρα τη μαγειρεύω εγώ, την έχω μάθει στα παιδιά μου, αλλά θα πάει και στα εγγόνια μου. Τη φτιάχνω πάντα σε γιορτές και τραπέζια και έχω βραβευθεί κι άλλες φορές γι’ αυτή, όπως στα Ανθεστήρια Καλαμάτας από τον κ. Μαμαλάκη και την κα Βέφα.
* Εγώ είμαι παιδί του ΄50. Τότε, τις Κυριακές ή στις γιορτές, σφάζαμε ένα κατσικάκι ή ένα αρνί και το μαγειρεύαμε. Όλα τα υλικά ήταν δικά μας. Για το στιφάδο, παίρναμε τα κρεμμυδάκια από τον κήπο της γιαγιάς, λάδι είχαμε επίσης δικό μας... Όλη η οικογένεια απολάμβανε το φαγητό συγκεντρωμένη γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι”.
*** Παναγιώτα Μουρδουκούτα
* “Θα ήταν επιτυχία αν αλλάζαμε τη νοοτροπία στα καταστήματα εστίασης”
 * “Ντρεπόμουν να πω ότι συμμετείχα σε διαγωνισμό μαγειρικής, επειδή με όλα αυτά τα τηλεοπτικά σόου έχει γίνει της μόδας. Από την άλλη, η μαγειρική είναι δημιουργία και οι συνταγές μας μέρος του λαϊκού πολιτισμού μας” παρατηρεί η κυρία Παναγιώτα Μουρδουκούτα, που απέσπασε το 2ο βραβείο για το “Περβολικό” της.
* “Το φαγητό μου ήταν ταπεινό και λιτό, μια άλλη πρόταση πέρα από το κρέας. Σε εποχές που οι κοινωνίες μας ήταν κλειστές και αυτάρκεις, κάθε νοικοκυρά ό,τι είχε μαγείρευε. Πήγαινε στο περιβόλι πρωί πρωί και έφερνε στο καλάθι της λίγα απ’ όλα. Τα έβαζε στο τσουκάλι όλα μαζί, με λίγη φωτιά, και μετά από μια μισή ώρα το φαγητό ήταν έτοιμο”.
* Για τον διαγωνισμό: “Ήταν πολύ ωραία η προσπάθεια, αλλά θεωρώ ότι θα ήταν επιτυχία αν ωθούσαμε τα καταστήματα της περιοχής να αξιοποιούν τα ντόπια προϊόντα. Θα ήθελα, στα μαγαζιά εστίασης, να ξέρω τους παραγωγούς, τους προμηθευτές, τα προϊόντα να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ντόπια και το προσωπικό να μην προσλαμβάνεται με κριτήριο το χαμηλό μεροκάματο και την ανασφάλιστη εργασία. Θα ήθελα τους επαγγελματίες να τους ενδιαφέρει η ποιότητα, πέρα από το κέρδος τους. Ακούστηκε και στην Αθήνα, στην απονομή των βραβείων, ότι πρέπει η Μεσσηνία να γίνει γαστρονομικός προορισμός. Εγώ πιστεύω ότι κι εμείς, οι κάτοικοι εδώ, δικαιούμαστε μια καλύτερη εστίαση, ένα καλύτερο φαγητό. Δε μπορεί να μας σερβίρουν τα κατεψυγμένα, τα προμαγειρεμένα στο φούρνο μικροκυμάτων. Είναι ντροπή”.
** Τασία Σταυροπούλου
* “Το βραβείο ανήκει στη μητέρα και τη γιαγιά μου, στην παράδοση”
 * Η κυρία Τασία Σταυροπούλου είναι από τον Αετό της ορεινής Τριφυλίας και πήρε το 3ο βραβείο παρουσιάζοντας μια συνταγή της περιοχής της: Βλαστάρια γαλατσίδας με παστό και γάλα.
* “Είναι ένα φαγητό ντόπιο, που θυμάμαι να το φτιάχνει η γιαγιά μου. Πόσο πιο πριν υπήρχε, δεν ξέρω. Γίνεται με βλαστάρια γαλατσίδας, αλλά μπορείς να το κάνεις και με άλλη επιλογή, χόρτα γλυκά άγρια. Και η γαλατσίδα άγριο χόρτο είναι, το οποίο βλασταίνει την άνοιξη. Αν ποτίζεται, βγαίνει και το καλοκαίρι. Όσο καλλιεργείται το έδαφος, αυτό “δίνει”.
* Στην απορία μας, πώς ταιριάζουν τα χόρτα με το γάλα, η κυρία Τασία απαντά: “Βράζεις τα χόρτα, τα σουρώνεις και μετά τα βάζεις όλα μαζί στην κατσαρόλα, παστό και γάλα. Καθώς βράζουν, το υγρό πήζει και γίνεται ένα ζουμάκι παχύρευστο, κάπως σαν αυγολέμονο, ένα είδος κρέμας. Βοηθάει και αυτό το λιπαρό που έχει το παστό, για να πήξει το γάλα, ενώ με τη γεύση και το άρωμα που έχουν τα χόρτα δένει τόσο ωραία. Εμάς μας αρέσει πάρα πολύ. Όπως φάνηκε στο διαγωνισμό, πρέπει να άρεσε και στους σεφ. Δεν είναι απλώς ένα παραδοσιακό φαγητό, είναι κάτι που έρχεται από τη μαμά και τη γιαγιά μου. Υπάρχει ένα συναισθηματικό δέσιμο. Οι συνταγές αυτές έχουν αξία και το βραβείο πάει εκεί, στην παράδοση, στη μαμά και στη γιαγιά”.
 ~** 1ο βραβείο
** Στιφάδο
* Υλικά

2 κιλά κατσίκι χοντρό ή μοσχάρι

2 κιλά κρεμμύδια μικρά

4 σκελίδες σκόρδο

2 φύλλα δάφνης

1 ξυλάκι κανέλα

2-3 κουταλιές σούπας ντοματοπολτό

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

10 γαρύφαλλα

5-6 κομμάτια μπαχάρι

1 κουταλιά γλυκού κύμινο

1 κουταλιά σούπας πιπέρι

άτριφτο αλάτι

2 ποτήρια νερού λάδι

1 ποτήρι κρασιού ξύδι

3 κουταλιές σούπας μπαλσάμικο

1 ποτήρι κρασί
** Εκτέλεση
* Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα και τα νεροβράζουμε για 10 λεπτά περίπου με λίγο αλάτι. Τα στραγγίζουμε και τα σοτάρουμε λίγα λίγα (όχι όλα μαζί) σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι με καυτό λάδι. Πλένουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε στο ίδιο λάδι που είχαμε βάλει τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές. Στρώνουμε σε μια κατσαρόλα το κρέας, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε το φαγητό με νερό, μέχρι να καλύψει τα κρεμμύδια. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 ώρες.
~(( 2ο βραβείο
** Περβολικό (από ζαρζαβατικά του καλοκαιρινού περιβολιού)
~ Υλικά
Φασολάκια

Κολοκυθάκια

Μελιτζάνες

Μπάμιες

Πιπεριές

Κολοκυθοκορφάδες

Κολοκυθολούλουδα

Βλίτα (όλα σε μικρές ποσότητες)

4-5 μέτριες τομάτες ώριμες

2-3 κρεμμύδια ξερά

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

Δυόσμος

Ελαιόλαδο
** Εκτέλεση
* Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε σε στρώσεις τα φασολάκια, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τις πιπεριές, τις μπάμιες, τις κολοκυθοκορφάδες, τα κολοκυθολούλουδα, τις τομάτες, τα κρεμμύδια σε φέτες και το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο (ή μαϊντανό ή σέλινο), το λάδι και λίγο νερό. Κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για μια ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε καθόλου, μόνο ανακινούμε την κατσαρόλα κατά διαστήματα. Συνοδεύεται με τυρί φέτα.
~((   3ο βραβείο
* Βλαστάρια γαλατσίδας με παστό  και γάλα ή άγρια χόρτα
~ Υλικά για 6-8 πιάτα

Τζοχοί λαδάκια

Σταρίθρες

Μυτζιθρούλες

Αγριοσπανάκι

Καυκαλήθρες
** Εκτέλεση
* Έχουμε κόψει τις τσιγαρίδες σε μικρά κομματάκια. Προτιμούμε τις πέτσες με λίγο ψαχνό. Ένα πιάτο, εάν θέλουμε, μπορεί να έχει και περισσότερο παστό. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα χόρτα μαζί με 1 ποτήρι πρόβειο γάλα και 1 ποτήρι λάδι. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το ζουμί.
 * Η εκδήλωση για την απονομή των βραβείων του 1ου Διαγωνισμού Μεσσηνιακών Συνταγών 2011 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Χριστιανικό και Βυζαντινό Μουσείο στην Αθήνα.
*  Το πρόγραμμα «Ανάδειξη και καθιέρωση της Μεσσηνιακής Γαστρονομικής Παράδοσης» του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στηρίζουν οι ΤΕΜΕΣ ΑΕ, Costa Navarino, ίδρυμα Navarino Foundation, περιοδικό “Αθηνόραμα”, “Χρυσοί Σκούφοι”. Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 265 άτομα από τη Μεσσηνία, από τα οποία επιλέχθηκε η 10άδα και στη συνέχεια οι τρεις νικήτριες.
* Οι άλλοι 7 συμμετέχοντες στην τελική δεκάδα ήταν: Ζαχαρίας Ντούλος, Δήμητρα Βαρδουνιώτη, Μαρία Νικητοπούλου, Νεκταρία Σπανού, Σταυρούλα Ξυπολίτου, Χριστίνα Καραλέκα - Ντονά, Ελένη Μακρή.


** Πριν 94 χρόνια

~ ΑΦΙΚΕΤΟ εξ Αθηνών ο δήμαρχος Καλαμών Ηλίας Μαυρομιχάλης και ανέλαβε τα δημαρχιακά του καθήκοντα.
 ~ Ο διευθυντής του Υπουργείου του Επισιτισμού Μιχαλόπουλος δια τηλεγραφήματός του προς την ενταύθα Νομαρχίαν ανήγγειλε, ότι παρεδόθησαν εις την Εθνικήν Τράπεζαν 100 σάκκοι αλεύρων δια την περιφέρειαν του τέως Δήμου Καλαμών με τιμήν 1 δραχ. και λεπτά 15 κατ’ οκάν.
 ~ ΠΡΟΧΘΕΣ εν τη θέσει Παναγίτσα του χωρίου Κεφαληνού ο Γεώργιος Ντελής ετραυμάτισε επικινδύνως δια ροπάλου, λίθου, και μαχαίρας τον συγχώριόν του Γεώργιον Γιαννακόπουλον λόγω προηγουμένων αφορμών. Ο δράστης μετά την πράξιν του ετράπη εις φυγήν διαφυγών την σύλληψίν του.
 ~ ΧΘΕΣ εις την συνοικίαν Φυτειάς ο Ανδρέας Καλαρίτης επετέθη δια ράβδου εναντίον της συζύγου του Κωνσταντίνας και την ετραυμάτισε σοβαρώς εις την κεφαλήν και εις άλλα μέρη του σώματός της. Ο δράστης συλληφθείς ωδηγήθη ενώπιον του Εισαγγελέως.
 * ΕΙΣ το χωρίον Λεντεκάδα της Τριπύλης ο Σωτήριος Ν. Ψιλόπουλος εν ω αλώνιζε δια των ζώων τον σίτον, η φορβάς του κεντηθείσα δια του μαστιγίου ηλάκτισε και τον εκτύπησε δια των οπισθίων ποδών της εις την κοιλιακήν χώραν αφήσασα τούτον άπνουν.

** Η αληθινή αγάπη λειτουργεί ως παυσίπονο True love acts as a painkiller


~ http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/true-love-acts-as-painkiller.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
«Ουσιαστικά αν κάποιος βιώνει πόνο ή πρόκειται να υποστεί μία επίπονη διαδικασία, η συνοδεία ενός αγαπημένου προσώπου ή απλά μία φωτογραφία του μπορεί να ανακουφίσει...

Βρέφος έχασε γονείς και αδέρφια σε τροχαίο

~ http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/vrefos-exase-goneis-kai-aderfia.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29

Μια ολόκληρη οικογένεια από τα Χανιά ξεκληρίστηκε μετά από τροχαίο με νταλίκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Καταπλακώθηκε από ξύλα που έπεσαν από νταλίκα, καθώς το φορτίο δεν ήταν καλά δεμένο (!!!)....

~**

 ~** ΟΙ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ...    IOYLIOS 2011 :
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/07/1-2011.html  , Σήμερα Παρασκευή και 1 Ιουλίου 2011 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/07/172011.html  , Ταξίδι στην καθημερινότητα 1/7/2011 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/07/2-3-2011.html  , Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου 2011 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/07/4-5-2011.html  , Στην Καθημερινότητα Δευτέρας 4 και Τρίτης 5 Ιουλίου 2011 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/07/6-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/07/7-2011.html  , Καθημερινότητα στην Ενημέρωση Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/07/8-2011.html  , Στο αγιάζι της Τοπικής Ενημέρωσης Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/07/blog-post.html , Στο Σαϊνοπούλειο  Θέατρο  Σπάρτης .... Παρασκευή  8 Ιουλίου  2011  .- .-
  ~**  http://snsarfara.blogspot.com/2011/07/9-10-2011.html   , Αυτό το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου 2011 .-
 

~*** AΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ !!! :
~  Πεθαίνει η αγάπη;

~ Ετήσιο Διεθνές Βραβείο Ελληνικού Πολιτισμού της Εδρας Σεφέρη του Χάρβαρντ

~ Σχολικό Λεύκωμα: ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΥΛΩΝΑ

~* Πεθαίνει η αγάπη;

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/love-dies.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Κάποτε ήταν ένα μικρό αρκουδάκι. Ήταν όμορφο και πάντα χαρούμενο. Και όλοι το αγαπούσαν στο δάσος που έμενε. Το αρκουδάκι όμως φοβόταν ένα πράγμα. Το σκοτάδι. Δεν έμπαινε ποτέ να κοιμηθεί στη...

~* Ετήσιο Διεθνές Βραβείο Ελληνικού Πολιτισμού της Εδρας Σεφέρη του Χάρβαρντ

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/annual-international-prize-in-greek.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29

Άνοιγμα στο διεθνές κοινό και θέσπιση νέων βραβείων Από την Έδρα Σεφέρη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Ποίηση, πεζογραφία και δοκίμιο ΘΕΣΜΟΣ. Σαν όνειρο που γίνεται πραγματικότητα την πιο...

~* Σχολικό Λεύκωμα: ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΥΛΩΝΑ

~  http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/school-of-prison-avlona.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Γυμνάσιο – Λύκειο Ε.Κ.Κ.Ν.Α.: Ένα σχολείο ελεύθερων ανθρώπων μέσα στη Φυλακή ΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΏΝ ΑΥΛΏΝΑ γράφει ο Σωτήρης Αθηναίος Υπάρχει ένα Σχολείο,στο οποίο οι μαθητές χαίρονται το...

~ Μαμά, μπαμπά, πάμε βόλτα στον Εθνικό Κήπο;


~ Ταινίες cartoon με λάθος μηνύματα για τα παιδιά!! 5 Scary Cartoons that Kids Should Not Watch

~ Η ελιά μας, ταξιδεύει! - ''Olive oil is life''

** Μαμά, μπαμπά, πάμε βόλτα στον Εθνικό Κήπο;

~ http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/volta-ston-ethniko-kipo.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Ποιες παρεμβάσεις προβλέπει η έρευνα του ΕΜΠ για την παιδική χαρά, τον ζωολογικό και τον βοτανικό κήπο Προστίθενται κούνιες, τραμπάλες, παιχνίδια για παιδιά με ειδικές ανάγκες... Νέες ελαφρές...

** Ταινίες cartoon με λάθος μηνύματα για τα παιδιά!! 5 Scary Cartoons that Kids Should Not Watch

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/cartoon-5-scary-cartoons-that-kids.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29

Inappropriate Children's Shows5 Scary Cartoons that Kids Should Not Watch Τα κινούμενα σχέδια πάντα προσελκύουν όλων των ειδών των ανθρώπων, επειδή είναι πραγματικά αστεία και έχουν ωραίες...

**  Η ελιά μας, ταξιδεύει! - ''Olive oil is life''

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/olive-oil-is-life.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29 
 Ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Επιτυχία στην pnoestexnis Σήμερα θα σας δείξω τη συμμετοχή μου σ΄ ένα διαγωνισμό. Δεν είναι για την Ελλάδα αλλά για την Αγγλία. Το κατάστημα ''Ken Bromley...


** Ο χρήστης Greek Nationalist δημοσίευσε στην ομάδα Μαύρο Ιστολόγιο Κομμουνισμού - Black Blog of Communism.
Greek Nationalist 9 Ιουλίου 11:10 π.μ.
~ http://www.facebook.com/l/8AQDdQaP9AQD6LVbkE5MSV3f8oBKcAONEi7xKFUu_oLowOQ/damocleios-spathi.blogspot.com/2011/07/uck.html  .-
~ ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ: UCKΔΕΣ ΝΑΖΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΙΓΑΝ ΣΗΜΑΙΕΣ!damocleios-spathi.blogspot.com

Ιδεολογική " απειλή " μεγάλου μεγέθους... Ενάντια σε οτιδήποτε αντεθνικό και "νεοταξικό"...

**  χρώμα, έρωτας, πίστη, αγώνας, αγάπη, ζωή, ουρανός...

~*  Για να φτάσεις στον ουρανό, πρέπει να ζήσεις πραγματικά!
* Η Ζωή μας είναι στ΄ αλήθεια μιά τομάτυα , άλλος την τρώει στη μάπα κι΄ άλλος σαλάτα !!
 

~  Όμως δεν μπορείς να ζήσεις, αν δεν αγαπάς. Ούτε μπορείς να πεις ότι αγαπάς κάτι, αν δεν αγωνίζεσαι γι' αυτό. Πως όμως θα αγωνιστείς, αν δεν πιστέψεις; Και πως θα πιστέψεις σε κάτι, αν δεν το ερωτευτείς; Ξέρεις κάτι; Δεν γίνεται να ερωτευτείς κάτι που δεν έχει χρώμα!
~  watch?v=nQIM4j0-6_Q   :
 http://www.youtube.com/watch?v=nQIM4j0-6_Q&feature=player_embedded#at=31  .-
* Υπάρχουν πολλοί άχρωμοι "πιστοί". Δεν ξέρω πως γίνεται να λες πως έχεις γνωρίσει την εκρηκτική πηγή της ζωής, και να παραμένεις ανεπηρέαστος. Δεν ξέρω πως η ελευθερία, η δημιουργικότητα, η αλήθεια, η ζωή, μπορούν να γίνουν τόσο συμβατικά, ώστε η πίστη που τα γεννά όλα αυτά, να μπορεί χωρέσει σε κουτιά, ή να σου λένε πως αν δεν ακολουθείς συγκεκριμένους κανόνες συμπεριφοράς, θα τα χάσεις. Και μάλιστα, αυτά να στα λένε άχρωμοι, ανέραστοι άνθρωποι, που θεωρούν λανθασμένη κατάσταση πτώσης τον έρωτα! Κάτι που έχει χρώμα όμως, δεν μπορείς παρά να το ερωτευτείς. Όταν ερωτεύεσαι, δεν χρειάζεται να προσποιείσαι τον ερωτευμένο, ούτε σε νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι γι' αυτό και για σένα, ούτε φροντίζεις να δείχνεις ερωτευμένος: Είσαι! Όμως, αν δεν ερωτευτείς κάτι, δεν μπορείς να αρχίσεις να πιστεύεις γνήσια σ' αυτό. Κι αν πεις πως "πιστεύεις", η πίστη σου θα είναι τόσο πλαστική, τόσο άχρωμη, χωρίς πραγματικό αγώνα. Αγώνας δεν είναι μόνο να προσπαθείς ξερά, να κάνεις κάποια πράγματα, και να μην κάνεις κάποια άλλα. Ο αγώνας ξεκινά όταν ξενυχτάς από δίψα για κάτι, όταν η σκέψη σου είναι εκεί κάθε στιγμή, όταν επηρεάζεσαι από αυτό σε κάθε πτυχή της ζωής σου, όταν σε κάνει να βλέπεις διαφορετικά τη ζωή, την κοινωνία, όλες τις καταστάσεις! Όταν λοιπόν αγωνιστείς, σημαίνει πως αγαπάς! Και όταν αγαπήσεις, τότε ζεις πραγματικά... Και μετά ουρανός!

**  CLERGY SEXUAL ABUSE OF SLUMDOGS‏
* Italian priest Renato Kizito, 67, is Kenya's best-known cleric, but he has been arrested many times for sexual abuse. Kizito is well known in Nairobi. He is head of the Koinonia Community, a Christian relief project that helps street children, Kenya's slumdogs. Koinonia, a Greek word for society, has given thousands of young Kenyans the hope of a better life. Father Kizito has been at the center of the Kenyan philanthropy for the past 15 years. http://venitism.blogspot.com
 * Richard Dawkins and Christopher Hitchens plan a legal ambush to have Pope, the unholy father, arrested for crimes against humanity! They have asked a distinguished group of human rights lawyers headed by Geoffrey Robertson to produce a case for charging Pope Benedict XVI over the cover up of sexual abuse in the Catholic Church. The Pope does not enjoy diplomatic immunity, because the Unholy See is recognized by the United Nations only as an observer State, not a regular State. Church's Augean stables need to be comprehensively cleaned up now.
 * Stung by myriad charges of clergy sexual abuse, corruption, orgies, and coverup that reach the pope, patriarchs, and archbishops, churches face a crisis of empty pews and empty coffers. Churches need to address their own failures, acknowledge their own guilt, ask for forgiveness, and heal as a family.
* Apostates of Christianity outnumber converts by four-to-one. Religions, scams, and hoaxes succeed because they exploit powerful psychological processes. These processes are the very ones that have enabled humans to survive and create art and technology, but also trasform Homo Sapiens into Homo Suckers!
* Let's face it, we are all victims of Abrahamic religions! Historians have proven that Abraham never existed! Nevertheless, the religulous tenets of the three Abrahamic religions, Christianity, Judaism, and Islam, are dangerous fairy tales and myths that have incited barbarous purges and holy wars that are still being fought. A talking snake? A man who lived inside a fish? A son of Roman rapist presented as the only son of God? Resurrection? Divine Revelations? Day of Judgment? Hell? Jihad? Adolf Hitler used to say that hoi polloi tend to believe big lies, not small lies!
* These are favorite religious images presenting God as grudge collector, deserving ridicule. But those who believe in the end-of-days may be making a self-fulfilling prophecy of apocalyptic images of stampeding armies and mushroom clouds in the ruins of Megiddo, the Israeli site from which the Book of Revelation says Armageddon will originate. http://venitism.blogspot.com
* In 1966 John Lennon claimed the Beatles were more popular than Jesus. Lennon said: Christianity will go. It will vanish and shrink. I needn't argue with that; I'm right and I will be proved right. We're more popular than Jesus now; I don't know which will go first, rock and roll or Christianity. Jesus was all right, but his disciples were thick and ordinary. It's them twisting it that ruins it for me.
* Lennon uttered those fateful words at the height of Beatlemania. The British Invasion happened to also coincide with the decline of Christianity, especially in England, and especially amongst the younger generations. The mass hysteria of Beatlemania was analogous to religious ecstasy. Many fans truly saw the Beatles as musical messiahs. John, Paul, George, and Ringo reported that fans would bring sick people to their concerts, in the belief that the band had a divine healing presence. http://venitism.blogspot.com

**  SMALL IS BEAUTIFUL AND EFFICIENT‏
*Downsizing a country makes a lot of sense. Small is beautiful and efficient. The best State is the city-state. A city-state is an independent country whose territory consists of a city. The city-states of ancient Greece, such as Athens, Sparta, Thebes, and Corinth, have shown that the smaller the state, the better it is. The ideal limit is the one-person state, aka anarchy! http://venitism.blogspot.com
 * South Sudan became the world's newest nation at midnight on Saturday, when it officially declared itself separate from northern Sudan following decades of conflict. Former rebel leader Salva Kiir was sworn in as the country's first president. Long live South Sudan without Marilizard Libel, Marilizard Spaghetti, and Marilizard Towers!
 * Marilizardism has metastasized in many repressed countries. The most disgusting marilizardist countries on Earth are Argentina, Bahrain, Belarus, Burma, Central African Republic, China, Colombia, Cuba, Djibouti, Egypt, Eritrea, Greece, Guatemala, Indonesia, Iran, Italy, Libya, Malaysia, Mongolia, Morocco, North Korea, Saudi Arabia, Sudan, Syria, Turkey, Turkmenistan, Uzbekistan, Vietnam, Yemen, and Zimbabwe. http://venitism.blogspot.com
 * The ceremony was held at the mausoleum of the late rebel leader John Garang, who died just months after signing the peace deal that ended the bitter civil war. In attendance were some 30 African leaders and senior Western officials, including Ban Ki-moon and Colin Powell. Kleptocracy and marilizardism are anathema to civil society.
 * Emulating the disgusting marilizardist paradigm of infamous Graecokleptocrats, who persecute and jail dissident bloggers, the government of North Sudan terrorizes dissident bloggers. Blogging in Greece, the most corrupt country of Fourth Reich(EU), is considered an extreme-risk avocation. Freakish marilizardist kleptocrats accuse dissident bloggers of treason, confiscate their computers at gunpoint, and lock them is jail! Freak galore! These prisoners of conscience follow the long tradition of Socrates, who was killed by the Athenian democracy. http://venitism.blogspot.com
 * South Sudan, which abhors kleptocracy and marilizardism, voted for independence in a January referendum, the culmination of a 2005 peace deal, following decades of conflict between the Muslim north and Christian south, which left two million people dead. Religions, scams, and hoaxes succeed because they exploit powerful psychological processes. These processes are the very ones that have enabled humans to survive and create art and technology, but also trasform Homo Sapiens into Homo Suckers!
 * The Principality of Monaco is an independent city-state. Monaco-Ville, the ancient fortified city and Monaco's well-known area Monte Carlo are districts of a continuous urban zone, not distinct cities. Singapore is an island city-state in Southeast Asia. About 5 million people live and work within 700 square kilometres, 270 sq miles. Vatican City is a landlocked sovereign city-state whose territory consists of a walled enclave within the city of Rome.
 * Abkhazia and South Ossetia won independence from Georgia. Now, Catalonia wants independence from Spain; California, Texas, and New York City want independence from USA; Europeans want independence from Fourth Reich(EU); England, Scotland, and Wales want independence from UK; Athenians want independence from Graecokleptocrats! The October-18 Mafia is the most disgusting predator of internet.
 * Switzerland's decentralized structure shows the value of local government, both as a means of limiting the size of government and as a way of promoting tranquility in a nation with several languages, religions, and ethnic groups. We all admire Switzerland's valiant attempt to preserve financial privacy in a world dominated by greedy, high-tax governments.
 * Fourth Reich is an illegal confederation that has no voted constitution, a flag no one salutes, an anthem no one sings, a Fuehrer no one can name, a parliament of prostitutes, a capital of huge bureaucracy no one controls, a currency that soon will not exist, rules of fiscal behavior that no member has been penalized for ignoring, a commission which is the Eldorado of corruption, brutal cybercops, and kleptocrats galore! http://venitism.blogspot.com
 * Marilizard Libel: accusing dissident bloggers of treason
* Marilizard Spaghetti: hurling charges against innocent people, hoping one charge sticks

Marilizard Tower: stack of imaginary charges to scare an innocent blogger

marilizardism: terrorizing dissident bloggers

October 18: international day against cybercop brutality

October-18 Mafia: government of Greece

http://venitism.blogspot.com/

**   Rbn Hellas 9 Ιουλίου 4:00 μ.μ.
http://www.facebook.com/l/hAQC18Q-JAQDBFEsiIJADgxX2gn1d9upOk0TYfjMtv1mbVQ/radio.antistasi.info/?p=651  .-
Ραδιο Αντίσταση » Κυριακή 10 Ιουλίου: Ευρώπη Φρούριοradio.antistasi.info

22.00 - 24.00 ΖΩΝΤΑΝΑ
**  Greek Nationalist 8 Ιουλίου 9:53 μ.μ.
http://www.facebook.com/l/FAQDF2JNnAQB9JgAbQMx0To_MfddXTNiRd8XUcSt-G4IuAg/damocleios-spathi.blogspot.com/2011/07/blog-post_08.html
ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!damocleios-spathi.blogspot.com
Ιδεολογική " απειλή " μεγάλου μεγέθους... Ενάντια σε οτιδήποτε αντεθνικό και "νεοταξικό"...
 
** Greek Nationalist 7 Ιουλίου 9:55 μ.μ.
http://www.facebook.com/l/1AQBWEMeYAQC_wE_PSo6VOpxjkt3vnwt7A-bdSypzV-eWDA/damocleios-spathi.blogspot.com/2011/07/blog-post_07.html
ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ: ΠΩΣ ΞΕΚΛΗΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ...damocleios-spathi.blogspot.com

Ιδεολογική " απειλή " μεγάλου μεγέθους... Ενάντια σε οτιδήποτε αντεθνικό και "νεοταξικό"...
** Greek Nationalist 7 Ιουλίου 6:41 μ.μ.
http://www.facebook.com/l/0AQCs8fsxAQCrL3lBr8CwP3NeoZ0uQCF_B-8P1DaU3rORlw/damocleios-spathi.blogspot.com/2011/07/blog-post_5760.html
ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ: ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ;;; ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟdamocleios-spathi.blogspot.com
Ιδεολογική " απειλή " μεγάλου μεγέθους... Ενάντια σε οτιδήποτε αντεθνικό και "νεοταξικό"...


**  Προσθεστε τα νέα των blogs στο site σας  : Bale DOREAN Eidiseis sto Site sou!‏
   ~  http://bloglines.gr/index.php?widget

** Ο Κ. Μητρόπουλος επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων;

~
 Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/07/2011
& Ο πρόεδρος της χρηματιστηριακής της Eurobank και άλλοτε βασικός μέτοχος της εταιρείας συμβούλων Cantor A.E. Κ. Μητρόπουλος θα είναι σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού site του "Βήματος" ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, ενώ στο Δ.Σ. του ταμείου θα εκπροσωπηθούν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και δύο κόμματα της αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑΟΣ.
 & Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Α. Σαμαράς επέλεξε τον Αντώνη Βαρθολομαίο, οικονομολόγο, ο οποίος θεωρείται γνώστης της αγοράς και από την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε στον τραπεζικό χώρο από την Atlantic Bank of New York το 1981 και μέχρι το 1992 ανέλαβε διάφορες ανώτερες διευθυντικές θέσεις σε τραπεζικούς οργανισμούς των ΗΠΑ.
 & Κατά τη δωδεκαετή παραμονή του στις ΗΠΑ απέκτησε σημαντική τραπεζική εμπειρία και εξειδικεύτηκε σε θέματα πιστοδοτήσεων, κεφαλαιαγοράς, κτηματαγοράς και ανάπτυξης ακινήτων καθώς και τιτλοποίησης στεγαστικών δανείων.

** Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων & Ξεπούλημα: "Λαέ Μη Σφίξεις Άλλο το Ζωνάρι"


~Αναπαραγωγή βίντεο  :

~** http://www.youtube.com/watch?v=qEK-p8IGfS8&feature=player_embedded  ,





Ενα τραγούδι επίκαιρο όσο ποτέ.Τραγουδούν ο Νίκος Ξυλούρης και η Τζένη Καρέζη.Οι στίχοι είναι του Ιάκωβου Καμπανέλλη και η μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου.Ενα τραγούδι απο την παράσταση "Το Μεγάλο μας…


Διαβάζω για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων:
* "Ο πρόεδρος της χρηματιστηριακής της Eurobank και άλλοτε βασικός μέτοχος της εταιρείας συμβούλων Cantor A.E. Κ. Μητρόπουλος θα είναι σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού site του "Βήματος" ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, ενώ στο Δ.Σ. του ταμείου θα εκπροσωπηθούν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και δύο κόμματα της αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑΟΣ."
** Αλλού διαβάζω:
 * "Το πρόγραμμα, που συμφωνήθηκε με την τρόικα, προβλέπει ότι μέσα στον Σεπτέμβριο πρέπει επίσης να οδηγηθούν προς πώληση οι ΕΥΑΘ (τουλάχιστον 40%) και ΟΛΘ (23,3%). Παρ' ότι ακόμη δεν έχουν δρομολογηθεί, θα χρειαστεί να πάρουν τη σειρά τους, αφού το τέταρτο τρίμηνο ακολουθεί το βαρύ πυροβολικό των ιδιωτικοποιήσεων: η ΔΕΠΑ (55%), η ΔΕΣΦΑ (31%), το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (34%), ο ΟΛΠ (23%), το Ελληνικό, ο ΟΠΑΠ (πώληση 34% των μετοχών του), ένα πρώτο πακέτο ακινήτων, που θα περιλαμβάνει χώρους γραφείων, αλλά και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ΛΑΡΚΟ, μικρά πακέτα μετοχών της Αlpha Bank και της Εθνικής, η ΕΛΒΟ, το Καζίνο Μον Παρνές, ο ΟΔΙΕ (Ιππόδρομος), τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και η πώληση δικαιωμάτων για άδειες κινητής τηλεφωνίας."
 & Ταυτόχρονα ετοιμάζονται οδυνηρές μεταρρυθμίσεις για το εκπαιδευτικό σύστημα, με κατάργηση του ασύλου, εφαρμογή μορφής "Καλλικράτη" για τα πανεπιστήμια, ακόμα και με επιβολή διδάκτρων σε κάποιες περιπτώσεις.
 %& Όλα αυτά, φυσικά, θα συνοδευτούν με ωμή κρατική βία προς όποιον τολμήσει να αντιδράσει, ώστε να μην υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία πως το σημερινό καθεστώς της Ελλάδας, είναι μια σύγχρονη μορφή του καθεστώτος Πινοσέτ.
 & Διαβάζοντας λοιπόν για ταμεία αποκρατικοποιήσεων, και για δημόσια περιουσία που πάει για ξεπούλημα, για άθλιες μεταρρυθμίσεις, και συνδυάζοντας όλα αυτά, με όλα όσα έχουν επιβληθεί μέχρι τώρα, δεν μπορώ παρά να θυμηθώ ένα αθάνατο τραγούδι από το "Μεγάλο μας Τσίρκο", με την Τζένη Καρέζη και τον Νίκο Ξουλούρη.  watch?v=qEK-p8IGfS !:

Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες,

ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες.

Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι,

σαράντα με το λάδι και το ξύδι

κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε,

βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί

τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.

Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,

μην έχεις πια την πείνα για καμάρι.

Οι αγώνες πούχεις κάνει δεν φελάνε

το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.

Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,

η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή,

του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί.

* Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι. Ο μόνος δρόμος είναι η αντίσταση, και ο αγώνας για την ανατροπή αυτού του άθλιου συστήματος!

**





~**  Ιφιγενεια εν Αυλιδι 10 Ιουλίου 2:50 μ.μ.
~ http://www.facebook.com/profile.php?id=100001935712359  .-
Δεν κινδυνεύει η Δημοκρατία από τη συμπεριφορά των πολιτών κύριοι πολιτικοί. Πνέει τα λοίσθια η Δημοκρατία από τη δική σας συμπεριφορά. Και όσο καθυστερείτε εσείς τη Νέμεση, τόσο πιθανότερο γίνεται να τη φέρει ο λαός μόνος του…
Μια ματιά στον ήλιο με γιορτινά...: Η Δεινοκρατία της Δημοκρατίας τουςmia-matia-ston-ilio.blogspot.com

~ http://mia-matia-ston-ilio.blogspot.com/2011/07/blog-post_8968.html  .-
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει σε ό,τι σου τρώει τη ψυχή,υπάρχει ακόμα, υπάρχει κάτι που δεν έχει χαθεί
 
~**Ιφιγενεια εν Αυλιδι
( * ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ~ Εφημερίδα "Στόχος" -  Stoxos newsp http://www.stoxos.gr/

* http://www.stoxos.gr/2011/07/blog-post_1773.html  .-

~** Greek Nationalist 8 Ιουλίου 10:44 μ.μ.

* http://www.facebook.com/l/_AQCbGcNwAQB0k-QiSOFGNJ8ideFa8--W6fSfJ52tBdL8qw/damocleios-spathi.blogspot.com/2011/07/blog-post_9368.html
~ ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ: ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ!damocleios-spathi.blogspot.com


Ιδεολογική " απειλή " μεγάλου μεγέθους... Ενάντια σε οτιδήποτε αντεθνικό και "νεοταξικό"...
* http://damocleios-spathi.blogspot.com/2011/07/blog-post_9368.html  .-

~** Greek Nationalist 7 Ιουλίου 1:46 μ.μ.

http://www.facebook.com/l/aAQCcexmAAQAkmnVZpmDms9lH-YWInjDqwur0JxcV6M4CaA/damocleios-spathi.blogspot.com/2011/07/900000.html
*
ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ: Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΟΔΕΨΕ 900.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ!damocleios-spathi.blogspot.com


Ιδεολογική " απειλή " μεγάλου μεγέθους... Ενάντια σε οτιδήποτε αντεθνικό και "νεοταξικό"...
http://www.facebook.com/l/bAQD4twsxAQBdKikdz-RNX7hmUEI9-YrcNiieo2pw7pXZfQ/damocleios-spathi.blogspot.com/2011/07/900000.html  .-
~ http://damocleios-spathi.blogspot.com/2011/07/900000.html  .-
 
~** THE  YOURS VIDEO  :
** O Stamatakos 9  μηνών ηαι κάτι ..... 2/7/2011 :


http://www.youtube.com/watch?v=Q-EyiptKETE  ,



** Σταμάτης ο νεώτερος 2/7/2011 :

http://www.youtube.com/watch?v=iadIYRG3CkQ  ,



** Η Μάϊνα 8/7/2011 :

http://www.youtube.com/watch?v=E3yt2KY7HP8  ,



~** Σαϊνοπούλειο Θέατρο Σπάρτης 8/7/2011 :

http://www.youtube.com/watch?v=v9zd2NSMR0o  ,



~** Λακωνικός Ταϋγετος 8/7/2011 :

http://www.youtube.com/watch?v=VXvQSpplP50  ,



~** Τα αεροπλάνα από βεράντα σπιτιού :

http://www.youtube.com/watch?v=RJGVYHmpXzE  ,



~** ΔΙΑΔΡΟΜΗ ..... Καλαμάτα - Αλαγωνία 8/7/2011 :

http://www.youtube.com/watch?v=-2yYB3Dw77I  ,



~** Διαδρομή πρός Αλαγωνία -Ταϋγετο 8/7/2011 :

http://www.youtube.com/watch?v=F6jHhZ5uk2c



**  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ :

** Greek Nationalist 11 Ιουλίου 1:29 μ.μ.
http://www.facebook.com/l/wAQCwpdGhAQD0pq6PxQcEJXm4R_NSW6vXRONZTfjrlpQgnQ/damocleios-spathi.blogspot.com/2011/07/blog-post_09.html .-
* ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ: ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ!damocleios-spathi.blogspot.com


Ιδεολογική " απειλή " μεγάλου μεγέθους... Ενάντια σε οτιδήποτε αντεθνικό και "νεοταξικό"...* http://damocleios-spathi.blogspot.com/2011/07/blog-post_09.html .-
** CATHY AND OTHER JUNKETEERS SQUANDER YOUR HARD-EARNED MONEY!‏

* Catherine Ashton is in Washington for the Middle East Quartet ministerial junket on 11 July. Kleptocrats are often taking very expensive junkets, taking advantage of their positions and access to public funds to undertake pleasure trips thinly disguised as being of political importance. For example, a keptocrat might travel to Greece, claiming to attend a conference there, but leaving plenty of days to explore the Greek islands and Greek delights at leisure. http://venitism.blogspot.com

 * From Ankara to Brussels, the condemnation of the only longstanding democracy in the Middle East is always swift and unequivocal. The United Nations, the European Union, and the Arab League engage in a frenzy of denunciation, even before all the facts are established. Israel continues to be the U.N.'s favorite whipping boy. In the past four years, three quarters of the resolutions passed by the U.N. Human Rights Council (HRC) have condemned Israel. Israel always faces hypocrisy and a biased rush to judgment.
 * Kleptocrats, accompanied by their kith and kin, are going to junkets because they cannot miss a good party at taxpayers' expense. The worst thing that could happen in a junket is running out of caviar and hookers. Many junketeers use military jets that cost 10,000 euros per hour! Deputies of the European Parliament(EP), aka Eldorado of Prostitutes, love junkets!
 * Israel is a bastion of freedom and Graecoroman culture, an economic miracle, and a leader in science and technology. Israel is the only free country in a region dominated by Arab monarchies, theocracies and dictatorships. It is only the citizens of Israel, Arabs and Jews alike, who enjoy the right to express their views, to criticize their government, to form political parties, to publish private newspapers, to hold free elections. http://venitism.blogspot.com
 * Ashton said ahead of the junket of the Middle East Quartet that she took the initiative to propose a Quartet meeting in July as the best way to achieve progress. In reality, she jsut missed Washington junkets! Ashton notes the changes in the surrounding neighbourhood, the speech of President Obama in May, the moves towards Palestinian reconciliation and the approaching UN General Assembly bring a renewed focus on the possibility of talks and a negotiated solution.
 * When Islamists deny the most basic freedoms to their own people, it is obscene for them to start claiming that Israel is violating the Palestinians' rights. All Muslims who are genuinely concerned with human rights should, as their very first action, seek to oust their own despotic rulers and adopt the type of free society that characterizes Israel. http://venitism.blogspot.com
 * Ashton does not underestimate the challenge, but her objective for Monday's meeting of the Quartet is to try and adopt a statement that will help the Israelis and Palestinians make progress and allow for a return to the negotiating table as soon as possible. Land-for-peace is a repugnant formula for Israel's self-immolation. The right of a civilized nation to self-defense against its barbarous enemies is a moral absolute. It should not be surrendered in a vain attempt to appease the initiators of war. It is a moral perversion to demand that Israel give back the very land it captured in the process of defending itself against wars launched by the Arab aggressors.
 * The Quartet junket will be chaired by U.S. Secretary of State Hillary Clinton. UN Secretary General Ban Ki-moon, Russian Foreign Minister Sergei Lavrov, and Quartet Envoy Tony Blair will also participate. All of them should understand that a criminal has no right to protest the justice of having his guns confiscated by the police, and particularly not a criminal who continues to underwrite acts of crime. And the worst of the land-for-peace policy is that it caused Israel to give the Palestinians their own domain, with the job of protecting against terrorism entrusted terrorists.
 * Ashton will also hold several bilateral meetings in Washington, among them with State Secretary Clinton and National Security Advisor Tom Donilon. On Tuesday she will make a fat honorarium by holding a speech at the Brookings Institution on The EU Response to the Arab Spring.
 * When Israel ended its occupation of Gaza, it did not impose a blockade. Indeed it left behind agricultural facilities in the hope that the newly liberated Gaza Strip would become a peaceful and productive area. Instead Hamas seized control over Gaza and engaged in acts of warfare against Israel. These acts of warfare featured 10,000 rockets directed at Israeli civilians. This was not only an act of warfare, it was a war crime.
 * Israel responded to the rockets by declaring a blockade, the purpose of which was to assure that no rockets, or other material that could be used for making war against Israeli civilians, was permitted into Gaza. Israel allowed humanitarian aid through its checkpoints. There was never a humanitarian crisis in Gaza, merely a shortage of certain goods that would end if the rocket attacks ended. http://venitism.blogspot.com

Global junkets of kleptocrats fail to live up to the hype and the promises made.

A lot of money is spent laying them on. Host cities are disrupted for days or

even weeks. The cavalcades roll into town. Good intentions are shared in

productive talks. Then, somehow, those intentions rarely seem to come to

fruition in real, tangible global action. When kleptocrats meet again a year

later, they find things haven't really moved on.

When kleptocrats meet each other on junkets, they exchange gifts paid by their

governments. The most expensive gifts, and secret cash under the table, are

given by the Royal House of Saudi Arabia. That's why so many Eurokleptocrats

are eager to meet the Saudi princes! The ridiculous awarding of medals among politicians should be banned. It insults the intelligence of citizens. Medal swapping is as disgusting as wife swapping! http://venitism.blogspot.com/

**Μίνα Γκελντή 11 Ιουλίου 12:09 μ.μ.

ΧΑΘΗΚΕ??? - ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ ?
* http://www.facebook.com/mina.geldi  .-
Τις τελευταίες μέρες γυρνά στις Αδάμες Κηφισιάς σκυλάκι μικρόσωμο με κοντά ποδαράκια...μαλτεζογκριφονακι. Είναι αρσενικό, φοράει κόκκινο υφασματινο λουρί και κρέμετε κρικάκι που κάποτε θα κουβαλούσε πιθανόν ταυτότητα. Το σκυλάκι φαίνεται να έχει κουρευτεί πριν από 3 μήνες και είναι καχύποπτο και ίσως φοβικό. Μου είναι αδύνατον μόνη μου να καταφέρω να το πιάσω να το παω στον Κτηνίατρο για να δει αν έχει chip. Από ότι κατάλαβα από τα δόντια δεν πρέπει να είναι πάνω από 1-2 ετών. Προωθείστε για να βρεθεί ο ιδιοκτήτης!

** ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ 11 Ιουλίου 12:04 μ.μ.
* http://www.facebook.com/profile.php?id=1759162412 .-
Απίστευτο βίντεο από το Ισραήλ. Οι αριστεροί υποστηρίζουν την πολυπολιτισμικότητα, αλλά όχι στην πισίνα τους!!
Αριστεροί: Η πολυπολιτισμικότητα είναι ωραία, αλλά… μακριά από εμάς!
ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ: Απίστευτο βίντεο από το Ισραήλ. Οι αριστεροί υποστηρίζουν την πολυπολιτισμικότητα, αethniko-fronima.blogspot.com

~ http://ethniko-fronima.blogspot.com/2011/07/blog-post_11.html  .-
Το άρθρο με το βίντεο (δυστυχώς στα εβραϊκά) είναι από την Σουηδική ιστοσελίδα ‘Politiskt Inkorrekt’
 
** Ο χρήστης Μίνα Γκελντή δημοσίευσε στην ομάδα "ΤΡ.Α.Φ" (Τράπεζα αλληλεγγύης Φιλόζωων).

Μίνα Γκελντή 11 Ιουλίου 11:11 π.μ.
~ http://www.facebook.com/groups/126481127364828?id=245947605418179 .-
ΕΠΕΙΓΟΝ ΤΩΡΑ!!!!! στο νεκροταφειο σχιστου ειναι σε ενα λακο βαθυ πεταμενα κουταβακια..... ενας κυριος ζηταει βοηθεια....για να βγουνε...δυστυχως δεν μπορώ να ανταποκριθω και τα μωρα ειναι εκει 3 μερες!....πισω απο την εκκλησια του αγ. γερασιμου! τηλ του ανθρωπου 210 4908261   ,  210 4908261 τασος .-

** Η θρησκεία ως όπιο των λαών :
~ Ο Καρλ Μαρξ, είχε πει την πολύ γνωστή ρήση: "η θρησκεία είναι το όπιο των λαών". Κάποιοι χριστιανοί, μπορεί να αναστατώνονται ακούγοντας αυτά τα λόγια, ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί να δικαιολογούν με αυτά τον συντηρητισμό τους.
* Εγώ πάλι σε αυτήν την φράση βλέπω κάτι διαφορετικό. Μπορώ να αντιληφθώ πως ένοιωθε ο Μαρξ βλέποντας στην διαπλοκή και την υποστήριξη των εκκλησιών προς τα καταπιεστικά και απολυταρχικά καθεστώτα της εποχής του. Οι εκκλησίες αυτές, μιλούσαν στους ανθρώπους για την μελλοντική ζωή, όμως σε αυτή την ζωή, ήταν απέναντί τους. Μπορώ δηλαδή να αναζητήσω τα αίτια αυτής της θεώρησης, στα στρεβλά της ίδιας της θρησκείας, και όχι μόνο στην ίδια την φιλοσοφία του Μαρξ.
* Θρησκείες, που μετατρέπουν τον πιστό σε απολογητή της αδικίας του εκάστοτε καθεστώτος, που τον κάνουν να αντιμετωπίζει μοιρολατρικά την καταπίεση των αδυνάτων, που τον καλούν να ασχολείται με τους αδύνατους μόνο στο επίπεδο της φιλανθρωπίας, και σε καμία περίπτωση δεν τον ενθαρρύνουν να ασχοληθεί με τα αίτια που δημιουργούν αυτήν την κατάσταση, τέτοιες θρησκείες, και για μένα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε "όπιο του λαού".
* Όμως η πίστη μου δεν είναι σε μια τέτοια θρησκεία! Η πίστη μου δεν είναι καν σε θρησκεία. Η πίστη στον Χριστό, είναι το αποτέλεσμα μιας σχέσης. Και μέσα, σε αυτήν την σχέση, η δίψα για δικαιοσύνη, έχει μια δική της ξεχωριστή θέση!

** ΑΠΟ  ΤΟ ΧΑΜΠΜΗΛΑΚΙ :
~ Ο 10λογος του καλού παιδικού σταθμού

~ Μια ποντικοπαγίδα!

~ Δεύτερη τραγωδία με θύμα αγοράκι δυο χρόνων!

Ο 10λογος του καλού παιδικού σταθμού

~ http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/10-grounds-of-good-nursery.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Ένα θέμα πάντα επίκαιρο για τους γονείς μικρών παιδιών, ειδικά αν είναι το πρώτο τους και εργάζονται και οι δύο, είναι σε τι περιβάλλον θα… αφήσουν το παιδί τους όταν αυτοί λείπουν στη...

Μια ποντικοπαγίδα!

~   http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/mousetrap.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Ένα διδακτικό παραμύθι... Ένα ποντικάκι κάποτε, παρατηρούσε από την τρυπούλα του τον αγρότη και τη γυναίκα του που ξεδίπλωναν ένα πακέτο. Τι λιχουδιά άραγε έκρυβε εκείνο το πακέτο;...

Δεύτερη τραγωδία με θύμα αγοράκι δυο χρόνων!

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/second-tragedy-victim-boy-two-years.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο θρήνος για τον άδικο χαμό του μόλις δυο χρόνων αγοριού που ξεψύχησε χτυπημένο από το αυτοκίνητο της ίδιας του της μητέρας στην Κρήτη και μια νέα παρόμοια τραγωδία ...

** Ιφιγενεια εν Αυλιδι 11 Ιουλίου 12:45 π.μ.
~ http://www.facebook.com/profile.php?id=100001935712359 .-
''..έχουμε χρέος στην πατρίδα μας, έχουμε χρέος στους προγόνους μας. Έχουμε χρέος στην ιστορία μας. Έχουμε χρέος στα παιδιά μας. Πρέπει να συνενωθούμε και να αγωνιστούμε για την πατρίδα μας παρά ας δυσκολίες. Και μην απογοητευόμαστε, περάσαμε και δυσκολότερα εμείς''.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ: Τι είχαν οι τρεις βαλίτσες που παρέδωσε η γυναίκα του Ερντογάν στο τουρκικό πρgreeknation.blogspot.com

~ http://greeknation.blogspot.com/2011/07/blog-post_7433.html  .-
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΣΕ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΑΝΑΦΟΡ
~*   http://www.sonico.com//videos_detail.php?u=36544002&v=873371  Ξεκούραση ...!

** Ο χρήστης Rbn Hellas δημοσίευσε στην ομάδα Μαύρο Ιστολόγιο Κομμουνισμού - Black Blog of Communism. Rbn Hellas 10 Ιουλίου 9:54 μ.μ.
http://radio.antistasi.info/ : ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ !!!!
Πάμε και σήμερα ζωντανά και δυνατά στις 22.00. Συζητούμε για μια Ευρώπη φρούριο. http://www.facebook.com/l/5AQBqvHadAQCy5IL4ckuJTetrb4JPY2RtAUacC5cE695jxQ/radio.antistasi.info/
Ραδιο Αντίστασηradio.antistasi.info


** 
ΔΕΣΠΟΙΝΑ Λ.  http://www.facebook.com/profile.php?id=1619409325 .- 10 Ιουλίου 9:51 μ.μ.
AΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ: Ίων Δραγούμης: ο Ελληνικός Εθνικισμός στην καθαρή του μορφή athanathellada.blogspot.com  , http://athanathellada.blogspot.com/2011/07/blog-post_7989.html .-  

** DEFECTORS REVEAL THEY WERE ORDERED TO SHOOT PROTESTERS‏
*Defectors from Syria's security forces described receiving, and following, orders to shoot on protesters to disperse them, Human Rights Watch said today. Human Rights Watch interviewed eight soldiers and four members of the security agencies who had defected since antigovernment protests erupted in March 2011. Marilizard Libel, Marilizard Spaghetti, and Marilizard Towers are very common in Syria. http://venitism.blogspot.com
 * Those interviewed participated in the government crackdown in Daraa, Izraa, Banyas, Homs, Jisr al-Shughur, Aleppo, and Damascus. The soldiers also reported participating in and witnessing the shooting and injury of dozens of protesters, and the arbitrary arrest and detention of hundreds. Kleptocracy and marilizardism are anathema to Syrians.
 * All of the interviewed defectors told Human Rights Watch that their superiors had told them that they were fighting infiltrators (mundaseen), salafists, and terrorists. The defectors said they were surprised to encounter unarmed protesters instead, but still were ordered to fire on them in a number of instances. http://venitism.blogspot.com
 * The defectors also reported that those who refused orders to shoot on protesters ran the risk of being shot themselves. One of the defectors reported seeing a military officer shoot and kill two soldiers in Daraa for refusing orders. Human Rights Watch interviewed the defectors in person in Lebanon, Turkey, and Jordan.
 * Syrianokleptocrats emulate the Graecokleptocrats, who enjoy impunity, whereas citizens suffer from perjury. Police thugs are the main perjurers. Syrian and Greek prosecutors lie like hell! Freak galore! Public prosecutors pick up either very easy targets of poor people who cannot afford defense to justify a quota system or very large targets to get publicity. Prosecuting famous bloggers brings a lot of publicity to machiavellian kleptocrats, pusillanimous prosecutors, and bumptious cybercops. Brutal Graecocybercops must be abolished now.
 * "The testimony of these defectors provides further evidence that the killing of protesters was no accident but a result of a deliberate policy by senior figures in Syria to use deadly force to disperse protesters," said Sarah Leah Whitson, Middle East director at Human Rights Watch. "Syrian soldiers and officials should know that they too have not just a right but a duty to refuse such unlawful orders, and that those who deliberately kill or injure peaceful protesters will be subject to prosecution."
 * Justice in Syria and Greece is a spider web, catching small prey and swallowing them, while allowing crocodiles to penetrate and dominate it. Visiting Syrian and Greek prisons, one could see all lesmiserables that fill them up, but he could not find any kleptocrats. There is no independence of justice in Syria and Greece, the most corrupt country of Fourth Reich, and perjurers are dime a dozen. The huge Syrian and Greek judiciary corruption complements the huge political corruption and the cybercop brutality. Extrajudicial rings of judges, prosecutors, police, clergy, and kleptocrats manipulate the Syrian and Greek justice systems. Many judges have been found guilty for participating in trial-fixing rackets. Freak galore! http://venitism.blogspot.com/
 * Under international standards such as the United Nations Basic Principles on the Use of Force and Firearms by Law Enforcement Officials, intentional lethal use of firearms may only be made when strictly unavoidable to protect life. The UN Code of Conduct for law enforcement officials says that they shall to the best of their capability prevent and rigorously oppose any violations of the law or Code of Conduct.
 * Marilizardists use charge stacking, which is the ability to charge a large number of overlapping crimes for a single course of conduct, building a Marilizard Tower of charges. This is the most disgusting tool used by the freakish October-18 mafia to jail innocent dissident bloggers. Combining crimes enables prosecutors to get convictions in cases where there may be no misconduct at all. By stacking enough charges, freakish marilizardists try to jack up the threat value of a trial and thereby induce a guilty plea, even if the government's case is weak. http://venitism.blogspot.com
  * Syrians abhor kleptocracy and marilizardism. Human Rights Watch called on the UN Security Council to condemn the Syrian authorities' systematic violations of human rights, adopt targeted sanctions against officials responsible for the killing and torture of protesters, and impose an embargo on all arms and security equipment to Syria. Russia has opposed a European-led UN Security Council draft resolution, which condemns Syria's government but stops short of imposing sanctions. South Africa, India, and Brazil have refused so far to support the resolution.
 * "Four months into the crackdown, the Security Council should be pressing the Syrian leadership to end the bloodshed, yet some members refuse even to consider a resolution, hiding behind their frustration with the situation in Libya," Whitson said. "Syria's civilians deserve far more support from emerging powers like South Africa, India, and Brazil."
 * Human Rights Watch called on the Syrian government to grant access to Syria to independent observers and allow them to monitor and report on developments in the country freely, and to provide full cooperation and access to the UN Office of the High Commissioner for Human Rights team tasked to investigate the alleged violations. http://venitism.blogspot.com

** ERDOGAN AND LIEBERMAN LOCK HORNS

*Erdogan reiterates many times his stupid demands for Israeli amends over last year's high seas seizure of the Mavi Marmara propaganda ship. From Ankara to Brussels, the condemnation of the only longstanding democracy in the Middle East is always swift and unequivocal. The United Nations, the European Union, and the Arab League engage in a frenzy of denunciation, even before all the facts are established. http://venitism.blogspot.com/

 * On its current trajectory, Turkey's traditional strategic relationship with the West is likely to be replaced with a looser affiliation as Turkey enters into closer alignment with Iran and other Middle Eastern powers hostile to West. The West and NATO should not stand idly by watching this happen. The U.S., in concert with its European allies, needs to address the serious differences that are emerging and encourage Turkey to be a strong regional partner, not a competitor.
 * Israel continues to be the U.N.'s favorite whipping boy. In the past four years, three quarters of the resolutions passed by the U.N. Human Rights Council(HRC) have condemned Israel. Israel always faces hypocrisy and a biased rush to judgment. When you look at what Turks have been doing in the Middle East, it's very much influenced by their belief that they are the most important country in the region, the most powerful country in the region, the one country that has relationships with everybody, and the one country that now people listen to. http://venitism.blogspot.com
 * Israel, whose marine commandos killed nine Turks asserts its soldiers acted in self-defense. Israel is a bastion of freedom and Graecoroman culture, an economic miracle, and a leader in science and technology. Israel is the only free country in a region dominated by Arab monarchies, theocracies and dictatorships. It is only the citizens of Israel, Arabs and Jews alike, who enjoy the right to express their views, to criticize their government, to form political parties, to publish private newspapers, to hold free elections.
 * Israeli Foreign Minister Avigdor Lieberman points out it is clear that Erdogan is looking not for accommodation, nor peace, nor normalization, but wants to humiliate the State of Israel, sap its international standing, and harm its status in the region.
 * Lieberman is surprised Erdogan didn't also demand that Israeli set the retirement age for women, referring to a recent domestic political dispute! Erdogan has no intention of arriving at normalization with Israel. Erdogan has shut the door. The Erdogan government has a very big vision for itself, and it is partially driven by religion and culture and partially by vanity. They think they can do things that Europeans and Americans cannot do. They think that because of the Ottoman heritage and because of the cultural relationship with the rest of the world, they have a window to the rest of the world.
 * When Islamists deny the most basic freedoms to their own people, it is obscene for them to start claiming that Israel is violating the Palestinians' rights. All Muslims who are genuinely concerned with human rights should, as their very first action, seek to oust their own despotic rulers and adopt the type of free society that characterizes Israel. http://venitism.blogspot.com
 * The overtures were made in several rounds of low-key talks between Israeli and Turkish delegates in Geneva and New York. When Israel ended its occupation of Gaza, it did not impose a blockade. Indeed it left behind agricultural facilities in the hope that the newly liberated Gaza Strip would become a peaceful and productive area. Instead Hamas seized control over Gaza and engaged in acts of warfare against Israel. These acts of warfare featured 10,000 rockets directed at Israeli civilians. This was not only an act of warfare, it was a war crime.
 * Israel responded to the rockets by declaring a blockade, the purpose of which was to assure that no rockets, or other material that could be used for making war against Israeli civilians, was permitted into Gaza. Israel allowed humanitarian aid through its checkpoints. There was never a humanitarian crisis in Gaza, merely a shortage of certain goods that would end if the rocket attacks ended. http://venitism.blogspot.com
 * Lieberman, a hard-liner within Prime Minister Benjamin Netanyahu's conservative coalition, has voiced misgivings at the contacts. At the height of the crisis, he likened Turkey under Erdogan's Islamist-rooted AK Party to Iran, Israel's arch-foe.
 * Israeli officials say the U.N. report will come out on July 27. Citing earlier drafts, they predict it will find in favor of the Gaza blockade and its enforcement, which Israel says stem arms smuggling by the strip's ruling Islamist Hamas militants.
 * Turkey, which calls the blockade illegal and has often censured Israel's Palestinian policies, says it would not accept such findings by the panel appointed by U.N. Secretary General Ban Ki-moon and headed by former New Zealand premier Geoffrey Palmer.
 * The West should seek to revitalize the strategic relationship with Turkey, warning the Turkish government that support for the Iranian nuclear program and continuing confrontation with Israel undermine the foundations of West–Turkish relations and jeopardize military and intelligence cooperation.
 * The West should mediate the repair of ties between Ankara and Jerusalem while encouraging Turkey to play a significant role in conflict resolution in its neighborhood, especially the Caucasus. The West should also expand energy cooperation with Turkey, especially on the Nabucco, Turkmenistan–Azerbaijani, and Iraq–Turkey gas pipelines. http://venitism.blogspot.com

** LESMISERABLES IN JAIL, BUT DANGEROUS KLEPTOCRATS OUT OF JAIL!‏

* Kleptocrats conduct myriad raids on patients, growers, and compassion centers, trying to incriminate drug users. But Portugal decriminalized all drug use, including substances classified as hard drugs. Drug use dropped over the next several years and the Portuguese now use marijuana at lower levels than Americans use cocaine. http://venitism.blogspot.com


 The Greek Ministry of Justice is a euphemism for the Greek Ministry of Injustice, aka Kangaroo Ministry! It's justice proceeding by leaps, like a kangaroo. Most courts of the metropolitan area of Athens are located on Evelpidon campus, a Kangaroo valley where trials on average last a couple of minutes without jury and without schedule. The accused have to wait in infinite queues, not knowing the exact time of their trial. Kangaroos galore!

 Kangaroo Justice, Marilizard Libel, Marilizard Spaghetti, and Marilizard Towers are very common in Greece. Police dismantled three drug gangs at once in a sweeping operation with 48 arrests late on Friday, for a case that implicates as many as 220 people. Graecokleptocrats enjoy impunity, whereas citizens suffer from perjury. Police thugs are the main perjurers. Greek prosecutors lie like hell! Freak galore!

Public prosecutors pick up either very easy targets of poor people who cannot afford defense to justify a quota system or very large targets to get publicity. Prosecuting famous bloggers brings a lot of publicity to machiavellian kleptocrats, pusillanimous prosecutors, and bumptious cybercops. Brutal Graecocybercops must be abolished now. http://venitism.blogspot.com

The impunity of the 300 Graecokleptocrats of the Grand Brothel on Syntagma Square is the most freakish thing on Earth. Even though they looted many billion euros in kickbacks and churning, not a single Graecokleptocrat has ever gone to jail! They are protected by the parliamentary immunity, and nobody can touch them, no matter what. Moreover, they have the nerve to jail dissident bloggers. It's a long way from the 300 Spartans of Leonidas! Allons enfants de la Grece!

Approved in 1919, alcohol prohibition led to a steady rise in both alcohol usage and violent crime. Al Capone and myriad mafiasosi showed up. The murder rate rose 50% between 1919 and 1933, peaking at 10 murders per 100,000 population in 1933, when the country finally decided enough was enough. Immediately after the repeal of alcohol prohibition, gangsterism went into a swift decline, with all of the major gangs disappearing within 18 months, and the murder rate dropping every single year for more than a decade.

Now, the drug prohibition is another tragedy. Millions of people are arrested each year, trillions of euros are spent each year, and drug gangsterism is at a level that dwarfs its alcohol equivalent and which has led to bloodbaths, not because of drugs, but because of drug laws. Over 40% of Westerners have used drugs.

This tragedy is the result of kleptocrats' refusal to allow people to engage in peaceful choices as to what they consume. Even if drug use were to rise upon a return to the tradition of tolerance, our streets would be safer, innocent people would not have their homes raided and pets killed by narcotics agents entering the wrong house, victims of asset forfeiture laws wouldn't have their houses and other assets seized without due process, and resources would be freed to spend on improving peoples' lives instead of destroying them.

http://venitism.blogspot.com/
 Kangaroo Justice, kleptocracy, and marilizardism are anathema to Greeks. The three gangs, which cooperated closely with each other, are accused amongst other things of drug trafficking, pimping, forgery, arms possession and trafficking as well as money laundering. Charge stacking is the ability to charge a large number of overlapping crimes for a single course of conduct. The potential for injustice is heightened when each of the crimes is vague and overly broad. However even if each of these offenses is narrowly defined to cover only serious misconduct, combining crimes enables prosecutors to get convictions in cases where there may be no misconduct at all.

When deciding whether to plead guilty, any rational defendant takes account of the sentence the defendant may receive if he goes to trial and loses. By stacking enough charges, prosecutors can jack up the threat value of trial and thereby induce a guilty plea, even if the government's case is weak. http://venitism.blogspot.com
 Greeks abhor Kangaroo Justice, kleptocracy, and marilizardism. Out of the 220 people who will have charges filed against, the 18 are considered leading members. Greek justice is a spider web, catching small prey and swallowing them, while allowing crocodiles to penetrate and dominate it. Visiting Greek prisons, one could see all lesmiserables that fill them up, but he could not find any kleptocrats.
 There is no independence of justice in Greece, the most corrupt country of Fourth Reich, and perjurers are dime a dozen. The huge Greek judiciary corruption complements the huge political corruption and the cybercop brutality. Extrajudicial rings of judges, prosecutors, police, clergy, and kleptocrats manipulate the Greek justice system. Many judges have been found guilty for participating in trial-fixing rackets. Freak galore!
 The suspects had been efficiently monitored by the National Intelligence Agency (EYP). Greece's criminal justice system is very slow and ineffective, losing files and protecting kleptocracy and cybercop brutality. The European Court of Justice has ruled against the Greek government, October-18 mafia, myriad times in cases related to the terrible Greek judiciary. For many years, there have been substantial loopholes of Greek laws. The judiciary systematically covers up corruption cases the minute they involve civil servants or kleptocrats. Freak galore!
 The Drugs Squad of Larissa police in cooperation with the Special Crimes of Violence Division conducted a massive operation that covered all of Thessaly as well as Athens and Salonica, with more than 100 police officers involved. Lesmiserables syndrome is the prosecution of a minor infraction which catalyzes a series of major infractions.
 Innocent people suffer from lesmiserables syndrome, whereas kleptocrats enjoy impunity. Greek jails are full of lesmiserables, an injustice which will result in a major revolt against Graecokleptocrats. There is an elasticity limit to how much abuse innocent Greeks could tolerate from the October-18 mafia.
 Overcriminalization gives prosecutors vast latitude to secure guilty verdicts. In the interpretive context, the proliferation of vague and overbroad criminal laws has given prosecutors the ability to apply vague, overly broad criminal laws to a vast array of conduct. The prosecutor essentially becomes a lawmaker, providing meaning and context to an otherwise open-ended statute or regulation. In total 34 houses, warehouses and other buildings were searched in the presence of prosecution officers, with 48 people arrested including two foreign women.
 There was a wide variety of drugs confiscated, such as cocaine, heroine, cannabis, cannabis trees, and narcotic pills, plus a number of weapons, 43 cars and a motorbike that were used for the trafficking of drugs or were bought after the sale of drugs, 88 cell phones, 32,350 euros in various banknotes and bills of exchange, and a number of forged certificates.
 The 48 people arrested were taken to a Larissa prosecutor. On a clear day, xasteria, lesmiserables and taxstrucks will take their guns and shoot all Graecokleptocrats they could find. Lesmiserables do not need misereres, but guns. Greeks have reached the limit of elasticity, and now is the time to revolt. Sedition is now a patriotic duty. Greece has more seditionists than any other country of Fourth Reich.
 Individuals should be free to make choices for themselves and to accept responsibility for the consequences of the choices they make. No individual, group, or government may initiate force against any other individual, group, or government. We support our right to be secure in our bodies, homes, and property.
 Protection from unreasonable search and seizure should include records held by third parties, such as email, medical, and library records. Only actions that infringe on the rights of others can properly be termed crimes. We favor the repeal of all laws creating pseudocrimes without victims, such as the use of drugs for medicinal or recreational purposes. http://venitism.blogspot.com
 Marilizard Libel: accusing dissident bloggers of treason

Marilizard Spaghetti: hurling charges against innocent people, hoping one charge sticks

Marilizard Tower: stack of imaginary charges to scare an innocent blogger

marilizardism: terrorizing dissident bloggers

October 18: international day against cybercop brutality

October-18 Mafia: government of Greece

http://venitism.blogspot.com/

** Αυτός ο λογαριασμός είναι μέλος των παρακάτω ιστολογίων:


http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/  
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/

http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/

http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/

http://dimmetoparfara.blogspot.com/

http://snsarfara.blogspot.com/

http://snsstamoskal.blogspot.com/

http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/

http://stamos-dynami.blogspot.com/

http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/

http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/

~** Είμαι 9 μηνών και 12 ημερών μωρό :

http://www.youtube.com/watch?v=NrcqPod7h_k  ,


**  Καλή Ακρόαση!


•Anastacia

•Anna Oxa

•Björk

•Carla Bruni

•David D'Or / דוד ד'אור

•Donald Braswell

•Esther Ofarim / אסתר עופרים‎

•Εύη Σιαμαντά

•Gérard Lenorman

•Gianna Nannini

•Josipa Lisac

•Каролина Гочева

•Mischa Maisky

•Patrick Bruel

•Patrik Isaksson

•Quimby

•Rita / ריטה

•Roch Voisine

•Rosenstolz

•Tim McGraw

•Ute Lemper

•Vlado Kreslin

•Yves Duteil

•Željko Samardžić / Жељко Самарџић

Σταυροδρόμι Πολιτισμών

•Άρτεμις Αλκαλάη

•Ρεβέκκα Καμχή, Αίθουσα Τέχνης / Rebecca Camhi Gallery

•Baruch Avraham (ARIS TITANIUM)

•Amos Gitai / עמוס גיתאי

•Maya & Tomer

•Pia Tafdrup

•Kulturbrauerei Heidelberg

•Batsheva Dance Company

•Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Sam Spiegel

•Sevdalinke

•Shtetl / שטעטל

•Simple to Remember

•TOADA COIMBRÃ

•Ειδήσεις από το Crown Heights

•Teatrul Evreiesc de Stat / Εβραϊκό Θέατρο Ρουμανίας

•Yehuda Poliker / יהודה פוליקר

Περιήγηση στο Διαδίκτυο

•The Israel Project

•The Rubin Report

•Streaming Israel

•Urban Israel

•A Soldier's Mother

•GLORIA Center / Κέντρο Παγκόσμιας Έρευνας για τις Διεθνείς Σχέσεις

•Paula Says

•Only in Israel

•Abravanel

•Alan M. Dershowitz

•Katyushas

•Aλλοτινό jazz rock café

•Bόλτες στην πρωτεύουσα

•Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος

•El Libro de Cocina ויין ישׂמח לבב־אנושׁ להצהיל פנים משׁמן ולחם לבב־אנושׁ יסעד, Tehillim 104:15

•Greeks for Beer

•Ισραήλ, Τρομοκρατία, Ειδήσεις μη-Μαζικών μέσων!

•LINGUARIUM

•Mighty Mike

•Ομάδα για την Μελέτη της Ιστορίας των Εβραίων της Ελλάδας

•Προσωπική ιστοσελίδα του Ζαν Κοέν

•Poeticanet: Το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ποίηση

•ΤΟΥΚΙΘΕΜΠΛΟΜ

** ** ΟΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΑΡΦΑΡΑ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :


ΜΠΟΡΕΙΤΕ  ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ...... :
1 ~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/05/blog-post_26.html  ,.. (4).. Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010 Από την Ιστορία του τόπου μας Δ.Δ.Αγίου Φλώρου .-

2 ~*** http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/07/19-2010.html  , .. (3).. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.- Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010 Ενημέρωση Δευτέρα , 19 Ιουλίου 2010 .-

3 ~** Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 ..Οι Άγιοι Θεόδωροι των Αρφαρών , (2).- http://snsstamoskal.blogspot.com/search/label/%CE%B1%CF%81%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%AC  .-

4 ~** Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009 , ~** AGIOS FLOROS ARFARON 2008 http://snsstamoskal.blogspot.com/search/label/%CE%91%CE%93%CE%99%CE%9F%CE%A3%20%CE%A6%CE%9B%CE%A9%CE%A1%CE%9F%CE%A3%20%CE%91%CE%A1%CE%A6%CE%91%CE%A1%CE%A9%CE%9D%20  .-

5 ~** Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 , … ΑΡΦΑΡΑ η ιστορία μας (2) ,…. (6)…. http://snsstamoskal.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%9F%20%CE%91%CE%A1%CE%A6%CE%91%CE%A1%CE%91.-%2001%20sns  , .-

6 ~** Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008 , .. φωτογραφίες , ΑΠΌ ΤΟ Αρφαρά Ν. Μεσσηνίας : ..(7)…. , http://snsstamoskal.blogspot.com/search/label/%CE%A6%CE%A9%CE%A4%CE%9F%20%CE%91%CF%81%CF%81%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%AC%202008.-%20sns  ,,,  .-

7 ~** http://facebook.com/group.php?gid=26476774455  , Arfara Messinias .-

8 ~** Σελίδες για το Χωριό μας ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ : Ο αξέχαστος ιερέας και δάσκαλος Παπά- Γιάννης 2010 :

** http://www.youtube.com/watch?v=aBZZXp_6APk  ,



9.- ** ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2010/12/h-i%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%B2-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%AC.html  , H Iστορία ενός χωριού Β΄ συνέχεια Αρφαρά -Μεσσηνίας Δεκέμβριος 2010 ( Τρίτη 14/12/2010 snsarfara –messinias – stamos01 ).-

10.- ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2010/12/15122010.html  , Ιστορία ενός χωριού ...Αρφαρά -Μεσσηνίας ...Γ΄συνέχεια Τετάρτη 15/12/2010 .-

11 .- http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/12/o%CE%B4%CE%BF%CE%B9%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7-14-12-2010.html  , Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΦΑΡΑ και Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 Οδοιπορικό σήμερα Τρίτη 14-12-2010  .-

12.- ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2010/12/2010.html  , Η Ιστορία ενός χωριού , ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ενημέρωση..αθλητική Ιστορική αναδρομή ...Αστέρας Αρφαρών 2010 , Σάββατο 11Δεκεμβρίου 2010 .-

13.- http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2010/12/h-i-2010.html  , H Iστορία ενός χωριού τέταρτη Δ΄συνέχεια Αρφαρά -Μεσσηνίας Δεκέμβριος 2010 .-

14.- http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/01/27-2011.html  , Η Ιστορία του χωριού μας Ε΄ συνέχεια 27 Ιανουαρίου 2011 .-

~**15.- http://snsarfara.blogspot.com/2008_11_01_archive.html  ,

** 15α .- ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/03/2011.html  , Εξέλιξη στης οικογένειας Μπούρα στο Αρφαρά Μεσσηνίας 2011 .-

16 ~ http://snsstamoskal.blogspot.com/search/label/%CE%91%CE%93%CE%99%CE%9F%CE%A3%20%CE%A6%CE%9B%CE%A9%CE%A1%CE%9F%CE%A3%20%CE%91%CE%A1%CE%A6%CE%91%CE%A1%CE%A9%CE%9D%20  .-

17 ** http://scrapgreece.ning.com/profile/StamatiosSkoulikas  STAMATIOS SKOULIKAS

** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΜΗΝΩΝ :
ΜΕΡΕΣ    ΑΠΟ   ΤΟ  ΠΑΡΕΛΘΟΝ !!!!!!
~** ΜΑΙΟΣ 2011


*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/05/1-2011.html  , 1η Μαΐου 2011 –Πρωτομαγιά .- (51) .-

~~~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/05/2-2011.html  , Στο αγιάζι της , Στο αγιάζι ενημέρωσης Δευτέρα 2 Μαΐου 2011 .- (52).-

~* http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/05/3-2011.html  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 3 Μαΐου 2011 .- (31) .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/05/3-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 3 Μαΐου 2011 .- ( 45).-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/05/4-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Μαΐου 2011 .- (63).-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/05/5-2011.html  , Στην καθημερινή μας Ενημέρωση Πέμπτη 5 Μαΐου 2011 .- (102).-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/05/6-2011.html  , Στην καθημερινή μας Ενημέρωση Παρασκευή 6 Μαΐου 2011 .- (59).-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/05/7-2011.html  , Στην καθημερινή μας Ενημέρωση Σάββατο 7 Μαϊου 2011 .- (140).-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/05/8-2011.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2011 *

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/05/9-2011.html  , Ενημέρωση της Δευτέρας 9 Μαϊου 2011 * .- (22).-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/05/h-k-10-2011.html  , H Kαθημερινή μας ενημέρωση Τρίτη 10 Μαΐου 2011 , Αρρεβώνες Βλάση-Ελένης Σάββατο , 7-5-2011 , ,(46) .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/05/12-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Πέμπτη , 12 Μαϊου 2011 .- (49).-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/05/14-2011.html  , Στην Ενημέρωση του Σαββάτου 14 Μαϊου 2011 .- (52).-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/05/15-2011.html  , Η Ενημέρωση της Κυριακής 15 Μαϊου 2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/05/blog-post.html  , Η Ιστορία του χωριού ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .- (7).-

~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/05/e-16-2011.html   , Eνημέρωση της Δευτέρας 16 Μαϊος 2011 .- (31) .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/05/16-2011.html  , Στην καθημερινή μας Ενημέρωση Δευτέρα 16 Μαρτίου 2011 . (140).-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/05/h-17-2011.html  , H Καθημερινή μας Ενημέρωση Τρίτη 17 Μαϊου 2011 .- (46).-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/05/17-2011.html  , (64). - Η Καθημερινή μας Ενημέρωση Τρίτη 17 Μαϊου 2011 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/05/h-18-2011.html  , H καθημερινή μας ενημέρωση Τετάρτη 18 Μαϊου 2011 .- (140).-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/05/19-2011.html  , Η καθημερινή μας Ενημέρωση Πέμπτη 19 Μαϊου 2011 .- (103).-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/05/20-2011.html  , Στην καθημερινή μας Ενημέρωση Παρασκευή 20 Μαϊου 2011 .- (60).-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/05/20-2011.html  , Η Καθημερινή μας ενημέρωση Παρασκευή 20 Μαϊου 2011 * .- (97).-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/05/21-22-2011.html  , Σαββατο-Κύριακο 21 και 22 Μαϊου 2011 * ( 22).-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/05/blog-post.html  , Ελεύθερες σκέψεις , ενημερώσεις , ....Ειδήσεις .- ( 47).-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/05/2010-2011.html  , Οικογενειακές όμορφες στιγμές 2010-2011 .- ( 23-5-2011).- (64).-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/05/23-2011.html  , Στην καθημερινή μας ενημέρωση Δευτέρα 23 Μαϊου 2011 .- ( 141)

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/05/24-2011.html  , Ενημέρωση - Ειδήσεις -Σχόλια Τρίτη 24 Μαϊου 2011 .- (47).-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/05/25-2011.html  , Στο Διάβα της Τετάρτης 25 Μαϊου 2011 .- (48).-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/05/26-2011.html  , Στην καθημερινή μας ενημέρωση Πέμπτη 26 Μαϊου 2011.- (64).-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/05/27-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Παρασκευή 27 Μαϊου 2011 ,.- (48).-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/05/28-29-2011-t.html  , Στο Αγιάζι του Σαββατο-Κύριακου 28, 29 Μαϊου 2011 , Tα Ανέκδοτα της ημέρας .- (65).-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/05/30-31-2011.html  , Η Καθημερινότητα 30 και 31 Μαϊου 2011 .- (48).-

 ΓΥΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ !!!!!!

~** ΜΗΝΑΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 :

** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/1-2011.html  , Στο Διάβα μιάς μέρας 1 Ιουνίου 2011 .- (66).-

** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/262011.html  , Η Καθημερινή μας Ενημέρωση Σχολιάζοντας τα Ασχολίαστα 2/6/2011 .- (49).-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/3-2011.html  , Έργα κατασκευής Νέας Ε.Ο. Καλαμάτας -Τρίπολης Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 , Δείτε σχετικά βίντεο : .-

** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/3-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 .-

** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/4-5-2011.html  , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο 4 και 5 Ιουνίου 2011 .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/6-2011.html  , Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 Ενημέρωση και Σχόλια .

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/6-2011_06.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 .- (67).-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/7-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 7 Ιουνιου 2011 .(49).-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/862011.html  , Γράφοντας και αντιγράφοντας ...σας παρουσιάζουμε ... 8/6/2011 .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Αθλητικές αναφορές...ειδήσεις ...ενημερώσης .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/8-9-2011.html   , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 8 και Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/10-2011.html  , Στο Αγιάζι της Ενημέρωσης Παρασκεύη 10 Ιουνίου 2011 .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/11-12-2011.html  , Ενημέρωση Σαββατο-Κύριακο 11 και 12 Ιουνίου 2011 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/06/14-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 14 Ιουνίου 2011 .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/14-2011.html  , Εκδηλώσεις Νηπιαγωγείου Βαλύρας Μεσσηνίας 14 Ιουνίου 2011 .-

** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Εκδηλώσεις στο Νηπιαγωγείο Βαλύρας Ν. Μεσσηνίας .-

~** http://hamomilaki.blogspot.com/2011/06/kindergarten-valira-messinia.html  . ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΜΑΣ .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/06/15-2011.html  , 15/6/2011 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/06/15-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 .-

~ ~** ** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Ένα δυήμερο στην Ελληνική Φύση από Καλαμάτα στο Καρπενήσι του Ν. Ευρυτανίας

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/06/15-2011.html  , Ενημερώσεις Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/06/18-19-2011.html  , Ενημέρρωση Σαββατο -Κυριακή 18 και 19 Ιουνίου 2011 .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Ένα ταξίδι μέσα στην καθημερνότητα 20 Ιουνίου 2011 .-

~** ~~~*** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Ελληνική Φύση - Εκδρομές 21 Ιουνίου 2011 .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Ένα ταξίδι μέσα στην καθημερινότητα , 21 Ιουνίου 2011 .-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Περιοχές Αρφαρών του σήμερα 23 Ιουνίου 2011 .-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/06/25-26-2011.html  , Ένα ταξίδι καθημερινότητας Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου 2011 .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 27/6/2011 .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/06/blog-post_28.html  ,,, Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 ., Ένα ταξίδι στην καθημερινότητα .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/06/2011.html , Υγεία για όλους Ιούνιος 2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/06/2011_29.html  , Σκήτες του Αγίου Όρους 2011 Τετάρτη , 29 Ιουνίου 2011 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/06/29-2011.html  , Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/06/30-2011.html  , Στην καθημερινότητα της Πέμπτης 30 Ιουνίου 2011 .-

IOYLIOS 2011 :

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/07/1-2011.html  , Σήμερα Παρασκευή και 1 Ιουλίου 2011 .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/07/172011.html  , Ταξίδι στην καθημερινότητα 1/7/2011 .-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/07/2-3-2011.html  , Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου 2011 .-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/07/4-5-2011.html  , Στην Καθημερινότητα Δευτέρας 4 και Τρίτης 5 Ιουλίου 2011 .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/07/6-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/07/7-2011.html  , Καθημερινότητα στην Ενημέρωση Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/07/8-2011.html  , Στο αγιάζι της Τοπικής Ενημέρωσης Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Στο Σαϊνοπούλειο Θέατρο Σπάρτης .... Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/07/9-10-2011.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου 2011

~**

Δεν υπάρχουν σχόλια: